Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak powstaje nasz dom verona :-)

Recommended Posts

Hej dziwczyny pewnie Wam nieźle namieszam :)

Mieszkam 5 miesięcy mam dwoje dzieci 3 latka i 10 lat cały dół mam wyłożony LAZIO POLER nie innym rodzajem ;) ok 80 m2

Gres się RYSUJE, mój maluch ma ogromną ilość zabawek i niektóre zarysowują płytkę, nie mówiąc już o odrobinie piasku to już rysy na 102.

ODPRYSKI zdarzają się, fakt nie zawsze jak coś spadnie, ostatnio mały zwalił wazon z ciężkiego grubego szkła i nic się nie stało, ale w dwóch miejscach mam delikatne odpryski nie wiem skąd?

MYCIE - podłogę myję bardzo często, co drugi dzień mopem, ZMAZY widać bardzo, ale przestaje to przeszkadzać po jakimś miesiącu. Ogólnie płytki myje się świetnie, ale bezsprzecznie zmazy pozostają, ja nie mam czasu często szorować ich na kolanach;)

POMIMO WSZYSTKO płytki wyglądają pięknie, błyszczą się, rysy widać jak się nachyli. Gdybym miała podjąć decyzję ponownie położyła bym panele ale tylko ze względu na koszty jak wspomniała Saly to spory wydatek (płytki+fuga epoksydowa + specjalny klej + robocizna - wszystko bardzo drogie). Już podczas kładzenia płytki bardzo się rysowały, szczególnie podczas nakładania fugi epoksydowej należy ją trzeć takim druciaczkiem i niestety płytki na rogach są zarysowane (może też i fachowcy KIEPSCY), nie rzuca się to tak bardzo w oczy ale przy myciu na kolanach, co też czasem mi się zdarza, widzę :bash:

PŁYTKI dają piękny efekt ale myślę, że przy rodzinie z małymi dziećmi nie bardzo zdają egzamin (aż się boję co to będzie latem jak taras będzie wciąż otwarty :() Obecnie w wiatrołapie mam dywanik, gdyby nie on była by jakaś masakra (w te ryski wchodzi brud i już wyjść nie chce).

Mam nadzieję, że pomogłam , jestem z woj. dolnośląskiego może ktoś chce zobaczyć na żywo, służę pomocą.

PS. Saluś czekam na CABOCHE :D

Hej hej

No każdy ma swoje CENNE uwagi :yes:

ale tym druciaczkiem to mnie zastzreliłaś!!!! Moj kład bawełniana szmatką i to co chwilę NOWĄ :eek::eek::eek:

Ale co fachowiec to technika Może jakoś lepiej wnika dzięki temu???

Nie wiem tak czy siak Moje są OK Łazi po nich pies Owczarek niemiecki (łapy ma oczywiście wycierane jak z dworu) i rys nie mam

Pękła mi jedna przy drzwiach wejsciowych- to fakt ale była docinana ;)

Pozdrawiam

Oczywiście Caboszki już się nie mogą doczekać zmiany właściciela ale na razie wiszą :-(

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...

Witam się Kochane:hug:

Dostałam kilka pytań o ogrodzenie więc odpiszę tutaj

Ja mam żółty klinkier - ale nie żółty jajko :no:tylko sahara cos tam....

Firmy CRH on jest przecierana i bardziej piaskowa niż żółty ale odcień żółtego ma.

Przęsła robione były przez ślusarza Wzorowałam się na ogrodzeniu forumowego Majkiego które to ogrodzenie spodobało mi się od samego początku.

Cena przęseł razem z bramą 5 metrową i furką z pochwytem zamiast klamki z malowaniem proszkowo wyniosło 12 tyś z montażem za odcinek 40 metrów (działkę mam węższą ale cholera idzie od front po skosie i tyle wyszło)

Za niedługo wkleję zdjęcia - wczoraj obiecałam ale zapomniałam sorrrrki

Miały być focie za momencik:popcorn:

Ej no są 2 co prawda bo tylko tyle okazało się że mam ogrodzenia :-((((

A co do reszty domku to ze mnie taki fotograf jak z koziej ....... Jakieś takie mi te zdjecia byle jakie wychodzą ze nie ma co pokazać:(

Może jak trochę słońca będzie wpadać przez okna Bo u nas od wczoraj znowu pada i pochmurno.....

Saly, piękne to ogrodzenie!! W ogóle dom prezentuje się świetnie :yes:

czy ja też mogę poprosić namiary na wykonawcę przęseł? I czy oni robili Ci też automat do bramy czy to zamawialiście osobno?

a ja? Też mogę dostać? Bardzo proszę...

Saly, już dawno miałam Ci napisać, ze mam Veronę za płotem (którego jeszcze nie ma). Tylko, nie wiedzieć czemu, nie przypomina ona Twojej...czego bardzo żałuję ;)

a ja? Też mogę dostać? Bardzo proszę...

Saly, już dawno miałam Ci napisać, ze mam Veronę za płotem (którego jeszcze nie ma). Tylko, nie wiedzieć czemu, nie przypomina ona Twojej...czego bardzo żałuję ;)

Jasnę wyśle jutro namiar na na przesła

Automat do bramy i furtka - osobno i kto inny robić

Co do Domku - nasz był budowany na bazie projektu z mg projekt Verona a zmian w min było baaaardzo duzo Układ /wielkosć okien , elewacj a, dach wejscie Ale trochę tam z Verony ma :-)))

Buziaki

Saly