Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak powstaje nasz dom verona :-)

Recommended Posts

Dziewczyny,chciałam Was zapytać jakie drzwi macie do łazienek-tzn.chodzi mi czy macie takie tradycyjne szybki,czy normalne,takie jak wszystkie do pokoju. Moja architektka powiedziała,że tak się robiło w czasach komuny w blokach,gdzie łazienki były bez okien i żeby wpadło trochę światło,to po to były te szybki..."Ja planowałam takie zestawienie,teraz...zgłupiałam ;)

łazienka.jpg

pokoje.jpg

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Iza u mnie będą normalne, pełne drzwi do wszystkich pomieszczeń takie same :)

Mi się poprostu tak bardzije podoba ;)

Hmm,następny problem do zgryzienia...Powiem szczerze,że dopiero w tej kwestii "oświeciła" mnie projektantka:D Ja się naprawdę zastanawiam nad tym,bo u mnie jest dom parterowy, właściwie drzwi w drzwi.Popatrzcie na moje rzuty i doradźcie kochane :)

rzuty.jpg

Dziewczyny,chciałam Was zapytać jakie drzwi macie do łazienek-tzn.chodzi mi czy macie takie tradycyjne szybki,czy normalne,takie jak wszystkie do pokoju. Moja architektka powiedziała,że tak się robiło w czasach komuny w blokach,gdzie łazienki były bez okien i żeby wpadło trochę światło,to po to były te szybki..."Ja planowałam takie zestawienie,teraz...zgłupiałam ;)

Iza ja takze jestem jak Karolcia za drzwiami takimi samymi wszędzie

Ewentualnie przy drzwiach z dużą iloscią szyb zastąpienie szybą mleczną lub właśnie zrobienie pełnych

:wave:

Są pięęęęęękne !!!!

Kupiliśmy je zaraz na początku budowy by MIEĆ JE NA PEWNO

Bo jak każdy budujący wie im dalej w las tzn w budowę tym cięcia kosztów coraz większe

(no może nie każdy ma takie doświadczenia ale u mnie tak właśnie jest)

Tak więc kanapy już są i nie zamieniłabym ich na żadne inne

Muszą tylko bidulki posiedzieć w garażu ściśnięte i opatulone folią jeszcze ok 1 do 1,5 miesiąca

A w poniedziałek wkraczają SCHODY

Na razie drewno na stopnie i podstopnie

Barierki dopiero po wniesieniu wszystkich mebli na górę

PRZEPROWADZKA ZBLIŻA SIĘ WIELKIMI KROKAMI......

Karolcia - nowe zdjęcia łobiecuje w pon jak już schody się trochę ujawnią

Iza

Ale Tobie nie podobają się pełne drzwi i łazience ???/ Czy wogóle nie masz pomysła na drzwi???

Pewnie,ze podobają:)Nie wiem,dlaczego myślałam,że tak musi być-to chyba nadal,ten stary blokowy nawyk ;) Miałam spotkanie z moja architektką bo dopracowuje moje wnętrza i ona mnie ocknęła:) I wiecie,nawet zaczyna mi się ten pomysł podobać! Saluś pomysł na drzwi mam,wkleiłam wyżej- DRE PIANO 1 (złoty dąb ryfla).

Pewnie,ze podobają:)Nie wiem,dlaczego myślałam,że tak musi być-to chyba nadal,ten stary blokowy nawyk ;) Miałam spotkanie z moja architektką bo dopracowuje moje wnętrza i ona mnie ocknęła:) I wiecie,nawet zaczyna mi się ten pomysł podobać! Saluś pomysł na drzwi mam,wkleiłam wyżej- DRE PIANO 1 (złoty dąb ryfla).

Izunia

To już wszystko wiem :-)

Model drzwi jaki wybrałaś - bardzo ładne, klasyczne z nutką nowoczesności

Bardzo mi sie podobaja :-)

Co do Łazienkowych - pełne będa Świetne - tylko jakąś kratke wentylacyjną na dole dać to je odróżni od reszty

Zauwazyłam właśnie ze masz bardzo dużo drzwi....spory koszt będzie

U mnie niestety też ich sporo - a ze wyszlo że muszę na zamówienie robić to już wogóle

Pozdrawiam

Saly kanapy i fotel są świetne, bardzo mi się też podobają krzesła ;) Domagam się zdjęć, bo jestem oczarowana Twoimi wnętrzami. Jak postępy w sypialni?

dzięki Bocianek za tak miłe slowa

U mnie chwilowy przestój bo wykonawcy mają ferię

Od ok środy prace ruszają juz pełną parą

Zdjęcia wkleję w pon bo na razie nic nowego nie przybyło.....

Do moich cudownych kinkietów zakupiłam żarówki

I wiecie co powiem : ŻARÓWKI ENERGOOSZCZĘDNE SĄ DO D.....

Staram się kupować żarówki ledowe o świetle ciepłym żółtym

Tam gdzie muszą być halogeny - to halogeny np. w oprawach sufitowych w salonie

Tak więc do kinkietów przychytrzyłam i kupiłam żarówki energooszczędne

świecą jakby chciały a nie mogły ...a poczytac przy nich można będzie

co najwyzej z tydzień bo potem się wzrok straci i w ogóle żarówki nie będą potrzebne...

...chyba że na tym polega oszczędność;)

Dzięki dziewczynki:)

Będę miała do Was jeszcze jedną prośbę o poradę .Otóż:

Bardzo podobają mi się dodatki z drewna elewacyjnego i chciałabym je zastosować gdzieś na moim domku . Jednak do końca nie jestem pewna,gdzie je umieścić...

Co tyczy elewacji i reszty domu : brama i okna są złotym dębie,kolor dachu grafitowo-czarny,elewacja z pewnością jasna. Wejście (schody,opaska wokół domu,taras) będzie z kostki grafitowej i szaro-jasnej,podmurówka ciemna.Największy problem mam wokół drzwi wejściowych, ponieważ bardzo blisko jest brama i nie chcę,żeby mi się to za bardzo "zlało". Z tyłu myślę na tarasie i może między oknami,ale boję się znów przesadzić,bo dom jest dosyć niski,żeby go znów za bardzo nie przytłoczyć...A może w ogóle nie pasuje to do tego typu domu?Doradźcie :D

A to mój dom i moje mazaje:

DOMECZEK1.jpg

wejście.jpg

tył2.jpg

Hmm wiesz Iza

To troszke kwestia gustu

Ja uwielbiam drzewo na elewacji i je wtryniłam

Tak jak zaplanowałaś byłoby nieżle

Przy jasnej elewacji na pewno by się fajnie odbijało i unowocześniłoby wygląd domku

Wlepie Ci zdjęcie mojej elewacji (choć mój M zabronił mi umieszczania domku z zew - wieć wieczorkiem wykasuje)

Może zobaczysz jak to u mnie I czy Ci się to spodoba czy wręcz przeciwnie

U mnie okna złoty dąb także

Edytowane przez Saly

Saly a czemu nie odkleilas folii ochronnej z okien? Teraz mrozy pozniej moze przyswiecic słoneczko .........lepiej sprawdz czy bez problemu bedziesz mogła to zrobic.

Ja miałam problem z oknem dachowym w łazience.Folia sie tak zwulkanizowala (od wewnatrz) ze myslalam ze juz nigdy tego nie zedre i okno bedzie do wymiany.Na szczescie po rozcienczalniku do wyrobow akrylowych zeszlo ale mialam niezlego pietra :-)

Saly a czemu nie odkleilas folii ochronnej z okien? Teraz mrozy pozniej moze przyswiecic słoneczko .........lepiej sprawdz czy bez problemu bedziesz mogła to zrobic.

Ja miałam problem z oknem dachowym w łazience.Folia sie tak zwulkanizowala (od wewnatrz) ze myslalam ze juz nigdy tego nie zedre i okno bedzie do wymiany.Na szczescie po rozcienczalniku do wyrobow akrylowych zeszlo ale mialam niezlego pietra :-)

O matko a ja zostawiałam na wszystkich oknach! MASAKRA

Iza ale nie ma reguly i moze folia bedzie sie odklejac bez problemu :) Na "zwykłych " oknach tez dlugo mialam tasmy i odkleilam je bez najmniejszych problemow.Te tasmy byly calkiem inne niz na oknie dachowym(od spodu byly czarne)

Problem byl z biala tasma na oknie dachowym (PCV w łazience) Tam schodzila tylko ta wierzchnia warstwa (przezroczysta) a cala tasma nadal trzymala sie ramy .

Saly Ty masz wille nie dom, bardzooo duża posiadłość:p!!!!!!! nie mówiąc o wielkości terenu z przodu domku. Pozazdrościć- ja mam maluśką działeczke przy Twojej:P

Pozdrawiam

EEE tak się wydaje :-)

Te domy z pełnym piętrem wydaja się ogromne a mój ma ok 240 metrów

Jest dość szeroki a płytki

Działkę mamy faktycznie dużą i zawsze i zawsze chciałam mieć duużo miejsca przed domem

Kiedyś mieliśmy dom przy samym płocie w zasadzie - nawet auto się nie mieściło przed domem :-)