staszek_ 13.07.2011 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 (edytowane) Witam!Mam w pokoju obecnie boazerię, jednak chciałbym zamontować płyty kartonowo-gipsowe. Czy nie będzie problemu jeżeli zamontuje je bezpośrednio na boazerię (śrubami)? Z sufitu boazerię trzeba będzie chyba ściągnąć, bo płyty jednak trochę ważą, i chyba nie będzie możliwości tak po prostu przykręcić. Edytowane 14 Lipca 2011 przez staszek_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawek9000 13.07.2011 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 nie ma takiego czegoś jak płyty REGIPSOWE więc waga ich jest tyle co myśli, czyli żadna. Gdyby chodziło o płyty kartonowo-gipsowe, ich waga jest niecałe 12kg/m2 więc raczej niewiele, ale przymocowanie ich do nie zdjętej boazerii pachnie tzw. flejostwem budowlanym i nie zalecałbym takiego rozwiązania, chyba że remontujesz dom teściowej, to i owszem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
staszek_ 14.07.2011 16:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 a patrząc na względy techniczne? wydaje się, że łatwiej po prostu przykręcić je do boazerii. tylko nie wiem, czy jakieś niespodzianki nie wynikną i tego dotyczy moje pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 14.07.2011 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Pomniejszone przez boazerie pomieszczenie jeszcze bardziej chcesz zmniejszyc? A skad wiesz, czy pod boazeria nie masz roznych zywych stworzen? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts