Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak powstaje nasz dom verona :-)

Recommended Posts

BUUUUUUUUUUUUUUUUU Saly odchodzi :sick::sick::sick::sick:

Życzę pomyślności w sprzedarzy tego domku !!!!

NIECIERPLIWOŚCIĄ będę czekać na NOWY dziennik budowy, żeby czerpać kolejne inspiracje :yes::yes::hug::hug:

:bye::bye::bye::bye::bye::bye::bye::bye:

Dzięki Magdzinska:hug:

Nie wiem jak długo potrwa sprzedaż domku - mam nadzieję że się uda szybko

i szybko powrócę na łono forum z Nowymi Pomysłami I zapałem

Więc nie żegnam się tylko mówię DO WIDZENIA :-)

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Saly, Marjelko proszę o pomoc.

Ekipa położyła nam pół salonu płytek LAZIO bo w trakcie okazało się, że niesamowicie się rysuj,ą zwykłe położenie poziomicy pozostawiało rysy jestem załamana , aż nie możliwe. Złożyliśmy reklamacje, czekamy, ale wstępnie powiedzieli, że tak się rysują, ŻE TO GRES POLEROWANY I NIESTETY W KONTAKCIE Z PIASKIEM ITD TAK SIĘ ZACHOWUJE, czy to możliwe nic o tym nie pisałyście ;). Pod światło rysy są bardzo widoczne. Chłopaki zerwali te płytki bo zdecydowali z moim M, że po pół roku będą nadawały się do wymiany :o Nie wiem która pierwsza odpisze ale bardzo proszę o opinię. Dzięki :cry:

Saly, Marjelko proszę o pomoc.

Ekipa położyła nam pół salonu płytek LAZIO bo w trakcie okazało się, że niesamowicie się rysuj,ą zwykłe położenie poziomicy pozostawiało rysy jestem załamana , aż nie możliwe. Złożyliśmy reklamacje, czekamy, ale wstępnie powiedzieli, że tak się rysują, ŻE TO GRES POLEROWANY I NIESTETY W KONTAKCIE Z PIASKIEM ITD TAK SIĘ ZACHOWUJE, czy to możliwe nic o tym nie pisałyście ;). Pod światło rysy są bardzo widoczne. Chłopaki zerwali te płytki bo zdecydowali z moim M, że po pół roku będą nadawały się do wymiany :o Nie wiem która pierwsza odpisze ale bardzo proszę o opinię. Dzięki :cry:

Jestem w SZOKU

Moje sa piękne i nie mają żadnych rys!!!!

Fakt ze Pan który je kładł chodził w białych skarpetach i niemalże w rękawiczkach aby faktycznie nie porysować w trakcie kładzenia

( ja miałam przygodę z porysowanymi płytkami ale innymi i w łazience)

Jutro zrobie zdjecia i zamieszcze zblizenia Dodam ze mam psa owczarka niemieckiego

Myslę ze wina leży po stronie osób które kładą płytki a nie samych płytek

Jeszcze się upewnie czy chodzo o lazio POLER ( z tym napisem poler na pudełku - bo oznacza to ze są zaimpregnowane i nie wymagają już polerowania)

Jestem w SZOKU

Moje sa piękne i nie mają żadnych rys!!!!

Fakt ze Pan który je kładł chodził w białych skarpetach i niemalże w rękawiczkach aby faktycznie nie porysować w trakcie kładzenia

( ja miałam przygodę z porysowanymi płytkami ale innymi i w łazience)

Jutro zrobie zdjecia i zamieszcze zblizenia Dodam ze mam psa owczarka niemieckiego

Myslę ze wina leży po stronie osób które kładą płytki a nie samych płytek

Jeszcze się upewnie czy chodzo o lazio POLER ( z tym napisem poler na pudełku - bo oznacza to ze są zaimpregnowane i nie wymagają już polerowania)

Kurcze, moje leżą jeszcze w pudłach więc mam nadzieję, że będą ok!!!;);) To mówicie, że trzeba uważać przy kładzeniu....:jawdrop:

Mam nadzieję, że jest tak jak Saly pisze, że to może zależy od tego kto kładzie:yes:;) Saly jak i Marjelka Wy macie je na tak dużej powierzchni i jesteście zadowolone. Ja będę mieć tylko w kuchni i wiatrołapie, ale wiadomo za tą kasę chciałabym żeby było super:yes:

Janiela trzymam kciuki, żeby wszystko dobrze się skończyło:yes::yes:

Witaj Saly

Piękny domek, piękne wnętrza, żałuję tylko że nie mogłam podziwiać zewnętrza ;).

Wiem, że już nie prowadzisz dziennika ale może jeszcze mi odpowiesz :yes:.

Wiem (z dziennika Marjel) że wahałaś się z wyborem płytek do salonu i kuchni pomiędzy gresem polerowanym cararra, a lazio. Dla czego wybrałaś płytki lazio, co przeważyło na ich korzyść?. Mam taki sam dylemat, chce je położyć w wiatrołapie, ciągu komunikacyjnym i w kuchni, ale bardziej podoba mi się cararra. Problem w tym, że obawiam się o fugę, że jasna będzie się bardzo brudziła i również chciałam położyć najmniejszą fugę. Do cararry myślałam o szarej fudze, ale zepsuje to efekt, a lazio są uniwersalne i bardzo przez forumowiczów wychwalone (opieram się na Twoich i marjel opiniach). Czy możesz mnie wspomóc dobrą radą?.

Z góry dziękuję

Witaj Saly

Piękny domek, piękne wnętrza, żałuję tylko że nie mogłam podziwiać zewnętrza ;).

Wiem, że już nie prowadzisz dziennika ale może jeszcze mi odpowiesz :yes:.

Wiem (z dziennika Marjel) że wahałaś się z wyborem płytek do salonu i kuchni pomiędzy gresem polerowanym cararra, a lazio. Dla czego wybrałaś płytki lazio, co przeważyło na ich korzyść?. Mam taki sam dylemat, chce je położyć w wiatrołapie, ciągu komunikacyjnym i w kuchni, ale bardziej podoba mi się cararra. Problem w tym, że obawiam się o fugę, że jasna będzie się bardzo brudziła i również chciałam położyć najmniejszą fugę. Do cararry myślałam o szarej fudze, ale zepsuje to efekt, a lazio są uniwersalne i bardzo przez forumowiczów wychwalone (opieram się na Twoich i marjel opiniach). Czy możesz mnie wspomóc dobrą radą?.

Z góry dziękuję

Witaj widat06 :-)

U mnie zadecydował po prostu wygląd .

Lazio bardziej mi się podobały (dałam do nich jaśniutko- szarą fugę epoksydową - na razie odpukać się nie brudzi)

Moje to lazio bianco (te szaro-biało-bezowe) Dając szarą fugę sprawiają wrażenie bardziej szarych

Są piękne Błyszczące Podłoga wygląda świeżo i czysto

Smutna historia (opisana wyżej spotkała Janielę - nie wiem co bylo przyczyną ale ona chyba nie poleci nikomu Lazio...:-(

Dziewczyny płytki są śliczne i jeżeli okaże się, że to jakiś ich felerny wypust wymienię na te same ale pełnowartościowe, gdyż bardzo mi się podobają :) Gorzej będzie jeśli nie wymienią ;) jutro przyjeżdża ekspert techniczny z Opoczna zabierze 1 płytkę do laboratorium i za 14 dni będzie decyzja (coś nam pewnie wstępnie powie, ale niestety nie jest decyzyjny). Opiszę co i jak mi wstępnie powiedział. Dzięki jesteście kochane :hug:

A ten domek z kasą też moje marzenie ale może za parę lat na razie budujemyskromny domek Awokado z Archonu. Pozdrawiam

Dziewczyny płytki są śliczne i jeżeli okaże się, że to jakiś ich felerny wypust wymienię na te same ale pełnowartościowe, gdyż bardzo mi się podobają :) Gorzej będzie jeśli nie wymienią ;) jutro przyjeżdża ekspert techniczny z Opoczna zabierze 1 płytkę do laboratorium i za 14 dni będzie decyzja (coś nam pewnie wstępnie powie, ale niestety nie jest decyzyjny). Opiszę co i jak mi wstępnie powiedział. Dzięki jesteście kochane :hug:

A ten domek z kasą też moje marzenie ale może za parę lat na razie budujemyskromny domek Awokado z Archonu. Pozdrawiam

Trzymam kciuki za pomyślne rozstrzygnięcie sprawy płytkowej:yes:

Daj znać co i jak

Buziaki Saly

Hej wpadłam na chwilkę zdać relacje. Pan serwisant przyjechał powiedział, że pozostaje do decyzji Producenta, ale sam by reklamował po wykonaniu swoich drobnych testów :) Także jesteśmy dobrej myśli, że reklamacja będzie uznana i pójdzie wszystko szybko i sprawnie. Buziaczki Saluś i jeszcze raz Dziękuję :hug: Decyzja ostateczna będzie pod koniec przyszłego tygodnia opiszę co i jak.

Janiela trzymam kciuki!!!!! :yes::yes:

Teraz sama będę się denerwować, bo moje niedługo bedą kładzione. Kupiłam na necie- niby pisało że gatunek pierwszy, ale kto ich tam wie ;);)

Saly czy do tych płytek nadaje się każda fuga? Jaką Ty polecasz?-wiem że pisałaś kiedyś;) Czy cena jest ok?;)

:):):)

Janiela trzymam kciuki!!!!! :yes::yes:

Teraz sama będę się denerwować, bo moje niedługo bedą kładzione. Kupiłam na necie- niby pisało że gatunek pierwszy, ale kto ich tam wie ;);)

Saly czy do tych płytek nadaje się każda fuga? Jaką Ty polecasz?-wiem że pisałaś kiedyś;) Czy cena jest ok?;)

:):):)

Magdzinska

Fuga to się chyba każda nadaje :-) ( wiem że klej musi być specjalny do wieloformatowego gresu)

Ja zastosowałam fugę epoksydową ( teoretycznie ma się nie brudzić) Na razie - ale ja krótko użytkuje sprawdza się super

Niestety jest duuużo droższa od normalnej (3 razy średnio)

Ja chciałam je wogóle bezfugowo ale niestety przy takiej pow się u mnie nie dało (mam cieniutką)

Pozdrawiam

Saly

Magdzinska

Fuga to się chyba każda nadaje :-) ( wiem że klej musi być specjalny do wieloformatowego gresu)

Ja zastosowałam fugę epoksydową ( teoretycznie ma się nie brudzić) Na razie - ale ja krótko użytkuje sprawdza się super

Niestety jest duuużo droższa od normalnej (3 razy średnio)

Ja chciałam je wogóle bezfugowo ale niestety przy takiej pow się u mnie nie dało (mam cieniutką)

Pozdrawiam

Saly

Wielkie dzięki za informacje:yes::yes:

No nic, decyzje zostawię mojemu tacie, który będzie je kładł- jak na razie wiedział co robi w naszym domu ;);)

Życzę miłej niedzieli :)

Saly dziś tato zaczął kłaść płytki...brrrr mnie tam nie ma:( Jak narazie mówi, że ok więc może Janiela faktycznie miała ogromnego pecha;);)

Oby do końca było ok;);)

Pozdrawiam

P>S Wiem, że pisałaś że to koniec dziennika ale liczę, że się jeszcze pojawisz bo to uzależnienie jest;):wiggle::wiggle:

Saly dziś tato zaczął kłaść płytki...brrrr mnie tam nie ma:( Jak narazie mówi, że ok więc może Janiela faktycznie miała ogromnego pecha;);)

Oby do końca było ok;);)

Pozdrawiam

P>S Wiem, że pisałaś że to koniec dziennika ale liczę, że się jeszcze pojawisz bo to uzależnienie jest;):wiggle::wiggle:

Hej Hej

Oczywiscie koniec dziennika ale nie koniec odwiedzania forum :-)

Jak tam idzie kładzenie płytek?????

Pozdrawiam

saly

Hej Hej

Oczywiscie koniec dziennika ale nie koniec odwiedzania forum :-)

Jak tam idzie kładzenie płytek?????

Pozdrawiam

saly

Moje płyteczki w kuchni już położone i wszystko w porządku!!! :wiggle:

Tata nic nie narzekał, że się rysują itp. Fakt u nas kuchnia niewielka... został jeszcze wiatrołap;)

Saly a jak sprzedaż domku, jakieś postępy??

Trzymam kciuki :wiggle::wiggle:

• 4 weeks później...