nikita1 12.07.2011 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 WitamPotrzebuję pomocy w temacie zgody sąsiada na przeprowadzenie mediów przez jego działkę. Nic nie wygooglowałem a wybieram sie z "załącznikiem" i zgoda żeby mi podpisał (chodzi o gaz,wode i prąd). Jesli macie jakieś wzory, to proszę o podesłanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wujeq 21.02.2013 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 witam chciałem odświeżyć temat, jak ma wyglądać taka umowa (czy ma to być akt notarialny???) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 21.02.2013 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 Zadzwoń do dostawcy mediów czego on wymaga. U mnie na razie sąsiad zapytał mnie na jaki przebieg zgodziłbym się przepuścić mu gaz przez działkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekwa 21.02.2013 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 Teoretycznie powinien być to wpis do księgi wieczystej (tak przynajmniej określono u mnie w warunkach przyłącza wod/kan). Urzędnik stwierdził, że on nie będzie jednak tego sprawdzał. Niestety zniechęciło mnie to do podłączenia z istniejąca siecia kanalizacyjną (3 sąsiadów do przepchnięcia) i będę robił oczyszczalnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wujeq 21.02.2013 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 hmm czyli akt notarialny nie do końca załatwia sprawę...? a jeśli któryś z sąsiadów p"po drodze" nie zgodzi się na wpis to nie można mediów prowadzić? Działka jest oddalona 100m od mediów w drodze, droga jest wydzielona ale trwa wykup/przekształcanie przez gminę. Z teo co się orientuję żeby prowadzić media służebność nie wystarcza tylko zgoda właściciela ( jeśli gmina wykupi to zgłaszam sie do gminy ale jeśli prywatne to tylko wpis do KW? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts