Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak powstaje nasz dom verona :-)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

O cho cho, ile tu się dzieję. Pufa cudna. Też kiedyś myślałam o dwóch caboche nad stołem, wyszły ostatecznie abażury, ale namawiam na ten pomysł na pewno będzie pięknie bo sama lampa jest śliczna. Widziałam takie zestawienie dwóch, a nawet trzech lamp obok siebie- bomba:yes:

Saly, ja się nie zdziwię jak będziemy się w tym samym czasie wprowadzać, gonicie jak strusie:lol2:;)

Bocianku Wiatrołap będzie jasny Podłoga gres 60x60 jaśniutki - prawdopodobnie opoczno :

http://img651.imageshack.us/img651/174/iopocznolaziobiancopole.jpg

Uploaded with ImageShack.us

i ściana do tego - albo tynk mozaikowy biały z delikatnymi drobinkami szarego

albo szary + ciemniejszy szary

http://img833.imageshack.us/img833/841/2ae6a34cb25bb2f2cbbe8db.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Wiatrołap to małe pom i chce aby był widny ale jednocześnie praktyczny dlatego tynk mozaikowy Miałam kiedyś i się bardzo sprawdził

Saly mogę prosić na priv cenę za m2 płytek podłogowych, bardzo mi się podobają :)

Wiyam

przepraszam najmocniej że obiecuje a potem nie wklejam zdjęć

Tym razem zdarzenie losowe.... mamy pogrzeb w rodzinie ...Nie takiej najbliższej ale zawsze ..smutne...

Zdjęcia będą dużżżo ale jutro.

Karola lampę wylicytowałam na allegro- za cenę 267 zł z kosztami przesyłki - znajdziesz ją tu:

http://allegro.pl/lampa-halogenowa-luca-4x40w-plafon-szklo-chrom-i1809549936.html

Blekitna te płytki to :

Opoczno Gres Lazio Bianco - cena sklepowa ok 160 zł /m2

Na ceneo znajdziesz je poniżej 100 zł za metr

Są różne opcje Mnie podoba się poler - ale jest jeszcze pół mat, satyna i takie tam

Pozdrawiam serdecznie

Saly

Hej Saly!

Przykro mi z powodu tego pogrzebu, ale niestety takie smutne sytuacje bywają, oby jak najrzadziej...

A teraz już bardziej pozytywnie - jestem zaszokowana tempem w jakim się uwijacie :jawdrop: jesteś niesamowita! Kiedy planujecie się wprowadzić? Wszystko zapowiada się super, naprawdę jestem Twoją fanką :)

Hej Saly!

Boziu już myślałam że zniknęłaś na zawsze:hug: Mam nadzieję że na forum wróciłaś na dłużej:P

Praguś opowiadaj jak się czujesz?( wiesz o co mi chodzi?)

No saly to faktycznie debeściara!

błekitna, ten sam gres o który pytasz mam u siebie na dole:P

dzięki za słowa otuchy Praha - strasznie sie cieszę że wróciłaś na forum :hug:

MarJel i Praha - dzieki dzięki słodzcie mi tak dalej :-)

Plany mam wprowadzić się do wykończonego na tip top domku - co nie oznacza w pełni umeblowanego

Wiadamo, że chciałoby się wszystko co sie wymarzyło ale nie na wszystko na raz wystarczy więc

Plan minimum ( wszystko wykończone, pomalowane, kominki zamontowane, łazienki skończone)

Meble w kuchni - wszystkie

Salon - wszystkie

Jadalnia - wszystkie

Sypialnia na górze - wszystko

Zostaje pokój na dole - mój gabinet - no mogę trochę poczekać

Pokój gościnny - po 1 nie mam jeszcze koncepcji po drugie no moze poczekać

Siłownia męża (Mąż były sportowiec )- obiecana ale bardzo kosztowna i to także musi poczekać bo zrobić ją profesjonalnie z odpowiednią wykładziną , lustrami i całym tym złomem (dobrze że nie słyszy jak mówię o złomie :-) to nie lada wydatek

TAK WIEC PODSUMOWUJAC

plan minimum to wprowadzka najpóźniej w walentynki a może nawet w styczniu

Gdybyśmy jednak postawili na full opcję to na wiosnę

Saly z tego co planujesz nie nazwałabym planem minimum:P

To naprawdę bardzo dużo, aby móc zamieszkać( i kto to mówi):lol2:

O koncepcje na gościnny i gabinet się nie martw, ja długo nie miałam i nie wiadomo kiedy, z zaskoczenia z dnia na dzień się rodziły:yes:

MarJeluś

na to liczę - że wstanę któregoś dnia i doznam olśnienia :-)

No a Ty uchyl rąbka tajemnicy kiedy Ty się wprowadzisz???

masz tak pięknie - jak nie to się wprowadzam za Ciebie:-)

MarJeluś

na to liczę - że wstanę któregoś dnia i doznam olśnienia :-)

No a Ty uchyl rąbka tajemnicy kiedy Ty się wprowadzisz???

masz tak pięknie - jak nie to się wprowadzam za Ciebie:-)

Saluś, dzisiaj zaczynają robić ogrodzenie, a za ok. dwa tyg. kostkę, jak będzie bliżej końca, wtedy to już na pewno pakuję walizy :)

Możesz do mnie się wprowadzać:yes:, pokój gościnny prawie gotowy. Jeszcze tylko lustro zawiśnie nad komódką, zasłony i kuniec.

MarJel- no tak w sumie kostka to ważna spr - co by nam sie buciki nie poniszczyły po błocie chodzić :-)

U mnie trochę od d... strony ale zaraz po murach musiała zacząć się robić kostka bo teren taki ze trochę deszczu i błocisko po kolana

nawet rusztowań do elewacji nie bardzo mogli rozstawić

MarJel- no tak w sumie kostka to ważna spr - co by nam sie buciki nie poniszczyły po błocie chodzić :-)

U mnie trochę od d... strony ale zaraz po murach musiała zacząć się robić kostka bo teren taki ze trochę deszczu i błocisko po kolana

nawet rusztowań do elewacji nie bardzo mogli rozstawić

Czemu. Już masz z głowy i buciki czyściutkie;)

Odpisałam priv.

no widzisz mar jel jak ze mnie ślepota .... :p dzieki Saly za odp :)

Saly przykro mi z powodu pogrzebu.

dziewczyny chciałm się pochwalić co u mnie jest zrobione, ale niestety w fotosiku wyskakuje mi jakiś błąd i nie mogę wgrać tych zdjęć.... spróbuje później :)

no widzisz mar jel jak ze mnie ślepota .... :p

No ja widzę:p

dziewczyny chciałm się pochwalić co u mnie jest zrobione, ale niestety w fotosiku wyskakuje mi jakiś błąd i nie mogę wgrać tych zdjęć.... spróbuje później :)

Koniecznie spróbuj, bo jestem strasznie ciekawa:)