Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak powstaje nasz dom verona :-)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Saly, dom mistrzostwo świata:jawdrop: No i to tempo zaskakujące, bo niedawno jak zaglądałam to wydawało mi się, ze jeszcze do przeprowadzki macie kawałek czasu a tu proszę.

W kwestii technicznej: z tego co pamiętam macie tynk Webera. Ten biały kolor jest biały czy śmietankowy, bo na każdym zdjęciu inaczej wygląda? Co położyliście na cokół?

Saly, dom mistrzostwo świata:jawdrop: No i to tempo zaskakujące, bo niedawno jak zaglądałam to wydawało mi się, ze jeszcze do przeprowadzki macie kawałek czasu a tu proszę.

W kwestii technicznej: z tego co pamiętam macie tynk Webera. Ten biały kolor jest biały czy śmietankowy, bo na każdym zdjęciu inaczej wygląda? Co położyliście na cokół?

Dziękuję bardzo :hug:

Kolor tynku jest złamana biel ale bardziej jak biała śmietana a nie żólty - jak kartkę papieru się przyłoży to wydaje się niebieska przy tynku :-)

O kolorach trudno się rozmawia

Na cokoły nic nie dałam w planach jest grysik - ale wiem juz że to błąd i najlepszy byłby klinkier Rogi domu słabe nawet przy ciągnięciu węza ogrodowego można uszkodzić :-(

Dziękuję bardzo :hug:

Kolor tynku jest złamana biel ale bardziej jak biała śmietana a nie żólty - jak kartkę papieru się przyłoży to wydaje się niebieska przy tynku :-)

O kolorach trudno się rozmawia

Na cokoły nic nie dałam w planach jest grysik - ale wiem juz że to błąd i najlepszy byłby klinkier Rogi domu słabe nawet przy ciągnięciu węza ogrodowego można uszkodzić :-(

Wiem, że kolory to sprawa indywidualna, ale właśnie wydawało mi się, że ten kolor taki bardziej śmietankowy niż zółty. U nas na cokoły pójdzie tynk mozaikowy. Zobaczymy jak to będzie. Dziękuję za pomoc:hug:

Saly, jeszcze mi się przypomniała jedna rzecz: macie tynk silikonowo-silkatowy czy akrylowy?

Silikatowy

Ale powiem szczerze czy jest az taka różnica między nim a akrylowym???? Miałam kiedyś akrylowy a ten co teraz poza tym ze droższy tak samo się zachowuje Karcherem sie myje tak samo średnio

Dziękuję Kochane za kciuki związane z przeprowadzką

Jak sobie tak pomyślałam to jednak trochę pracy mnie czeka :-(

Większość rzeczy stała w pudłach przez rok nie ruszana

Wszystkie naczynia, szklanki, sztućce - wszystko trzeba będzie pomyć i poukładać

Ubrania - trzeba selekcję niezła zrobić

A ze chomik jestem mam równiez mnóstwo dupereli uskładanych przez lata z którymi nie mogę sie rozstać

zeszyty, wykłady ze studiów, karteczki, spineczki, kosmetyki, itp

Achh cieżki weekend mnie czeka......

Liczę na Wasze dobre myśli w moja stronę:-)

Co ja slysze, przeprowadzka, może przyjechac pomóc? :)

Alunia dziekuję za propozycję :hug:- gdybyś mieszkała gdzieś w okolicy .....

A tak muszę sobie jakoś poradzić W sobotę przyjedzie mój kuzyn z żoną - bardzo uczynna i chętna do pomocy dziewczyna (jedyna w mojej rodzinie na którą mogę liczyć - hahahh :-) ) wiec mam nadzieje ze damy radę

Saly co tam weekend ;) z mieszkania do mieszkania jak się przenosiliśmy (a nie mamy nawet połowy rzeczy swoich bo wiele jest jeszcze u rodziców jednych i drugich na strychach i w piwnicach z racji malutkiego mieszkania) to tydzień zajęło dojście do jako takiego ładu :p

Witam po długiej przerwie :)

Jak ja Wam zazdroszczę tej przeprowadzki ehhhh :)

Trzymam kciuki za sprawną akcję przewożenia klamotów, dopiero przy przeprowadzkach człowiek sobie uświadamia jak wiele ma niepotrzebnych i potrzebnych rzeczy ;)

Oj i to ile rzeczy mi sie zapodziało :-)

I mam nadzieję ze sporo powędruje tez do PCK i kosza na śmieci

My mieszkaliśmy u moich rodziców na czas przeprowadzki i nasze rzeczy codziennego użytku czekały w pudłach I dobrze i niedobrze Bo teraz wszystko trzeba odgruzowac i poprzebierać :-)