robi77 13.07.2011 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 Witam, czy zamontowanie jej na kominie dymowym to będzie problem ?Czy będzie sie na nia dymiło jak będzie zamontowana na krawędzi klinkierowego komina wyżej o jakiś metr niż wylot komina? Proszę o rade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 13.07.2011 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 Będzie problem, antenę (połączenia, przewód) będzie szlag trafiał co sezon. Na kominie dymowym nie wiesza się niczego. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 13.07.2011 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 Hmmm ... mam taki maszt na kominie dymowym, choć nie pali się w nim non-stop, to fakt. Już ponad rok i jest ok.Może tylko to, że sam maszt dość wysoki i lekko z boku wylotu dymowego ( szeroki komin ), więc bezpośrednio się nie dymi. pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 13.07.2011 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 Dobra, pogadamy za następny rok, albo za dwa. Nie wiem, czy antenę szlag trafi po roku czy po trzech, ale że trafi - pewne, jak amen w pacierzu. Spaliny są bardzo silnie agresywne i nie chodzi (nie tylko) o ich temperaturę. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 13.07.2011 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 Wiem, że spaliny sa agresywne ... no ale zobaczymy. Tak jak pisałem, komin nie jest od ciągłego palenia, więc może będzie dłuzej niż rok, dwa ... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pismag 13.07.2011 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 Ja mam talerz polsatu zamontowany na kominie od kominka ale poniżej wylotu dymu. Komin jest w kalenicy a kominek podstawowym źródłem ciepła, pali się w nim od jesieni do wiosny. Dotychczas czyli przez 2 lata nie mam żadnych problemów z odbiorem, które mógłby ewentualnie spowodować dym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts