Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak powstaje nasz dom verona :-)

Recommended Posts

Wyrównac szafki do samego sufitu. Widzialam to w któryms z czasopism. Właśnie to były białe fronty bez uchwytów i ściana była zabudowana do samego sufitu. Bardzo mi się to podobało. Wtedy pomieszczenie wydaje się daleko wyższe. Nie robić zabudowy z halogenami nad blatem, tylko puścić tam dwie lampy zwisy, jakies ekstrawaganckie. Zabudowy z halogenami są wyraznie passe :D ;) To samo nad lodówką. Zrobić zabudowę z frontu i do sufitu.

PS. Witaj Saly :) Projekt Twojego domu to moja miłośc od pierwszego wejrzenia, piękny o ponadczasowej stylistyce dom, ale buduję inny mniejszy. Gratki za wybór.

Edytowane przez Aleksandryta

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wyrównac szafki do samego sufitu. Widzialam to w któryms z czasopism. Właśnie to były białe fronty bez uchwytów i ściana była zabudowana do samego sufitu. Bardzo mi się to podobało. Nie robić zabudowy z halogenami nad blatem, tylko puścić tam dwie lampy zwisy. Zabudowy z halogenami są wyraznie passe :D ;) To samo nad lodówką. Zrobić zabudowę z frontu i do sufitu.

PS. Witaj Saly :) Projekt Twojego domu to moja miłośc od pierwszego wejrzenia, ale buduję inny mniejszy. Gratki za wybór.

Witaj

dzięki za wszelkie opinie

Niestety nie mogę dac zabudowy do sufitu bo 1. mam wys 3 metry i trochę b to było za dużo

2. za dużo mam zaplanowanych "zwisów" w innych miejscach a w kuchni wolałabym halogeny

No i problem został......

Dzięki Majki za słowa otuchy :-)

A TAK W OGÓLE

Pogoda mnie dobija..... u nas ciągle albo pada albo jest pochmurno

Największy problem, że nasza działka była do niedawna polem rolnym i ziemia jest tak miękka ze nie da się chodzić nawet w kaloszach :bash:

Mieliśmy plan wyrównać teren Za domem posiać trawkę i zrobić już kostkę a tu d.....

Rozlewisko się zrobiło i stoi :-(

Mam nadzieje, ze zapowiadane upały na przyszły tydzień się sprawdzą i ruszymy z kopyta

DZIŚ WESZŁY TYNKI:wave:

DO końca tygodnia jestem uziemiona w pracy do 21 więc się denerwuje na wszystko ale już w niedziele obiecuje całkiem nowiusie zdjęcia

Basiu

bardzo dziękuję za wszelkie inf dot wkładu kominkowego

Juz sie zdzwoniłam- wszystko wiem - zamawiamy po 15 sierpnia ten wkład wraz z transportem i montażem

tzn może nie montażem a ustawieniem go w miejscu przeznaczenia

sam wkład albo 8200 z Vat 23%

albo 7250 i wysyłka kurierem albo 7600 z ich transportem i ustawieniem i 8 % Vat i na tę ostatnia wersję przystaliśmy

Jest idealny jakiego szukaliśmy, piękny :wave:

Hejo!

Mnie też pogoda dobija i majstry mnie jeszcze bardziej dobijają :(

ja np. wole zwisy, ale skora masz już ich dużo..... to może halogeny na szynach linkowych ???

hej Blekitnuś :-)

Aleś sobie awatarka zmieniła że Cię normalnie nie poznałam :-)

No muszę coś pomyśleć - bo jak by były same szafki wiszące albo same słupki stojące to ten sufit jakoś by jednolicie wykończony a tak wiszące mają inną głebokość niz stojące i o problem :-(

Basiu

bardzo dziękuję za wszelkie inf dot wkładu kominkowego

Juz sie zdzwoniłam- wszystko wiem - zamawiamy po 15 sierpnia ten wkład wraz z transportem i montażem

Jest idealny jakiego szukaliśmy, piękny :wave:

Saly, super! Bardzo się cieszę !! :D Będę czekać na zdjęcia!

Zamawiacie lewy czy prawy?

Saly, super! Bardzo się cieszę !! :D Będę czekać na zdjęcia!

Zamawiacie lewy czy prawy?

Prawy :-)

Obudowa bardzo mi sie podoba taka jak u MarJel tylko odbicie lustrzane

http://img98.imageshack.us/img98/9974/wkdmarjel.jpg

Uploaded with ImageShack.us

MarJel - mam nadzieję ze nie masz mi za zła że je wkleiłam

Edytowane przez Saly

Ale wiesz w sklepie Pan nie wiedział jak mu powiedziałam że chce taki jak moja koleżanka :lol2::lol2::lol2:

Dobre:lol2::lol2::lol2:

To co kupiliście już?

Powiem nieskromnie że mi tez się podoba:D, jeżeli ktoś chciał bardzo jasny kremik nie wpadający w żółć, czy szarość to jest idealny.

Hej Saly wracając do problemu kuchennego, otóż miałam podobną zagwozdkę z tym oknem. Trudno mi wytłumaczyć tak w paru słowach jak rozwiązałam, może zwyczajnie prześlę Ci parę fotek(jeżeli chcesz oczywiście) na PV ( w środę ) mam trochę inny układ przy takim oknie ( bez słupka) tylko szafkę zabudowaną w regipsie, ale ten sam temat.

Wróciłam do Ciebie po dłuższej nieobecności. Pewnie sprawa z wyspą już nieaktualna, ale oto moje przemyślenia - na wyspie powinno się wyeksponować wszystko to, co chce się pokazać, a więc zlew nie jest dobrym pomysłem, bo brudne naczynia nie są niczym atrakcyjnym, co chcielibyśmy pokazać gościom. Najlepiej ustawić tam płytę grzewczą, bo w gotowaniu będzie mogła brać udział cała rodzina, a gotowanie będzie małym spektaklem. Koleżance ktoś kiedyś poradził, żeby na wyspie wstawiła zlew i teraz bardzo tego żałuje. Oczywiście kolejne sprzęty - lodówka, zlew, blat, kuchenka - powinny być w odpowiedniej kolejności odpowiadającej etapom przyrządzania posiłków. Twój projekt jest naprawdę ciekawy :)

Saluś tak jak chciałaś, takie fotki sufitu z poprzedniego domu odszukałam, wrzucam do Ciebie ale oczywiście wywal je jak coś żeby ci dzienniczka nie zaśmiecały jak sobie obczaisz, ale chyba nie o taki sufit ci chodziło .... bo u mnie podwieszany był tylko nad częscią kanapową, plus wnęczka nad oknem w jadalni ....

http://img833.imageshack.us/img833/7290/dsc0491p.jpg

http://img163.imageshack.us/img163/9351/dsc0479ni.jpg

Buziaki :*

Edytowane przez Karolina i Artur :P

Saluś tak jak chciałaś, takie fotki sufitu z poprzedniego domu odszukałam, wrzucam do Ciebie ale oczywiście wywal je jak coś żeby ci dzienniczka nie zaśmiecały jak sobie obczaisz, ale chyba nie o taki sufit ci chodziło .... bo u mnie podwieszany był tylko nad częscią kanapową, plus wnęczka nad oknem w jadalni ....

http://img833.imageshack.us/img833/7290/dsc0491p.jpg

http://img163.imageshack.us/img163/9351/dsc0479ni.jpg

Buziaki :*

Dziękuję Karolcia

Dokładnie o to mi chodziło o sufit nad częścią wypoczynkową - i chciałabym to podpatrzeć :-)

Jeszcze jedno pytanko z innej beczki a propos z kolei schodów przed domem u Ciebie

czy te płyty tarasowe to był Libet???? Jeśli tak to może pamiętasz która kolekcja????

dzięki za wszelkie info

Buziaki