Mki1719508566 14.07.2011 04:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 To raczej ty nie umiesz czytać, bo nie odpowiedziałeś na moje pytanie. Umiesz jedynie ubliżać. Kończę zatem, bo przestała mnie bawić ta chamska pyskówka z megalomanami, którzy wyzywają od idiotów, gdy zada się im trudniesze pytania. To dopiero teraz zobaczyłeś jak działają niektórzy "etatowi pisarze" na tym forum ?? Poczytaj więcej o kominach to zobaczysz jakie "fachowe" porady są tu zamieszczane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 14.07.2011 05:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 To raczej ty nie umiesz czytać, bo nie odpowiedziałeś na moje pytanie. Umiesz jedynie ubliżać. Kończę zatem, bo przestała mnie bawić ta chamska pyskówka z megalomanami, którzy wyzywają od idiotów, gdy zada się im trudniesze pytania. Tak tylko w kwestii formalnej . W Tym wątku nieładnie się zachowywać zaczął właśnie Sobieradek . Post "7". Typowe dla "ujadających" członków forumowej społeczności - teraz ciężko obrażony opuszcza plac boju. Mistrzu oczywiście szuka sprzymierzeńców gdzie się da....Co ?Wełenka i OSB? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 14.07.2011 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Ja pitole ale fajny wątek.Sie położyłem by przez kratki oblukać czym ja mam wyłożone wew. ścianki KZPŁW.Chyba se w dyńke strzele bo powstała przestrzeń w około kominka a właściwie te wew ściany srebrzą się z każdej strony.Na ścianie kominowej (komin systemowy -ceramiczny chyba Jarosław),w który wpięta jest ruła jest tylko gruba wełna ze sreberkiem z zewn.Owa ścianka czyli plecy jest z porothermu.Za tą ścianka jest spiżarnia a w niej wyczystka.Raz na jakiś czas wyjmuje z niej małe drobinki ...takie male suche kulunie jak piasek tyle ,że czarne.Jak palę w smoluchu to kratami wali także ciepło.W przeciwieństwie do moich znajomych obok kratek nie ma żadnych czarnych smug.Przed sezonem przyjdzie kominiarz..........................................Moje pytanie.Bardzo mam zjebio..ny system izolacji KZPŁW?Drugie..: to jakich tu płytach OSB pieprzycie jegomoście? serdecznie pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 14.07.2011 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Może coś pominąłem ale jeśli dobrze pamiętam to mój przyjaciel ma "Kanadyjczyka" właśnie z płyty OSB.Jak go budowali to do stelażu były mocowane płyty.Dach w "pełnym deskowaniu"również z płyty OSB.Czy ktoś może mi wyjaśnić jakim materiałem jest taka płyta w relacji kominek a izolacja?Jakie w związku z tym są jej właściwości-parametry? Przepraszam ,że nie na temat ale tak mi się kojarzy tylko płyta OSB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajanadjembe 14.07.2011 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 (...) Proszę, zadałam konkretne pytanie. Proszę o konkretną odpowiedź. http://manu.dogomania.pl/emot/prosze_bardzo.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 14.07.2011 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Tak tylko w kwestii formalnej . W Tym wątku nieładnie się zachowywać zaczął właśnie Sobieradek . Post "7". Typowe dla "ujadających" członków forumowej społeczności - teraz ciężko obrażony opuszcza plac boju. Mistrzu oczywiście szuka sprzymierzeńców gdzie się da....Co ?Wełenka i OSB? Do tej pory określenie " ujadających" kojarzyłem tylko z psami np sfora ujadających psów ... Teraz wiem że wg Enia "ujadają " także klienci .... Dodatkowo okazuje się że zaczynają zachowywać się NIEŁADNIE ... Nieładnie jest UJADAĆ ?? Ładnie jest odnosić się do innych piszących na forum jak do PSÓW ? Czegoś tu nie rozumiem... Co na tym forum jest normą a co niestosowne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorben 14.07.2011 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 WitamChciałabym zadać pytanie jako zupełny laik - trochę się boję ale co tam... Czy części komina systemowego wystającego ponad dach nie można po prostu otynkować? Po co go ocieplać skoro ocieplenie rury jest juz w środku? Czekam na odpowiedź trochę z niepokojem, bo u mnie żadnego dodatkowego ocieplenia nie ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajanadjembe 14.07.2011 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 (...) ... Nieładnie jest UJADAĆ ?? Ładnie jest odnosić się do innych piszących na forum jak do PSÓW ? Czegoś tu nie rozumiem... Co na tym forum jest normą a co niestosowne ? No? Stosowne, tzn. dopuszczlne, to pewnie wszystko tu jest, tylko nie wszyscy wiedzą, że nie wszystko wypada. Pyskówki? - Tak, ale bez poniżania i obrażania uczuć. Czasami lepiej ugrużć się w... palec. Poza tym trzeba się pogodzić z tym, że ironię i złośliwość niektórzy po prostu mają we krwi. Nie służy ona wcale ośmieszaniu innych, pomniejszaniu, czy obrażaniu. Jest jakby takim narzędziem, które w zręczny sposób pozwala inteligentnemu odnależć się w niezręcznej sytuacji. Zrobić taki krok w bok, zmienić znaczenie, dać do myślenia sobie i innym. Ironia i komizm mogą przynieść odprężenie. Nie wszyscy jednak potrafią odróżnić ironię od chamstwa, czy pogardy. Ci, którzy potrafią są zwykle najlepszymi partnerami do "dyskusji" na przyjęciach. A to forum czasani takie przyjęcie właśnie przypomina. Powinniśmy chyba mieć troche więcej dystansu do samych siebie. Więcej uśmiechu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
QBELEK 14.07.2011 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 PIESKIE UJADANIE to omomatopeia, oczywiście ekspresja tych słów moze być wieloznacznie odbierana.... A jaki kominiarz nadzoruje wszystkie etapy wymurowania i wykończenia komina? Jeśli zastosuje się osb a następnie kolejne prace zanikowe typu ten lanserski piaskowiec to kominiarz będzie nas chwalił że mamy niepalny komin . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 14.07.2011 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 http://manu.dogomania.pl/emot/prosze_bardzo.gif Ładny ten post nr 48 Paląc suchym drewnem ( paląc , nie wędząc ) , nie powinnaś mieć problemów z Schiedlem .Jeśli te 3 m kanałów podłączysz bez klapy rozpałowej ,tym bardziej . 3 m to niewiele, więc nie bawiłbym się w jakieś szyberki przy odpowiednim palenisku, czyli nie przekroczysz temperatury krytycznej , która mogłaby zniszczyć cienkie rury szamotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajanadjembe 15.07.2011 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 No cieszę się! http://manu.dogomania.pl/emot/thankyou.gif Ale wiecie co, pierwsza myśl jaką miałam jak o tych pożarach poczytałam: rozebrać struktonit, zdjąć OSB, założyć płyty (te białe, co ich ogień nie rusza) i na nie struktonit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomsurm 21.07.2011 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 A co jeśliby na otynkowany komin połozył bezpośrednio płytki struktonitu (bez płyty osb) za pomocą np małych kołków rozporowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 21.07.2011 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Bajana płyty białe, zielone lub pomarańczowe - nie zapomnij tylko , że musząoprócz ognia , nie bać się wody... tomsurmte kołki mogą wypaść w dziwnych miejscach , i nie będą solidnietrzymać - szczególnie po latach .Ja bym zrobił siatkę z profilimetalowych stosowanych do suchej zabudowy i użył do przykręcania struktonitu blachowkrętów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts