Saly 09.02.2012 14:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Dziś definitywnie zakończył działania Pan elektryk Mamy już wszystkie co do jednego pozakładane oświetlenia (mam na myśli halogeny i ledy) Alarm już działa totalnie tzn uruchomione zostały wszystkie funkcje w tym ta która mnie najbardziej cieszy czyli włączanie i wyłączanie smsem. (nie miałam poprzednio takiej opcji )) jak również otwieranie bramy wjazdowej domofonem z domku bez konieczności szukania pilota oraz uruchomiono antenkę satelitarną w salonie, sypialni, pokoju gościnnym i kuchni. I NIESPODZIANKA dziś zostanie zainstalowana część mebli kuchennych - na razie tylko że tak powiem szkielety szafek - ale już pan kamieniarz będzie mógł wziąć sie za blaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 09.02.2012 15:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Dokonaliśmy kolejnych zakupów do domku Lodówka: Robimy zakupy raz w tygodniu i musimy mieć dużą lodówkę Ja uwielbiam barek z którego szybko wyjmuje się np. mleko do kawy a mój M kostkarkę Lodówka jest wielka i ma fajne dodatki w tym komorę 0 -bardzo się sprawdza http://img826.imageshack.us/img826/3376/rsh5zers330.jpg Uploaded with ImageShack.us Oraz ekspres do kawy Miałam go już jakiś czas na oku - trochę cena odstraszała ale oboje uwielbiamy kawę i się skusiliśmy: http://img837.imageshack.us/img837/8342/isiemenstk76k573.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oldzia 09.02.2012 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 dziewczyny, ale kusicie tą kawiarką gdzie nie wejdę - wszędzie siemens... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 09.02.2012 18:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 dziewczyny, ale kusicie tą kawiarką gdzie nie wejdę - wszędzie siemens... No Ale wszyscy szczerze ją polecają ja jestem kawosz uzależniony więc musiałam ją mieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 09.02.2012 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Bo z ta kawiarka to chyba taka reakcja łancuchowa ktora zapoczatkowała Efilo Saly ja tez przymierzam sie do SBS -sa ale szczeze powiedziawszy mam metlik bo duzo osob twierdzi ze one sa tylko wielkie z wygladu a w srodku malo miejsca Ciagle bije sie myslami czy zabudowywac zostawiona specjalnie wneke szafka i kupic cos pod zabudowe czy jednak zaryzykowac z sbs-sem Szkoda mi tez juz podciagnietej specjalnie w to miejsce wody Jaki model (firme wybralalas) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 10.02.2012 07:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 Co do lodówki Ja wybrałam samsunga model RSH5ZERS http://img163.imageshack.us/img163/4852/b37fd7cf51d7cba977869a9.jpg Uploaded with ImageShack.us Miałam już podobną lodówkę i z kolei bardzo ją polecam bo: - ma kostkarkę i barek - ja akurat z tego korzystam - ma dużo przegródek (szuflad) zarówno wew jak i na drzwiach co daje porządek i w lodówce i w zamrażarce - ma duży przedział wyboru temp wew lodówki i zamrażarki - co wydłuża świezosć potraw w środku - komora zero - to akurat występuje w wielu lodówkach - ale wydłuża życie wędlinom -nie ślimaczeją Co do wielkości to kwestia wyboru modelu lodówki i jej głębokości - Są faktycznie lodówki które są płytkie przez co mało pojemne - ale to dotyczy zarówno sbs jak i innych lodówek Nie jestem ekspertem - to są moje doświadczenia i spostrzeżenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bocian_86 10.02.2012 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 Fajne zakupy! Czy można ustawiać, jak ma być spienione mleko w tym ekspresie? Chodzi mi o to, że inną pianę robi się na latte, inną na cappuccino. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 10.02.2012 09:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 Fajne zakupy! Czy można ustawiać, jak ma być spienione mleko w tym ekspresie? Chodzi mi o to, że inną pianę robi się na latte, inną na cappuccino. Nie wiem jeszcze - wydaje mi się że tak Ja co prawda piję tylko cappuccino albo mocne espresso Ale dziś odbieram ekspresik Ocenię i opiszę a co do kawy jestem wybredna więc ciekawe czy sprosta moim oczekiwaniom )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 10.02.2012 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 Saly bardzo szybko przysłali Ci te kawiarke -koniecznie napisz czy kawka rzeczywiscie taka pyszna Ja tez rozwazam sbs Samsunga albo LG z tym ze wybiore raczej model gdzie pojemnik na lod jest na drzwiach lodowki .Dzieki Towjemu postowi moze skusze sie na ten barek -kto wie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 10.02.2012 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 Ale fajny ten Siemens My też taki będziemy mieli Daj znać jak smakuje kawa i jak mleczko się pieni. Gdzie kupowałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 10.02.2012 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 Basieńko Ja mam kostkę libet - grafit z dodatkiem granitowej ale nie pamiętam jak ta mała się nazywa - jest z lekką zółtą posypką Aaaa to będzie Libet Piccola Kurcze, trochę droga. Muszę znaleźć coś w niższej cenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 11.02.2012 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 Aaaa to będzie Libet Piccola Kurcze, trochę droga. Muszę znaleźć coś w niższej cenie... Basiu,jak coś znajdziesz -daj znać- ja też poszukuję coś tańszego :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 11.02.2012 12:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 DZIEWCZYNY Kawa z ekspresu siemens REWELACJA!!!!!:yes: Naprawdę SUPER Postawiliśmy go na razie na stole i tak na szybko odpaliliśmy Ja lubię kawę mocną ale bez goryczki z mocno ubitą pianką mleczną i dokładnie taka jest. Dodam że sam ekspres jest bardzo ładny Ma fajne podświetlenia i sygnalizuje co mu trzeba (wody, kawy czy czyszczenia POLECAM edit. Kupiłam w Euro AGD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 11.02.2012 12:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 Co do kostkiWiększość materiałów budowlanych typu cegły, cement, kleje i styropiany kupowaliśmy w jednej hurtowniI tam także kostkę brukową Zwykła grafitowa + 1/4 granitowej picoli z Libetu Dostałam upust 25 % więc w sumie wyszło przyzwoicie- co prawda u mnie poszło ponad 500 metrów tej kostkiale warto powalczyć o rabat i to naprawdę jest szansa nawet do 30 % i wtedy cena nie staje sie taka straszna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 13.02.2012 11:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 SCHODY Przyjechali Panowie od schodów Na szczęście tylko tydzień musieliśmy czekać Na razie ułożyli wstępnie stopnie i zaraz zaczną montować Zdjęcie z komórki robione na szybko przez mojego M http://img809.imageshack.us/img809/2583/imag0684q.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aann 15.02.2012 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Witam! Pierwszy raz wypowiadam się na forum muratora, a muszę przyznać, że bardzo piękne domy i wnętrza są tu prezentowane. Ja za chwilę rozpoczynam etap wykańczania mojego domku i muszę przyznać, że przeraża mnie to trochę, bo nigdy nie urządzałam żadnego wnętrza tak od początku do końca, począwszy od koloru ścian, lamp, płytek na meblach skończywszy. Poczytałam trochę wątek Pani, Karoliny i Artura, MarJel, admete i pewnie jeszcze parę innych i już jakaś wizja jest, nie wiem tylko jak to wyjdzie na żywo. I muszę przyznać, że skarbicą wiedzy wykończeniowo-wnętrzarskiej jesteście wszystkie. Sama planowałam założyc wątek, ale nie wiem od czego zacząć i podejrzewam że mój wątek to byłyby tylko prośby o porady, więc tak mało kreatywnie. Kiedyś planowałam urządzić wnętrza w kolorach brązu i beżu, ale jak zobaczyłam na zywo odechciało mi się w momencie, poczułam się jak w kancelarii adwokackiej, albo domu dziadków, stwierdziłam, że nie o taki efekt mi chodzi. Za to bardzo odpowiadają mi Wasze klimaty szaro-biało-grafitowo-drewniane.I wbrew temu co myślałam wcześniej wcale nie wygląda to zimno, za to bardzo elegancko i przytulnie poprzez odpowiednie wyeksponowanie kominka, mieciątkie z wyglądu ( i pewnie z użytkowania też) kanapy, kryształowe dodatki. Wszystko takie przemyślane. Mnie na samą myśl głowa boli, po prostu nie wiem od czego zacząc. Myślałam o zaangażowaniu projektanta, ale ci których znalazłam, jakoś nie wpadali w mój gust. Może Pani mogłaby mi przesłać na maila kontakt do projektanta, który Pani pomagał? Mam nadzieję, że nie przynudziłam zbytnio. Wracam do przeglądania dalszych wątków. Pozdrawiam. Przerażona aann. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 15.02.2012 13:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Witaj aann Fajnie że trafiłaś na forum- to niesamowita skarbnica pomysłów, pięknych wnętrz, domów a także niesamowicie fajnych ludzi Na początku pragnę Cię uspokoić - mój dom także miał wstępnie wyglądać inaczej i także przechodziłam fazy mega chaosu myślowego Mogę oczywiście podac Ci namiary na mojego projektanta- mieszka on w Zduńskiej Woli więc nie wiem czy to niedaleko od Ciebie Ja miałam wizję co dokładnie chcę mieć tzn jaki kominek, jaką podłoga , jakie drzwi a on mi to naniósł na papier- wyjątkowo przydatny okazał sie przy łazienkach ponieważ wyliczył dokładnie ile czego trzeba no i jak będą się płytki prezentowały na ścianie, gdzie będą docinki itp Gdybym mogła jakoś pomóc czy służyć radą - pisz śmiało Napis jaki domek budujesz - zdjęcia czy rzuty pomieszczeń bardzo mile widziane Pozdrawiam serdecznie Saly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 15.02.2012 14:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Schody - cdJuż prawie są .... Jeszcze pierwszy stopień i pewne poprawki kosmetyczne i mamy gotowe schodki Strasznie się cieszę ponieważ w poprzednim domu mieliśmy schody jakiś czas po tym jak się wprowadziliśmy i było to straszne!!!! Kurz, pył i zapach lakieru feeee W realu schody są ciut jaśniejsze niż na zdjeciach:http://img440.imageshack.us/img440/5263/imag1051.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img812.imageshack.us/img812/7163/imag1056.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 15.02.2012 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Saly piękne masz schody! Fajnie że nie musieliście dłużej czekać.Jaką balustradę bedziesz miała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 15.02.2012 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Saluś bardzo ładne schodki:yes: U mnie na kompie wpadają w czerwień :rolleyes:co to za kolor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts