piotrjazewicz 04.06.2015 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 (edytowane) Karolek nie ma sprawy. Mimo godziny prawie 20 odbiera się telefon i jesteśmy jak pogotowie 24h Dobrze, że wszystko poszło do przodu i udało się montażystom, czasem Ci nowi zapominają iż drzwi z ościeżnica TERMO czy TERMOPRESTIGE przyjeżdżają złożone w całość z ościeżnicą aluminiową, gdyż tak są transportowane przez producenta ale to nie zmienia faktu iż drzwi trzeba regulować po zamontowaniu w otwór czy to będą drzwi linii premium premium czy termoprestige. Jeśli chodzi o wkładki, to taki system wkładek w ogólnej ofercie jaki zamówiłeś nie jest dostępny przez co pewnie wyszło zamieszanie z kontraktowym zamówieniem innego systemu niż standard, czyli 3 wkładki i otwierane jednym kluczem. Czekam na zdjęcie, PLUSFOTO już tu swoje drzwi wstawił teraz Twoja kolej. pozdrawiam P.J Jestem po montazu 2sz TP i 1szt Premium z oscieznica Termo. Wg montazystow - TP o niebo lepsze. Juz zaluje ze nie wzialem 3x TP Montazysci montowali Wikedy po raz pierwszy ( firma okniarska, ktora mi montowala okna i z ktorej uslug bylem bardzo zadowolony - namowilem ich). Drzwi jak drzwi, maja stare doswiadczenia ze stalowkami KMT, wiec dali rade. Zaskoczyla nas tylko zasuwnica i koniecznosc regulacji skrzydla pod katem magnesu, aby umozliwic "zakluczanie". Pamietalem ze wymaga to zamkniecia drzwi, ale nie wiedzialem dlaczego. Ale szybki telefon do Piotra bardzo pomogl. DZIEKI !!! Ah, inny dziwny objaw byl taki, ze klamka jednego skrzydla nie odciagala srodkowego jezyka. Rozwiazanie z Armaggedon-u pomoglo Troche zabawy bylo z dorabianiem poparcia z XPS do poszerzen i poprawianiem otworow, ktore byly przygotowane pod inne modele drzwi. Potem zeedytuje i wrzuce foty. Uwaga do Wiked-a: poprawcie kontrole jakosci - drzwi przyjechaly bez zamowionego systemu jednego klucza. Ale mam obiecane nowe wkladki w nastepnym tygodniu. Edytowane 4 Czerwca 2015 przez piotrjazewicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaku 04.06.2015 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 uszkodzenie jeśli jest mało widoczne to nawet bym się tym nie przejmował. Sami za jakiś czas uszkodzicie przypadkowo gdzieś te drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariop26 07.06.2015 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2015 Witam, Po grubszej analizie i przegladu owego posta zdecydowałem się na Wikędziaki, poniżej foty , 1szt TP wzór 26 + próg poszerzenie termo, 2 szt. Premium do kotłowni wzór 1 ale już bez poszerzenia termo dodałem tylko styropian XPS. Małe pytanko do Piotra Jaziewicza odnośnie folii na tych drzwiach kiedy mogę je ściągnąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrjazewicz 08.06.2015 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2015 (edytowane) Jeśli chodzi o folię ochronną na drzwiach, wszystko też zależy jak masz te drzwi nasłonecznione, pod wpływem działania promieni UV folia ulega wulkanizacji przez co później trudno ją usunąć z drzwi, a dokładniej jej klej. Są różne szkoły, niektórzy mówią że do miesiąca po montażu, aczkolwiek trudno to jednoznacznie określić. Jeśli jest problem, że zrobisz to za późno często ekipy montażowe czy firmy używają środka cosmofen - preparat do czyszczenia profili PVC. Myślę, że szerzej może się tu wypowiedzieć kolega finlandia, który ma doświadczenie od strony również technicznej i pewnie nie raz spotkał się z takimi pytaniami i zna realia z życia PS. Drzwi widzę, już na nowej klamce MAGNUS, bardzo fajnie zgrywa się z modelami na ramce INOX. Witam, Po grubszej analizie i przegladu owego posta zdecydowałem się na Wikędziaki, poniżej foty , 1szt TP wzór 26 + próg poszerzenie termo, 2 szt. Premium do kotłowni wzór 1 ale już bez poszerzenia termo dodałem tylko styropian XPS. Małe pytanko do Piotra Jaziewicza odnośnie folii na tych drzwiach kiedy mogę je ściągnąć? [ATTACH=CONFIG]319811[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]319812[/ATTACH] Edytowane 8 Czerwca 2015 przez piotrjazewicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariop26 08.06.2015 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2015 Jeśli chodzi o folię ochronną na drzwiach, wszystko też zależy jak masz te drzwi nasłonecznione, pod wpływem działania promieni UV folia ulega wulkanizacji przez co później trudno ją usunąć z drzwi, a dokładniej jej klej. Są różne szkoły, niektórzy mówią że do miesiąca po montażu, aczkolwiek trudno to jednoznacznie określić. Jeśli jest problem, że zrobisz to za późno często ekipy montażowe czy firmy używają środka cosmofen - preparat do czyszczenia profili PVC. Myślę, że szerzej może się tu wypowiedzieć kolega finlandia, który ma doświadczenie od strony również technicznej i pewnie nie raz spotkał się z takimi pytaniami i zna realia z życia PS. Drzwi widzę, już na nowej klamce MAGNUS, bardzo fajnie zgrywa się z modelami na ramce INOX. Dzięki z podpowiedzi Piotrze, co do klmek masz rację nowe Magnusy żonie się bardzo podobały i dają fajny wygląd i drzwi stają się dzięki nim jeszcze bardziej masywne. Co do nasłonecznienia przy premiumach nie ma żadnego ponieważ są to drzwi od północy, a co do TP tak jak widać na zdjęciu to jest moment największego nasłonecznienia tych drzwi. Pozd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrjazewicz 10.06.2015 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2015 Witam, Ostatnio toczyła się tu rozmowa o kontaktronach do drzwi stalowych, na dole nowości WIKĘD, m.in kontaktrony montowane fabrycznie do drzwi. Pozdrawiam P.J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel2905 10.06.2015 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2015 Witam, Ostatnio toczyła się tu rozmowa o kontaktronach do drzwi stalowych, na dole nowości WIKĘD, m.in kontaktrony montowane fabrycznie do drzwi. Pozdrawiam P.J [ATTACH=CONFIG]320249[/ATTACH] widze ze idzie nowy katalog:no: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 10.06.2015 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2015 Witam Witam, Po grubszej analizie i przegladu owego posta zdecydowałem się na Wikędziaki, poniżej foty , 1szt TP wzór 26 + próg poszerzenie termo, 2 szt. Premium do kotłowni wzór 1 ale już bez poszerzenia termo dodałem tylko styropian XPS. Małe pytanko do Piotra Jaziewicza odnośnie folii na tych drzwiach kiedy mogę je ściągnąć? [ATTACH=CONFIG]319811[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]319812[/ATTACH] Jak widzę takie drzwi zamontowane jak na zdjęciach to ... trafia mnie a Wikęd jako producent powinien się wstydzić, że na to pozwala. No chyba, że robota jeszcze nie skończona? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 11.06.2015 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2015 Witam, Ostatnio toczyła się tu rozmowa o kontaktronach do drzwi stalowych, na dole nowości WIKĘD, m.in kontaktrony montowane fabrycznie do drzwi. Pozdrawiam P.J [ATTACH=CONFIG]320249[/ATTACH] Szkoda, ze dopiero teraz :( Ja nie cierpie rzeźbić !!! W ktorym miejscu sa montowane fabrycznie? Bo jutro beda montowane w moich. ps. Swoje fotki wrzuce w sobote. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 13.06.2015 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2015 (edytowane) Zdjecia z szczelnego montazu z uzyciem tasm i piany wykonanego przez Karo z Bydgoszczy. https://drive.google.com/folderview?id=0B3FNFKfPYWAUSjhQcmhvTEpQaG8&usp=sharing Drzwi wejsciowe to TP model 26C. Zamontowane w warstwie ocieplenia na konsolach Knelsen. Stoja na ISOMUR i poszerzeniach. Wysokosc progu byla szykowana na cieply prog CAL-a o wysokosci 8,5cm + 0,5 na poziomowanie Na szczescie okazalo sie ze ISOMUR wklejony przez ekipe SSO idealnie trzyma poziom wiec weszly poszerzeniz 60+30 od Wikeda. Zamontowalem w nich kontaktron (wlasciwie to we wszystkich drzwiach) mniejszych rozmiarow niz ten z nowosci Wikeda, teoretycznie nie nadajacy sie do drzwi stalowych. Ale ze oscieznica jest z aluminum, a skrzydlo to tylko troche blachy na ramiaku, uznalem ze warto sprobowac z mniejszym dziurawieniem bo rozwiercic zawsze mozna. Dziala bez problemu Dom- garaz: TP w licu muru, stoi na ISOMUR > XPS > poszerzenie. XPS tylko dlatego, ze otwor byl przygotowywany pod inne drzwi i bylo 5cm do wypelnienia. Dociety na maszynce z drutem oporowym. Na ogród drzwi to Premium z oscieznica Termo. Trzeba bylo wydac te kilka setek wiecej na TP Roznica kilku klas. Drzwi zamontowane w licu, ale oparte na konsolach>poszerzenie>XPS>prog. Dlaczego ? Zeby nie przemarzalo mi do srodka garazu. Tasmy zew. byly odklejane aby poprawic pianowanie. Edytowane 13 Czerwca 2015 przez karolek75 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrjazewicz 15.06.2015 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 Cześć Karolek, muszę przyznać że drzwi i montaż wedle Tych zdjęć, które zamieściłeś wygląda zadowalająco ) A i podoba mi się komentarz : "Na ogród drzwi to Premium z oscieznica Termo. Trzeba bylo wydac te kilka setek wiecej na TP Roznica kilku klas" dzięki temu widzę, że Nasz cel stworzenia drzwi z "wyższej półki" znalazł swoje poparcie u klientów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 15.06.2015 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 Sprzedawcy konkurencji z troche innej kategorii, bo Wisniowskiego - bardzo Wasz produkt sie podobal. Cena go bardzo zaskoczyla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 16.06.2015 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 Piotrze, jest sens, bo Premium z Termo (lub na 11) zostały już rozwinięte ile się da, więc dobrze że zdecydowaliście się na wprowadzenie nowej serii i to z zupełnie innej półki. Tego Wam brakowało, a cena też znalazła swoje odzwierciedlenie na rynku. Uważam że jest OK, choć Inwestorzy ZAWSZE będą twierdzili że jest za drogo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 16.06.2015 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 Nie zawsze. Ja tak nie twierdze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 16.06.2015 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 choć Inwestorzy ZAWSZE będą twierdzili że jest za drogo . Ja tam zawsze swoich klientów i w mojej dziedzinie gdy stwierdzą że jest drogo pytam się a niby w stosunku do czego jest drogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 16.06.2015 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 Drogie to sa opcje typu elektrozamek na kod, zblizeniowke etc. Ceny sa conajmniej...hmm nierozsadne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 16.06.2015 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 Karolek75 mowa o ogóle Inwestorów, którzy są niestety nauczeni nieuczciwymi praktykami, straszliwymi marżami itp, że trzeba walczyć o każdy grosz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BYQ 23.06.2015 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 Jestem o krok od zamowienia drzwi, jednak chcialbym aby ktos pomogl mi w jednej sprawie - czy do Wzoru 12 (z szybka na srdoku drzwi) mozna zamontowac wizjer? W konfiguratorze nie wyskakuje taka opcja przy tym wzorze, Serio sie nie da? W konfiguratorze nie ma mozliwosci wybrania opcji Termo Prestige - to zamierzone, czy tylko ja nie potrafie wybrac tej opcji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 23.06.2015 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 A możesz mi powiedzieć jaką rolę będzie pełnił ten wizjer skoro jest tam ta szybka? Chyba że będzie całkowicie matowa, ale wzór na to nie wskazuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 23.06.2015 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 Ja nie widzę technicznego problemu by go zamontować. Oczywiście nie na środku, w szybie, tak niesymetrycznie, z boku.. Wczoraj w jakimś amerykańskim obrazku widziałem wizjer w drzwiach zamontowany na wysokości kolan, także i pies ma swoją uciechę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts