Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak powstaje nasz dom verona :-)

Recommended Posts

Aniu zaje.....ta ta grafitowa ściana!!!!!!!!!! Co to za farba błagam pisz mi szybciutko ;) :D

Wiesz ,ze jestem w "grafitowej potzrebie! "

Buziaki :****

Kochana

To nr z mieszalni farb na bazie farby SIGMA MATT

- za parę minut wkleje zdjęcie

( u mnie to chwile trwa bo tu gdzie teraz mieszkam mam tylko internet z orange bezprzewodowy na 1/2 kreseczki i zdjęci aidą jak flaki z olejem)

Tylko co do próbnika kolorów - to zapytam w tygodniu dokładnie co to za paleta była żeby nie było jaj,

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Saly, ale cudne te szarości!! Pięknie się robi!!

Proszę, ofotografuj dla mnie obudowę kominka - wkład będę mieć taki sam, więc wszystko ważne. Podoba mi się, jak u Ciebie jest rozwiazana zabudowa! Super! co jet pod spodem kominka?

Czy na górze zabudowy masz kratki?

Basieńko

Fotki zrobię wieczorem

Mam też projekt tej zabudowy z wymiarami - mogę Ci przesłać

Może się do "czegoś" przydać

Hi Saly! Przepraszam jeśli zaśmiecam Ci wątek:) Jestem cichym "podglądaczem", który podziwia Wasze śliczne domy!! Na forum u MArJel przeczytałam Twój wpis na temat zakupu płytek przez internet. Poleciłaś stronę http://www.eurolazienki24.pl/- sama się zastanawiam nad kupnem płytek przez neta, tylko sie trochę boję:):) Chciałam się spytać, czy ktoś polecił ci tego sprzedawcę i czy byłaś z wszystkiego zadowolona? Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam Magda

Hi Saly! Przepraszam jeśli zaśmiecam Ci wątek:) Jestem cichym "podglądaczem", który podziwia Wasze śliczne domy!! Na forum u MArJel przeczytałam Twój wpis na temat zakupu płytek przez internet. Poleciłaś stronę http://www.eurolazienki24.pl/- sama się zastanawiam nad kupnem płytek przez neta, tylko sie trochę boję:):) Chciałam się spytać, czy ktoś polecił ci tego sprzedawcę i czy byłaś z wszystkiego zadowolona? Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam Magda

Hej Witam:welcome:

Nic nie zaśmiecasz - pytaj Kochana o wszystko :-)

Po to jest forum :-)))

Jeśli chodzi o kupowanie przez internet - odpukać do tej pory nigdy się nie zawiodłam

Zarówno jesli chodzi o płytki jak i całą masę innych rzeczy

Ten sklep znalazłam przypadkiem Szukałam płytek

Tzn miałam upatrzone w sklepie Kosztowały 120 zł za metr- w normalnym sklepie zaproponowano mi rabat 5 % :-(

wiec zaczęłam szukać i tam znalazłam te same płytki po 84 zł

Towar przyjechał zabezpieczony, zgodny z opisem z fakturą więc wsio OK

Płyteczki już na ścianie wiec jesteśmy zadowoleni i do pozostałych 2 łazienek też kupowaliśmy przez internet

Większość w tym sklepie - ale też w innych bo dekory np do jednej z kolekcji znalazłam gdzieś indziej taniej

Trzeba tylko uważac na koszty przesyłki - czasem są niewspółmiernie wysokie i wtedy średnio się opłaca

Jakby co pytaj o wszystko Jak tylko będę wiedzieć - chętnie pomogę

Buziaki

Saly

Saly BARDZO dziękuję za odpowiedź!!!!!! Niezmiernie mi pomogłaś:) Do końca lutego mieszkamy w UK i tutaj prawie wszystko kupujemy przez internet, ponieważ można zwrócić, wymienić, bez żadnych problemów. W PL zamawiałam jedynie książki, czyli dużo mniejszy wydatek niż kilka tysięcy za płytki:) Muszę się tylko dowiedzieć od nich, kto pokrywa koszty transportu, w razie konieczności wymiany towaru.

Jeszcze raz dzięki i życzę miłej niedzieli:)

Witaj Saly!

Chwile mnie nie bylo(zdrowko.....),ale wrocilam i czytam,czytam.Dziekuje za mile slowa,w odpowiedzi wiec troche o sobie,

na codzien mieszkamy pod Paryzem-rodzinka liczna sztuk 4 dzieci no i maz.

Mieszkamy tu juz dosc dlugo moj maz to "emigracja stanu wojennego"wiec nie jest to nasz pobyt typowo zarobkowy tylko codzienne zycie- dla mnie juz od 20 lat!

Planujemy powrot do Krakowa dlatego pomysl z budowa domu-na miejscu moj tato nas "wyrecza" w wiekszosci zalatwian a my na odleglosc staramy sie dzialac.Nie jest to latwe bo mozemy sie przemiescic wtedy ,gdy dzieci maja wakacje w szkole.Jestem oczarowana waszymi postepami w budowie-twoja sciana w salonie to bedzie cudo,podgladam tez kuchnie ,niebawem musze zdecydowac co i gdzie poustawiac i oczywiscie jak narazie pomyslow niewiele,

Z niecierpliwoscia czekam na nastepne zdjecia i wiadomosci:wiggle:

Pozdrawiam Basia

Witaj Saly!

Chwile mnie nie bylo(zdrowko.....),ale wrocilam i czytam,czytam.Dziekuje za mile slowa,w odpowiedzi wiec troche o sobie,

na codzien mieszkamy pod Paryzem-rodzinka liczna sztuk 4 dzieci no i maz.

Mieszkamy tu juz dosc dlugo moj maz to "emigracja stanu wojennego"wiec nie jest to nasz pobyt typowo zarobkowy tylko codzienne zycie- dla mnie juz od 20 lat!

Planujemy powrot do Krakowa dlatego pomysl z budowa domu-na miejscu moj tato nas "wyrecza" w wiekszosci zalatwian a my na odleglosc staramy sie dzialac.Nie jest to latwe bo mozemy sie przemiescic wtedy ,gdy dzieci maja wakacje w szkole.Jestem oczarowana waszymi postepami w budowie-twoja sciana w salonie to bedzie cudo,podgladam tez kuchnie ,niebawem musze zdecydowac co i gdzie poustawiac i oczywiscie jak narazie pomyslow niewiele,

Z niecierpliwoscia czekam na nastepne zdjecia i wiadomosci:wiggle:

Pozdrawiam Basia

Łał Basiu

No to czeka Cię wielka rewolucja życiowa :-)

Ciekawa jestem jaki domek masz w planach budować

Jeśli masz już wybrany projekt to się koniecznie pochwal:lol2:

Pozdrawiam

HEJ,

Domek juz stoi-Agnieszka2 z MG projekt(tej wersji chyba juz nie ma w ich ofercie) oczywiscie wyszla nam z tego kolejna indywidualna wersja jak to bywa.

Nie mam pojecia jak sie wkleja zdjecia na forum?

Domek zostal na zime jeszcze bez okien (zabezpieczony)ale juz niebawem beda okienka bo skorzystalismy z zimowych promocji i poszlo juz zamowienie!

Tuz po oknach atakujemy elektryke i hydraulike itd,itp-to wy juz macie przerobione,

Planujemy przyjazd do krakowa w kwietniu i byc moze uda nam sie wtedy zakupic kominek?(jest dostepny od reki ,czy na zamowienie?) oraz mam nadzieje ustalic do konca zabudowe kuchni?

HEJ,

Domek juz stoi-Agnieszka2 z MG projekt(tej wersji chyba juz nie ma w ich ofercie) oczywiscie wyszla nam z tego kolejna indywidualna wersja jak to bywa.

Nie mam pojecia jak sie wkleja zdjecia na forum?

Domek zostal na zime jeszcze bez okien (zabezpieczony)ale juz niebawem beda okienka bo skorzystalismy z zimowych promocji i poszlo juz zamowienie!

Tuz po oknach atakujemy elektryke i hydraulike itd,itp-to wy juz macie przerobione,

Planujemy przyjazd do krakowa w kwietniu i byc moze uda nam sie wtedy zakupic kominek?(jest dostepny od reki ,czy na zamowienie?) oraz mam nadzieje ustalic do konca zabudowe kuchni?

Barbi

No tak ale ze mnie gapa już pisałaś że Anieszka z MG

Uwielbiam to biuro:yes:

Moja Verona też jest z MG- ale tak jak u Ciebie zmian tyle że daleko mu do wzorca :-)

i poprzedni dom też był z MG

Zaraz napiszę Ci instrukcję wlepiania zdjęć :-)

WKLEJANIE ZDJĘĆ :

Ja korzystam z programu : http://imageshack.us/

Po kolei:

Zdjęcie które chcemy umieścić musimy mieć w swoim komputerze zapisane

Wchodzimy w program:

http://imageshack.us/

* nie trzeba się logować ani rejestrować

wybieramy BROWSE - po prawej str w celu wyszukania naszego zdjecia - jest tam gdzie mamy je zapisane w naszym komputerze

KLIKAMY NA NASZE ZDJĘCIE

a potem

PRZEŚLIJ TERAZ

CHWILUNIE ZDJECIE JEST ŁADOWANE

jak się już załaduje pojawi sie miniaturka zdjecia a poniżej takie dziwne długie linki

wybieramy

KOD FORUM - i kopijujemy cały dłuuugi ciąg znaków\

i ten ciąg znaków WKLEJAMY w miejsce w jakie chcemy wkleić na forum zdjęcie i on się zamieni nam w zdjecie

Gdybym coś nie jasno napisała pisz to postaram się jeszcze raz wyjaśnić

Całusy

Barbi

Co do kominka - ja czekałam tydzień i zamawiałam u lokalnego "sprzedawcy" kominków

Poszłam do salonu kominkowegoi pokazałam jaki dokładnie mnie interesuje i on mi sprowadził.

Można było bezpośrednio tam gdzie dodałam adres ale jak dzwoniłam to mi coś mówili 2-3 tyg

a ten na miejscu w tydzień .