Saly 01.09.2011 19:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 DZIŚ NIE MAM NOWYCH ZDJĘĆ ALE CO SIĘ ZMIENIŁO: 1. Wczoraj zakończyli tynkarze - efekt suuuuuper tzn mamy dwa rodzaje tynków ( tak chcieliśmy) na dole i w łazienkach- tradycyjne cementowo-wapienne ale z agregatu - są ponoć ciut mocniejsze od gipsowych tzn bardziej wytrzymałe na uderzenia i ponoć "zdrowsze" i na nie wystarczy cieniusia warstwa gładzii Góra i garaz to tynki gipsowe - wyszły naprawdę nieźletak że chyba nie będzie trzeba gładzi Panowie przyłożyli się do roboty, gładzili a na koniec filcowali - tak ze MEDAL z ziemniaka dla nich - Naprawdę przyjemnie się z nimi współpracowało Pogoda która po deszczowej wiośnie i lecie - co oczywiscie nas wkurzało i krzyżowało plany postanowiła sprawić nam prezent od tygodnia jest cieplusio w zasadzie upalnie- ale to cicho aby nie zapeszyć I dzieki temu tynki "prawie" wyschły - w poprzednim domu trwało to ponad 2 miesiące - teraz niecałe 2 tygodnie Modle się o każdy słoneczny dzień - bo to zbliża nas do szybszej przeprowadzki 2. Jutro wchodzą panowie od wylewki - na razie tylko w garażu wolnostojacym , który stanie się wtedy juz wykończonym w środku i będzie pełnił zaszczytną funkcję magazynu 3. w pon wchodzi hydraulik rozp ogrzewanie podłogowe i dokończyć centralne i pod koniec przyszłego tygodnia wejdą wylewki:wave: W między czasie działają panowie od elewacji i po 15 września zaczynamy wykończeniówkę AAA widziałam fajną spr zamiast podbitek co teraz wymyślili taki gzyms ze styropianu - jutro wkleje zdjecia jak to wyglada bo chyba sie na takie skusimy Miłej nocki Saly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 01.09.2011 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 i po 15 września zaczynamy wykończeniówkę to w połowie grudnia możecie się wprowadzać :jawdrop: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 02.09.2011 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 Ale sie cieszę ,że tak pięknie idzie z tymi tynkami Już czekam z niecierpliwością na wykończeniówkę!!!! Buziaki:**** Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekitna 02.09.2011 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 hejo!! miło mi Saluś idziecie jak burza!!! koniecznie pokaż nam to coś zamiast podbitki ja teraz z niecierpliwością czekam na elektryka, bo on nam wszystko opóźnia... ja tez nie mam pomysłu na okna, tzn. w salonie i jadalni będę miała same zasłony (bo tam mam te wielkie witryny otwarte na ogród) a w kuchni myślę właśnie o rolecie rzymskiej Saly a Ty co dajesz na okna, myślałaś już o tym?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 02.09.2011 08:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 Witajcie Kobitki Więc tak wklejam zdjęcia czegoś co mi się bardzo spodobało zamiast podbitki - myślałam że to dodatkowy górny strop - ale zrobiłam rozeznanie i nie Jest to zabudowa obłożona styropianem Nie wiem jak Wam się to widzi - ale do mojego "Nowocześniaka" pasuje idealnie:-) Zdjęcia są robione z ulicy także wykasuje je potem coby się nikt nie czepiał: Tutaj jakiś tam projekt domku - swoja drogą bardzo ładny : http://img89.imageshack.us/img89/7128/zdjcie0117l.jpg Uploaded with ImageShack.us A TUTAJ PROJEKT VERONA CZYLI DOKŁADNIE TAKI JAK MÓJ - CHOĆ W TYM WYŻEJ PODOBA MI SIĘ TA ZABUDOWA BARDZIEJ I TAKĄ "GRUBSZĄ" CHYBA ZROBIĘ http://img835.imageshack.us/img835/6724/dsc00301h.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 02.09.2011 08:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 Blekitna Ja chyba skuszę sie na żaluzje drewniane z ikei - idealnie kolorem pasują do moich okien ( tzn w salonie i jadalni) Dodatkowo chciałabym w salonie ciężkie grafitowe zasłony - ale tylko zasłony bez firanek oczywiście:-) Firankom mówimy DO WIDZENIA - mój M lubi firanki ale pół roku temu okazało się za ma bardzo zaawansowaną alergię na kurz i roztocza więc jest to dodatkowy argument na NIE - ale zasłonki przemycę Kuchnia - na bank roletki rzymskie - Natomiast co do sypialni mam totalną pustkę w głowie - cały czas poszukuje inspiracji i na samą sypialnię tzn kolory jak i co na okno Mam kupione łóżko i dwie komody ale nie wiem czy pójdą do sypialni czy do gościnnego : http://img36.imageshack.us/img36/4259/42946771644x461lozkoike.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img571.imageshack.us/img571/9772/1768840457.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekitna 02.09.2011 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 łóżko i komoda to IKEA? czy tylko podobne? to wykończenie całkiem ładne, bardzo fajnie komponuje się z elewacją, tylko wydaje mi się, że jest to bardziej brudzące. Ja jednak pozostaje przy starej podbitce ja w sypialni planuje tylko zasłony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 02.09.2011 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 (edytowane) Fajne "to coś" zamiast podbitki szczególnie w prostej bryle jestem na TAK U mnie w dużym oknie salonowym będą drewniane żaluzje jaśniutkie bo i podłogi będą jasne, w jadalni przy wyjściu na taras i oknie jadalnianym będą tylko zasłony po bokach, firanek nie będzie A w sypialni mam tylko okana dachowe 80 x 160 cm sztuk trzy więc tam będą prawdopodobnie siłą rzeczy tylko rolety.... Jestetm na etapie chciejstwa wykładziny dywanowej w sypialni na całości Buźka i miłego wieczoru!!! P.S Mebelki sypialniane fajne! Edytowane 2 Września 2011 przez Karolina i Artur :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 02.09.2011 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 a jak to jest potem ze sprzątaniem tej wykładziny we wszystkich zakamarkach? chodzi np. o powierzchnię pod łóżkiem Pytam, bo podoba mi się taka wykładzina w sypialni, ale jestem pedantką i potrafiłam codziennie myć podłogę w poprzednim domu, a jakoś nie mogę sobie wyobrazić codziennego odkurzania. Do tej pory miałam tylko dywaniki i kojarzą mi się z kurzem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 02.09.2011 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 Karola nie wiem jak to będzie, jeżeli było by miejsce pod łóżkiem, to rozumiem ,że będzie można to odkurzyć, no chyba że skrzynia łóżka będzie stała na wykładzinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 02.09.2011 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 Fajnie wyglada ta podbitka, tez mi sie bardziej podoba pierwsza, na drugiej mi nie pasuja te zlobienia, bo ja raczej wole proste formy Co do zbieraczy kurzu - czy zaslony gromadza go mniej niz firanki? Ja w obecnym mieszkaniu mam tylko firanki bez zaslon i nie wyglada to zle, ale w domu chyba postawimy na rozne rodzaje rolet. Moze tez sie skusze na takie drewniane zaluzje z Ikei, choc mam irracjonalny (??) lęk, że one na tych kawaleczkach drewna tez sie kurza..... Moja rodzinka to w wiekszosci alergicy, wiec nie bedziemy miec zadnych dywanow tylko drewniane podlogi, choc coraz bardziej sklaniamy sie do podlogowki na dole i finishparkietu w salonie.... Saly, tez czekam z niecierpliwoscia na wykonczeniowke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekitna 04.09.2011 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2011 tak ogólnie to wszystko się kurzy tylko jedno nam łatwiej umyć, a z drugim jest gorzej, ja wole wrzucić zasłony do pralki niż mini ściereczką przecierać żaluzje. Ale żaluzje bardzo ładnie wyglądają i nowoczesnie do tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bocian_86 05.09.2011 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 Przyłączam się do pytania o komodę - z jakiego sklepu? Jest świetna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 05.09.2011 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 Saly ale pędzicie! Robi się pięknie:yes:Ja zauroczona jestem Twoim ogrodzeniem i proszę o więcej fotek:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 05.09.2011 10:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 Witam witam Co do komody to stara poczciwa ikea Ogrodzenie - wkleje dziś wiecej zdjęć - miło ze się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 05.09.2011 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 (edytowane) Cześć Saly :)Mam dylemat i mam nadzieję,ze mi doradzisz (doradzicie:) ) Już rozmyślam na wykończeniówką i zaczynają się schody... Dom mam parterowy i problem z łazienkami,tzn.wyborem płytek. Łazienka zaznaczona za różowo to w założeniu córki (będzie miała ten pokoik obok)i jakby gościnna,tam będzie wanna. Z drugiej większej będziemy korzystać my (spora kabina)choć wejście jest ogólnie z korytarza. I tu moja zagwozdka: dwie średniej wielkości łazienki na jednym poziomie,jaką kolorystykę wybrać? Czy z podobnej kolekcji czy całkowicie dwie rożne ?I biorąc pod uwagę,że z tej jednej będą korzystać też goście ,bo jest blisko salonu,ale to będzie jakby łazienka córki... Druga sprawa.Zastanawiam się nad oświetleniem salonu i nie wiem jak to rozplanować.Stół będzie stał koło okna,a wypoczynek (prawdopodobnie 3+2+1) będzie bliżej kuchni) Czy dać jedno górne oświetlenie na środku pokoju,czy bliżej wypoczynku jedno a nad stołem jakichś zwis? Może na całości dać podwieszony sufit z lampeczkami (na niebiesko)Przepraszam za moje bazgroły Edytowane 5 Września 2011 przez IZA30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 09.09.2011 08:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 Witam witam po krótkiej przewie Iza jeśli chodzi o łazienki to moim zdaniem powinny być zupełnie inne ale generalnie pasujące do reszty domu Ta gościnna moze powinna być ciut bardziej taka no wiesz "na pokaz" czyli b elegancko wykończona Co do oświetlenia kipeski ze mnie doradca bo mam ten sam problem i nie wiem jak go ugryźć Na szczęscie mam kogoś na kogo czekałam i pisałam juz kiedyś że zgodził się niestety tylko "troszkę" ze w/g na mega obłożenie pracą powykańczać mój domek Ale po kolei : Chwilowa nieobecność na forum to totalna bieganina - która zaczyna być coraz bardziej przyjemna bo zakupy do wykończeniówki są 100 razy milsze niż w hurtowni budowlanej z drugiej str trochę nerwówka bo pieniądze przeznaczone na budowę topnieją w zastraszającą szybkością i muszę się trochę ograniczać. Tajemniczy Pan Z - do pan którego znamy od dawna, wykańczał już nam mieszkanie i robił remont u moich rodzców Powiem jedno - ginący gatunek!!!!! solidny, zaradny, pomocny , myśli za mnie i resztę pracujących ekip dopilnowuje A piszę o nim bo właśnie wczoraj zwrócił mi uwagę ze jedno oświetlenie w sypialni to za mało !!!! i zasugerował mimo ze to dla niego kłopot dodatkowe fajne zabudowy z halogenami min dodatkowe 10 szt Oczywiście lampki nocne i kinkiet nad toaletką też będą ale przy ok 20 metrów - tak właśnie mi doradził Po bardzo długich poszukiwaniach znalazłam idealny tynk zew : firma weber kolor złamana biel w śmietanę tu próbka na kawałku styropianu więc faktura będzie zupełnie inna - będzie kornik 2mm http://img24.imageshack.us/img24/6018/imag0349n.jpg Uploaded with ImageShack.us Póki co muszę zmykać dziś w końcu montują te wyczekane do kuchni okan duo - w środku antracyt na zew zloty dąb - nie mogę się doczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 09.09.2011 08:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 oj kolor tynku wyszedł tu beznadziejne ..ale jest boski uwierzcie na słowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 09.09.2011 19:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 Nowe zdjęcia: Altanka ogrodowa - pomalowana będzie na ciemny prawie czarny brąz: http://img692.imageshack.us/img692/8361/imag0370r.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img13.imageshack.us/img13/2826/imag0374i.jpg Uploaded with ImageShack.us A to już nasza osobista a nie podpatrzona podbitka http://img831.imageshack.us/img831/6047/imag0377wp.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img545.imageshack.us/img545/655/imag0378u.jpg Uploaded with ImageShack.us I postępy kostkarzy: http://img820.imageshack.us/img820/3039/imag0382g.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 09.09.2011 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 Saly jak u Ciebie pięknie się zrobiło My jesteśmy w połowie tynków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts