Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak powstaje nasz dom verona :-)

Recommended Posts

IZA :no:

Piętrowa nowoczesna kostka ;)

Musze odnaleść w kompie fotki które kiedyś pyknełam z ukrycia :oops: :lol2:

barbi :)

Dzięki kochana, u mnie to juz choroba ..... :lol2:

Saly w takim razie postaram sie zajrzeć ok 22 ;) :****

Karolcia odkop zdjęcia i dawaj mi je tu:D Mam ostatnio bzika na punkcie takich domów ;)

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Moje Kochane

Już jestem wlepiam zdjęcia - trochę to potrwa bo tu gdzie mieszkam necik słabiutki na 2 kreseczki

I nie patrzcie na datę na zdjęciach bo oczywiscie jak mi bateria zdechła to się data przestawiła i nie zauważyłam :-(

Ale wypucowałas podłogę w salonie:D

Hej :-)

Powiem Ci szczerze że ona jeszcze nie była myta :-) Tyle co Płytkowy ją przetarł przy fugach

Ona się tak sama z siebie błyszczy i to mi się w niej podoba najbardziej :-)

No ta nieszczęsna kuchnia nas blokuje przed wprowadzką No i generalne porządki

Miałam sama się wziąć ale ten metraż mnie przeraził i mąż się zlitował i na poniedziałek przywołał Panią na 10 godzin ma to trochę ogarnąć

Saly dziewczyno Ty GRZESZYSZ ;) myslac teraz o sprzedazy tak cudownego domu.Pomieszkaj choc troszke i naciesz sie tymi pieknymi wnetrzami w ktore wlozylas tyle serca :yes: Wszystko super a gres faktycznie musialas chyba pozadnie pucowac ;)

Dziękuję Kakusku :hug:

Z tym sercem to prawda ze dużo go włożyliśmy Ale powiem szczerze ze i nerwów było sporo i to od samego początku....

Ja tak jak Karolina Jestem w gorącej wodzie kąpana Pomysł i już akcja

Ogłoszenie damy Cenę wystawimy i poczekamy co się wydarzy

Moze to być od zaraz a może trzeba będzie poczekać

JEDNO WIEM KOLEJNY DOM WYBUDUJEMY NA PEWNO :-) Ale z pewnością będzie on mniejszy i mam nadzieje ciut tańszy i bez kredytów !!!!!

Edytowane przez Saly

Mniejszy? Aniu a jak dzieci będa to mysle, ze on akurat :)

Hej Emirandko

Wiesz co???Na etapie projektu dokonaliśmy pewnych zmian w projekcie i powiększyliśmy go tu o metr tu o póltora ....

Fajnie to się na papierze robiło i wyszedł nam kolos

Po podłodze ma ok 300 metrów

Co prawda na górze nad garazem i pralnią są skosy i tej właściwej użytkowej ma 240 ale to i tak sporo....

Ja tez myslalam ze skoro dzieci to wiekszy domek a teraz wydaje mi sie ze spokojnie mozna bylo budowac cos mniejszego bo dzieci pewnie nie beda chcialy ze mna mieszkac (choc bardzo bym chciala) i zostane sama z tymi metrami.Moze faktycznie trzeba pomyslec o sprzedazy-tylko ja jeszcze nie zdazylam go wykonczyc :lol2:

Saly tak z ciekawosci robiliscie wycene jakiegos bieglego czy wystawicie cene do sprzedazy na podstawie waszych obliczen ile wyniosla was budowa? Ja to nawet pojecia nie mam ile obecnie wladowalam kasy w dom bo nie notujemy wydatkow wiec chyba musialabym strzelac kwota :(

edit: Saly to bylas rownie zakrecona jak ja bo tez na papierze ciagle cos tam dodawalam i mimo ze moj domek z zewnatrz nie wyglada na duzy (dach 4 spadowy ) to po podlogach ma ponad 300 m ( dol 170 +gora ze skosami) Uzytkowej tez mam ponad 200 m wliczajac w to garaz 36 m ) Wydaje mi sie ze ciezko sprzedac tak duzy dom no chyba ze ma sie dobra lokalizacje ( u nas wies wiec raczje male domki sie buduje)

Edytowane przez kakusek

Iza rysowalam projekt indywidualny na podstawie domku Natalia http://www.mgprojekt.com.pl/natalia

Nie dalo sie go adoptowac przy moich zmianach (kominek pomiedzy kuchnia a salonem,poglebienie zadaszonego tarasu,poszezenie i wydluzenie domu, z tylu domu lukarna balkonowa,powiekszenie wykuszu w ksztalcie prostokata)

Po tych wszystkich zmianach dom od frontu wyglada podobnie zas z tylu jest juz "nieco" zmieniony"

Z zewnatrz z racji ze jest niski wyglada na maly zgrabny domek ala parterowka ale po wejsciu kazyd otwiera szeroko oczy.Mysle ze spokojnie na starosc wystarczylby nam sam parter (2 pokoje +salon) a cala gora ktora wyszla u nas naprawde duza bedzie sie zanosila kurzem jesli dzieci wyjada w swiat. Na poddaszu wyszly 3 bardzo duze pokoje plus jeden dodatkowy nad garazem (moze byc tam np kuchnia) ,lazienka i garderoba. Dobrze ze kazalam wymurowac dodatkowa scianke kolankowa (nie podnosilismy dachu) bo pokoje po podlodze bylyby jeszcze wieksze:D

Saluś cuuuudnie masz !!!! :hug:

Zwis bomba :yes:

Łazieneczka, salon, kominek, jeszcze raz powtórze suuuper!

Mam adzieję ze szybko tam zamieszkacie, zeby chwilke sie nacieszyć tymi wnętrzamy ;)

:hug:

Edit:

Podłoga wygląda BOSKO!!!!!

Kuchnia juz mi sie podoba, a z niecierpliwośćią czekam na oficjalny finish ;)

Wszystko pięknie więc napewno szybko sie domek sprzeda :yes:

Edytowane przez Karolina i Artur :P

Dzięki dzieki i jeszcze raz dzieki za miłe słowa :hug:

Oldzia - nie impregnowałam kostki- wiem słyszałam że plamy z oleju mogą być zabójcze

ale jakoś tak nie pomyśleliśmy o tym wcześniej

Magdzinska - oczywiście wiele inspiracji pochodzi z forum a dom MarJel jest jednym z moich ulubionych :-)

Karoluś dziekuję Ci bardzo - już odpowiadam Ci na priva

Pozdrawiam Wszystkich

Hej Emirandko

Wiesz co???Na etapie projektu dokonaliśmy pewnych zmian w projekcie i powiększyliśmy go tu o metr tu o póltora ....

Fajnie to się na papierze robiło i wyszedł nam kolos

Po podłodze ma ok 300 metrów

Co prawda na górze nad garazem i pralnią są skosy i tej właściwej użytkowej ma 240 ale to i tak sporo....

No dokladnie tak jak nasz, nie uwazam, żeby byl za duzy, Balbina przy trójce dzieci powiekszyła go znacznie żeby miec wygode. :)