Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak powstaje nasz dom verona :-)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Tapetka super, a kinkiety PRZEPIĘKNE!!!! :)

Bardzo mi się podobają :)

Saluś jaką wykładzinę planujesz fioletową czy szarą ???

Milusio ze tapeta i kinkiet Ci się podobają :-)

Wykładzina miała być fioletowa ale po Twoim wpisie zaczęłam sie zastanawiać nad szarą:)

I teraz nie wiem.... W sumie szare zasłony i wykładzina szara to niezły pomysł.

Całsuki

Saly swietnie wygladaja te dmuchawce.Podasz gdzie dokladnie zamawialas i jaki rodzaj fototapety? Nie bylo problemu z jej przyklejeniem?(byla w jednym kawalku?)

Obok na scianie masz dzrwi balkonowe-łożko nie bedzie tam przeszkadzało?

Kakusku

Fototapetę zamawiałam przez internet - już gdzieś podawałam linka

Ale odszukam i Ci podam jak chcesz

Fototapeta była w 3 kawałkach

Mam dobrych jak nie superowskich teraz Fachmanów i ocenili ze tapeta licha-

ale zamówiłam ją w najtańszej wersji tzn papierowa tapeta i wiem juz że lepsza byłaby winylowa czy lateksowa

Ale to moje pierwsze doświadczenia z fototapetą Ta kosztowała 470 zł a wersja lepsza już ok 1000

wiec zaryzykowałam tańszą

Wizualnie jest super - w zasadzie nie widac łączeń więc jest OK

Tak z sypialni mam wyście na taras - ale to przesuwki wiec nie przeszkadzają zupełnie

Sypialnia jest spora ma 25 metr wiec może zdjecie nie oddaje też odległości zbyt dobrze :-)

Pozdrawiam

Skakam dziś z dziennika do dziennika i nie mogę się napatrzeć na piękne rzeczy jakie pokazujecie - a miałam sprzątać;) Przyjemnie się będzie spało w takich kolorach:) Pozdrawiam

Dzięki za miłe słowa :-)

Mam teraz dylemat jaki kolor wykładziny

Fiolet czy szary hmmmm

Saly podawalas chyba kilka zstron gdzie znalazals dmuchawce a ja zapisalam sobie tylko te : http://www.alarte.pl/rosliny/dmuchawce_72.html Wg podanej ceny nie pasuje mi zaden rozmiar no i ta jest czarno-biala.

Ja chyba tez wolalabym kupic zwykla papierowa niz doplacac drugie tyle za winyl czy filc (chociaz te pewnie mozna zmywac)

Jesli nie bedzie to wielkim probleme to poprosze o odszukanie namiarow na sklep bo wolalabym kupowac ze sprawdzonego zrodla no i w filecie :-)

Ja nie bede miec u siebie wykladziny (mam dosc wykladzin w obecnym domu) ale gdybym miala wybierac dalabym szara.To taka neutrealna baza a wiecej fioletu mozna zawsze dolozyc w dodatkach (wazonik ,doniczka itd)

No ja dałabym kochana jaśniuką szarość, bo boje sie ,ze fioletowa wykładzina sprawi że bedzie " za fioletowo" .... bo ścianki mimo,że jaśniutkie i tapeta, pewnie dojdą jeszcze jakieś dodateczki... może fioletu wystarczy ? A na jsnoszarej wykładzinie białe łożko będzie pięknie wyglądać :)

Ale to moje subiektywne odczucia!!!! To Ty masz wizje i wiesz jak to ma wyglądać! A mi potem będzie tylko szczęka opadać :D

Buziaki :***

:no::no::no:fioletowa wykładzina, jasna szarość :yes: Sporo jest fioletu na tapecie, tak że , podłoga powinna być spokojniejsza.

Ten fiolecik zostawiłabym sobie dla poduch, narzuty lub zasłon, podłogę zostaw mniej dominującą i przytłaczającą :rolleyes:

Ale to tylko moje zdanie i proszę się aż Tak nie sugerować, na pewną chcę dobrze:P

Już nie mogę się doczekać efektów końcowych, zapowiada się ślicznie:wiggle:

Saly podawalas chyba kilka zstron gdzie znalazals dmuchawce a ja zapisalam sobie tylko te : http://www.alarte.pl/rosliny/dmuchawce_72.html Wg podanej ceny nie pasuje mi zaden rozmiar no i ta jest czarno-biala.

Ja chyba tez wolalabym kupic zwykla papierowa niz doplacac drugie tyle za winyl czy filc (chociaz te pewnie mozna zmywac)

Jesli nie bedzie to wielkim probleme to poprosze o odszukanie namiarow na sklep bo wolalabym kupowac ze sprawdzonego zrodla no i w filecie :-)

Ja nie bede miec u siebie wykladziny (mam dosc wykladzin w obecnym domu) ale gdybym miala wybierac dalabym szara.To taka neutrealna baza a wiecej fioletu mozna zawsze dolozyc w dodatkach (wazonik ,doniczka itd)

Hej

Dokładnie tam zamawiałam

Powiedziałam jaki wzór i jaka kolorystyka

A pani zaproponowała mi kilka wersji kolorystycznych

Podałam także swoje wymiary

Karolinka, MarJel, Magdziska

Dzięki za sugestie co do wykładziny

U mnie jest trochę problem bo wykładzina nie bedzie na całej sypialni,

ponieważ mamy kominek i wokół niego będa płytki i wykładzina planowana jest pod i wokół łóżka ( ok 4x4 metra)

Ściany są bardzo bardzo jasne i nie wiem czy fioletowa wykładzina nie byłaby ładnym tłem dla łóżka

Z drugiej strony lubię schematy (wykładzina i zasłony najlepiej widzą mi sie w jednym kolorze)

I dumam....

TERAZ 10 DNI PRZERWY

Moi wykonawcy odwalili kawał dobrej roboty - góra w zasadzie skończona - mają przerwę

bo w naszym województwie zaczynają się dziś ferie

W tym czasie mój M ma w planach poskręcać meble w sypialni gościnnej-

mamy je kupione bo początkowo mialy być meblami do naszej sypialni

Jedziemy też dziś do ikei zakupić resztkę mebli do naszej sypialni

W ramach cięcia kosztów ale też w powodu braku innego pomysłu meble będą póki co ikeowe;

KOMODA na niej będzie stał TV

http://img850.imageshack.us/img850/1886/malmkomodaszuflad013218.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Toaletka:

http://img688.imageshack.us/img688/2266/malmtoaletka0132192pe28.jpg

Szafki nocne:

http://img840.imageshack.us/img840/6099/malmkomodaszuflady01321.jpg

NA WSZYSTKICH TYCH MEBLACH BĘDZIE POŁOŻONA MLECZNA SZYBA

JEŚLI KTOŚ MA W SWOICH INSPIRACJACH BIAŁE PROSTE MEBLE ( W CENIE PRZYZIEMNEJ ) - NAJWAŻNIESZE SZAFECZKI NOCNE I TOALETKA

TO BARDZO BARDZO PROSZĘ BO TAK NA 1000% NIE JESTEM JESZCZE DO IKEI PRZEKONANA :-)

Witam! Niestety nie pomogę w sprawie inspiracji mebelków do sypialni. Szukam gdzieś możliwości zmiejszenia kosztów i padło na naszą sypialnię, dlatego sama również planuję jakieś meble z Ikei Jak się trochę odkopiemy po tych najgorszych wydatkach, to kupię sobie jakiś "bajerancki" komplet :wiggle: Te mebelki co pokazałaś na zdjęciach wyglądają bardzo fajnie! Pozdrawiam

a ja bardzo lubię IKEA :) choś meble są średnio trwałe, ale za tą cenę to nie ma co wiele wymagać. (choć niektóre meble są i tak za drogie ) u siebie w sypialni będę miała duże dębowe łoże (od babci) i do tego szafeczki też stare ale fajne, wszystko to po prostu przemaluje i będzie fajne :) no i tanio :)

w tym tyg mam mieć pierwszych forumowych gości u siebie w Benku :)

Witam! Niestety nie pomogę w sprawie inspiracji mebelków do sypialni. Szukam gdzieś możliwości zmiejszenia kosztów i padło na naszą sypialnię, dlatego sama również planuję jakieś meble z Ikei Jak się trochę odkopiemy po tych najgorszych wydatkach, to kupię sobie jakiś "bajerancki" komplet :wiggle: Te mebelki co pokazałaś na zdjęciach wyglądają bardzo fajnie! Pozdrawiam

Hej Magdzinska :-)

No u mnie podobnie z tym cięciem kosztów

A z drugiej strony jak znalazłam jakieś fajne szafeczki to ok 1500 zł /sztuka

to troszkę przegięcie jak za białą płytę :-( Może się kiedyś zmieni jak ikea się znudzi

Pozdrawiam

a ja bardzo lubię IKEA :) choś meble są średnio trwałe, ale za tą cenę to nie ma co wiele wymagać. (choć niektóre meble są i tak za drogie ) u siebie w sypialni będę miała duże dębowe łoże (od babci) i do tego szafeczki też stare ale fajne, wszystko to po prostu przemaluje i będzie fajne :) no i tanio :)

w tym tyg mam mieć pierwszych forumowych gości u siebie w Benku :)

Witaj Blekitna :hug:

Dębowe łoże - nie moje klimaty Ale doceniam jego piękno i klasykę

( i wartość z pewnością :-) )

Fajnie że je przemalujesz i ze umiesz to zrobić :-)

My z moim M kiedyś przemalowaliśmy szafki w kuchni i nadawały się na ....smietnik :-)))))

Co do Gości Forumowych - to miałam już kilka wizyt - zawsze były bardzo sympatyczne

więc Ci nawet zazdroszczę :-)

Buziaki

Saluś co ja mam Ci napisa o Twoich wyborach ikeowskich skoro dobrze wiesz,ze moje są identyczne :D

Powody te same!!!!

Ja jestem właśnie w Wa-wie, wczoraj zrobiłam nalot na IKEA i kupiłam właśnie komode podwójną i dwie szafki nocne do sypialni ;)

Kupiłam też wieeele innych rzeczy i mój samochód ze złożonymi siedzeniami pęka w szwach!!!! X-trail niby mały nie jest ale że pomieści wszystko co kupiłam to nie podejrzewałam ;)

Wieczorem powrót do naszego Skarba ;)

Pozdrawiam!!!!

A mnie się ostatnio spodobała biała szafa i sekretarzyk http://img832.imageshack.us/img832/7853/sekr1.jpg Zdjęcie od Juszczakówki

Co prawda wstawione w pokoju dla dzieci, ale są bardzo uniwersalne. Tylko nie wiem, czy taki styl by u Ciebie pasował. Zobacz wątek: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?99896-POKOJE-DLA-DZIECI-zdj%C4%99cia-do%C5%82%C4%85czcie-jak-macie-%29/page182, tu jest dużo białych mebli.

A mnie się ostatnio spodobała biała szafa i sekretarzyk http://img832.imageshack.us/img832/7853/sekr1.jpg Zdjęcie od Juszczakówki

Co prawda wstawione w pokoju dla dzieci, ale są bardzo uniwersalne. Tylko nie wiem, czy taki styl by u Ciebie pasował. Zobacz wątek: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?99896-POKOJE-DLA-DZIECI-zdj%C4%99cia-do%C5%82%C4%85czcie-jak-macie-%29/page182, tu jest dużo białych mebli.

Dzięki Bocian :hug:

Te na zdjęciu bardzo fajne ale tak jak napisałaś bardziej takie do dziecinnego pokoju

Mój M woli prosty styl o mniej romantycznym wyrazie :-)

Ledwo przeżył kinkiety z kryształkami ;)

Natomiast wątek przeczytam z chęcią

Pozdrawiam w tem mroźny dzień

U nas - 13 brrr