Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak powstaje nasz dom verona :-)

Recommended Posts

Blekitna - ja też nie mam nic przeciwko żółtym elewacją , ale tak jak pisze Karolcia dookoła same takie zestawy, mój poprzedni dom też był żółty :jawdrop: i to jak choerka nawet nie żółtawy tylko żółty i już

I bardzo nam się podobał - wiec teraz chcemy coś zupełnie innego :-)

http://img11.imageshack.us/img11/4746/20100527002.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Iza - już nie mam siły z tą elewacją Zamówiłam już dwa kolory na próbę i jeden wyszedł brudny szary - a miał być jasny ecri

Drugi wyszedł - sprane majtki które kiedyś były brzoskwiniowe .....masakra

Karolcia tutaj kolejny ukłon w Twoją stronę - nr tynku Odnalazłam stronę producenta ale tam są inne oznaczenia :-( i nie moge znależć Twojego koloru :-(

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja na szczęście mam chwilkę do zastanowienia cd elewacji (tzn.znalezienia odpowiedniego białego śmietankowego )bo kolor dopiero wiosną 2012,w tym tyg kryjemy wreszcie dach yupppi :D :)

Cd koloru Karoliny ja też szukałam ,ale w goglęcjach nie wychodziły...

Aha ogrodzenie klinkierowe bosssskie,z pewnością nie TANIO to wychodzi ale jakże pięknie :D

Saly ,Twój poprzedni domek,fantastyczny,ale już to pisałam :D

Kurcze, w takim razie dzisiaj odnajdę fakturę i tam mam nadzieję,będą jakieś dokładniejsze namiary na kolor, a jak nie to na dniach pojadę do firmy gdzie kupowalismy i ustalę co i jak dokładnie :)

Buziaki dziewczyny :***

p.s

Ja też lubię Twój były domek ;)

Ja na szczęście mam chwilkę do zastanowienia cd elewacji (tzn.znalezienia odpowiedniego białego śmietankowego )bo kolor dopiero wiosną 2012,w tym tyg kryjemy wreszcie dach yupppi :D :)

Cd koloru Karoliny ja też szukałam ,ale w goglęcjach nie wychodziły...

Aha ogrodzenie klinkierowe bosssskie,z pewnością nie TANIO to wychodzi ale jakże pięknie :D

Saly ,Twój poprzedni domek,fantastyczny,ale już to pisałam :D

Dziękuję Ci za wszystkie miłe słowa

Nie każdy lubi klinkier - ja ze w/g praktycznych przede wszystkim - uwielbiam Uwielbiam to że nic sie z nim nie dzieje z upływem czasu i wygląda tak samo

Ogrodzenie - to było moje marzenie aby było takie "zrobione raz na zawsze" kiedyś miałam drewniane co to trzeba było malować co rusz

Znalazłam super firmę wpadają robią bardzo szybko i dokładnie Liczą sobie 1,60 zł za cegłe - to mojej okilicy bardzo dobra cena bo biorą średnio 2 zł i 2,5 też się spotkałam

Co do tynku szukam szukam - moze Karolcia znajdzie fakturę to będzie łatwiej

Kurcze, w takim razie dzisiaj odnajdę fakturę i tam mam nadzieję,będą jakieś dokładniejsze namiary na kolor, a jak nie to na dniach pojadę do firmy gdzie kupowalismy i ustalę co i jak dokładnie :)

Buziaki dziewczyny :***

p.s

Ja też lubię Twój były domek ;)

dzięki Karolcia :hug:

Saluś, to zdjęcia elewacji, załapały się też Twoje płyty ;)

Poszukam dzisiaj azwy tynku i Ci prześlę :)

http://img805.imageshack.us/img805/37/dsc0053a.jpg

http://img845.imageshack.us/img845/5638/dsc0505aa.jpg

http://img695.imageshack.us/img695/3250/dsc0361ai.jpg

Saly,

Budowa idzie ekspresowo- czytam i wyjść z podziwu nie mogę. Będę dalej podglądać.

A jeżeli chodzi o kolor elewacji to jest piękny- idealny! O takim właśnie myślałam. Też się chętnie podłączę pod konkretne dane o kolorze :)

Pozdrawiam,

Ania

No właśnie nie mam...ale motam się z tą myślą już chyba z miesiąc i chyba jednak założę :)

Iza muszisz KONIECZNIE założyć!!! :yes:

Proszę sie nie motać, tylko szybciutko zakładać, a ja ( napewno nie tylko ;) ) będę z przyjemnością zaglądać, podglądać i plotkować ;)

:wave:

Okna są OK - chociaż powiem szczerze idea systemu przesuwnego HKS - średnio mi odpowiada

Raczej albo normalne okna tzn normalnie otwierane albo w systemie niskoprogowym HS

Ten okropny plastik w kolorze stare złoto - albo brąz bo tylko taki jest wybór jest paskudny

To tyle ze smutków - generalnie RADOCHA - bo mamy stan surowy zamknięty !!!!!

http://img824.imageshack.us/img824/1505/imag0111y.jpg

http://img148.imageshack.us/img148/2712/imag0121x.jpg

http://img155.imageshack.us/img155/1474/imag0122vs.jpg

Tutaj postępy tynkarskie:

http://img716.imageshack.us/img716/4813/imag0115ji.jpg

ZDIĘCIA SŁABE BO Z KOMÓRKI :-( I BYŁO PO BURZY

DZIS ZROBIE NOWE

Saly a jakiej firmy okna wybraliście? Ja tez się boję tych systemów przesuwno-uchylnych ale mam nadzieje, że nie będzie tak źle.

Pozdrówki

My wybraliśmy z lokalnej firmy PRYMAT okna jak okna ani świetne ani złe - po prostu nie zamierzam mieć firanek i takie prowadnice plastikowe to średnia ozdoba :-( Jakoś o tym nie pomyślałam wcześniej tzn pomyślałam ale mi to nie przeszkadzało Mam nadzieje że się jakoś przekonam choć nie wiem sama .....

Oczywiscie w domu zrobiło sie fajowo z oknami i tak przytulnie ( oczywiscie na ile moze być przytulnie w tłumanach kurzu i pyłu :-) )

Buziaki

My wybraliśmy z lokalnej firmy PRYMAT okna jak okna ani świetne ani złe - po prostu nie zamierzam mieć firanek i takie prowadnice plastikowe to średnia ozdoba :-( Jakoś o tym nie pomyślałam wcześniej tzn pomyślałam ale mi to nie przeszkadzało Mam nadzieje że się jakoś przekonam choć nie wiem sama .....

Oczywiscie w domu zrobiło sie fajowo z oknami i tak przytulnie ( oczywiscie na ile moze być przytulnie w tłumanach kurzu i pyłu :-) )

Buziaki

Cześć Saly! A planujesz jakieś rolety czy żaluzje?

Witaj Iza

Rolety jako takie są zintegrowane z oknami (te kasetki nad oknami- których potem nie będzie widać) to z zew

Od środka na 90% będą żaluzyjki drewniane z ikei + ale tego jeszcze nie jestem pewna ciężkie grube załony grafit ale tylko po bokach dużego okna

Mój salon ma w sumie 3 okna i nie wiem czy to głupio nie będzie wyglądało - chyba będzie :-) wiec ten temat poczeka, aż zrobimy ścianę z kamienia i czy nie za dużo będzie tego szarego bo tak się zapowiada sporawo

Witaj Iza

Rolety jako takie są zintegrowane z oknami (te kasetki nad oknami- których potem nie będzie widać) to z zew

Od środka na 90% będą żaluzyjki drewniane z ikei + ale tego jeszcze nie jestem pewna ciężkie grube załony grafit ale tylko po bokach dużego okna

Mój salon ma w sumie 3 okna i nie wiem czy to głupio nie będzie wyglądało - chyba będzie :-) wiec ten temat poczeka, aż zrobimy ścianę z kamienia i czy nie za dużo będzie tego szarego bo tak się zapowiada sporawo

Saly ,sorki za trochę może prywatne pytanie ale ilu osobowa jest Twoja rodzinka,że taki mały domek budujesz ;)Mnie się marzą w całym domu drewniane,ale czuje,ze nie przejdzie ten pomysł ze względu na koszty :(

że taki mały domek budujesz ;)Mnie się marzą w całym domu drewniane,ale czuje,ze nie przejdzie ten pomysł ze względu na koszty :(

Ten dom wbrew pozorom nie jest wcale taki wielki jak by się mogło wydawać.

Nie jest też oczywiście mały ;)

Jest długi ale wąski. Kuchnia, która jest wysunięta na prawo ma 4,80 długość, więc to potęguje to wrażenie "wielkości"

Iza

Już pisałam wcześniej

Moja rodzinka to na razie 2+1 z czego to 1 to pies :-) Ale to na razie

natomiast dom może sprawia wrażenie ogromnego ale nie jest aż taki duży

Użytkowej powierzchni jest 180 metrów + garaż - natomiast w/g mnie jest rewelacyjne zaprojektowany

Jest dużo pom pomocniczych i zakamarków - ale są one nie za duże i nie zabierają metrażu

Jest duży salon i kuchnia - natomiast pokoje na górze należą to tych mniejszych 12-14 metrów

Co do drewnianych żaluzji - to też uważam że są drogawe i będą tylko w salonie - chociaż w Ikei są tańsze niz gdziekolwiek indziej :-)