Jan761 13.07.2011 07:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 Nie wiem ja się zachowa posadzka na miękkim styropianie po wjechaniu samochodu... Pewnie to nieistotne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antech 13.07.2011 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 na starym fundamencie pod ziemią, bo chyba masz ten fundament pod ziemią, kładziesz na nim 5 styropianu, zasypujesz ziemią, zalewasz chudziakiem, i dalej normalnie posadzka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 13.07.2011 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 A na jakim etapie jest teraz budynek ? Na wierzchu ściany fundamentowej wypada minimum to wykonać wieniec ciągły ponad starymi ścianami. Pisze minimum bo wg mnie należy to jeszcze policzyć jako belkę opierająca sie na nowych ścianach tak aby przeniosła cały ciężar ściany w danym miejscu. Pewnie zbrojenie wieńca wystarczy ale czasem moce byc cos wyżej "cięzkiego". Jak nie wyknasz wieńca to masz prawie pewne że ściany będa pękać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz.sokol 13.07.2011 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 llukasz..styropian pod posadzkę, aby ewentualnie nie pekała,bo taki kawał betonu pod posadzka w garazu nie jest czyms normalnym nie wiem o czym ty myslałes. Styropianu do budy nie mozna wkładać..pies czujac ciepło instyktownie chce się dogrzebać do czegoś chłodniejszego i taki styropian wywali..to jeżeli chodzi o psy Informacja byłą o tym aby na starych fundamentach położyć styropian, jak rozumie będą na nich murowane nowe ściany. Jak głęboko będzie góra starego fundamentu od dołu posadzki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan761 13.07.2011 20:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 (edytowane) Informacja byłą o tym aby na starych fundamentach położyć styropian, jak rozumie będą na nich murowane nowe ściany. Jak głęboko będzie góra starego fundamentu od dołu posadzki ? Dziękuje za wszelkie opinie. Ponieważ prace są bardzo zaawansowane niewiele da się już zrobić. Załączam ostatnie zdjęcia. Widać wzmocnienie nie wiem czy wystarczające. Ale jak też widać nie wszędzie one były.Właściwie są one tylko w miejscach gdzie fundamenty były ponad chudziakiem czyli w garażu. Nad drugim zdjęciu widać różnice w poziomie garaż -pokój dzienny. Widać też stare fundamentu w garażu. Pozdrawiam Edytowane 13 Lipca 2011 przez Jan761 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 13.07.2011 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 Możesz mniejsze te fotki i z więszksego zuma robione wklejać ? Będzie dużo łatwiej pomoc. Litości dla rozmówców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan761 14.07.2011 05:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 (edytowane) Możesz mniejsze te fotki i z więszksego zuma robione wklejać ? Będzie dużo łatwiej pomoc. Litości dla rozmówców. No mam tylko takie na tą chwilę Ale myślę że widać w garażu że stare fundamenty są 40-50 cm poniżej chudziaka. Dzwoniłem do majstra powiedział że wzmocnienia robione były tylko na ścianie nośnej a w "środku domu" poniżej chudziaka na ściankach działowych takich wzmocnień nie było potrzeby robić. Edytowane 14 Lipca 2011 przez Jan761 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts