Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

A nie jest to czasem spowodowane jakimś zawirowaniem wokół progu? Przy TermoPrestige w ościeżnicy (na dole w belce zawiasowej) jest "przycisk" podnoszący i opuszczający próg opadający. Może to ma jakieś znaczenie?

Kolejne pytanie jakie mi się rodzi to rodzaj testów, bo z tego co mi wiadomo niektóre rzeczy można zrobić obliczeniowo, a niektóre tylko lub również fizycznie. Pytanie jak jest z wodoszczelnością w tym wypadku w klasie Premium i klasie TermoPrestige?

P.S. wydaje mi się, że badania powinny być w każdym przypadku robione w tożsamych próbach czyli na drzwiach otwieranych na zewnątrz, bo jaki sens miałyby badania, jakby każdą klasę czy firmę badali inaczej?

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Tak są...

a w rozwinięciu, tak jak pisałem kilka postów wcześniej:

czytnik linii papilarnych - 3800zł netto

klawiatura numeryczna - 3500zł netto

zbliżeniowo - 3200zł netto

są to opcje, które pojawią się w nowym katalogu jesiennym aczkolwiek w związku z licznym zainteresowaniem klientów, są już w sprzedaży. Trzeba, pamiętać o fakcie, że są to rozwiązania z "górnej" półki kompatybilne z zasuwnicą w linii TERMO PRESTIGE + pełnym osprzętem silnikiem okablowaniem itp.. które sterują automatycznie zasuwnicą i jest to koszt sumaryczny wszystkich elementów.

Co do parametrów, nie chciałbym teoretyzować jak będę wiedział to pewnie podzielę się stosowną informacją. Co ważne nikt nie chce kreować wyników, a warto się przyjrzeć ciekawa sugestia od kolegi. Jak to kiedyś mi powiedział, jeden z klientów "drzwi zewnętrzne to nie są drzwi do łodzi podwodnej, w każdych kartach gwarancyjnych jest opisane czy w stalowych czy drewnianych drzwiach "unikać bezpośredniego narażenia na warunki atmosferyczne" tłumacząc wprost wymagane jest ich zadaszenie" stąd też pewnie bardziej producenci skupiają się na uzyskaniu dobrych parametrów cieplnych, klas antywłamaniowych itp.. Aczkolwiek to tylko moje indywidualne przemyślenia.

pozdrawiam miłego wieczoru :)

Edytowane przez piotrjazewicz

Tak są...

a w rozwinięciu, tak jak pisałem kilka postów wcześniej:

czytnik linii papilarnych - 3800zł netto

klawiatura numeryczna - 3500zł netto

zbliżeniowo - 3200zł netto

są to opcje, które pojawią się w nowym katalogu jesiennym aczkolwiek w związku z licznym zainteresowaniem klientów, są już w sprzedaży. Trzeba, pamiętać o fakcie, że są to rozwiązania z "górnej" półki kompatybilne z zasuwnicą w linii TERMO PRESTIGE + pełnym osprzętem silnikiem okablowaniem itp.. które sterują automatycznie zasuwnicą i jest to koszt sumaryczny wszystkich elementów.

Piotrze zapomniałeś jeszcze o rolce, która jest prawie za darmo. Faktem jest że przy tym rozwiązaniu i ustawieniu dziennym drzwi nie są jakby w pełnym zamknięciu.

Plusfoto, karolek75

Wczoraj montowali moi montażyści pierwszego TP, jak to powiedzieli nic innego od teraz nie chcą montować pomimo, że drzwi nie należą do lekkich :). Poniżej zdjęcia, niestety kiepskiej jakości, robiłem telefonem aczkolwiek widać te grubość skrzydła, masywne ościeżnice i zasuwnice zamontowaną po całej wysokości drzwi. (wzór 12 złoty dąb - szyba refleks na klamce Prestige z naświetlem bocznym 40cm.

WP_20150403_17_17_16_Pro.jpgWP_20150403_17_18_09_Pro.jpgWP_20150403_17_18_43_Pro.jpgWP_20150403_17_19_01_Pro.jpgWP_20150403_17_19_47_Pro.jpg

Piotrze zapomniałeś jeszcze o rolce, która jest prawie za darmo. Faktem jest że przy tym rozwiązaniu i ustawieniu dziennym drzwi nie są jakby w pełnym zamknięciu.

Ok teraz wiem o co kaman. Ale mnie to rozwiazanie nie satysfakcjonuje.

Piotrze wspominałeś coś o otwieraniu przez smartfona. Cos więcej skrobniesz? Ja jestem leniwy i wizja piękniejsze połówki mówiącej do mnie "kochanie chyba nie zamknęłam drzwi" przeraża mnie ;)

Plusfoto, karolek75

Wczoraj montowali moi montażyści pierwszego TP, jak to powiedzieli nic innego od teraz nie chcą montować pomimo, że drzwi nie należą do lekkich :). Poniżej zdjęcia, niestety kiepskiej jakości, robiłem telefonem aczkolwiek widać te grubość skrzydła, masywne ościeżnice i zasuwnice zamontowaną po całej wysokości drzwi. (wzór 12 złoty dąb - szyba refleks na klamce Prestige z naświetlem bocznym 40cm.

[ATTACH=CONFIG]311512[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]311513[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]311514[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]311515[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]311516[/ATTACH]

Spraw sobie lepszy telefon ;)

Spraw sobie lepszy telefon ;)

Dziękuje, chętnie przyjmę dobry telefon :)) mój telefon miał tylko służyć do rozmów a tu mocno trzeba się zastanowić nad porządnym smartfonem, co będzie miał aparat z 10mpx.

W temacie tych rozwiązań co rozmawialiśmy telefonicznie podpytam swojego odbiorce, który zajmuje się domami inteligentnymi itp..

Czas na święta.. wszystkiego dobrego !

Edytowane przez piotrjazewicz