JACUR 21.11.2013 23:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2013 Jakieś nowe opinie w temacie isobooster?Jestem bardzo ciekawy i zainteresowany tym ociepleniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MacBrajan 18.12.2013 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 (edytowane) Edytowane 19 Grudnia 2013 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 19.12.2013 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 Dajcie sobie spokój z tym "ociepleniem". Jakoś nie słychać, żeby to zdobywało uznanie inwestorów, bo jest drogie i nie ma potwierdzonej skuteczności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swiadek01 30.10.2017 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2017 Witam Czy coś się zmieniło w tym temacie? Czy są jacy użytkownicy którzy mają zamontowany już ten isobooster? Ja on się sprawdza po kilku sezonach grzewczych ??? Pytam bo sam szukam alternatywy dla wełny żeby ocieplić swoje poddasze.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 30.10.2017 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2017 To nie jest alternatywa.. tylko "dobrym" PR'em wykreowany produkt, który nie osiąga tych parametrów jakie chce mieć.. trzeba czytać drobne druczki .. 2cm zamist iluś .. można to porównać do Pianki PIR... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka12 10.11.2017 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2017 Witam.Nie wiem czy pomogę w podejmowaniu decyzji, ale mogę powiedzieć, że my jesteśmy zadowoleni z Isoboostera.Montowaliśmy go na przełomie 2012/2013r, także mamy już za sobą już 3 sezony grzewcze i jest ok.Dodam tylko, że dla mnie optymalną temp. to 22 stopnie ( zimą).Zastosowaliśmy 2 x T 2.Dach mamy pokryty dachówką + pełne deskowania + papa.Nasi znajomi też remontując dom zdecydowali się na wymianę wełny na Isobooster i też są zadowoleni.Myślę , że takich zadowolonych jest dużo więcej, tylko oni nie chcą się wdawać w te głupie dyskusje na forum , bo i tak zostaliby zaraz zhejtowani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 11.11.2017 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2017 Witam Czy coś się zmieniło w tym temacie? Czy są jacy użytkownicy którzy mają zamontowany już ten isobooster? Ja on się sprawdza po kilku sezonach grzewczych ??? Pytam bo sam szukam alternatywy dla wełny żeby ocieplić swoje poddasze. Pozdrawiam Z tego co wiem, nic się nie zmieniło i prawa fizyki jakie były takie są nadal :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 11.11.2017 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2017 Tu nie chodzi o brak działania.. a o przesadzone - wyolbrzymione działanie tej foli! jeszcze cena która zabija..Jeśli by to nie działało, to okna też by nie działały. Okna 2-3 szybowe działają.. czego są liczne dowody. Cena tego "cuda" jest nie akceptowalna, oraz PR i nabrzmiałe dane..Będę "miłosierny" nie podam jeszcze przepisu na folię.. ale jak będą jeszcze fikać kto wie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 12.11.2017 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2017 Tu nie chodzi o brak działania.. a o przesadzone - wyolbrzymione działanie tej foli! jeszcze cena która zabija.. Jeśli by to nie działało, to okna też by nie działały. Okna 2-3 szybowe działają.. czego są liczne dowody. Cena tego "cuda" jest nie akceptowalna, oraz PR i nabrzmiałe dane.. Będę "miłosierny" nie podam jeszcze przepisu na folię.. ale jak będą jeszcze fikać kto wie.. Ja mam 4-szybowe okna dachowe. O ile pamiętam to jakieś to maja U coś koło 0.5. Jak na ocieplenie to strasznie u....owo. Jakbym cały dach miał 0.5 to bym z torbami poszedł. Ja nie twierdze ze to nie działa, ale na pewnoe warstaw paru cm nie zastąpi 30cm wełny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 12.11.2017 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2017 Ug powinno być dla 4 szyb jakieś 0,3 W/m2K. pod warunkiem 3 powłok lowE oraz kryptonu ..Oczywiście że nie zastąpi .. mniej więcej 15 cm.. = 30cm kiedyś przeliczałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts