Qlimax21 12.07.2011 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Witam Od tygodnia zmagam się z problemem wiercenia studni... chodzi o to że znajduję się już na głębokości 10 metrów wszystko szło przez glinę zacząłem wkładać 3 rurę osłonową która po wejściu w ziemie około 1 metra zablokowała się. Wiertłem znajduję się pod rurami dlatego nie widzę sensu dalej kręcić... chciał bym wbić tą wystającą rurę do tego celu używam lewarka hydraulicznego oraz obciążenia wszystko z rusztowania gdyż wystaje ona za dużo od gruntu. Czy istnieje jakaś metoda aby ruszyć tą rurę? Na pewno nie będę uderzał młotem bo wszystko rozwalę dodam że woda jest w rurze i to nawet dość sporo ale chce próbować zejść niżej i przebić się przez glinę. Dzisiaj wpadłem na pomysł aby zrobić wzdłuż rury odwiert małym "pilotem" może zrobi to trochę luzu i dodatkowo wpompowywać tam wodę wydaje się to dość śmieszne ( pompować wodę do studni ) ale nic innego już nie wymyślę może zruszy to glinę która blokuje rury i dostaną poślizgu. Może wy znacie inne metody proszę o pomoc bo już sił niemam:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts