Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Remont domku szybki i tani:):)

Agusssia2008

Recommended Posts

• Odpowiedzi 76
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja mam małe pytanko otóż grzejniczki u nas już wiszą ale zastanawiają mnie dwie rzeczy dotyczące C.O

1. Jeden pokój ma 17,7m2 a hydraulik powiesił tam 26 żeber. Czy to nie za dużo na takie pomieszczenie.

2.. Kazał nam kupić piec na 100m2 a nasz domek z garażem ma coś ok. 70m2. Czy ten piec nie będzie za duży????

A dzisiaj przywieźli nam okno i je wprawiają:)

Ja mam małe pytanko otóż grzejniczki u nas już wiszą ale zastanawiają mnie dwie rzeczy dotyczące C.O

1. Jeden pokój ma 17,7m2 a hydraulik powiesił tam 26 żeber. Czy to nie za dużo na takie pomieszczenie.

2.. Kazał nam kupić piec na 100m2 a nasz domek z garażem ma coś ok. 70m2. Czy ten piec nie będzie za duży????

Zawsze lepiej wiecej niż mniej:) Jak piec wiekszy to masz pewność, że podoła twoim wymaganiom i nie straszna mu bedzie nawet najgorsza zima;) poza tym na kaloryferach montuje sie termostaty, ustawiasz sobie temperature taką jaką lubisz i gdy w pomieszczeniu jest tyle stopni ile chcesz zawór się zamyka i kaloryfer stygnie... jak temperatuta spadnie o 1 stopień to znowu sie włącza i grzeje... a jeśli miałabyś za mały grzejnik to musiałabyś buzować żeby na piecu była wysoka temperatura (wiecej opału) a w pokoju i tak byłoby zimno:(

• 2 weeks później...
Witam i gratuluję zakupu oraz tempa prac. To że piec większy to nie szkodzi. Podejrzewam że będzie też używany do wody użytkowej. Osobiście, jak zerwaliście podłogi, to proponowałbym podłogówkę. Koszt jest większy o mieszalnik, ale rurki alupex są tańsze niż kaloryfery. Do tego dochodzi niższa temperatura w pomieszczeniu niż przy grzejnikach, bo ciepło idzie całą powierzchnią podłogi do góry. Ja u siebie zamontowałem i jestem zachwycony. Choć początkowo też byłem nastawiony sceptycznie.

• 3 weeks później...

Płytki na ścianach są juz prawie położone:) Na podłogę płytki kupione takie jak wam pokazywałam:):)

http://img545.imageshack.us/img545/7093/podoga3850m2.jpg

Jak znajdę czas to wrzucę parę zdjęć chociaż wątpie czy ktos jeszcze mnie czyta bo tak dawno tu nie pisałam:)Jeżeli ktoś jeszcze mnie czyta to proszę o pomoc przy wyborze mebli który wariant kolorystyczny wam się podoba bo ja nie mogę się zdecydować

1, http://img12.imageshack.us/img12/8747/1828064989.jpg

czy te 2, http://img593.imageshack.us/img593/5462/meblociankanr31053z.jpg

A i na jaki kolor najlepiej pomalować ściany i jaki wypoczynek do tego dobrać bo mam kompletny mętlik w głowie:)

Ja czytam:)

Trudno jest doradzać komuś w doborze koloru mebli... bo nie wiem w czym czujesz się najlepiej , jak szybko i czy w ogóle zmieniają Ci się gusta. Są ludzie którzy mogą mieć meble 30 lat i to im nie przeszkadza ,a są i tacy co po roku nie mogą już na nie patrzeć . Jeżeli miałbym wybierać dla siebie to wolę te szare , bo ten fiolet pewnie znudziłby mi się po roku , a zmieniać szkoda, zaś wypoczynek wzięłabym jasny - takie małe ryzyko przy dzieciach ,ale moje już trochę odchowane.

Fajne te mebelki i płytki też.

Ja też czytam :)

Jako miłośniczka szarości powinnam wybrać szare, ale ZONK :D do fioletów mi się mordka uśmiechnęła. Do tego jak na zdjęciu ciemna sofa. A ściany? hmmm zależy czy lubisz jak jest ciut ciemno czy wolisz jasność :) Mogą być bardzo jasno szare, prawie białe, tylko przy suficie widać, że to szary. Albo ciemniejsze. :)