Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

isobooster, thermoreflex, termoorganika superpoddasze - co wybrać ?

janciownik

Recommended Posts

• 4 weeks później...
  • Odpowiedzi 69
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 years później...
  • 2 weeks później...
Witam.Nie wiem czy pomogę w podejmowaniu decyzji, ale mogę powiedzieć, że my jesteśmy zadowoleni z Isoboostera.Montowaliśmy go na przełomie 2012/2013r, także mamy już za sobą już 3 sezony grzewcze i jest ok.Dodam tylko, że dla mnie optymalną temp. to 22 stopnie ( zimą).Zastosowaliśmy 2 x T 2.Dach mamy pokryty dachówką + pełne deskowania + papa.Nasi znajomi też remontując dom zdecydowali się na wymianę wełny na Isobooster i też są zadowoleni.Myślę , że takich zadowolonych jest dużo więcej, tylko oni nie chcą się wdawać w te głupie dyskusje na forum , bo i tak zostaliby zaraz zhejtowani

Witam

Czy coś się zmieniło w tym temacie? Czy są jacy użytkownicy którzy mają zamontowany już ten isobooster? Ja on się sprawdza po kilku sezonach grzewczych ??? Pytam bo sam szukam alternatywy dla wełny żeby ocieplić swoje poddasze.

Pozdrawiam

Z tego co wiem, nic się nie zmieniło i prawa fizyki jakie były takie są nadal :-/

Tu nie chodzi o brak działania.. a o przesadzone - wyolbrzymione działanie tej foli! jeszcze cena która zabija..

Jeśli by to nie działało, to okna też by nie działały. Okna 2-3 szybowe działają.. czego są liczne dowody. Cena tego "cuda" jest nie akceptowalna, oraz PR i nabrzmiałe dane..

Będę "miłosierny" nie podam jeszcze przepisu na folię.. ale jak będą jeszcze fikać kto wie..

Tu nie chodzi o brak działania.. a o przesadzone - wyolbrzymione działanie tej foli! jeszcze cena która zabija..

Jeśli by to nie działało, to okna też by nie działały. Okna 2-3 szybowe działają.. czego są liczne dowody. Cena tego "cuda" jest nie akceptowalna, oraz PR i nabrzmiałe dane..

Będę "miłosierny" nie podam jeszcze przepisu na folię.. ale jak będą jeszcze fikać kto wie..

Ja mam 4-szybowe okna dachowe. O ile pamiętam to jakieś to maja U coś koło 0.5. Jak na ocieplenie to strasznie u....owo. Jakbym cały dach miał 0.5 to bym z torbami poszedł.

Ja nie twierdze ze to nie działa, ale na pewnoe warstaw paru cm nie zastąpi 30cm wełny.