theme 31.03.2015 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 A nie jest to czasem spowodowane jakimś zawirowaniem wokół progu? Przy TermoPrestige w ościeżnicy (na dole w belce zawiasowej) jest "przycisk" podnoszący i opuszczający próg opadający. Może to ma jakieś znaczenie? Kolejne pytanie jakie mi się rodzi to rodzaj testów, bo z tego co mi wiadomo niektóre rzeczy można zrobić obliczeniowo, a niektóre tylko lub również fizycznie. Pytanie jak jest z wodoszczelnością w tym wypadku w klasie Premium i klasie TermoPrestige? P.S. wydaje mi się, że badania powinny być w każdym przypadku robione w tożsamych próbach czyli na drzwiach otwieranych na zewnątrz, bo jaki sens miałyby badania, jakby każdą klasę czy firmę badali inaczej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 31.03.2015 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 Sie rozgadales normalnie plusfoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrjazewicz 31.03.2015 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 (edytowane) Są Tak są... a w rozwinięciu, tak jak pisałem kilka postów wcześniej: czytnik linii papilarnych - 3800zł netto klawiatura numeryczna - 3500zł netto zbliżeniowo - 3200zł netto są to opcje, które pojawią się w nowym katalogu jesiennym aczkolwiek w związku z licznym zainteresowaniem klientów, są już w sprzedaży. Trzeba, pamiętać o fakcie, że są to rozwiązania z "górnej" półki kompatybilne z zasuwnicą w linii TERMO PRESTIGE + pełnym osprzętem silnikiem okablowaniem itp.. które sterują automatycznie zasuwnicą i jest to koszt sumaryczny wszystkich elementów. Co do parametrów, nie chciałbym teoretyzować jak będę wiedział to pewnie podzielę się stosowną informacją. Co ważne nikt nie chce kreować wyników, a warto się przyjrzeć ciekawa sugestia od kolegi. Jak to kiedyś mi powiedział, jeden z klientów "drzwi zewnętrzne to nie są drzwi do łodzi podwodnej, w każdych kartach gwarancyjnych jest opisane czy w stalowych czy drewnianych drzwiach "unikać bezpośredniego narażenia na warunki atmosferyczne" tłumacząc wprost wymagane jest ich zadaszenie" stąd też pewnie bardziej producenci skupiają się na uzyskaniu dobrych parametrów cieplnych, klas antywłamaniowych itp.. Aczkolwiek to tylko moje indywidualne przemyślenia. pozdrawiam miłego wieczoru Edytowane 31 Marca 2015 przez piotrjazewicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 01.04.2015 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 Tak są... a w rozwinięciu, tak jak pisałem kilka postów wcześniej: czytnik linii papilarnych - 3800zł netto klawiatura numeryczna - 3500zł netto zbliżeniowo - 3200zł netto są to opcje, które pojawią się w nowym katalogu jesiennym aczkolwiek w związku z licznym zainteresowaniem klientów, są już w sprzedaży. Trzeba, pamiętać o fakcie, że są to rozwiązania z "górnej" półki kompatybilne z zasuwnicą w linii TERMO PRESTIGE + pełnym osprzętem silnikiem okablowaniem itp.. które sterują automatycznie zasuwnicą i jest to koszt sumaryczny wszystkich elementów. Piotrze zapomniałeś jeszcze o rolce, która jest prawie za darmo. Faktem jest że przy tym rozwiązaniu i ustawieniu dziennym drzwi nie są jakby w pełnym zamknięciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 01.04.2015 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 Piotrze zapomniałeś jeszcze o rolce, która jest prawie za darmo. Faktem jest że przy tym rozwiązaniu i ustawieniu dziennym drzwi nie są jakby w pełnym zamknięciu. Ale rolka do Termo Prestige nie nada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 01.04.2015 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 Nada, nada. U mnie tak będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 01.04.2015 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 Nada, nada. U mnie tak będzie. Hmm, napisz cos wiecej - bo jak rozmawialem z ludzmi z wiked-a, to wykluczyli TP z 6-punktowym zaczepem i rolke. I pochwyt bez klucza zatem tez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 01.04.2015 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 Jak przyjadą drzwi nie omieszkam opisać tego rozwiązania. Na razie wiem że tak ma być. A uzgodnione na targach w łodzi. Zamówienie poszło i czekamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 01.04.2015 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 Jak przyjadą drzwi nie omieszkam opisać tego rozwiązania. Na razie wiem że tak ma być. A uzgodnione na targach w łodzi. Zamówienie poszło i czekamy. Nie moge tyle czekac z zamowieniem Z kim w wikeda mozna gadac ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 01.04.2015 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrjazewicz 04.04.2015 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2015 Plusfoto, karolek75 Wczoraj montowali moi montażyści pierwszego TP, jak to powiedzieli nic innego od teraz nie chcą montować pomimo, że drzwi nie należą do lekkich . Poniżej zdjęcia, niestety kiepskiej jakości, robiłem telefonem aczkolwiek widać te grubość skrzydła, masywne ościeżnice i zasuwnice zamontowaną po całej wysokości drzwi. (wzór 12 złoty dąb - szyba refleks na klamce Prestige z naświetlem bocznym 40cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 04.04.2015 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2015 Piotrze zapomniałeś jeszcze o rolce, która jest prawie za darmo. Faktem jest że przy tym rozwiązaniu i ustawieniu dziennym drzwi nie są jakby w pełnym zamknięciu. Ok teraz wiem o co kaman. Ale mnie to rozwiazanie nie satysfakcjonuje. Piotrze wspominałeś coś o otwieraniu przez smartfona. Cos więcej skrobniesz? Ja jestem leniwy i wizja piękniejsze połówki mówiącej do mnie "kochanie chyba nie zamknęłam drzwi" przeraża mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 04.04.2015 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2015 Plusfoto, karolek75 Wczoraj montowali moi montażyści pierwszego TP, jak to powiedzieli nic innego od teraz nie chcą montować pomimo, że drzwi nie należą do lekkich . Poniżej zdjęcia, niestety kiepskiej jakości, robiłem telefonem aczkolwiek widać te grubość skrzydła, masywne ościeżnice i zasuwnice zamontowaną po całej wysokości drzwi. (wzór 12 złoty dąb - szyba refleks na klamce Prestige z naświetlem bocznym 40cm. [ATTACH=CONFIG]311512[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]311513[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]311514[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]311515[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]311516[/ATTACH] Spraw sobie lepszy telefon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrjazewicz 04.04.2015 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2015 (edytowane) Spraw sobie lepszy telefon Dziękuje, chętnie przyjmę dobry telefon ) mój telefon miał tylko służyć do rozmów a tu mocno trzeba się zastanowić nad porządnym smartfonem, co będzie miał aparat z 10mpx. W temacie tych rozwiązań co rozmawialiśmy telefonicznie podpytam swojego odbiorce, który zajmuje się domami inteligentnymi itp.. Czas na święta.. wszystkiego dobrego ! Edytowane 4 Kwietnia 2015 przez piotrjazewicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 05.04.2015 05:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2015 Smacznego jajeczka wszystkim ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 07.04.2015 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 W temacie tych rozwiązań co rozmawialiśmy telefonicznie podpytam swojego odbiorce, który zajmuje się domami inteligentnymi itp.. Jak bedziesz wiedzial - pisz. Ile mam dni na modyfikacje zlozonego zamowienia? Bo poszlo na 2xTP + 1xPremium/Termo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrjazewicz 08.04.2015 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 Jak bedziesz wiedzial - pisz. Ile mam dni na modyfikacje zlozonego zamowienia? Bo poszlo na 2xTP + 1xPremium/Termo Cześć, na zmiany są 2 dni robocze. Proszę jeśli możesz przedzwoń jutro do mnie to przybliżę Tobie temat, o którym rozmawialiśmy. pozdrawiam P.J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gogi25 16.04.2015 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2015 Witam.Czym się różni klamka AXA MAGNUS od klamki AXA HAGA? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel2905 16.04.2015 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2015 Witam. Czym się różni klamka AXA MAGNUS od klamki AXA HAGA? z tego co wiem to chyba niczym magnus jest produkowany na wyłączność firmy wiked Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gogi25 17.04.2015 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2015 Też mam takie wrażenie.. Dziwi mnie fakt, iż AXA Magnus zalicza się do akcesoriów standardowych,a Axa Haga jest za dopłatą. Nie rozumiem chyba czegoś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts