Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak powstaje nasz dom verona :-)

Recommended Posts

Saly kochana! Wszystko macie świetnie zorganizowane, przemyślane jestem pod wrażeniem! :)

Coś mi się wydaje,że Święta spędzisz już w swoim ślicznym, wykończonym domku, nie mówiąc już o wystrzałowym sylwestrze :D !!!

Życzę Ci tego z całego serca, bo wiem jaka to radość!!!!

Buziaki i więęęęęęceeeeej zdjęc proszę!!!!! ;)

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Saly kochana! Wszystko macie świetnie zorganizowane, przemyślane jestem pod wrażeniem! :)

Coś mi się wydaje,że Święta spędzisz już w swoim ślicznym, wykończonym domku, nie mówiąc już o wystrzałowym sylwestrze :D !!!

Życzę Ci tego z całego serca, bo wiem jaka to radość!!!!

Buziaki i więęęęęęceeeeej zdjęc proszę!!!!! ;)

dziękuję Ci Karolcia bardzo!!!!

jutro wklejam zdjęcia - juz kończą kostkę - cudowne rondo przed domem będzie już widoczne:-)

No i troszkę tynku z zew na kawałku jednej ściany będzie:wiggle:

MarJel, czuję się dobrze, wszystko gra :) ale nie będę tu Saly zaśmiecać wątku ;)

Na forum zaglądam od jakiegoś czasu, ale jakoś teraz bardziej trzymam się z boku ;)

Saly - my jesteśmy chyba na bardzo podobnym etapie i powiem Ci, że wczoraj rozmawialiśmy z gościem, który ma u nas robić wykończeniówkę i powiedział, że na święta się wprowadzimy, ale nie Bożego Narodzenia tylko Wielkanocne ;( bo podobno na tą wykończeniówkę potrzeba z pół roku, żeby to zrobić porządnie. Bardzo mnie to zmartwiło, ale co zrobić. Jestem ciekawa czy Tobie się uda przeprowadzić na luty, bo faktycznie mkniesz jak burza :)

MarJel, czuję się dobrze, wszystko gra :) ale nie będę tu Saly zaśmiecać wątku ;)

Pytam u saly, bo u niej się zjawiłaś i tu Cię dorwałam, jak chcesz możesz po zaśmiecać u mnie:P, wcale się nie obrażę ;)

Cieszę się że wszystko ok.:hug:

A jest jakaś szansa na fotki twojego benia? bo po tym co napisałaś zżera mnie ciekawość:)

Witam wszystkich

Prace na budowie trwają

Ekipa od kostki - już po malutku zmierza do końca

Pracy mieli sporo bo w sumie ok 600 metrów kostki poszło - w tym sporo docinek i w zasadzie wszędzie wymyśliłam kładzenie bez krawężników tylko podlewanie cementem - a to bardziej pracochłonne - ale przy łukach ładniej wygląda

Nie marudzili, nie narzekali pracują jak mrówki -jeszcze doradzą coś od czasu do czasu :-)

W domu "robi się" ocieplenie poddasza + sufity

Sprawdzoną tradycyjną metodą tzn folia - jakaś ponoć super świetna sreberkowa + wełan 20+wełna 10

Chwalony już wcześniej Pan Z walczy jeszcze z paprokami murarzami, którzy mi taki meksyk zostawili ze nawet tynki nie wyrównały

ściany krzywe, strop krzywy i biedak ma duzo pracy :-(

We środę wchodzi Pan Płytkarz- zaczyna od schodów przed domem - które także są do totalnej poprawki bo stopień ma 35 cm wysokości - uroczo!!!!!!:jawdrop:

Potem będzie robił garaż - w tym czasie łazieneczki wyschną na tyle że będzie mógł tam podziałać

Troszkę się obawiam tego płytkarza bo widzę ze fantazję ma sporą i coś troszkę za bardzo mnie zapewnia jakie cuda mi porobi i jaka będę mega zadowolona - hmmm zobaczymy...

A tutaj elewacja:

http://img577.imageshack.us/img577/7096/imag0340er.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Edytowane przez Saly

Saluś ale zapierdzielacie!!!!

Bardzo dobrze,że kilka ekip działa jednocześnie, to klucz do szybkiego zakończenia budowy i przeprowadzki ! Tym bardziej,ze ekipy sobie nie przeszkadzają i mogą działać równocześnie :yes:

Jesteśmy z Arturem pod MEGA WRAŻENIEM!!! Twoje ekipy to skarb, cieszę sie ,że tak pięknie i z prętkością światła idzie to na przód!!!! :D

:hug:

Saly jest pięknie! Kostka robi wrażenie i te rondo, mi zawsze się takie podobały i żebym miala wiekszą działkę to zrobilabym je u siebie. Podoba mi się zagospodarowanie działki z przodu jak i z tyłu domu o ogrodzeniu nie wspomnę:rolleyes:

Widzę że masz już zrobioną podbitkę, ach chyba już mowiłam że jest pięknie:p

Tempo niesamowite :)

Pięknie to wszystko wygla, świetnie jak udaje się połączyć budowę z zagospodarowaniem działki, u nas niestety za mało miejsca na działce i zagospodarowanie chcemy zrobić sami w ramach oszczędności więc zostawiamy to na sam koniec...

Jak zwykle Buziaki za wszelkie miluśkie słowa

Oto ciąg dalszy zdjęć- wszystko ze tak powiem "sie robi" i nie jest to efekt końcowy wiec proszę o wyrozumiałość:

Nasza sypialnia a z niej wejście do garderoby, a za garderobą łazienka:

http://img37.imageshack.us/img37/6484/imag0578a.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Teraz hol góra z różnych ujęć :-)

Edytowane przez Saly

Saly też chce zrobić u siebie składzik na drewno, ale zakładałam pełne deskowanie. Czy nie obawiasz się, że jak będzie padał śnieg lub dość długo deszcz, to drewno będzie wilgotne/mokre?

A co sie tak dymi za domkiem gospodarczym????

hej Karolcia - jeśli chodzi o składzik absolutnie nie może być pełne deskowanie

To co u mnie to i tak za dużo - Drzewo musi oddychać bo albo nie wyschnie, albo spleśnieje w środku jak będzie szczelnie zamknięte

Za garażem wolnostojącym moi fachmani - postanowili zapalić worki po cemencie - średni pomysł ale niestety na reakcję było za późno :-(

składzik na drzewo:jawdrop:, Altanka:jawdrop:, kostka:jawdrop:, oczko wodne:jawdrop:

To tyle mądrego z mojej strony:rolleyes:

MarJelciu miło mi że Ci się podoba - jak taka ekspertka jak Ty chwali to znaczy że jest ładnie:hug:

Teraz czekamy na Twoje ogrodzenie - umieram z ciekawości :-)

Saly jest suuuuuper!!! :D

Dużo się u Ciebie dzieje, z przyjemnością zaglądam!!!

Jak tak dalej będziesz pędzić to wprowadzisz sie na Wszystkich Świętych ;)

Pozdawiam!!!!

Big dzięki :-)

A ja z przyjemnością zaglądam do Ciebie - teraz też wypatruję tych płytek do łazienki :-)

Buziaki