kaczmimo 12.07.2011 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Witam,mam taki problem, murarze skończyli 3 dni temu murować mój komin. Ponad dachem jest on wykończony cegłą klinkierową. I tu pojawia się u mnie małe zdenerwowanie, otóż fugi pomiędzy tą cegłą mają dwa różne kolory. Kupiłem zaprawę w kolorze grafit do całego komina, fugi do połowy komina są jasno szare a od połowy w górę ciemne. Majster powiedział że wszystko musi przeschnąć i wtedy będzie jednakowo to wyglądać. Czy jest szansa że fugi te się zrównają? Aż boję się pomyśleć że zamiast dokupić worek gotowej zaprawy dosypali cementu bo trochę im zabrakło materiału...Co o tym sądzicie?Pozdrawiam.Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 12.07.2011 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Jakby dosypali , to w górę byłyby jaśniejsze . Poczekaj , niech wyschnie.Majstrów przytrzymaj , najwyżej poprawią , choć to nie takie kici kici... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaczmimo 13.07.2011 13:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 Mam nadzieję że wyschnie, choć dziś dekarz mówił że "pewnie fugowali na mokro" górną część komina i nie wróży zbytniej poprawy. Majstrzy już pobiegli na inną budowę ale nie dostali jeszcze wypłaty... Wiec jak będą się opierać i twierdzić że nic już się nie da zrobić to jaki pomysł im podsunąć? Myślałem o skuciu tych fug i niech kleją od nowa za swoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts