Karolina i Artur P 13.10.2011 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 Saluś u mnie też łazienka przysypialniana w jaśniutkich relaksacyjney kolorach A podjazd i dom wygladają REWELACYJNIE!!!!!! :jawdrop: Naprawdę pięknie jest!!! Pozdrawiam serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 17.10.2011 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Hej Saly, ale pędzicie z tą budową! Jak Wam się udało tak szybko wysuszyć tą chałupę i tynki? My się do teraz boimy zakładać ocieplenia, ciekawa jestem czy Wy jesteście po prostu odważni, czy znaleźliście jakiś cudowny sposób? Widzę, że do łazienki wybrałaś płytki Tubądzin Alabastrino, które teraz mam u siebie I po 3 latach codziennego ich oglądania nadal mi się podobają, więc myślę, że dokonałaś dobrego wyboru tylko u mnie dekor idzie poziomo. A jeśli chodzi o taras to ładna ta kostka podoba mi się taki wzór ułożenia. Tylko wyczytałam, że wybraliście materiał na schody w satynie, myślisz, że nie będzie ślisko? Ciekawa jestem tego podgrzewania tych schodów, fajna sprawa. Jestem w ciężkim szoku tempa w jakim budujecie, na kiedy planujecie się przeprowadzać? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 17.10.2011 08:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Hej Saly, ale pędzicie z tą budową! Jak Wam się udało tak szybko wysuszyć tą chałupę i tynki? My się do teraz boimy zakładać ocieplenia, ciekawa jestem czy Wy jesteście po prostu odważni, czy znaleźliście jakiś cudowny sposób? Widzę, że do łazienki wybrałaś płytki Tubądzin Alabastrino, które teraz mam u siebie I po 3 latach codziennego ich oglądania nadal mi się podobają, więc myślę, że dokonałaś dobrego wyboru tylko u mnie dekor idzie poziomo. A jeśli chodzi o taras to ładna ta kostka podoba mi się taki wzór ułożenia. Tylko wyczytałam, że wybraliście materiał na schody w satynie, myślisz, że nie będzie ślisko? Ciekawa jestem tego podgrzewania tych schodów, fajna sprawa. Jestem w ciężkim szoku tempa w jakim budujecie, na kiedy planujecie się przeprowadzać? Pozdrawiam Witam Cię Praha gorąco Co do tempa budowy - wszystko idzie zgodnie z planem (oczywiscie są małe niedociągnięcia ) Pogoda okazała się dla nas łaskawa tzn cały wrzesień było nadzwyczaj ciepło 20-25 stopni i po prostu tynki i wylewki wyschły same Mieliśmy firmę od "osuszania" ale przyjechali i stwierdzili że wszystko ładnie wyschło i nie ma potrzeby dodatkowo osuszać Satyna na schodach przed domem - jest właśnie chropowata ( poler jest śliski) i idealnie nadaje się na schody a system antyoblodzeniowy dodatkowo będzie je osuszał - więc myślę ze będzie oki Chociaż ja potrafię się wywalić na równej drodze z kostki więc nie przejmuję się tymi schodami - najważniejszy kolor gresu ładny ))) Przeprowadzka planowana na walentynki - jak uda się wcześniej - super ale 14 lutego chcemy być już w nowym domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 17.10.2011 11:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Aktualnie cały domek jest już otynkowany - został tylko front no i zaczęło się kładzenie drewna na elewacji Jest dopiero 1 okno i to niedokończone - drewno będzie połączone z parapetem Efekt strasznie mi się podoba bo kolor udało się spasować idealnie z oknami http://img441.imageshack.us/img441/6821/imag04532.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img338.imageshack.us/img338/2058/imag0452o.jpg Uploaded with ImageShack.us Dobiega końca cudowanie z suitami na górze i pod koniec tygodnia zacznie się robić kominek Cały czas dumamy z podłogą w salonie czy gres czy deska barlinecka i cały czas zapadają decyzje raz tak raz tak- wkurza mnie to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bocian_86 17.10.2011 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Saly - świetne wykończenie... Zawsze powtarzałam sobie, że nie zdecyduję się na drewno na elewacji, ale patrząc na Twoje zdjęcia, chyba rozwiewają się moje obawy. IZA30 - tak, wybierzemy Boba II G1 - http://www.tooba.pl/projekt-domu-Bob-II-G1/a,s_pd,idp,15747.html. Wprowadzimy kilka zmian, które mają obniżyć koszt budowy, ale rozkładu pomieszczeń nie chcemy zmieniać. Chyba że nadal będę grzebała w projektach i znajdę kolejną propozycję, ale mąż już nie ma siły ciągle o tym słuchać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 17.10.2011 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Saly - my robiliśmy tynki i wylewki też jakoś we wrześniu, a mimo to się martwię chociaż jak u Ciebie suche, to u nas po drugiej stronie Łodzi pewnie też Drewno na elewacji zawsze bardzo lubiłam i nie zmieniam zdania ciekawa jestem końcowego efektu. A jeśli chodzi o podłogę, to my się zdecydowaliśmy na gres w salonie, 60x60 taki prawie biały i z odrobiną połysku, pod to jest podłogówka, główne plusy to to, że się nie będzie rysowało i nie trzeba robić kaloryferów. Teraz mamy deskę barlinecką i nie uważam, że jest jakaś szałowa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 18.10.2011 08:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Saly - my robiliśmy tynki i wylewki też jakoś we wrześniu, a mimo to się martwię chociaż jak u Ciebie suche, to u nas po drugiej stronie Łodzi pewnie też Drewno na elewacji zawsze bardzo lubiłam i nie zmieniam zdania ciekawa jestem końcowego efektu. A jeśli chodzi o podłogę, to my się zdecydowaliśmy na gres w salonie, 60x60 taki prawie biały i z odrobiną połysku, pod to jest podłogówka, główne plusy to to, że się nie będzie rysowało i nie trzeba robić kaloryferów. Teraz mamy deskę barlinecką i nie uważam, że jest jakaś szałowa... Praha Tak dla sprostowania - My tynki i wylewki robiliśmy w sierpniu - we wrześniu już się suszyły, a teraz już ogrzewamy w środku tzw kozą ale zawsze Pozdrawiam Saly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekitna 20.10.2011 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 Saly bardzo ładnie u Ciebie ja Saly zrobiłabym u Ciebie na dole jednolitą podłogę w kolorze jasno szarym, duży gres co do tynków to u Saly było na lajcie, u nas dopiero teraz tynkuja i ja się dopiero martwię.... ale my elewację zewnętrzną w przyszłym roku dopiero robimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek1910 20.10.2011 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 Cześć, dziennik przeczytany od deski do deski. biorąc pod uwagę, że pracujecie zawodowo, jestem pod ogromnym wrazeniem tempa, logistyki, koordynacji itd. Elewacja z drewnem wyglada super, duzo lzej od oryginału. Zyczę dalej takiego tempa i swiąt w nowym domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 20.10.2011 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 Saluś pięnie sie robi, jak będzie elewacja skończona to będzie już domek pełną gembą Widzę,że rondo doczekało się już roślinek Super! Buziaki :*** Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 20.10.2011 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 saly, ale ładnie się zrobiło! świetna elewacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 22.10.2011 09:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 (edytowane) Blekitna - chyba przychylę się do Twojej koncepcji z tym gresem Marek1910 - Witaj bardzo dziękuję za miłe słowa Pracujemy oboje -a budowa to nasze takie "hobby" - bardzo się cieszę ze efekty się podobają Karolcia - Kochana jesteś jak zwykle I bardzo spostrzegawcza - zapomniałam napisać o roślinkach Zastanawiam się teraz czy obsypać je korą czy białymi kamyczkami???? Basieńko -dzięki - dawno nie zaglądałam do Ciebie Zaraz wpadnę poczytać co o jak A i muszę Ci się pochwalić ze kupiłam ten wkład kominkowy co mi poleciłaś - na razie stoi nie zamontowany Jest superowski http://img824.imageshack.us/img824/1590/optimv8cp.jpg Uploaded with ImageShack.us Edytowane 2 Stycznia 2012 przez Saly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 22.10.2011 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 Jezuniu, jak pięknie! szkoda tylko że pogoda taka ponura i zdjęcie takie mroczne wyszło. Wszystko ze sobą współgra elewacja, kostka kolory, pięknie podobierałaś Ekstra wkład, pamiętasz cenę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 22.10.2011 11:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 Jezuniu, jak pięknie! szkoda tylko że pogoda taka ponura i zdjęcie takie mroczne wyszło. Wszystko ze sobą współgra elewacja, kostka kolory, pięknie podobierałaś Ekstra wkład, pamiętasz cenę? No pogoda "pod zdechłym Azorkiem" W ogóle w tym roku strasznie dużo deszczu i zdjęcie też było nie dość ze komórką to w bardzo pochmurny dzień... Wkład : http://www.befpolska.com/pl/katalog-produktow/wklady-kominkowe/optim/optim-v-8-cp Cena uzależniona czy z montażem czy bez Z 8% Vatem 8 tyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi75 22.10.2011 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 Witaj Saly.Bardzo mi sie u Ciebie podoba a elewacja robi wrażenie swoimi gabarytami. W stosunku do mojej malizny wypada oszałamiająco. To prawie rezydencja Nie moge znaleźć zbyt wielu informacji na temat wkładu, który wybrałaś....Możesz coś więcej napisać dlaczego ten a nie inny? i skąd taką cene znalazłaś???? W sklepach internetowych to koszt powyżej 10000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 22.10.2011 15:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 Witaj Saly.Bardzo mi sie u Ciebie podoba a elewacja robi wrażenie swoimi gabarytami. W stosunku do mojej malizny wypada oszałamiająco. To prawie rezydencja Nie moge znaleźć zbyt wielu informacji na temat wkładu, który wybrałaś....Możesz coś więcej napisać dlaczego ten a nie inny? i skąd taką cene znalazłaś???? W sklepach internetowych to koszt powyżej 10000 Witaj Agi75[/b Dziękuję bardzo za tą "rezydencję":-) Dom wygląda na wielki bo jest dość długi ale w sumie ma pow uzytkowej ma ok 220-240 metrów Co do wkładu - ja wybrałam wersję bez szamotu bo podobno ma więcej KW tzn 14 a szamot trza i tak co sezon dwa wymieniać Cenę wynegocjowałam u lokalnego sprzedawcy wkładów kominkowych- pokazałam mu jaki mi się podoba i on zaproponował taką cenę Wkład mi się bardzo podoba Jest spory, szyba jest podnoszona do góry , ma bardzo ładny uchwyt do podnoszenia Bardzo długo szukałam takiego wkładu i wizualnie jest piękniejszy od tych po 20 tyś - ale co do jakości nie potrafię nic a nic powiedzieć bo jeszcze nie jest zamontowany... Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi75 22.10.2011 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 Saly dzięki za błyskawiczną odpowiedź. Zaskoczyłaś mnie z tą wymianą szamotu co sezon.... Czyli rozumiem , że ten wkład może być tez w wersji bez szamotu.Zapytałam u mnie w wątku o wkład narożny z szybą podnoszoną ale bez odzewu..niestety. Myślałam o Arysto ale ten "Twój" faktycznie wygląda na bardziej dopieszczony... A możesz zdradzić co to za drewienko masz przy oknach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 22.10.2011 16:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 Saly dzięki za błyskawiczną odpowiedź. Zaskoczyłaś mnie z tą wymianą szamotu co sezon.... Czyli rozumiem , że ten wkład może być tez w wersji bez szamotu.Zapytałam u mnie w wątku o wkład narożny z szybą podnoszoną ale bez odzewu..niestety. Myślałam o Arysto ale ten "Twój" faktycznie wygląda na bardziej dopieszczony... A możesz zdradzić co to za drewienko masz przy oknach? Modrzew syberyjski - polecany do elewacji Podobno rósł w klimacie skandynawskim przez co jest twardy Firma DLH ok 100zł/m2 ale poszło tylko 7 metrów ma tę elewację + olej do drewna 3 puszki po 50 zł Pytaj Kochana chętnie odp na wszystkie pytania I zaraz idę do "Ciebie" z rewizytą Pozdrawiam Saly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi75 22.10.2011 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 Dzieki Saluniu. Dziś miałam spotkanie z facetem od elewacji i wmawiał mi ,że modrzew jest bardzo sękaty i poleca świerk skandynawski. Ja mu mówię , że na forum co druga osoba ma modrzew i nie narzeka a i ja jakoś tych sęków na zdjęciach forumowiczów nie widzę....I komu tu wierzyć.Zwariować można. zapraszam Saly do mnie ...będzie mi bardzo miło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 22.10.2011 16:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 Już lece do Ciebie Zwykły modrzew - jest faktycznie sękaty i kosztuje ok 35 zł/m2 a ten Syberyski jest trochę inny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts