Saly 19.02.2012 10:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 Saly przepraszam, że sie wtrącam, my mamy obudowę kominka Star Galaxy i drobinki złote. Powiem szczerze, że ledwo to widać. Generalnie nie wiem czy jest SG ze srebrnymi drobinkami. Oglądałam ten granit w kilku miejscach i zawsze miał złotawo-miedziane drobinki. Zależy z jakiego górotworu wydobywany. Witaj Żona m Dzięki za głos w sprawie ale ten mój nie dość ze cholerka ma bardzo dużo tych drobinek to jeszcze naprawdę byłam przekonana ze one są srebrne Obdzwoniłam zakłady kamieniarskie w okolicy i są faktycznie dwa rodzaje Ten ze złotym jest bardzo ładny tylko średnio pasuje do reszty mojego wyposażenia.... Wszystko mam srebrne ... Nawet uchwyt do podnoszenia szyby kominkowej tyż srebrny Fajnie że zajrzałaś do mnie Zapraszam częsciej Pozdrawiam Saly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 19.02.2012 10:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 (edytowane) POTRZEBNA PORADA!!! Kochane powiedzcie czy gdyby ten w salonie musiał zostać to czy do kuchni dać inny-czy to będzie wizualnie oki?????Czy raczej mimo że średnio mi to pasuje dac także te nieszczęsne złote drobinki także do kuchni???? Boje się że jak dam inny do kuchni to moze się gryść ..... Przypomnę jak to blisko siebie będzie : http://img525.imageshack.us/img525/1300/43364462.jpg Uploaded with ImageShack.us I ile tego kamienia jest w salonie - CAŁA TA PÓŁKA POD KOMINKIEM http://img838.imageshack.us/img838/9923/31911482.jpg Uploaded with ImageShack.us Edytowane 19 Lutego 2012 przez Saly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 19.02.2012 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 Saluś, policz do 10:rolleyes: nic się nie dzieję, u mnie była podobna sytuacja, ale nie roztrząsałam jej na forum, żeby cię pocieszyć to jednak napiszę Tym bardziej że byłam twoją inspiracją kominkową Na kominku mam czarny granit Black Cosmos, podejrzewam, że może to być ten który tobie się podoba: czarny z ze srebrnymi drobinkami http://img856.imageshack.us/img856/2407/awbsstargate.jpg Uploaded with ImageShack.us Do kuchni miał być ten sam, nawet nie jeździłam po raz drugi tylko powiedziałam mojemu wykonawcy, że ten sam co na kominku. Wykonawca zamówił 13 mb granitu na blaty kuchenne za ok 13tys.... Przyjeżdżam wieczorem do domu pozachwycać się granitem( na drugi dzień miał być montaż blatów), patrzę to nie ten kamień!!!!! Krzyczę Darek to nie ten kamień!!!!!aaaaaaaaaa!!!!!! Okazało się że to też czarny granit ale bez drobinek w ogóle, niby podobny, ale nie tam sam, gładki zupełnie też nie jest. http://img694.imageshack.us/img694/4075/neroassolutobig.jpg Uploaded with ImageShack.us Za nim rano dojechałam na budowę blat już chłopaki zaczęli montować. Jak tam wpadłam i krzyknęłam, że to nie ten kamień , wszyscy zrobili się zieloni i zapadła kilkunastominutowa cisza, a mój Grześ wykonawca wyglądał jakby zaraz miał skonać na zawał Po chwili tylko zapytał jaka jest moja decyzja, bo on jest gotowy zrywać blaty i na swój koszt wymieniać Nie potrafiłabym z tym żyć, gdybym dla paru głupich drobinek kazała wymieniać blaty i mam tak naprawdę dwa różne kamienie. Żaden odwiedzający mnie gość tego nie zauważył-ŻADEN! Sama na to nie zwracam uwagi-w ogóle!!! A ostatnio wycałowałam mojego wykonawce za to że mam w kuchni gładszy blat bo już widzę jak mnie drobinki by wkurzały, przypominając w kuchni okruszki Także Saluś olej te drobinki, do kuchni kup blat jaki miałby być pierwotnie. Najważniejsze, że oba kamienie są czarne! I pocieszaj się, że lepiej mieć te złote drobinki na kominku niż w kuchni. Masz sporo ciepłego drewna w domu, na kominku to złoto wcale nie będzie razić, a podłoga lazio bianco ma też w sobie troszkę beżyku, będzie dobrze :hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 19.02.2012 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 Saluś bardzo dobrze Cię rozumiem , Ja też przeżyłam u siebie historię z serii nie ten kolor http://emoty.blox.pl/resource/wallbash.gif Ten granit ze złotymi drobinkami też jest piękny I zgadzam się z Marjelką żebyś do kuchni wzięła ten drugi który miał być pierwotnie, oba czarne - więc będą pasowałay, a drobinki podziela je na strefę kuchenną i strefę salonową Głowa do góry,będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 19.02.2012 20:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 Martusiu Dzięki za opis całej sytuacji :hug:Powiem szczerze, że mnie trochę uspokoiłaś Po pierwsze ze takie historie się zdarzają nie tylko mnie- bo już myślałam że jakaś wyjątkowo pechowa jestem Po drugie że w kuchni moze być ciut inny i będzie OKI - myślałam właśnie o takim bardziej jednolitym Wielkie buziaki dla Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 19.02.2012 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 Saluś bardzo dobrze Cię rozumiem , Ja też przeżyłam u siebie historię z serii nie ten kolor http://emoty.blox.pl/resource/wallbash.gif Ten granit ze złotymi drobinkami też jest piękny I zgadzam się z Marjelką żebyś do kuchni wzięła ten drugi który miał być pierwotnie, oba czarne - więc będą pasowałay, a drobinki podziela je na strefę kuchenną i strefę salonową Głowa do góry,będzie dobrze Admete Bardzo Ci dziękuję za te słowa Były mi bardzo potzrebne Kochana jesteś Pozdrawiam Saly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 19.02.2012 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 Dzięki Saly za zaproszenie.A co do kamienia, zadaj sobie przed podjęciem decyzji pytanie: czy małe drobinki są w stanie popsuć ci radość z nowego domu? one są tylko małym dodatkiem do całości, na który nikt nie zwraca uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 19.02.2012 20:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 SPRAWA GRANITU STANĘŁA NA TYM ŻE WOKÓŁ KOMINKA ZOSTAJE TEN CO JEST Sprawa granitu do kuchni na razie zawieszona Póki co mój Pan Kamieniarz nie ma takiego jak mi się podoba A jakieś nowe dostawy będzie miał za jakiś czas Wolimy poczekać i juz do kuchni wybrać coś naprawdę ładnego i obejrzeć to tym razem 2 razy DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM KOCHANYM DUSZYCZKOM ZA WSZELKIE SŁOWA POCIESZENIA MAM NADZIEJĘ ŻE JAKBY WAM NIE DAJ BOŻE CÓŻ PODOBNEGO SIĘ PRZYTRAFIŁO BĘDĘ MOGŁA SIE ODWDZIĘCZYĆ BUZIOLE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 20.02.2012 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Saluś cieszę się z podjętej decyzji:hug: Będzie dobrze mówię ci:) A nie wolisz w kuchni coś gładkiego, bez tego całego brokatu i świecidełek? Gładki wydaje mi się bardziej elegancki i w kuchni chyba te świecidełka nie pasują Ja jestem teraz bardzo zadowolona z tej pomyłki która u mnie nastąpiła:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 20.02.2012 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Saly dobra decyzje podjelas . Wiesz ja widzialam na zywo ten star galaxy i powiem Ci ze on na kominku wcale nie bedzie zle wygladal z tymi zlotymi drobinkami -przeciez ogien jest zolty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 20.02.2012 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Saluś nie będzie raziło to że drobinki będą inne lub blatw kuchni ich mieć nie bedzie... naprawde!!!! Nie ściemniam, by pocieszyć Szczerze uważam że kamienie oba czarne zdecydowanie TAK! ale identyczne... wcale nie koniecznie... Jeżeli mozesz mieć inny niż ten ze złotymi drobinkami w kuchni, a tego ewidentnie nie chcesz, to weź taki jak Ci sie podoba i już Kochana ja mam brame do poprawki bo idioci nie pomierzyli dobrze słupków i jest o 35cm za niska.... kwiatków takich na wszytkich budowach dostatek, tylko nie każdy sie przyznaje Buziaki wielkie!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bocian_86 21.02.2012 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Saly, akurat urlopowałam, więc odzywam się po czasie. Też popieram radę, że lepiej w kuchni wziąć coś bardziej jednolitego. Mniej będzie się ze sobą gryzł kamień z drobinkami złotymi i bez drobinek niż srebro ze złotem. I jak w kuchni nie będziesz miała drobinek, zupełnie zapomnisz o tym, że są one koło kominka. Schody cudowne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 22.02.2012 10:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Saly dobra decyzje podjelas . Wiesz ja widzialam na zywo ten star galaxy i powiem Ci ze on na kominku wcale nie bedzie zle wygladal z tymi zlotymi drobinkami -przeciez ogien jest zolty Witaj Kakusek Dziękuję za słuszne spostrzeżenie - mój brat podobnie mnie pocieszał i miał w sumie rację Ogień jest żólty Buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 22.02.2012 10:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Saluś nie będzie raziło to że drobinki będą inne lub blatw kuchni ich mieć nie bedzie... naprawde!!!! Nie ściemniam, by pocieszyć Szczerze uważam że kamienie oba czarne zdecydowanie TAK! ale identyczne... wcale nie koniecznie... Jeżeli mozesz mieć inny niż ten ze złotymi drobinkami w kuchni, a tego ewidentnie nie chcesz, to weź taki jak Ci sie podoba i już Kochana ja mam brame do poprawki bo idioci nie pomierzyli dobrze słupków i jest o 35cm za niska.... kwiatków takich na wszytkich budowach dostatek, tylko nie każdy sie przyznaje Buziaki wielkie!!!!!!!!!! Hej Karolcia OH MY GOTTT:bash: No to też współczulski z tą bramą !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 23.02.2012 15:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Witam Przepraszam za krótką przerwę Już piszę co u nas: W piątek odbędzie się montaż kominka - czyli nieszczęsnego granitu który jak już pisałam namieszał nam w głowach Kończą się definitywnie łazienki - obiecuje w piątek ładną fotorelację Czekamy tylko na położenie gresu w salonie - niestety blokuje to montaż drzwi wew a czekamy bo nas wykonawca miał problemy i dopiero będzie mógł za ok 3 tygodnie zacząć Ale po moich przebojach z płytkarzami wolimy poczekać na zaufanego Fachmana który dopieści naszą podłogę I napiszę coś co może zaskoczyć totalnie ZMIENIŁA SIĘ KONCEPCJA KUCHNI - sama jestem w szoku historia długa i trudno to logicznie wytłumaczyć W dwóch słowach : po akcji z kamieniem i brakiem w zasadzie takiego jak chcieliśmy zaczęliśmy zastanawiac się nad alternatywnym blatem i wpadła nam w oko pewna kuchnia ..... szaro-czerwona Kuchnia jest bardzo drogiej firmy nobilini - a trafia nam sie okazja kupienia jej za pół ceny Czy to dobry pomysł ???? zobaczymy- sama się boję - ale oferta była bardzo kusząca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbi1972 23.02.2012 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Witaj Saly,Ale sie porobilo,podgladam dalej i wlos mi sie jezy na glowie z jakimi problemami trzeba sie zmierzyc przy budowie!Z wieloma poprzedniczkami w wypowiedziach sie zgadzam-zwlaszcza jesli chodzi o nieszczesny kamien,ala,ale ja z innej beczki-gdzie znajduje sie takie"okazje";)KUCHNIA?Dla mnie bomba-zawsze myslalam ze musi byc biala-ale czerwien i szary kolor coraz bardziej ogarnia moje mysli i ......no wlasnie!Jak szalec to szalec:rotfl:Caluje mocno i czekam z niecierpliwoscia na zdjecia i twoje decyzje:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 23.02.2012 16:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Witaj Saly, Ale sie porobilo,podgladam dalej i wlos mi sie jezy na glowie z jakimi problemami trzeba sie zmierzyc przy budowie! Z wieloma poprzedniczkami w wypowiedziach sie zgadzam-zwlaszcza jesli chodzi o nieszczesny kamien, ala,ale ja z innej beczki-gdzie znajduje sie takie"okazje";)KUCHNIA? Dla mnie bomba-zawsze myslalam ze musi byc biala-ale czerwien i szary kolor coraz bardziej ogarnia moje mysli i ......no wlasnie! Jak szalec to szalec:rotfl: Caluje mocno i czekam z niecierpliwoscia na zdjecia i twoje decyzje:rolleyes: Witaj Barbi Więc tak - mam starszego brata który bardzo się tą budową przejmuje I jak wyszło jak wyszło z tym kamieniem zaczęliśmy się martwić jak to zgrac z kuchnią żeby było fajnie I wtedy włąśnie mój bart zadzwonił ze jest w sklepie który jest likwidowany i jest piękna kuchnia - z możliwością dorobienia szafek - bo likwiduje się konkretny sklep a nie firma Cena zestawu który bardzo ale to bardzo pasuje do mojej kuchni (dosłownie z 1 szafkę trzeba będzie dorobić) z 52 tyś ( swoją drogą niezła cena ) została obniżona ponizej 20 Kuchnia jest kompletna , z blatami, uchwytami pięknymi szklanymi roletkami , wyspą dwustronną - od strony salonu piękne szklane fronty podświetlane....i ot całą historia .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbi1972 23.02.2012 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 No to brac,brac,brac.....,okazja super,az mnie kreci zeby ja zobaczyc-ile macie czasu na podjecie decyzji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 23.02.2012 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Ale jaja No to kochana rozpaliłaś moją ciekawość Masz jakieś zdjęcia??? Kiedy będzie podjęta decyzja ??? Okazja wydaje się fantastyczna!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 23.02.2012 21:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Dziewczyny Obiecuje ze jak kuchnie bedzię zakupiona wlepię zdjęcia te z wystawki sklepowej U mnie będzie ciut inny układ Ale idealnie akurat do mojej kuchni się nadaje A kolor??? cóż nigdy bym nie stawiała na czerwień i szarosć - ten czerwony to taki ciemniejszy a szary jaśniutki, jest też trochę szkalnych elementów Trzymajcie kciuki żebym podjęła decyzję której nie będę potem żałowała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts