Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak powstaje nasz dom verona :-)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Cześć Saluś :)

Co tam słychać kochana ???

Chyba od poniedziałku wkracza do Was długo wyczekiwany Pan??? :)

U nas mieli wkroczyć od pon. panowie ogrodowi, ale ciągle leje...... bvłoto wokół domu wiec nici z tego będą......... :(

Buziaki :****

Hej Karolcia :hug:

tak tak Pan Z długowyczekiwany zaczyna jutro

Ale nie uwierzysz co w międzyczasie się wydarzyło :-)

od początku:

Pan Z wyrobił się wcześniej i zadzwonił ze będzie u mnie w miniony poniedziałek

Ucieszyłam się bardzo i prosto z pracy śmigam na budowę

W międzyczasie Pan Z zadzwonił że jeszcze podjedzie do castoramy coś tam kupi i przyjeżdza (zazwyczaj u nas na budowie nocuje po kilka dni i pracuje wtedy od rana do nocy)

Przybyłam na budowę a pan Z jakiś taki bladziutki coś tak jakoś ze mną rozmawia - już myślałam że jakiś "po piwku" chociaż mu się takie rzeczy nigdy nie zdarzały - Bardzo porządny człowiek

Ja patrze a on ma zawinięty palec Pytam go co się stało???

A on że jak pod castoramą wkładał rzeczy do bagażnika to podsunął ręką i nadział się na jakąś ostrą kielnię jaką miał

w bagażniku i ...............odciął sobie kawałek palca - małego bo małego ALE PALCA!!!!!

Ja na to że ciort z moją podłogą niech się pakuje w samochód i jedziemy na pogotowie - a on ze obiecał mi tę podłogę i wie że czekamy na niego i nigdzie nie jedzie.

Ale mój M go wsadził do auta pojechali Oczywiscie odczekali swoje i skończyło się na szwach, zastrzyku przeciwtężcowym i opatrunku

Na szczęście ręka sie goi i mój wykonawca zabiera resztki palucha i jutro przyjeżdza

Nie wiem jak to będzie bo to prawa ręka ale ma mieć jakiegoś pomocnika

Dziś -tak w niedziele zostały dostarczone i zamontowane drzwi szklane z sypialni do garderoby i mój M od wczoraj składał meble do sypialni

Jutro obiecuje fotorelację

Pozdrawiam wszystkich "czytaczy" i do juterka

:hug:

Niech zmartwychwstały Chrystus oświeci drogi codziennego życia

Obdarza błogosławieństwem i pomaga życie czynić szczęśliwym.

Pogodnych i ciepłych

Swiąt Zmartwychwstania Pańskiego

Życzy Ala z Rodzinką

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQD5uEAmOTdlrDBfHuk6pXIGQ_OsmZXLFJwJFWmZcxO-Re4O7co

DZIĘKUJĘ BARDZO ZA WSZYSTKIE ŻYCZENIA :hug::hug:

A teraz ze spraw budowlanych :

Przestój budowlany mamy już za sobą a wspominany Pan "bez palca" wkroczył w końcu do akcji

Szwy zdjęte, palec zagojony - pewnie go jeszcze boli Bidulka...bo to prawa ręka ale już ruszył pełną parą

Oto efekt jego pracy : ( jak zwykle przepraszam za jakość zdjęć robione na prędce telefonem - jak już będzie wszystko pokończone wtedy obiecuję profesjonalną fotorelacje prawdziwym :-) aparatem)

W rzeczywistości nie są te płytki tak smutne (zdjęcie robione ok 20 więc tak wyszły)

http://img341.imageshack.us/img341/8152/12042012.jpg

Uploaded with ImageShack.us

http://img687.imageshack.us/img687/6233/120420122.jpg

A tutaj zabudowa w pralni - to efekt Pana stolarza który robił garderobę i będzie dopasowywał meble w kuchni:

http://img513.imageshack.us/img513/8693/120420123.jpg

PLAN NA NAJBLIŻSZE DNI :

* do końca przyszłego tygodnia zakończony będzie temat podłogi w salonie

więc wkracza Pan od kuchni i w zasadzie można mieszkać :-)))))

W związku z palcem pana płytkowego i związanym z tym opóźnieniem wypadł nam termin montażu drzwi wew - firma jest oddalona o 200 km i następny termin możliwy za 3 tyg - jakoś przeżyjemy

* w sobotę rano jesteśmy umówieni z kolejną firmą od ogrodu - nie chce zapeszać ale wydaje się na tyle sensowna ze się dogadamy :yes:

Poprzednie firmy totalna porażka :-(

Albo ceny z kosmosu ( nawet nie z ksieżyca :-) ) -

mamy jakieś tam pojęcie o ogrodzie i zakładaniu trawnika - ale tyle " ciekawych" rzeczy można się dowiedzieć słuchając firm które chcą naciągnąć

A największy ubaw mam kiedy jadę prosto z pracy (zawsze na wysokim obcasie i blond długawe włosy :-) na spotkanie z kimś z budowy - wtedy traktują mnie jak typową blondi i się zaczyna :-) :

że trzeba nawiesc ziemi bo ta się totalnie nie nadaje ( a jest to ziemia rolna uprawiana do zeszłego roku )

ze trawę to też trzeba niezwykłą bo to trudne warunki ( pola do okoła - zero cienia, ziemia czarna dobra - zero piasku :-))

I na koniec że to bardzo duuuużo pracy ( teren wyrównany przez koparkę :-) )

I wtedy cena BACH

No to ja wtedy że to nie jest mój pierwszy ogród ze ziemia jest dobrej klasy że trawa to moze być taka i taka

Ale już wiem że z taką firmą nie chce współpracowac :no:

Miejmy nadzieję ze ta "jutrzejsza" okaże się uczciwa i się dogadamy

Nadal podtrzymuje 2 maja jako termin przeprowadzki Byłoby cudownie gdyby do tego czasu zrobiony był też ogród

Bardzo na to liczę

Pozdrawiam ciepło i wiosennie - u mnie + 15 i chwilowo świeci słonko

MIŁEGO DNIA WSZYSTKIM :-)

Cześć Saluś :)

Co tam słychać jak tam prace ???

Powiedz mi kochana macie juz wykładzine w sypiualni??? i jezeli tak, to jaką ??? :)

:hug:

Haj Karolciu :hug:

Nie mam jeszcze wykładziny w sypialni

Chcę aby była jednak szara i szukam fajnych zasłon aby zgrać kolor.

Kupiłam już 2 komplety i żaden po przyniesieniu do domku mi się nie podobała:-(

Z szarym jest problem inaczej wygląda w sklepie a inaczej jak się przyniesie do domku

Na szczęście dla mnie- w wielu sklepach można oddawac i je oddałam :-)

Chciałam trochę przyoszczędzić i kupić gotowe zasłony (potrzebuje 4 szt do sypialni) ale chyba nie da rady

Mam w planach wybrać się jutro do eurofiran i tam popatrzeć.