Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak powstaje nasz dom verona :-)

Recommended Posts

Saly,właśnie wybieram się do projektanta z moimi łazienkami,ale mam pytanie: czy ja już mam mieć wybraną kolekcję danych płytek,czy ona mi pomoże wybrać,no w ogóle jak to jest ;)

Wiesz co ja to dokładnie wiedziałam jakie płytki, jaka wanna,umywalka, kabina itp

Projektant zaproponował jak to ułożyć

Tzn ja w zasadzie wiedziałam jak ale on to w programie zaplanował

Pokazał gdzie będą docinki - czego niecierpię bo duże płytki powinny zostać duże a nie podocininane

Ale myslę że jak nie masz pomysłu to na pewno Ci coś zapropnuje

Kolory tylko sobie zaplanuj no i przedział cenowy :-)

Jak poszłam do salonu płytek i powiedziałam że szukam płytki szarej matowej to mi pani pokazała hiszpańskie po 300 zł za metr :-)

Pozdrawiam

Saly

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wiesz co ja to dokładnie wiedziałam jakie płytki, jaka wanna,umywalka, kabina itp

Projektant zaproponował jak to ułożyć

Tzn ja w zasadzie wiedziałam jak ale on to w programie zaplanował

Pokazał gdzie będą docinki - czego niecierpię bo duże płytki powinny zostać duże a nie podocininane

Ale myslę że jak nie masz pomysłu to na pewno Ci coś zapropnuje

Kolory tylko sobie zaplanuj no i przedział cenowy :-)

Jak poszłam do salonu płytek i powiedziałam że szukam płytki szarej matowej to mi pani pokazała hiszpańskie po 300 zł za metr :-)

Pozdrawiam

Saly

Dzięki za poradę :) Właśnie o takie dokładne doliczenie i wyliczenie mi też chodzi,bo przecież wiadomo,ze tu o kasę chodzi.

Największy problem mam z dziecięcą łazienką.Nie chcę,żeby była za bardzo kolorowa,ale za razem,żeby nie była za smutna,nie lubię zbytnio jaskrawych kolorów,przesadzonych dekorów... ehhhh :confused:

Przeczytałam dziennik od początku i....

wow.... :)

Saly, od momentu, kiedy byłam oststnio u Ciebie (to były początki prowadzenia tego dziennika) wiele się zmieniło - bardzo wiele się zmieniło. Przedtem były gołe mury, a teraz jest piękne ogrodzenie, elewacja... i czas na wykończeniówkę.

Nie zaprzeczam - ta budowa ma naprawdę oszałamiające tempo.

Hej, ale fajne wizualizacje robi ten Twój projektant, nasza projektantka nic takiego nie robi , masakra :( Widać, że to jest baaardzo przydatne. Jeśli chodzi o płytki kładzione na mijankę, to mi się to podoba, tylko dałabym fugę np. jasnoszarą i jak najcieńszą, nie dawałabym ciemnej jak na wizualce. Fajnie wyglądają też płytki kładzione w szachownicę (jeśli mają jakiś delikatny prążek/wzór).

Hej, ale fajne wizualizacje robi ten Twój projektant, nasza projektantka nic takiego nie robi , masakra :( Widać, że to jest baaardzo przydatne. Jeśli chodzi o płytki kładzione na mijankę, to mi się to podoba, tylko dałabym fugę np. jasnoszarą i jak najcieńszą, nie dawałabym ciemnej jak na wizualce. Fajnie wyglądają też płytki kładzione w szachownicę (jeśli mają jakiś delikatny prążek/wzór).

dziękuję Praha:-)

Tutaj na wizualce żle widać te fugi będą jaśniutko szare i w zasadzie bez fugowo na 1 mm

Projektant nie dał fug aby zobaczyć dokładnie jak przebiegają łączenia

Ale masz racje ciemne by nie pasowały :-)

Basiu - dziękuję - Fakt kominek cudowny - dzięki Tobie:hug:

Karolcia - cieszę się że Ci się podoba ta ściana grafitowa - też ją uwilebiam,

po wielu próbach chyba mam TEN kolor jak będzie pomalowane dam znaka - ale to dopiero w styczniu

Bardzo trudny kolor - kiedyś mi pisałaś i miałaś rację jak nie w zielony mi wpadał to w granat :-)

Iza30 - nie miałam takich kolorów w dotychczasowych miejscach zamieszkania

Mnie się baaaaardzo podoba ale np mój starszy Brat który jest lekarzem

jak zobaczył wizualki to się nabijał " ładnie, ładnie - jak u mnie w przychodni" :-) ale jemu się nie musi podobać

Całusy dla Was

Świetne wizualizacje :) a płytki na mijankę wyglądają super :)

Dzięki Princesa

Mnie też się tak podoba - ale bardzo miło jak Ktoś utwierdzi że tak jest oki :hug:

Mam nadzieję , ze płytkarz się spisze - chociaż mówi że tak jest bardziej pracochłonnie :-)

Obaczymy :-)

pozdrawiam