Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak powstaje nasz dom verona :-)

Recommended Posts

Emiranda i Praha

To prawda że milczenie jest złotem

Nie wiem dlaczego dałam się sprowokować :confused:

Przeprowadzka planowana na 2 maja :-)

Barierki będą troszkę później i będą "cóś" takiego:

http://img444.imageshack.us/img444/4876/30930704.jpg

Uploaded with ImageShack.us

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Fajne barierki, tez takie z poczatku planowaliśmy, ale w koncu mamy inne i nawet mi sie podobaja. Zobaczyłam je w Werandzie i sie zakochalam.

Wow 2 maja, to juz tuz tuż.

Ja pozwoliłam sobie częśc postów usunąć u Karoli, bo nie chce ja obciążać glupimi przepychankami i chciałam, żeby byl już spokój, bo ta dyskusja donikąd prowadziła, ze mnie tez taki raptus że na żywioł idę, a tak naprawde szkoda słów i nerwów,. Niestety Dalijka musi miec ostatnie zdanie w tym względzie, ja więcej sie nie wypowiadam.

Cześć Saluś :hug:

Podłoga w salonie :jawdrop: zaje....ta !!! Dla mnie ten sposób ułożenia dodaje jej dodatkowej klasy, ja wcześniej sie z takim układaniem nie spotakałam a u Ciebie wygląda super!!! Pralnia bardzo fajna, szarość trafiona w 10! ( własnie spobie przypomniałam że ja swojej pralni chyba nie wrzuciłam :rolleyes:)

Przechodnia garderoba bnędzie napewno bardzo funkcjonalna :yes:

Czekam na Twoją kuchnię!!!

Teraz będzie,że nasłodziłam ;) :D

P.S

Kochana pewnie nie powinnam do tego wracać, ale przykro mi,że Ci się dostało u mnie w komentach, podczas mojej nieobecności :( :hug:

ZUPEŁNIE NIESŁUSZNIE!!!!!!!!!!!! Cała afera bezsenu :(

Buziaki dla Ciebie i Emirandy :****

Teraz będzie,że nasłodziłam ;) :D

P.S

Kochana pewnie nie powinnam do tego wracać, ale przykro mi,że Ci się dostało u mnie w komentach, podczas mojej nieobecności :( :hug:

ZUPEŁNIE NIESŁUSZNIE!!!!!!!!!!!! Cała afera bezsenu :(

Buziaki dla Ciebie i Emirandy :****

:hug::hug::hug:

Saly, każdego czasem poniosą nerwy :yes: Zresztą się nie dziwię ;) A ja sobie jeszcze zaraz pooglądam co Ty tam u siebie masz, bo dawno mnie tu nie było :popcorn: A po barierkach sądząc, to będzie u Ciebie nowocześnie ;) 2 maja tuż tuż, my też będziemy się podobnie przeprowadzać, z tego co pamiętam to od początku szłyśmy łeb w łeb, tyle, że po dwóch stronach Łodzi ;) Myślę, że Tobie pewnie nie, ale mi troszkę szkoda, że zrezygnowałaś z Benka, ale każdy znajduje dom, w którym będzie czuł się dobrze i o to właśnie chodzi :rolleyes: :)

Saly! gratuluję pięknego domu. życzę udanej przeprowadzki.

Mam prośbę - czy mogłabyś zdradzić jaki gres masz na podłodze w salonie?

Witaj Niki5

Ten gres naturalny to Lazio bianco poler z Opoczna ( 1 paczka waży UWAGA 45 kg ) :-)

Cena katalogowa dość wysoka My kupowaliśmy 130 metrów i opłacało się jechać po nie do Opoczna

Pozdrawiam

Edytowane przez Saly

Po sprzedaży poprzedniego lokum wprowadziliśmy się na "chwilę" do moich rodziców

Ich dom jest spory więc mieszka nam się całkiem wygodnie

Nie jest to mój dom rodzinny bo rodzice przeprowadzili się tam gdy ja zamieszkałam już sama - wychowałam się w centrum miasta w wieżowcu

Moja Mama jest z tych "matek polek" mamy wszystko podstawione pod nos Jedzenie, zakupy, sprzątanie, prasowanie- wiec jest to bardzo wygodne

Mój M żyje w wielkiej symbiozie z moją Mamą wiec jest OK ale......

Mieszkaliśmy wcześniej sami i jest to duuuuużo lepsze :-)

Oczywiscie że już nie mogę się doczekać !!!!!!

tupię już nogami od czasu jak Pan płytkarz obciął palucha :wiggle:

Jeśli wszystko pójdzie po mojej myśli to wszystko będzie w środku skończone :yes:

Dosłownie wszystko - a jedyną rzeczą jaka może mieć obsuw i to z naszej winy to drzwi wewnętrzne ( bo sami musieliśmy przełożyć termin i wypadliśmy z kolejki)

Hehe, wiadomo, że mama zawsze będzie ukochaną mamą, ale jak się mieszka wiele lat poza domem i ma się już własną rodzinę, to czasem trudno dojść do porozumienia. W końcu dwie gospodynie w jednym domu... :)

Daleko będziecie mieli do rodziców?

Nie daleko ok 10 km Bo będziemy mieszkać na głębokim peryferiach miasta

Z czego się bardzo cieszę Cisza spokój Uwielbiam spacery a w około laski pola a do samego centrum miasta ok 15min samochodem :-)

Bocianku a Co u Ciebie słychać - bo ja tak tylko o sobie A Ty gdzie mieszkasz i w ogóle na jakim teraz etapie jesteś????

dziękuję Saly za odpowiedź na temat rodzaju gresu.

Widziałam Twój wpis u MarJel :-)

Odpowiem tak : Gres jest zachwycający

Właśnie od Marjelki go ściągnęlam tylko ułożenie inne

Wygląda pięknie Ślicznie się błyszczy bo ma w sobie naturalny onyx Jest jedną z tych rzeczy w domu ze gdybym jeszcze raz wybierała na pewno wybrałabym go drugi raz.

Co do utrzymania czystości i ślizgości - na razie trudno mi powiedzieć

Wydaje mi się ze łatwo się sprząta a śliski -jak to gres polerowany -jest ślizgawy

My na razie mieszkamy w kamienicy.

Mieliśmy się budować, działka jest, projekt już nawet był wybrany, ale w trakcie starań o kredyt nastąpiły "drobne" komplikacje zawodowe związane z męża pracą... Cóż, wszystko trzeba było przerwać, projekt oddać i na razie marzenia o domu odłożyć (nie wiadomo, na jak długo :( ). Zaglądałam na forum od początku, uzależniłam się i dlatego trudno mi przestać ;)

My na razie mieszkamy w kamienicy.

Mieliśmy się budować, działka jest, projekt już nawet był wybrany, ale w trakcie starań o kredyt nastąpiły "drobne" komplikacje zawodowe związane z męża pracą... Cóż, wszystko trzeba było przerwać, projekt oddać i na razie marzenia o domu odłożyć (nie wiadomo, na jak długo :( ). Zaglądałam na forum od początku, uzależniłam się i dlatego trudno mi przestać ;)

Oj tak Forum uazleżnia :-)

Przykro mi że plany budowlane nie wypaliły :-(

Ale wszystko przed Wami może się uda zrealizować marzenia Tego życzę

My pomału zbliżamy sie do końca budowy ale juz wiem na pewno

że jeszcze nie powiedziałam ostatniego słowa i jeszcze kiedyś wybuduje kolejny dom :-))))

Dziś długo wyczekiwany finał kładzenia gresu :wave:

Kuchnia zostanie zafugowana dziś - a że jak zwykle musiałam skomplikować sprawę i wybrałam fugę epoksydową będzie to troszkę trwało

Ale przy dobrych wiatrach w poniedziałek zacznie się montaż kuchni:-)))))

Jak pisałam wcześniej meble kuchenne są już w domku i czekają ale po złożeniu ich trzeba będzie dorobić jedną szafkę

Muszę na szybko zakupić zlew i płytę indukcyjną

Jak tylko "cuś' będzie widać zaraz obfocę :-)

Miłego dnia wszystkim życzę i

wyglądamy weekendu bo środa to taka mała sobota :-)

No trudno, czasem człowieka spotykają jakieś przeciwności losu, co zrobić. Wierzę w to, że w krótkim czasie będziemy mogli powrócić do planów ;) A jak już będziemy się budować, to nasz dom będzie idealny, bo przecież ciągle Was podglądam i od każdego wybieram to, co najlepsze :p tak się pocieszam :p

Nie mogę się doczekać Twojej kuchni!

Jak tam płyta indukcyjna zakupiona? nie wiem jaka kupujesz 60 czy 90, ja ze swojej amici 90 jestem bardzo zadowolona :)

W rewanżu z truskawkami przyszlam

images?q=tbn:ANd9GcRUdIS3tFsgpCFyaGkn4BY_nzFFt7lJP2nA7iKWWmeZYgrMvPQ6dw

Znasz piosenkę Mlynarskiego śpiewała Hanna Banszak

Truskawki w Milanówku,

Tamten ganeczek w dzikim winie,

Te interludia na pianinie,

To jeszcze mi się śni,

Truskawki w Milanówku,

I własnie na nie zapraszam 18 maja