Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak powstaje nasz dom verona :-)

Recommended Posts

WITAJ SALY--

Plytki cudowne,Jestem pelna podziwu dla waszych poczynan i....

no coz spadam na ziemie,

u na obsuwa totalna-finansowe przestoje,zdarza sie-za to podgladam dzienniki i ....jak zaczniemy to juz wiem co i jak,

Trzymam kciuki za date przeprowadzki-musi wypalic i oczywiscie z zapartym tchem czekam na kolejne zdjecia i ochy i achy!!!

Pozdrawiam mocno

Basia

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

O widzisz, niby podłoga ta sama, a inaczej u Ciebie ułożona a jaka wydaje się inna i dopiero dostrzegłam na tej fotce tą różnicę. U mnie jest jakby bardziej jednolita, jakby jedna całość, u ciebie widoczniejsze są kwadraty, zupełnie inny efekt, ale też fajny. Jaką masz szerokość fugi? One nie są jeszcze chyba za fugowane?

O widzisz, niby podłoga ta sama, a inaczej u Ciebie ułożona a jaka wydaje się inna i dopiero dostrzegłam na tej fotce tą różnicę. U mnie jest jakby bardziej jednolita, jakby jedna całość, u ciebie widoczniejsze są kwadraty, zupełnie inny efekt, ale też fajny. Jaką masz szerokość fugi? One nie są jeszcze chyba za fugowane?

My mamy szerokość fugi 2 - ale jeszcze nie jest zafugowane i jak dojdzie fuga mam nadzieje że trochę sie zleje w całość

Ten sposób ułożenia wydaje się ciekawy ale na efekt końcowy i ocenę poczekam jak zostanie zafugowane (ok 3-4 dni :-)))

A to już prawie skończona garderoba :

Za szklanymi drzwiami jest sypialnia a z drugiej str łazienka

czyli garderoba jest pomieszczeniem przejściowym

Bardzo fajne rozwiązanie Baardzo mi się podoba

http://img20.imageshack.us/img20/2752/imag1219t.jpg

Uploaded with ImageShack.us

http://img444.imageshack.us/img444/3491/imag1220.jpg

http://img843.imageshack.us/img843/342/imag1223.jpg

http://img259.imageshack.us/img259/3084/imag1218.jpg

Witaj Praha

Ano nie dało się uniknąć :-(

Czekam z niecierpliwością na fugi :-)

Tak kominek inspirowany Marjelką z małą przeróbką i uważam to za super pomysł

Bardzo bardzo jesteśmy zadowoleni z efektu

Pozdrawiam Cię serdecznie i bardzo fajnie ze wpadłaś do mnie :-)

Dzięki za pomoc u Karolci, w sumie czasami człowiek nipotrzebnie wdaje sie w dyskusje, a jak to mój mąż mówi, milczenie jest złotem, pewno czasami trzeba niektóre rzeczy przemilczeć.:) No, ale jak sie powiedzialo a to trzeba powiedziec b :)

Ja jestem akurat ostatnia od piania, bo nie umiem powiedzić, że cos mi sie podoba jak w takim wystroju nie gustuję, moge uzyc okreslenia pasuje to do Twojego domu, albo w Twoim domu będzie to sie super komponować. Mam kilka ulubionych domów i tam szczeka opada mi do podłogi, bo rzeczywiście pod wrazeniem jestem.

I też powiem, że jak zobaczyłam projekt Verona na stronie MG Projektu to sie w nim zakochałam od pierwszego wejrzenia, nasz jest Slodki, ale jak my kupowalismy Verony jeszcze nie było. Więc będe Ci kibicować w wykanczaniu tego cudeńka, ale juz widzę, że pięknie będzie.

A Ty też z Lu jesteś? To miasto rodzinne mojego męża, dom mojego M na Czechówce stoi, a można wiedzieć, gdzie sie budujesz ?

Emirandko

Masz rację z tym milczeniem :yes:

Ja jestem z Łodzi

Miałam pierwotnie budować Benedykta i nawet w tej spr naszą MarJelkę nawiedziłam w Lublinie

ale ostatecznie padło na Veronkę

Lublin mi bliski serce bo po drodze do Zamościa gdzie mam dużą rodzinę i co roku przez Lublin przejeżdzam

A Twój Słodki bardzo mi się podoba - nawet troszkę potem żałowałam ze nie wybraliśmy tego projektu ...

Pozdrawiam Cię serdecznie:hug:

Saly

A to jeszcze bliżej Milanówka, Słodki tez jest fajny nie powiem, w Veronie brakuje spiżarni, ja jestem z niej bardzo zadowolona, ale ma większa kuchnię niż SŁodki, więc coś za coś no i ta kuchnia z tyloma oknami. U nas za to w salonie jest takie wielkie okna z widokiem na brzózki i powiem, że to wszystkich powala :)

Jeśli chodzi o domy ze skosami to nie dla mnie, my wynajmowałismy taki segment, ja ciągle chodziłam z poobijana głową :)

A nie chcesz Twojego domu zgłosic do konkursu MG Projektu?

Ja trochę pokombinowałam z moim projektem i mamy spiżarnię między garażem a wejściem do domku - bo do kuchni w sumie daleko od wejścia co by nie nosić zakupów przez pół domu A mam system zakupów raz w tygodniu (zgrzewki mleka picia makaronów itp) więc mam nadzieję że to się sprawdzi

Okna mojej kuchni boskie ale jaki był problem z meblami :-))))

Właśnie te skosy zadecydowały że nie budujemy Benedykta - który mi się bardzo podobał

Co do konkursu- widziałam i nawet oddałam na Ciebie głosa jakiś czas temu :-) bo teraz coś się zablokowało i nie można głosować

Mój dom jeszcze nie ogarnięty z zewnątrz Zaczynamy w weekend walczyć z ogrodem

Część za domem (większą) zlecamy firmie

a przed domem mamy ambitny plan zrobić sami - zobaczymy jak to wyjdzie

Na razie ziemia i błoto po kolana jak deszcz spadnie

Płytki w całości wyglądają świetnie ;)

Garderobę będziesz miała bardzo funkcjonalną :D

Co jeszcze musicie zrobić przed przeprowadzką?

Jak tam kuchnia?

Jeszcze nie zakończony temat płytek

Jak tylko zafugowane zostaną, umyte, zaklejone foliami Rusza temat KUCHNIA

Meble juz są w domu i czekają......

Muszę dokupić jeszcze zlew i płytę indukcyjną ale mam już w zasadzie wybrane

Jak stanie kompletna kuchnia to jescze drzwi wewnetrzne (niestety wszystkie na zamówienie :-( ) i łózko do sypialni

A za 2-3 miesiące barierka do schodów Ale to koszt spory i musimy poczekać

A w piątek wchodzą panowie od ogrodu

:wave:

Hej Saly i Emiranda,

ale afera się zrobiła u Karoli, jakby nie można było sobie już swobodnie pogadać o czym się chce :eek: Mam nadzieję, że już po wszystkim, po co sobie strzępić język ;)

Saly - A jaką barierkę planujesz u siebie? Wiem z doświadczenia, że bez barierki można spokojnie mieszkać. I podłączam się pod pytanie o termin przeprowadzki :)