Saly 23.08.2011 08:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Blekitna - ja też nie mam nic przeciwko żółtym elewacją , ale tak jak pisze Karolcia dookoła same takie zestawy, mój poprzedni dom też był żółty i to jak choerka nawet nie żółtawy tylko żółty i już I bardzo nam się podobał - wiec teraz chcemy coś zupełnie innego http://img11.imageshack.us/img11/4746/20100527002.jpg Uploaded with ImageShack.us Iza - już nie mam siły z tą elewacją Zamówiłam już dwa kolory na próbę i jeden wyszedł brudny szary - a miał być jasny ecri Drugi wyszedł - sprane majtki które kiedyś były brzoskwiniowe .....masakra Karolcia tutaj kolejny ukłon w Twoją stronę - nr tynku Odnalazłam stronę producenta ale tam są inne oznaczenia i nie moge znależć Twojego koloru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 23.08.2011 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Ja na szczęście mam chwilkę do zastanowienia cd elewacji (tzn.znalezienia odpowiedniego białego śmietankowego )bo kolor dopiero wiosną 2012,w tym tyg kryjemy wreszcie dach yupppi Cd koloru Karoliny ja też szukałam ,ale w goglęcjach nie wychodziły... Aha ogrodzenie klinkierowe bosssskie,z pewnością nie TANIO to wychodzi ale jakże pięknie Saly ,Twój poprzedni domek,fantastyczny,ale już to pisałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 23.08.2011 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Kurcze, w takim razie dzisiaj odnajdę fakturę i tam mam nadzieję,będą jakieś dokładniejsze namiary na kolor, a jak nie to na dniach pojadę do firmy gdzie kupowalismy i ustalę co i jak dokładnie Buziaki dziewczyny :*** p.s Ja też lubię Twój były domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 23.08.2011 08:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Ja na szczęście mam chwilkę do zastanowienia cd elewacji (tzn.znalezienia odpowiedniego białego śmietankowego )bo kolor dopiero wiosną 2012,w tym tyg kryjemy wreszcie dach yupppi Cd koloru Karoliny ja też szukałam ,ale w goglęcjach nie wychodziły... Aha ogrodzenie klinkierowe bosssskie,z pewnością nie TANIO to wychodzi ale jakże pięknie Saly ,Twój poprzedni domek,fantastyczny,ale już to pisałam Dziękuję Ci za wszystkie miłe słowa Nie każdy lubi klinkier - ja ze w/g praktycznych przede wszystkim - uwielbiam Uwielbiam to że nic sie z nim nie dzieje z upływem czasu i wygląda tak samo Ogrodzenie - to było moje marzenie aby było takie "zrobione raz na zawsze" kiedyś miałam drewniane co to trzeba było malować co rusz Znalazłam super firmę wpadają robią bardzo szybko i dokładnie Liczą sobie 1,60 zł za cegłe - to mojej okilicy bardzo dobra cena bo biorą średnio 2 zł i 2,5 też się spotkałam Co do tynku szukam szukam - moze Karolcia znajdzie fakturę to będzie łatwiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 23.08.2011 08:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Kurcze, w takim razie dzisiaj odnajdę fakturę i tam mam nadzieję,będą jakieś dokładniejsze namiary na kolor, a jak nie to na dniach pojadę do firmy gdzie kupowalismy i ustalę co i jak dokładnie Buziaki dziewczyny :*** p.s Ja też lubię Twój były domek dzięki Karolcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 23.08.2011 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Ja jestem z tych co klinkier lubiom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 23.08.2011 09:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Ja jestem z tych co klinkier lubiom Iza A Ty masz jakąś galerię ?bloga ? albo cuś??? Bo weszłam w podpis pod Twoimi wspisami i tylko projekt domku znalazłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luminda 23.08.2011 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Saluś, to zdjęcia elewacji, załapały się też Twoje płyty Poszukam dzisiaj azwy tynku i Ci prześlę http://img805.imageshack.us/img805/37/dsc0053a.jpg http://img845.imageshack.us/img845/5638/dsc0505aa.jpg http://img695.imageshack.us/img695/3250/dsc0361ai.jpg Saly, Budowa idzie ekspresowo- czytam i wyjść z podziwu nie mogę. Będę dalej podglądać. A jeżeli chodzi o kolor elewacji to jest piękny- idealny! O takim właśnie myślałam. Też się chętnie podłączę pod konkretne dane o kolorze Pozdrawiam, Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 23.08.2011 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Iza A Ty masz jakąś galerię ?bloga ? albo cuś??? Bo weszłam w podpis pod Twoimi wspisami i tylko projekt domku znalazłam No właśnie nie mam...ale motam się z tą myślą już chyba z miesiąc i chyba jednak założę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 23.08.2011 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 No właśnie nie mam...ale motam się z tą myślą już chyba z miesiąc i chyba jednak założę Iza muszisz KONIECZNIE założyć!!! Proszę sie nie motać, tylko szybciutko zakładać, a ja ( napewno nie tylko ) będę z przyjemnością zaglądać, podglądać i plotkować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 23.08.2011 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Dziewczyny sprawdziłam i mam tylko ogólną fakturę na wykonanie docieplenia wraz z materiałem Ale na 100% pojade w tym tygodniu do sklepu w którym wybierałam kolor i dowiem się o konkretną nazwą Pozdrawiam serdecznie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 25.08.2011 09:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Okna są OK - chociaż powiem szczerze idea systemu przesuwnego HKS - średnio mi odpowiada Raczej albo normalne okna tzn normalnie otwierane albo w systemie niskoprogowym HS Ten okropny plastik w kolorze stare złoto - albo brąz bo tylko taki jest wybór jest paskudny To tyle ze smutków - generalnie RADOCHA - bo mamy stan surowy zamknięty !!!!! http://img824.imageshack.us/img824/1505/imag0111y.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img148.imageshack.us/img148/2712/imag0121x.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img155.imageshack.us/img155/1474/imag0122vs.jpg Uploaded with ImageShack.us Tutaj postępy tynkarskie: http://img716.imageshack.us/img716/4813/imag0115ji.jpg Uploaded with ImageShack.us ZDIĘCIA SŁABE BO Z KOMÓRKI I BYŁO PO BURZY DZIS ZROBIE NOWE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luminda 25.08.2011 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Saly a jakiej firmy okna wybraliście? Ja tez się boję tych systemów przesuwno-uchylnych ale mam nadzieje, że nie będzie tak źle. Pozdrówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 25.08.2011 10:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Saly a jakiej firmy okna wybraliście? Ja tez się boję tych systemów przesuwno-uchylnych ale mam nadzieje, że nie będzie tak źle. Pozdrówki My wybraliśmy z lokalnej firmy PRYMAT okna jak okna ani świetne ani złe - po prostu nie zamierzam mieć firanek i takie prowadnice plastikowe to średnia ozdoba Jakoś o tym nie pomyślałam wcześniej tzn pomyślałam ale mi to nie przeszkadzało Mam nadzieje że się jakoś przekonam choć nie wiem sama ..... Oczywiscie w domu zrobiło sie fajowo z oknami i tak przytulnie ( oczywiscie na ile moze być przytulnie w tłumanach kurzu i pyłu ) Buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 25.08.2011 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 My wybraliśmy z lokalnej firmy PRYMAT okna jak okna ani świetne ani złe - po prostu nie zamierzam mieć firanek i takie prowadnice plastikowe to średnia ozdoba Jakoś o tym nie pomyślałam wcześniej tzn pomyślałam ale mi to nie przeszkadzało Mam nadzieje że się jakoś przekonam choć nie wiem sama ..... Oczywiscie w domu zrobiło sie fajowo z oknami i tak przytulnie ( oczywiscie na ile moze być przytulnie w tłumanach kurzu i pyłu ) Buziaki Cześć Saly! A planujesz jakieś rolety czy żaluzje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 25.08.2011 12:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Witaj Iza Rolety jako takie są zintegrowane z oknami (te kasetki nad oknami- których potem nie będzie widać) to z zew Od środka na 90% będą żaluzyjki drewniane z ikei + ale tego jeszcze nie jestem pewna ciężkie grube załony grafit ale tylko po bokach dużego okna Mój salon ma w sumie 3 okna i nie wiem czy to głupio nie będzie wyglądało - chyba będzie wiec ten temat poczeka, aż zrobimy ścianę z kamienia i czy nie za dużo będzie tego szarego bo tak się zapowiada sporawo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekitna 25.08.2011 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 SALY bardzo ładny ten wasz poprzedni domek ja chcę właśnie taki kolor śmietankowy wpadający w żółty, ale nie cytrynowy!!! nie chcę cytryny... ale już się u Ciebie dużo dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 25.08.2011 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Witaj Iza Rolety jako takie są zintegrowane z oknami (te kasetki nad oknami- których potem nie będzie widać) to z zew Od środka na 90% będą żaluzyjki drewniane z ikei + ale tego jeszcze nie jestem pewna ciężkie grube załony grafit ale tylko po bokach dużego okna Mój salon ma w sumie 3 okna i nie wiem czy to głupio nie będzie wyglądało - chyba będzie wiec ten temat poczeka, aż zrobimy ścianę z kamienia i czy nie za dużo będzie tego szarego bo tak się zapowiada sporawo Saly ,sorki za trochę może prywatne pytanie ale ilu osobowa jest Twoja rodzinka,że taki mały domek budujesz ;)Mnie się marzą w całym domu drewniane,ale czuje,ze nie przejdzie ten pomysł ze względu na koszty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 25.08.2011 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 że taki mały domek budujesz ;)Mnie się marzą w całym domu drewniane,ale czuje,ze nie przejdzie ten pomysł ze względu na koszty Ten dom wbrew pozorom nie jest wcale taki wielki jak by się mogło wydawać. Nie jest też oczywiście mały Jest długi ale wąski. Kuchnia, która jest wysunięta na prawo ma 4,80 długość, więc to potęguje to wrażenie "wielkości" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 25.08.2011 12:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Iza Już pisałam wcześniej Moja rodzinka to na razie 2+1 z czego to 1 to pies Ale to na razie natomiast dom może sprawia wrażenie ogromnego ale nie jest aż taki duży Użytkowej powierzchni jest 180 metrów + garaż - natomiast w/g mnie jest rewelacyjne zaprojektowany Jest dużo pom pomocniczych i zakamarków - ale są one nie za duże i nie zabierają metrażu Jest duży salon i kuchnia - natomiast pokoje na górze należą to tych mniejszych 12-14 metrów Co do drewnianych żaluzji - to też uważam że są drogawe i będą tylko w salonie - chociaż w Ikei są tańsze niz gdziekolwiek indziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts