Karolina i Artur P 19.09.2011 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Saly kochana! Wszystko macie świetnie zorganizowane, przemyślane jestem pod wrażeniem! Coś mi się wydaje,że Święta spędzisz już w swoim ślicznym, wykończonym domku, nie mówiąc już o wystrzałowym sylwestrze !!! Życzę Ci tego z całego serca, bo wiem jaka to radość!!!! Buziaki i więęęęęęceeeeej zdjęc proszę!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 19.09.2011 12:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Saly kochana! Wszystko macie świetnie zorganizowane, przemyślane jestem pod wrażeniem! Coś mi się wydaje,że Święta spędzisz już w swoim ślicznym, wykończonym domku, nie mówiąc już o wystrzałowym sylwestrze !!! Życzę Ci tego z całego serca, bo wiem jaka to radość!!!! Buziaki i więęęęęęceeeeej zdjęc proszę!!!!! dziękuję Ci Karolcia bardzo!!!! jutro wklejam zdjęcia - juz kończą kostkę - cudowne rondo przed domem będzie już widoczne:-) No i troszkę tynku z zew na kawałku jednej ściany będzie:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekitna 19.09.2011 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 czekam na fotki kosteczki i tynk chyba udało mi się wrzucić link do moich zdjęć na forum o Benedykcie II zaprazsam do oglądania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 20.09.2011 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 MarJel, czuję się dobrze, wszystko gra ale nie będę tu Saly zaśmiecać wątku Na forum zaglądam od jakiegoś czasu, ale jakoś teraz bardziej trzymam się z boku Saly - my jesteśmy chyba na bardzo podobnym etapie i powiem Ci, że wczoraj rozmawialiśmy z gościem, który ma u nas robić wykończeniówkę i powiedział, że na święta się wprowadzimy, ale nie Bożego Narodzenia tylko Wielkanocne ;( bo podobno na tą wykończeniówkę potrzeba z pół roku, żeby to zrobić porządnie. Bardzo mnie to zmartwiło, ale co zrobić. Jestem ciekawa czy Tobie się uda przeprowadzić na luty, bo faktycznie mkniesz jak burza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 20.09.2011 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 MarJel, czuję się dobrze, wszystko gra ale nie będę tu Saly zaśmiecać wątku Pytam u saly, bo u niej się zjawiłaś i tu Cię dorwałam, jak chcesz możesz po zaśmiecać u mnie:P, wcale się nie obrażę Cieszę się że wszystko ok. A jest jakaś szansa na fotki twojego benia? bo po tym co napisałaś zżera mnie ciekawość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 20.09.2011 16:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 (edytowane) Witam wszystkich Prace na budowie trwają Ekipa od kostki - już po malutku zmierza do końca Pracy mieli sporo bo w sumie ok 600 metrów kostki poszło - w tym sporo docinek i w zasadzie wszędzie wymyśliłam kładzenie bez krawężników tylko podlewanie cementem - a to bardziej pracochłonne - ale przy łukach ładniej wygląda Nie marudzili, nie narzekali pracują jak mrówki -jeszcze doradzą coś od czasu do czasu W domu "robi się" ocieplenie poddasza + sufity Sprawdzoną tradycyjną metodą tzn folia - jakaś ponoć super świetna sreberkowa + wełan 20+wełna 10 Chwalony już wcześniej Pan Z walczy jeszcze z paprokami murarzami, którzy mi taki meksyk zostawili ze nawet tynki nie wyrównały ściany krzywe, strop krzywy i biedak ma duzo pracy We środę wchodzi Pan Płytkarz- zaczyna od schodów przed domem - które także są do totalnej poprawki bo stopień ma 35 cm wysokości - uroczo!!!!!! Potem będzie robił garaż - w tym czasie łazieneczki wyschną na tyle że będzie mógł tam podziałać Troszkę się obawiam tego płytkarza bo widzę ze fantazję ma sporą i coś troszkę za bardzo mnie zapewnia jakie cuda mi porobi i jaka będę mega zadowolona - hmmm zobaczymy... A tutaj elewacja: http://img577.imageshack.us/img577/7096/imag0340er.jpg Uploaded with ImageShack.us Edytowane 2 Stycznia 2012 przez Saly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 20.09.2011 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Saluś ale zapierdzielacie!!!! Bardzo dobrze,że kilka ekip działa jednocześnie, to klucz do szybkiego zakończenia budowy i przeprowadzki ! Tym bardziej,ze ekipy sobie nie przeszkadzają i mogą działać równocześnie Jesteśmy z Arturem pod MEGA WRAŻENIEM!!! Twoje ekipy to skarb, cieszę sie ,że tak pięknie i z prętkością światła idzie to na przód!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 20.09.2011 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 jestem pod ogromnym wrażeniem!!!! kostka wygląda rewelacyjnie!!! a elewacja boska!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekitna 21.09.2011 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 tempo macie niekiepskie!!! kostka bardzo ładna, choć przyznam, że nie przepadam za "rondami" na podwórku. a jaki wkońcu wybrałaś kolor na elewacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bocian_86 22.09.2011 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 Mnie się kostka bardzo podoba. Rondo pomysłowe - ułatwi przejazd, jak jeden samochód będzie wjeżdżał, drugi wyjeżdżał. A co pośrodku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 22.09.2011 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 Saly jest pięknie! Kostka robi wrażenie i te rondo, mi zawsze się takie podobały i żebym miala wiekszą działkę to zrobilabym je u siebie. Podoba mi się zagospodarowanie działki z przodu jak i z tyłu domu o ogrodzeniu nie wspomnę Widzę że masz już zrobioną podbitkę, ach chyba już mowiłam że jest pięknie:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 22.09.2011 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 Tempo niesamowite Pięknie to wszystko wygla, świetnie jak udaje się połączyć budowę z zagospodarowaniem działki, u nas niestety za mało miejsca na działce i zagospodarowanie chcemy zrobić sami w ramach oszczędności więc zostawiamy to na sam koniec... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 25.09.2011 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2011 cześć kochana Co tam słychać??? Ja już jestem spragniona nowych zdjęć Twojego domku! Wrzuć coś Saluś Może jakieś ujęcie domku od frontu tak żeby było widać też rondo heheh ja to mam zachcianki Buziaki :*** Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 26.09.2011 11:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 (edytowane) Jak zwykle Buziaki za wszelkie miluśkie słowa Oto ciąg dalszy zdjęć- wszystko ze tak powiem "sie robi" i nie jest to efekt końcowy wiec proszę o wyrozumiałość: Nasza sypialnia a z niej wejście do garderoby, a za garderobą łazienka: http://img37.imageshack.us/img37/6484/imag0578a.jpg Uploaded with ImageShack.us Teraz hol góra z różnych ujęć Edytowane 2 Stycznia 2012 przez Saly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 26.09.2011 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 składzik na drzewo:jawdrop:, Altanka:jawdrop:, kostka:jawdrop:, oczko wodne:jawdrop:To tyle mądrego z mojej strony:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 26.09.2011 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Saly jest suuuuuper!!! Dużo się u Ciebie dzieje, z przyjemnością zaglądam!!! Jak tak dalej będziesz pędzić to wprowadzisz sie na Wszystkich Świętych Pozdawiam!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 26.09.2011 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Saly też chce zrobić u siebie składzik na drewno, ale zakładałam pełne deskowanie. Czy nie obawiasz się, że jak będzie padał śnieg lub dość długo deszcz, to drewno będzie wilgotne/mokre? A co sie tak dymi za domkiem gospodarczym???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 26.09.2011 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Saly też chce zrobić u siebie składzik na drewno, ale zakładałam pełne deskowanie. Czy nie obawiasz się, że jak będzie padał śnieg lub dość długo deszcz, to drewno będzie wilgotne/mokre? A co sie tak dymi za domkiem gospodarczym???? hej Karolcia - jeśli chodzi o składzik absolutnie nie może być pełne deskowanie To co u mnie to i tak za dużo - Drzewo musi oddychać bo albo nie wyschnie, albo spleśnieje w środku jak będzie szczelnie zamknięte Za garażem wolnostojącym moi fachmani - postanowili zapalić worki po cemencie - średni pomysł ale niestety na reakcję było za późno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 26.09.2011 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 składzik na drzewo:jawdrop:, Altanka:jawdrop:, kostka:jawdrop:, oczko wodne:jawdrop: To tyle mądrego z mojej strony:rolleyes: MarJelciu miło mi że Ci się podoba - jak taka ekspertka jak Ty chwali to znaczy że jest ładnie:hug: Teraz czekamy na Twoje ogrodzenie - umieram z ciekawości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 26.09.2011 19:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Saly jest suuuuuper!!! Dużo się u Ciebie dzieje, z przyjemnością zaglądam!!! Jak tak dalej będziesz pędzić to wprowadzisz sie na Wszystkich Świętych Pozdawiam!!!! Big dzięki A ja z przyjemnością zaglądam do Ciebie - teraz też wypatruję tych płytek do łazienki Buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts