Agusssia2008 13.07.2011 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 (edytowane) No to zaczynam pisać w końcu tam gdzie chciałam Zaczne od początku Papiery są u notariusza a my wczoraj odebraliśmy klucze do naszego domku i dlatego postanowiłam zacząć pisać ten dziennik, w opisie jest że remont ma być szybki i tani ,Tani ma być dlatego że nie chcemy brać pożyczki bo boimy się że nie damy rady finansowo a szybko bo chcemy się jak najszybciej wprowadzić. Póki co mieszkamy u teściów którzy nam ten domek kupili a my mamy go wyremontować Dzisiaj byliśmy i uporządkowaliśmy jeden z dwóch pokoi Łazienkę i korytarz pozostawimy bez zmian jakos przeżyje te zielone kafelki w łazience:sick: Edytowane 19 Lipca 2011 przez Agusssia2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agusssia2008 13.07.2011 08:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 (edytowane) Dzisiaj ide do domku pomierzyć wszystkie ściany , podłogi i reszte bo wczoraj wieczorem próbowaliśmy podliczyć ile mniej więcej będziemy potrzebowali pieniędzy a się okazało że nie znamy wymiarów domu A póki co damy sobie spokój z porządkowaniem domu do czasu aż staniemy się jego prawnymi właścicielami bo póki co to czekamy na telefon kiedy wizyta u notariusza Oto nasz Domekhttp://img194.imageshack.us/img194/4608/img3752jl.jpg Edytowane 28 Lipca 2011 przez Agusssia2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agusssia2008 13.07.2011 08:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 (edytowane) Kawałek naszej małej zielonej łazienki http://img233.imageshack.us/img233/7894/img3757d.jpg Letnia kuchnia narazie jej nie będziemy ruszać i pompa która mnie zauroczyła:) http://img705.imageshack.us/img705/6977/img3750k.jpg Edytowane 28 Lipca 2011 przez Agusssia2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 13.07.2011 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 Czy można tu pisać, bo nie widzę komentarzy? Fajny domek z duszą Zapisuję się do podglądaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agusssia2008 13.07.2011 08:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 Pewnie że mozna tutaj pisać Zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agusssia2008 13.07.2011 10:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 Sprawdzam czy mam stopkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niemodna 14.07.2011 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Również będę podglądać... czekam na więcej zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milkowska 14.07.2011 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Witam na forum, bede wpadac i dopingowac:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janiseya 15.07.2011 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 Witam:)zaglądam bo ja uwielbiam przebudowy, choć my budujemy nowy. Czekam oczywiście na zdjęcia, inspiracje i pomysły na domek.Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kardamina 20.07.2011 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Witam wśród remontujących... Z tego, co widać (i się domyślam) to ładna działeczka... Piszesz też, że chcesz remontować szybko i tanio (ze zrozumiałych przeze mnie powodów) - wstępnie wiesz już, co będziecie musieli remontować w pierwszej kolejności? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agusssia2008 21.07.2011 08:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Dom cały już jest oczyszczony łącznie z ścianami które są gotowe do gipsowania:D kardamina jak przyjedzie kabel to w sobotę przyjdzie elektryk i wymieni instalację, następnie od poniedziałku wchodzi fachowiec w postaci wuja który będzie gipsował ściany i robił sufity z płyt, później będzie robione C.O tylko nie wiem kiedy bo jeszcze nie mamy załatwionego fachowca:o po C.O chcemy robić wylewki w kuchni i dużym pokoju:(a później to malowanie i wprowadzka:D ale znając życie to nic nie pójdzie zgodnie z planem:D Postaram się jutro wkleić fotki tylko muszę opanować żeby były większe:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agusssia2008 21.07.2011 09:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Dobra wiadomość dzisiaj przychodzi pan od C.O i jestem ciakawa na ile wyceni swoja pracę i materiały, bo jak wiadomo to C.O będzie najdroższe w tym wszystkim:o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kardamina 21.07.2011 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Prawda - instalacja CO jest jedną z droższych inwestycji przy remoncie domu. Ale, nie jest najdroższą... to tak na pocieszenie dla Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 21.07.2011 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 (...) Postaram się jutro wkleić fotki tylko muszę opanować żeby były większe:D wysłałam ci "instrukcję" na priv:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 21.07.2011 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Prawda - instalacja CO jest jedną z droższych inwestycji przy remoncie domu. Ale, nie jest najdroższą... to tak na pocieszenie dla Ciebie A co jest droższe przy remoncie jeśli nie zmienia się całego dachu i stropu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ptysiaczek 22.07.2011 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Życzę powodzenia w remoncie i będę zaglądać i kibicować. Na pocieszenie napiszę, że my wprowadziliśmy się do totalnie niewyremontowanego domu. Wszystko zajęło dużo więcej czasu niż z początku myśleliśmy, a nie chcieliśmy zostawiać domu na drugą zimę nieogrzewanego. W efekcie zmienialiśmy instalacje C.O. w tygodniu przed przeprowadzką (to był już listopad). Ale uwierz mi, łatwiej remontować dom jak się w nim nie mieszka, bo wtedy większa motywacja i lepsza organizacja. A jak u Was będzie wyglądać sprawa C.O. ? Bo u mnie to niestety jedna z największych pomyłek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agusssia2008 22.07.2011 15:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 A jak u Was będzie wyglądać sprawa C.O. ? Bo u mnie to niestety jedna z największych pomyłek. A dlaczego u ciebie C.O było największą pomyłką?My całe C.O będziemy mieli robione przez fachowca zrobi nam tak że nawet jak prądu nie będzie ,to będziemy mieli w domu ciepło. Dzisiaj rozbieramy piec w pokoju a jak zdążymy to będziemy zrywać podłogę w kuchni:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 22.07.2011 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 a w kuchni bedzie podłogówka czy kaloryfer? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kardamina 23.07.2011 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 A co jest droższe przy remoncie jeśli nie zmienia się całego dachu i stropu? Oczywiście, że jeśli nie zmieniasz dachu i zakłądasz nowego stropu, to CO jest najdroższe... dlatego, z lekka podkreśliłam, iż ta inwestycja jest bardzo droga, ale nie najdroższa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agusssia2008 23.07.2011 15:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 Niestety nie będzie podłogówki bo jak wiadomo są to dodatkowe koszty;) No a dachu i stropu ruszać nie będziemy Z wczorajszych prac to został rozebrany piec w pokoju, futryny od drzwi są wyrzucone no i podłoga w kuchni została zerwana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts