Princesa 27.09.2011 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Otoczenie domu jest zachwycające składzik na drewno - wygląda super ehhh... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 27.09.2011 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 hej Karolcia - jeśli chodzi o składzik absolutnie nie może być pełne deskowanie To co u mnie to i tak za dużo - Drzewo musi oddychać bo albo nie wyschnie, albo spleśnieje w środku jak będzie szczelnie zamknięte A ja myślałam zrobić pełne deskowania, ale pod daszkiem zostawić nieco wolnej przestrzeni właśnie po to by drewno oddychało Wolałabym pełne deskowanie by to drewno sie niepotrzebnie nie moczyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 27.09.2011 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 wow!! Dolaczam do grona zachwyconych!! pedzicie jak burza i faktycznie chyba szybka przeprowadzka jest mozliwa bardzo mi sie wszystko podoba, i oczko, i altanka, i rondo, i elewacja, wszystko super, a tempo prac imponujace mam nadzieje ze nam w przyszlym roku tez sie uda jakos to wszystko ogarnac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bocian_86 28.09.2011 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 A ja myślałam zrobić pełne deskowania, ale pod daszkiem zostawić nieco wolnej przestrzeni właśnie po to by drewno oddychało Wolałabym pełne deskowanie by to drewno sie niepotrzebnie nie moczyło Najlepsza jest właśnie ażurowa konstrukcja. Poza tym drewno powinno leżeć też na jakimś podeście, żeby było przewiewnie i nie przechodziła wilgoć od podłoża. Lepiej zrobić dobry dach, żeby drewno nie zamokło. Chyba ogólnie nie jest wskazane, żeby robić pełne deskowanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 28.09.2011 12:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Najlepsza jest właśnie ażurowa konstrukcja. Poza tym drewno powinno leżeć też na jakimś podeście, żeby było przewiewnie i nie przechodziła wilgoć od podłoża. Lepiej zrobić dobry dach, żeby drewno nie zamokło. Chyba ogólnie nie jest wskazane, żeby robić pełne deskowanie... Bocianku - oczywiście masz rację Drewno musi byś przede wszystkim zadaszone A w schnięciu nie tyle chodzi o wodę tylko o wyschnięcie soków w drzewie żeby sie dobrze paliło Mój składzik ma podłogę drewnianą wiec wilgoć nie ciągnie od dołu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 28.09.2011 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 To dzięki, że mnie oświeciliście bo bym robiła pełne deskowanie bez kilku desek u góry przy daszku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paulatomczyk 29.09.2011 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Saly piękny ten Twój domek, a otoczenie bajka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 29.09.2011 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Co tam nowego Saluś??? Jak wycena kuchni, zdecydowałaś sie na konkretną firmę? No i kiedy montaż??? Ja juz przebieram nóżkami na Twoje urządzanie wnętrz Buziaki :*** Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oldzia 01.10.2011 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Saly witaj:bye: nie było mnie troszkę u Ciebie a tu takie zmiany (postępy) PIĘKNIE!!! otoczenie domu robi wielkie wrażenie, jak sam dom!!! wszystko - rewelacja i tyle!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 01.10.2011 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Zobaczcie do majkiego .On tez mial skladzik na drewno w azurowej konstrukcji i po pierwszej zimie zdecydowal sie zrobic "pełne deskowanie" Nie pamietam dokladnie ale snieg zawiewal do srodka i drzwie wcale nie bylo suche Saly ile placiliscie robocizny za sufity pdowieszane ( za metr kw)?Przymierzam sie do tego tematu i nie wiem na jaka kwote mam sie nastawiac:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 01.10.2011 18:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Karolinka - kuchnia wyceniona u stolarza (sprawdzony, doby ale cholernie nieterminowy) na 22 tyś z wszystkimi szufladami bluma z wyposażeniem, z dwoma koszami wysuwanymi , z servo drive do 2 górnych szafek - cena jak cena Miałam wycenę na 15 tyś i ma 33 też - wróciłam do sprawdzonego i co najważniejsze "pod ręką" pana CENA BEZ BLATU - BLAT GRANITOWY GALAXY STAR mojej kuchni ok 9 tyśOldzia fajnie ze wpadłaś - zaglądaj jak najczęściej Dzięki za wszelkie milusie słowa:hug:Kakusek - nie umiem podać ceny za metr bo umawiałam się na całość roboty tj ocieplenie wełną 20 + 10, folia I wszelkie obniżenia w sufitach - w holu i łazienkach + malowanie sufitu na gotowo i montaż oświetlenia halogenowego i to wszytko razem 15 tyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 01.10.2011 18:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 DZIEWCZYNY MAM ZMARTWIENIE.... POMÓŻCIE COŚ !!!!! Mój problem : Okna złoty dąb - podłoga i schody w domu - podobają mi się kolor Tali lub Merbał (deska barlinecka)- czyli niby ciemnawy ale ciepły odcień nawet ciut ciut wpadajacy w bordowawy - ale ciut - jak ktoś widział wie No i teraz problem Kanapy będa białe, kominek - jak kominek czarny+ obudowa wokół wkłądu czarny kamień i reszta biała i... chciałam ściany na jasny szary a jedną ścianę i kawałek obudowy kominka na grafit CZY TO WSZYSTKO RAZEM PASUJE?????? COŚ MI TE "CIEPŁE" PODŁOGI NIE GRAJĄ CO SĄDZICIE??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekitna 03.10.2011 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 hej!! mi ciepłe podłogi grają, ale w klolorze zbliżonym do okien czyli ciepłe dębowe podłogi, nie te wpadające w bordo.... Merbał widziałam i moim zdaniem niezbyt będzie Ci pasował, Tali nigdy nie widziałm :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominika i Łukasz 03.10.2011 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 Witaj Saly, jakiś czas nie zaglądałam a tu takie postępy:wave: jestem pod wrażeniem jakiego tępa nabraliście, domek jak i cała reszta śliczne, kolor elewacji wybrany? POZDRAWIAM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 03.10.2011 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 CZY TO WSZYSTKO RAZEM PASUJE?????? COŚ MI TE "CIEPŁE" PODŁOGI NIE GRAJĄ CO SĄDZICIE??????? Saluś, jaki planujesz stół? jakieś meble? stolik tv? wiem jedynie że kanapy białe, reszta też istotna żeby coś doradzić. Dostałaś maila z fotami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 03.10.2011 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 Saluś u siebie planuję jaśniutkie panele w zimnym odcieniu na parterze ściany będą białe, jaśniutko szare, a ściana w salonie na której będzie tv i ściana w holu przy schodach ciemny grafit, ogólnie w kilku akcentach będzie przejawiała się czerń, kanapy znasz blado szare, akcentami będzie mocny fotet ale akcentów na parterze będzie odrobina... stół ciemny z poprzedniego domu krzesła biała skóra na nóżkach kolor chrom.... kochnia biały mdf lakierowany + ciemny brąz fornir, okna białe i drzwi wew też białe.... Jeżeli chodzi o Twoją kolorystykę to niestety nie wiem jak dokładnie wyglądają kolory o których mówisz, ale mi podoba sie łączenie barw ciepłych z zimnymi , wiec może właśnie podłoga ociepli kolorystycznie chłodne wnętrze? Ja chciałam u siebie ciemną "ciepłą" podłogę ale mąż zgłosił veto pod kątem praktycznym i uległam Ale ciąge się boję ,że u mnie będzie " chłodno" No tak jednym słowem popisałam, popisałam i nic nie pomogłam .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 04.10.2011 06:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 Moje Drogie - dziękuję,za wszelkie uwagiJestem trochę w gorącej wodzie kąpana - podobają mi się poszczególne rzeczy a jak to pozbieram do kupy to się robi....hmmm no właśnie taki groch z kapustą Decydującym elementem są okna - których jest sporo i będą widoczne bo nie będzie firanek - to kolor złoty dąb - podoba mi się kolor bardzo ale jest trochę zobowiązującyW poprzednim domu miałam harmonię - podobne podłogi, meble, stół, okna ale....chce inaczej Chce trochę zinmych kolorówPo dłuuugiej debacie - musiałam robić "oczka kota ze szreka" ze 3 dni udało mię przeforsować temat gresu polerowanego na podłodzeNie wchodziło to w grę bo mojemu M się nie widziałoSchody na bank drewniane pod kolor okien, kolory biało- szare i teraz tylko meble do dyskusjiPozdrawiam saly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekitna 04.10.2011 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 dobry wybór Saly u mnie będzie jasno szary gres na całym dole schody też drewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 07.10.2011 18:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Witam dzieje się sporo ale wszystko jest w trakcie: 1. płytki w garażu i kotłowni - już Rewelacji jakiś nie ma zwykłe płytki aby tylko były i można było piec i kotłownię robić a w garażu skład materiałów Położono także płytki na tarasie przy sypialni - zależało mi aby przed zimą bo pod tarasem jest kuchnia i taras uszczelniony i zabezpieczony 2. na schodach i podeście przed domem zainstalowaliśmy inst antyoblodzeniową - wydaje mi się że fajna spr będzie - Ma swój czujnik i reg temperatury Trochę to bardziej złożone od mat grzewczych stosowanych do wewnątrz ale dotarliśmy to firmy która takimi wynalazkami się zajmuje: http://img846.imageshack.us/img846/350/20111007121.jpg Uploaded with ImageShack.us 3. taras za domem także "prawie" skończony Niestety musieliśmy zmienić piękne płyty tarasowe libet :-x:-x (które okazały sie krzywe a na nowe musielibyśmy czekać ok 4 tyg a przy obecnej pogodzie każdy dzień możliwości prac na zew jest na wagę złota) Wybraliśmy kostkę dekoracyjną o większym formacie płytek co daje taki efekt: http://img443.imageshack.us/img443/954/imag0660r.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img24.imageshack.us/img24/5185/imag0659f.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img64.imageshack.us/img64/4446/imag0661q.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 07.10.2011 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Saly, no w końcu, już się zastanawiałam co sie z tobą dzieje ? Taras cudowny, podasz nazwę tej kostki? I muszę ci przyznać, że ten żółty klinkier ładnie sie komponuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts