emiranda 31.12.2012 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2012 Aniu :hug: 2013 życzy Ala z Rodzinką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 23.01.2013 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Aniu, chciałam podziękować, za obecność duchową w dniu pożegnania mamy, za wieniec, pamięć i chęć pomocy, jak tylko dowiedziałaś się o chorobie. To dla mnie bardzo dużo znaczy, dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alicja_84 11.02.2013 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Witaj, Saly.Wpadłam na trop twojego dziennika bo ja również buduję a właściwie wykańczam już dom verona tylko odbicie lustrzane:) Twój jest śliczny i tyle miejsca dookoła domu-super!!!Mam jeden problem- chodzi o zadaszenie nad kuchnią czyli balkon w sypialni i nad pomieszczeniem gospodarczym przecieka:( chciałabym spytać jak rozwiązaliście problem odprowadzenia wody z tych całkiem zabudowanych balkonów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 11.02.2013 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Witaj, Saly. Wpadłam na trop twojego dziennika bo ja również buduję a właściwie wykańczam już dom verona tylko odbicie lustrzane:) Twój jest śliczny i tyle miejsca dookoła domu-super!!! Mam jeden problem- chodzi o zadaszenie nad kuchnią czyli balkon w sypialni i nad pomieszczeniem gospodarczym przecieka:( chciałabym spytać jak rozwiązaliście problem odprowadzenia wody z tych całkiem zabudowanych balkonów? Witaj Alicja:-) My zmieniliśmy trochę ten taras i nie mamy pełnych ścian tylko "dziury" od strony tylniej i bocznej tarasu , tylko przód jest pełen I zastosowaliśmy zwykłe rynny (tylko mniejsze aby ładniej wyglądały:yes: Natomiast w oryginale powinny być rynny "pod elewacją " takie zabudowane i niewidoczne (spadek z tarasu w którąś stronę i tam kratka /odwodnienie najlepiej liniowe (jak pod prysznicem )) i rura spustowa pod styropianem Pewnie nic nie pomogłam tym wpisem bo jak wykańczacie środek to już pewnie elewacja gotowa:( AAA i jeśli chodzi o samą podłogę na balkonie to zastosowaliśmy uszczelniacz tarasowy ( kupiony w castoramie) + papa + płytki Bo też rozmawiałąm z kimś kto budował Veronę i zwrócili mi na to uwagę że ważne to jest + jeszcze od strony domu daliśmy syropian na sufit kuchenny 5 cm aby nie wychładzało się zbyrtnio Pozdrawiam serdecznie i w razie co pytaj śmiało O Veronie mogłabym gadać godzinami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZUZIA5 15.02.2013 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Witam chcialam sie przywitac a ogladajac tak piekne wnetrza aż mi sie wierzyc nie chcesz ze taki cudny Domek chcesz sprzedac , ale chyba cie rozumie bo sama jeszcze nie mieszkam wykanczamy a juz wiele rzeczy innaczej bym zrobila , a przegladajac niektore watki forumowiczek mozna wlosy z glowy rwac ze sie wczesniej innego projektu domu nie znalazlo !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 15.02.2013 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Witam chcialam sie przywitac a ogladajac tak piekne wnetrza aż mi sie wierzyc nie chcesz ze taki cudny Domek chcesz sprzedac , ale chyba cie rozumie bo sama jeszcze nie mieszkam wykanczamy a juz wiele rzeczy innaczej bym zrobila , a przegladajac niektore watki forumowiczek mozna wlosy z glowy rwac ze sie wczesniej innego projektu domu nie znalazlo !!! Dokładnie,jestem na takim samym etapie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 15.02.2013 11:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Witam chcialam sie przywitac a ogladajac tak piekne wnetrza aż mi sie wierzyc nie chcesz ze taki cudny Domek chcesz sprzedac , ale chyba cie rozumie bo sama jeszcze nie mieszkam wykanczamy a juz wiele rzeczy innaczej bym zrobila , a przegladajac niektore watki forumowiczek mozna wlosy z glowy rwac ze sie wczesniej innego projektu domu nie znalazlo !!! Witaj Zuzia5:welcome: Budowanie trochę uzależnia )) Taką decyzję podjęliśmy i mamy nadzieje ze nasze plany się wkrótce zrealizują oby )) Pozdrawiam Saly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZUZIA5 15.02.2013 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 No to trzymam kciuki za szybką sprzedaż, a nowy projekt masz już na oku bo chyba niedoczytałam !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 15.02.2013 13:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 No to trzymam kciuki za szybką sprzedaż, a nowy projekt masz już na oku bo chyba niedoczytałam !!! Dzięki za kciuki:hug: tak mam już upatrzony albo Dom z Klasą z pracowni Domy z Wizją alo Riwiera z pracowni MG projekt ( z tym że riwierę bym sporo pozmieniała na dole , powiększyłabym salon i kuchnię , otworzyłabym pokój na górze ) Ale najgorsze co jest teraz to CZEKANIE NA KUPCA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 15.02.2013 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Saluś ja również trzymam mocno kciukasy&&&&, ciesz sie obecnym domkiem póki go masz, jestem pewna ze sprzeda sie niedługo. Chociaż z drugiej strony szkoda, bo uważam że jest naprawde pieknie urzadzony, z zewnątrz cała elewacja, ogrodzenie i ten ogród jest dla mnie nr 1 na tym forum:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 15.02.2013 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 o zdjęciach już nic nie wspomne:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 15.02.2013 15:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Saluś ja również trzymam mocno kciukasy&&&&, ciesz sie obecnym domkiem póki go masz, jestem pewna ze sprzeda sie niedługo. Chociaż z drugiej strony szkoda, bo uważam że jest naprawde pieknie urzadzony, z zewnątrz cała elewacja, ogrodzenie i ten ogród jest dla mnie nr 1 na tym forum:hug: Bozzzze :hug:Jak to milo tak usłyszeć Kochana jesteś naprawdę !!!!! Bardzo bardzo chce mi się kolejnej budowy więc niech idzie w dobre ręce jak najszybciej Buziaki wielkie i całusy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdzinska 18.02.2013 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 Saly ja też czekam an fotki!!! Jestem ciekawa co się pozmieniało:yes: Trzymam kciuki za znalezienie kupca:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 18.02.2013 23:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 Aniu ja Ci tu nie slodze ot tak sobie tylko szczera prawdę piszę. Macie juz jakieś działki upatrzone ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 19.02.2013 12:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Kochane Moje Jeszcze raz wielkie Buziaki dla Was że tak dobrze mi życzycie Oglądających mamy naprawdę sporo min 1 w tyg Telefonów jeszcze wiecej Czasem są to telefony bardzo irytujące bo dzwonią ludzie i pytają o rzeczy dokładnie opisane w ogłoszeniu (ilosć pokoi - mimo ze oprócz zdjeć zamieściłam dokładne rzuty pomieszczeń) Ale nasz dom ma swoją specyfikę - tego moze nie oddają zdjecia ale utrzymany jest w nowoczesno-minimalistycznym stylu Nie każdy lubi takie wnętrza Mimo że wszystkim baardzo się podoba ale nie każdy chciałby w takich mieszkać i zdaję sobie z tego sprawę Dodatkowo lokalizacja Dom jest na głebokich przedmieściach - ale to był nasz wybór bo chcieliśmy mieć ogromną działkę NOWA DZIAŁKA - jest upatrzona w okolicy (ok 3 km od obecnej) czyli znowu przedmieścia albo jak kto woli zadupie:yes: Nowa działka ma piękną lokalizację a teren schodzi lekkim uskokiem a na końcu płynie mikro rzeczka ( taki strumyk z metr może szeroki) Całe życie (ponad 30 lat mieszkałam w centrum łodzi w wieżowcu Jak ktoś mnie zapraszał na działkę to mówiłam że nie docieram w miejsca gdzie nie ma chodnika i nie da się dojść na szpilkach hahahhaha a teraz mi się odmieniło Chyba się starzeje ) Mam już w głowie jej zagospodarowanie i wogóle ale na razie czekam i chodze z telefonem nawet do kibelka w razie jakby ktoś zadzwonił:lol2: Ale spokojnie ta działka to nie wies z krowami i świnkami jeszcze ni eten etap To poprostu nowopowstające domy na sporych działkach ok 10-15 km od centrum Łodzi Pozdrawiam i straaaasznie mi miło że zaglądacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominiqa 27.02.2013 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Witam was wszystkich, a zwłaszcza Ciebie Saly, bo w końcu to Twój dziennik:) Jestem na forum pierwszy raz, ale nie mogłam się dłużej powstrzymywać bo mam do Ciebie strasznie dużo pytań. Niedługo czeka mnie ten najważniejszy dla mnie, długo wyczekiwany etap - wykończeniówka! Mój dom chcę urządzić w podobnym stylu, jak twój - taki nowoczesny minimalizm. Od dawna zdecydowana byłam na podłogę Opoczna z kolekcji Lazio i tak się złożyło, że mogłam zobaczyć ją u Ciebie. Niestety wczoraj Pani ze sklepu zrobiła mi straszny mętlik w głowie....jak usłyszała ze chcę położyć gres szkliwiony na 60m2 to zapytała czy na pewno wiem co robię?! no i zaczęło się..bo ten gres nie jest zbyt trwały, bo się na takiej powierzchni zaraz porysuje, bo jak coś mi przypadkiem upadnie to zaraz odprysk będzie widoczny itp. itd. tak jak by wcale nie chciała mi go sprzedać.. próbowała mnie przekonać do gresu polerowanego ale nieszkliwionego. Ratunku pomózcie!! Saly co sądzisz o tym gresie? Jesteś zadowolona?? Ja już zgłupiałam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 28.02.2013 15:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 Witam was wszystkich, a zwłaszcza Ciebie Saly, bo w końcu to Twój dziennik:) Jestem na forum pierwszy raz, ale nie mogłam się dłużej powstrzymywać bo mam do Ciebie strasznie dużo pytań. Niedługo czeka mnie ten najważniejszy dla mnie, długo wyczekiwany etap - wykończeniówka! Mój dom chcę urządzić w podobnym stylu, jak twój - taki nowoczesny minimalizm. Od dawna zdecydowana byłam na podłogę Opoczna z kolekcji Lazio i tak się złożyło, że mogłam zobaczyć ją u Ciebie. Niestety wczoraj Pani ze sklepu zrobiła mi straszny mętlik w głowie....jak usłyszała ze chcę położyć gres szkliwiony na 60m2 to zapytała czy na pewno wiem co robię?! no i zaczęło się..bo ten gres nie jest zbyt trwały, bo się na takiej powierzchni zaraz porysuje, bo jak coś mi przypadkiem upadnie to zaraz odprysk będzie widoczny itp. itd. tak jak by wcale nie chciała mi go sprzedać.. próbowała mnie przekonać do gresu polerowanego ale nieszkliwionego. Ratunku pomózcie!! Saly co sądzisz o tym gresie? Jesteś zadowolona?? Ja już zgłupiałam... Witaj dominiqua:welcome: Ja mam w sumie 110 metrów tego gresu Salon, kuchnia, jadalnia, hol i wiatrolap Gres jest cudny i wyglada pięknie ale: 1. podłoże musi być idealnie równe 2. trzeba stosowac deletacje czyli na takiej przestrzeni co jakiś czas fuda jest ciut szersza co zapobiega naprężeniom i ewentualnym pęknięcią 3. zastosować odpowiedni klej (drogi jak pierun) do tego rodzaju kamiennego gresu 4. kładła i to osoba do której mam bezgraniczne zaufanie a liczyła sobie stawkę x2 ze w/g na to że musiała się z nim namęczyć (kierunek układania, leciutko przeszlifowywała każdą płytkę na brzegach) U mnie jest super, nic nie pęka Nic się nie rysuje Pięknie się błyszczy Ale są dziewczyny na forum które miały z tym rysowaniem podczas kładzenia problem Trudno doradzić Najlepiej poradzić się osoby która ma to kłaść Pozdrawiam Saly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BEWA 03.03.2013 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 Od dawna zdecydowana byłam na podłogę Opoczna z kolekcji Lazio i tak się złożyło, że mogłam zobaczyć ją u Ciebie. Niestety wczoraj Pani ze sklepu zrobiła mi straszny mętlik w głowie....jak usłyszała ze chcę położyć gres szkliwiony na 60m2 to zapytała czy na pewno wiem co robię?! no i zaczęło się..bo ten gres nie jest zbyt trwały, bo się na takiej powierzchni zaraz porysuje, bo jak coś mi przypadkiem upadnie to zaraz odprysk będzie widoczny itp. itd. tak jak by wcale nie chciała mi go sprzedać.. próbowała mnie przekonać do gresu polerowanego ale nieszkliwionego. Ratunku pomózcie!! Saly co sądzisz o tym gresie? Jesteś zadowolona?? Ja już zgłupiałam... Zastanawaiam sie również nad tym gresem. Wiem, że są dwa rodzaje , polerowany nie wymaga impregnacji... Może dziewczyny mają różne gresy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BEWA 03.03.2013 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 Witaj dominiqua:welcome: U mnie jest super, nic nie pęka Nic się nie rysuje Pięknie się błyszczy Ale są dziewczyny na forum które miały z tym rysowaniem podczas kładzenia problem Trudno doradzić Najlepiej poradzić się osoby która ma to kłaść Pozdrawiam Saly Saly gratuluję cudownego domku. Pięknie mieszkasz! Mam pytanie dot. gresu LAZIO. Piszesz, że pieknie się błyszczy to znaczy, że jest polerowany. Rozumiem, że nie impregnowałaś go. Czy tak? Bardzo proszę napisz, czy gres jest pracochłonny, czy po umyciu nie powstają mazaje i inne ciapki, aby pucować szmatką? Nie mam na to czasu. Nie mam czasu na codzienne mycie podłogi, najchętniej chciałabym taką, którą muszę umyć jak mam czas a nie jakwidać, że jest brudna. Bardzo proszę napisz jak w codziennym użytkowaniu i myciu sprawuje się gres, czy są mazie, czy widac brud etc. Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 04.03.2013 13:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 DZIEWCZYNY SPRZEDAM LAMPĘ Z SALONU HOME&YOUcena sklepowa 899zł sprzedam za połowęZWIS 180 CM METAL , SZKŁO ZAWIERA ŹRÓDŁO ŚWIATŁA NOWA ORYGINALNIE ZAPAKOWANA NIE UŻYWANAMOŻE TOŚ CHĘTNY ????więcej info na priv Ta środkowa na zdjęciu: http://img96.imageshack.us/img96/7066/3066705625.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img209.imageshack.us/img209/1848/30667056251.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts