Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak powstaje nasz dom verona :-)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Och, przejrzałam cały watek sporo tego było, głowę mam wielką od różnych Twoich perypetii, ale juz jesteś blisko finiszu i pewno juz nie pamietasz o wielu rzeczach :) A z której strony Łodzi się budujecie ? Zazdroszczę tego oczka wodnego, ale u nas to nierealne, bo nasza goldenka, przebywała by tam cały dzien i tylko kłopot by z tego był :(

Super domek, super wnętrza, fajnie sie Wam będzie mieszakać :)

Bardzo jestem ciekawa czerwonej kuchni, była przygotowana na szara, czy biała, a tu czerwona, bardzo będzie sie podobac mojemu synowi :)

No i pozdrowienia z Mielna tez widzialam, fajna z Ciebie dziewczyna :)

A i z Mama, bardzo Cie rozumiem, ja wiele lat mieszkałam sama i z mężem, a teraz musialam Mame wziąć do siebie, niby wszystko ok, ale najbardziej brakuje mi takiej zupelnej samotności, że jestem sama ze soba, a to jest niemożliwe :(

Edytowane przez emiranda

Kochane Dziewczynki

Żyje ledwo bo ledwo ale żyje...Problem z fugami (opisze jutro )

Problem z ogrodem ( ekipa coś na zasadzie Karolinki)

Problem z samochodem - sprzedawaliśmy w weekend auto i wyszły niejasności w dokumentach od poprzedniego właściciela - więc kolejne nerwy

I jakoś tak nie miałam nastroju na FM

Jutro jestem od rana w pracy to będę miała czas :-) na opisanie co i jak

Buziaki i miło ze o mnie myślicie Jesteście Kovchane:hug:

No więc od początku:

Do mojego pięęęęęknego gresu który został bardzo dobrze położony na całym dole domku wymyśliłam tzn nie tyle wymyśliłam tylko chciałam mieć fugę epoksydową

Fuga ta jest 2 a nawet 3 razy droższa od normalnej ale daje "ponoć" 100% ochronę przed zabrudzeniami - co mnie bardzo irytowało w poprzednim domku w kuchni bo mimo moich i pani Bożenki od sprzątania starań fugi po pół roku użytkowania były niefajne :-(

Tak więc decyzja fuga epoksydowa Wynegocjowałam cenę z Panem kładącym - bo kładzie się ją ciężko i małymi odcinkami

Lece do sklepu wybieram Wybrałam kolor Dzwonie do mojego Fachmana a on że tej firmy nie może być bo ich fuga przeznaczona jest to spoin o rozm 3+ a ja mam cieniutką 1 mm fugę No to ja do drugiej firmy a tam.....8 kolorów i żaden nie pasuje:bash:

No więc kupiliśmy białą i szarą i mój Płytkowy miał dodatkową prace mieszanie koloru (waga apteczna itp) Problem był w tym ze tej fugi nie miesza się z wodą tylko jest w każdym opakowaniu butelka z "magicznym płynem" i to w każdym kolorze inne Więc były kombinację aby wyszło wszystko OK

Finał 2tyś poszło na fugę - tak wykombinowałam Roboty wszycy mieli kupę Ja z 5 razy byłam w LM kupowałam , oddawałam bo proporcje trzeba było dobrać ile takiej ile takiej Dwa dni wycięte z życiorysu na ...fugę :-(

OBY BYŁA CHOĆ W POŁOWIE TAKA CUDOWNA JAK ZAPEWNIA PRODUCENT !!!!!

Ja mam fuge epoksydowa firmy mapei, fugi 1mm w porywach 1.5 niestety, ale Aniu nie myśl, że ona sie nie brudzi, raz w miesiącu czyszczę ją po prostu szczotką przynajmniej w kuchni wedle szafek :(

No ale nie zazdroszcze tych dwoch dni, może za to będzie pięknie :)

OGRODOWA KLAPA!!!!!

Aż szkoda słów ...

Firma oczywiscie zapowiadała się super Trawnik jak na stole, niwelatory laserowe do mierzenia poziomów No cuda takie ze szczeka opada:mad:

A przyjechało 4 chłopów z czego zostawili jednego który rekultywował maszyną trawnik potem wpadło tych 3 pozostałych i ...............

NAJLEPSZE TERAZ !!!!!

Mój M był na budowie - poszedł zrobić sobie kawę Wraca po dosłownie 7 min a już na tyłach domu została zasiana TRAWA

Na górki, dolinki kałuze wody NO ZAŁAMKA:bash:

Ochrzanił Pana - on na to :że tak WSTĘPNIE POSIAŁ :-)

Zadzwoniłam po posiłki w postaci mojej Mamy która ma piękny ogród i zna się ta spr ogrodniczych

Przybyła na budowę Opieprzyła Panów Poprawę obiecali

Dziś rano Mama została zainstalowana o 7 rano na budowie Panowie przybyli Próbowała coś z nimi urobić ale po dwóch godzinach panowie pod pretekstem mokrej ziemi (wczoraj im nie przeszkadzało) przerwali pracę

A moja Mama ( która ma wiarę nawet w mojego Tatę który od 40 lat nie sprzata skarpetek że w końcu się nauczy:-))

Straciła wiarę w szanse aby Panowie zrobili ten trawnik i chyba im podziękujemy......

Sama z moim M bym zrobiła ten cholerny trawnik ale raz nie mamy trochę czasu Dwa mam ponad 1000 metrów do zagospodarownaia na sam trawnik więc trochę dużo

A perypetiach z samochodem nie będę się rozpisywać Powiem tylko tyle Ze w drodze powrotnej po sprzedaży auta Jechaliśmy PKS - chyba pierwszy raz od 20 lat :-) Dowiedziałam się ze za WC płaci się 2 zł za siku i zostałam opieprzona przez obsługę WC bo śmiałam umyć ręce a za mycie rąk płaci się dodatkowo 50 gr PRZED UMYCIEM!!!!!

KOSZMARNY WEEKEND!!!!!

W sobotę robimy mały przerywnik i jedziemy z moim Bratem do Sopotu Mam nadzieję odpocząć trochę ...

Ja mam fuge epoksydowa firmy mapei, fugi 1mm w porywach 1.5 niestety, ale Aniu nie myśl, że ona sie nie brudzi, raz w miesiącu czyszczę ją po prostu szczotką przynajmniej w kuchni wedle szafek :(

No ale nie zazdroszcze tych dwoch dni, może za to będzie pięknie :)

Witaj Emi :-)[/b

Oj troszkę mnie zmartwiłaś :-(((

Ale może jakoś chociaż można je doczyścić bo te normalne jak się ubrudzą to nawet czyszczenie nie pomoże

Dodam że mam psa ...który teoretycznie mieszka na dworze ale jest taki kochany że Ją wpuszczam do domku a że sierść ma długą no to nanosi ....

Aniu nie rób tak duzego trawnika posiej jakies rośliny okrywkowe, zamęczysz się :( Trawnik to najbardziej pracochłonna rzecz w ogrodzie :(

No pies u nas najbardziej brudzi bo wlazie z brudnymi łapami do domu, u nas pies domowy, golden :) :(

No i przy szafkach sie brudzi bo tam najwięcej czlek stoi :(

Szczotka mozna domyć fuge :)

Edytowane przez emiranda

Emiranda

Wiem że taki duży trawnik to koszmarek

Mamy juz oczko wodne, skalniak i troche nasadzeń po rogach działki

Moze w końcu dotrzymam obietnicy i wlepie zdjęcia

A lubimy z M takie duże obszary trawowe ( te 1000 metrów to w sumie z przodu i z tyłu domu)

Weekend majowy będzie pod znakiem OGRÓDKOWANIE

Ojej, to się porobiło. Mam nadzieję, że fuga wyjdzie ładnie, bez zarzutu i że rzeczywiście będzie łatwa w utrzymaniu czystości.

Co do trawnika - widzisz, nawet na koniec musi się trafić jakaś nieprofesjonalna firma, która chce oszukać... Przykro mi...

Na szczęście zbliża się już weekend i będziecie mogli odpocząć. Masz wolne na całą majówkę? :)

Aniu współczuję przejść ogodowych :hug:

Jak wiesz rozumiem Cię doskonale!!! :(

Nie mniej jednak mam nadzije,ze u Ciebie wszystko dobrze sie skończy! :yes:

trzymam mocno kciuki, bo Ty już swoje przeszłaś, z panem kijanką ;)

Odpoczywaj kochana, ładuj baterie podczas weekendu, wszytko będzie dobrze :yes:

:hug:

No to może razem wybierzemy sie do Karoli do Lublina, ja tam mam calarzesze krewnych :)

A nastrój mój jest caly czas slaby, bo to nie jest moje miejsce na ziemi, wyrwani mnie z miasta, które kochałam, w ktorym sie urodziłam, mieszkalam wieeeeeeeele lat i ja mam sie tu znalężć. a jeszce mnie w tej chwili jakas rwa dopadła, ból nie do wytrzymania, ze spać nie mogę i jeszce dzisiaj przez cala noc trzy owczarki niemieckie sasiadow urazdziły koncert szczekania :(

Byłam juz bliska dzwonienia do strazy miejskiej, że zakłocają spokój, przecież w miescie od 22-7 jest cisza nocna, totalnie jestem niewyspana. :(

I tak wiele rzeczy sie nawarstwia i mimo mojego niepoprwanego optymizmu gdzies to tam tkwi :(