Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

styropian neotherm opinie

myszonik

Recommended Posts

• Odpowiedzi 187
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jak dla mnie to ten neother nawet jesli nie trzyma parametrow to i tak jest bardziej atrakcyjny niz termoorganika o ktorej czytalem i tez tak naprawde za cudowna nie jest a 30-40zl trzeba dac wiecej. ile to slyszalem ze boki nie rowne ,ze odksztalca sie wiec po co tyle kasy wywalac, no ale to moje zanie i podejscie

• 3 weeks później...
Styropian zamowiony (0,031 i podloga standard) i teraz czekam na dostwe

a ze mieli awarie w fabryce w Myszkowie to dostawa sie opoznia :( zamawialem 30 stycznia ,

Jak przyjedzie to napisze jakie wrazenia

Możesz zdradzić gdzie kupowałeś i po ile, również chcemy kupić ten styropian więc opinie mile widziane

Witam

Dzisiaj zamówiony styropian neotherm 0,33 - cena 165 zloty za m3, 031 był w cenie 175 złoty za m3.

A mam do Was pytanie, przy zamawianiu styropianu otrzymałem informację że tego grafitowego nie przykleja się na zwykły klej.

Że taki styro potrzebuje mocniejszej chemii.Powiedzcie drodzy Forumowicze na jaki klej Wy przyklejaliście styropian grafitowy?

Zamówiłem neotherm 031 4 tygodnie temu. Styropian dotarł 2 tygodnie temu. Należy zwrócić uwagę na oznaczenia na opakowaniach. Zamówiłem przeszło 130 paczek z czego jedna była 033 (udało mi się to wychwycić) i do tego 5 paczek miałem bez etykiety, teoretycznie mogą to być także 033. Niestety nie dostałem rekompensaty za te nieoznaczone paczki. Towar sprawdziłem kilka godzin po rozładunku.

Płaciłem 172 od m3 z dostawą.

moj tez juz przyjechal ,na poczatku nastapila mala pomylka(dostalem 033 zamiast 031 i 12cm gruby zamiast 15cm)ale szybko wszystko sie wyjasnilo ,bo kierowca pomylil sie i dal kogos innego. po 2 godz wrocil i wymienil na moj:)

031 jest moim zdaniem prosty ,nie dostrzeglem by byl krzywy(jedna paczka tylko zostala zle ucieta bo krawędź jest krzywa ok 5mm, ale to sobie gdzies dotne)

troche krusza sie krawedzie moim zdaniem,przy dostawie byl silny wiatr i jak sie ustawilo 4 w gore to gdy wiatr je przewrocil to w niektorych paczkach krawedz sie lekko wykruszyla(w porownaniu do 031 polstyr jest gorszy)ale to w niczym nie bedzie przeszkadzalo mysle bo jak na scianie doloze jeden do drugiego i zaciagne siatke z klejem to nic nie powinno sie dziac. Narozniki i tak beda aluminiowe a czolowo jak sie go naciska to nic sie nie dzieje z nim i jest nawet dosyc twardy.

kupilem tez podloge standard i tu z kantami nie ma problemow ,nic sie nie kruszy i chodze po nim i nic sie nie dzieje

ja jestem zadowolony z zakpu bo za tepieniadze nie dostalbym nic lepszego a do polstyr 031 musialbym dolozyc prawie 20zl co moim zdaniem nie jest warte

mam nadzieje ze przydadza sie wam moja opinia

pozdrawim