Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Remont domku szybki i tani:):)

Agusssia2008

Recommended Posts

No to zaczynam pisać w końcu tam gdzie chciałam :D Zaczne od początku

Papiery są u notariusza a my wczoraj odebraliśmy klucze do naszego domku i dlatego postanowiłam zacząć pisać ten dziennik, w opisie jest że remont ma być szybki i tani ,Tani ma być dlatego że nie chcemy brać pożyczki bo boimy się że nie damy rady finansowo a szybko bo chcemy się jak najszybciej wprowadzić. Póki co mieszkamy u teściów którzy nam ten domek kupili a my mamy go wyremontować Dzisiaj byliśmy i uporządkowaliśmy jeden z dwóch pokoi Łazienkę i korytarz pozostawimy bez zmian jakos przeżyje te zielone kafelki w łazience:sick:

Edytowane przez Agusssia2008

• Odpowiedzi 76
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dzisiaj ide do domku pomierzyć wszystkie ściany , podłogi i reszte bo wczoraj wieczorem próbowaliśmy podliczyć ile mniej więcej będziemy potrzebowali pieniędzy a się okazało że nie znamy wymiarów domu A póki co damy sobie spokój z porządkowaniem domu do czasu aż staniemy się jego prawnymi właścicielami bo póki co to czekamy na telefon kiedy wizyta u notariusza

Oto nasz Domek

http://img194.imageshack.us/img194/4608/img3752jl.jpg

Kawałek naszej małej zielonej łazienki

http://img233.imageshack.us/img233/7894/img3757d.jpg

Letnia kuchnia narazie jej nie będziemy ruszać i pompa która mnie zauroczyła:):)

http://img705.imageshack.us/img705/6977/img3750k.jpg

Dom cały już jest oczyszczony łącznie z ścianami które są gotowe do gipsowania:D kardamina jak przyjedzie kabel to w sobotę przyjdzie elektryk i wymieni instalację, następnie od poniedziałku wchodzi fachowiec w postaci wuja który będzie gipsował ściany i robił sufity z płyt, później będzie robione C.O tylko nie wiem kiedy bo jeszcze nie mamy załatwionego fachowca:o po C.O chcemy robić wylewki w kuchni i dużym pokoju:(a później to malowanie i wprowadzka:D ale znając życie to nic nie pójdzie zgodnie z planem:D Postaram się jutro wkleić fotki tylko muszę opanować żeby były większe:D

Życzę powodzenia w remoncie i będę zaglądać i kibicować.

Na pocieszenie napiszę, że my wprowadziliśmy się do totalnie niewyremontowanego domu. Wszystko zajęło dużo więcej czasu niż z początku myśleliśmy, a nie chcieliśmy zostawiać domu na drugą zimę nieogrzewanego. W efekcie zmienialiśmy instalacje C.O. w tygodniu przed przeprowadzką (to był już listopad).

Ale uwierz mi, łatwiej remontować dom jak się w nim nie mieszka, bo wtedy większa motywacja i lepsza organizacja.

A jak u Was będzie wyglądać sprawa C.O. ? Bo u mnie to niestety jedna z największych pomyłek.

A jak u Was będzie wyglądać sprawa C.O. ? Bo u mnie to niestety jedna z największych pomyłek.

A dlaczego u ciebie C.O było największą pomyłką?

My całe C.O będziemy mieli robione przez fachowca zrobi nam tak że nawet jak prądu nie będzie ,to będziemy mieli w domu ciepło. Dzisiaj rozbieramy piec w pokoju a jak zdążymy to będziemy zrywać podłogę w kuchni:D