lukasz_warszawa 11.07.2011 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 Witam,mam prosba o fachowa porade. W mieszkaniu (stan developerski) mam nieotynkowane , gole sciany w lazience. Po wielu rozmowach z wieloma fachwcami wiekszej i mniejszej jakosci nie wiem czym to przygotowac pod kafelki. Czy tynkowac te sciany>?Czy polozyc mase samopoziomujaca (?) czy wogle cos takiego istnieje? Bylbym wdzieczny o porade.PzdrLukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 11.07.2011 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 Z czego są te ściany? Jeśli są równe i gładkie (żelbeton, czysto murowany beton komórkowy lub silikat) - nie rób z nimi nic.Jeśli nie, jeśli ściana jest z czerwonego pustaka lub murowana jes byle jak - trzeba ją otynkować "na ostro" J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz_warszawa 12.07.2011 13:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Na "8 scian" Jedna to zelbeton, jedna betown komorkowy a cala reszta to czerwona cegla ... Dzieki za odpowiedz i pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz_warszawa 12.07.2011 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 WItam raz jeszcze - a czy warto bawic sie w tzw. zaprawą wyrównawczą? Jezeli tak to jaka jest najlepsza. mieszkanie to stan developerski - wiec nic wczesnij na scianach nie bylo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 12.07.2011 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Tynkowac czy nie . To zalezy co chcesz miec polozone na scianie . Plytki o formatach 30/60 , 60/60 itp , nie wymagaja idealnie rownego podłoża . Za to mozaika juz tak .Aby wykonać hydroizolacje stref mokrych , podłoże musi byc gładkie . Rownanie scian , czy tez ich wygladzanie klejem do plytek , nie ma sensu z punktu widzenia ekonomii . Tynk kosztuje mniej . Ściany narożne , przy których ma byc zainstalowana wanna lub brodzik , muszą miec kat 90* . Jeżeli zachodzi potrzeba wyrównania , to tynk bedzie kosztował mniej , niz klej . Co do tynkowania na ostro , to zaszłość . Im równiejsza powierzchnia , tym kleju zużyjesz mniej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz_warszawa 13.07.2011 11:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 Dzieki za pomoc. Ja tego robic nie bede na szczescie badz nie.. Musze uzyc tzw. fachowca - i pytam poniewaz co fachowiec to inna teoria. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts