Kasia aps 30.01.2017 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2017 Mam pytanie, jak wygląda wymiana drzwi jeśli chciałabym wymienić swoje na termopresige z Wikęd ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan Kalita 30.01.2017 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2017 Musisz dokładniej określić pytanie. Generalnie to poszukujesz w swojej okolicy firmy, która prowadzi sprzedaż wraz z montażem w/w drzwi i u nich zamawiasz komplet z usługą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia aps 31.01.2017 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2017 Tzn.mieszkam w domu ,mam już drzwi ,które chcę wymienić na termopresige z Wikęd. Interesuje mnie czy ma ktoś namiar na przedstawiciela (okolice Kraków/Wieliczka) ,który przyjedzie na miejsce ,wymierzy,wyceni ,wytłumaczy i umówi montaż i montażystę, który nie zdemoluje mi całego domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 31.01.2017 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2017 Pierwsze co bym powiedział: małe szanse na bezkompromisową wymianę. Stare drzwi w domu mają najczęściej ok 100x207cm i są to klasyczne "dziewięćdziesiątki". Termoprestiże w tym wymiarze potrzebują otworu ok 109x211cm. Chyba że zamówisz 90N ze światłem przejścia 85cm a do tego niższe (za racjonalną dopłatą). Także słusznie się obawiasz demolki. Chyba że.. zdarzy się tak jak wczoraj u klienta który mnie odwiedził, że obecne drzwi namierzył 108x215cm.. i wtedy jak znalazł TP (ten dla odmiany przeznaczył na drzwi o 25% za mało). Na polecenie konkretnej firmy możesz się nie doczekać, także może zadziałaj sama i zadzwoń do fabryki/przedstawiciela na region i poproś o polecenie sprzedawcy godnego zaufania). Ps. Zanim zaprosisz na pomiar, zapytaj czy to kosztuje. Nie każda firma ma handlowców, którzy czekają na taki telefon byleby pojechać i nie wracać bez zaliczki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Busters 31.01.2017 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2017 Tzn.mieszkam w domu ,mam już drzwi ,które chcę wymienić na termopresige z Wikęd. Interesuje mnie czy ma ktoś namiar na przedstawiciela (okolice Kraków/Wieliczka) ,który przyjedzie na miejsce ,wymierzy,wyceni ,wytłumaczy i umówi montaż i montażystę, który nie zdemoluje mi całego domu Wysle Ci namiar na priv gdzie ja zamawialem z tym, ze do nowego domu, ale to raczej bez roznicy. Zadzwonisz to tez Ci podpowiedza co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 31.01.2017 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2017 Wysle Ci namiar na priv gdzie ja zamawialem z tym, ze do nowego domu, ale to raczej bez roznicy. Zadzwonisz to tez Ci podpowiedza co i jak. Ty jako Inwestor z historią mogłeś to zrobić też oficjalnie i nie byłoby posądzeń o reklamę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Busters 31.01.2017 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2017 Ok w takim razie polecam firme Astrum z Krakowa, zamawialem drzwi Wiked i brame hormanna, cenowo bardzo spoko, caly kontakt tez.Montazysta troche debilowaty, ale finalnie wyszlo ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia aps 31.01.2017 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2017 Bardzo dziękuję wszystkim za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrjazewicz 01.02.2017 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 Cześć Jeśli chodzi o drzwi wyższe aniżeli pod standardowy otwór 2100 firma Wiked od lutego wprowadza drzwi wyższe do wymiaru HC 2400. Wiec jest to komfortowe rozwiązanie dla klientów ceniących styl i elegancję. Nie wynaga konieczności dopasowywania i przerabiania otworu czy też stosowania minimalnych wymiarów naświetli górnych. Także warto na dniach zapytać sprzedawcę o taką możliwość. Pozdrawiam i miłego dnia Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mate166gmail.com 01.02.2017 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 Hej, Dostałem 2 wyceny drzwi wikędu do kotłowni (wyjscie na ogród). Kotlownia czysta, będzie PC wiec poloze tam podłogówkę żeby było chociaż 15 stopni. * Premium, wzór 26C, 1-skrzydłowe Sz=90cm, cena: 1.289zł netto * Ościeżnica TERMO aluminiowa, dopłata: 680zł netto * Klamka Prestige, klasa C, dopłata: 145zł netto * Wkładki Wilka w klasie C, dopłata: 75zł netto * Dostawa i montaż surowy, cena promocyjna: 1zł netto ------------------------------------------------------------------------------- Razem do zapłaty: 2190zł + 8% VAT = 2365zł brutto * OPTIMUM, wzór 26C, 1-skrzydłowe Sz=90cm, cena: 1.889zł netto * Ościeżnica TERMO aluminiowa, dopłata: 750zł netto * Klamka Prestige, klasa C, dopłata: 135zł netto * Wkładki Wilka w klasie C, dopłata: 140zł netto * Dostawa i montaż surowy, cena promocyjna: 1zł netto ------------------------------------------------------------------------------- Razem do zapłaty: 2915zł + 8% VAT = 3148zł brutto Wydaje mi się, że tańsza opcja będzie w miarę ciepła i wystarczająca do kotłowni. Co myślicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hektor80 01.02.2017 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 mi się wydaje że do kotłowni w zupełności wystarczy Premium + zwykła stalowa ościeżnica.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mate166gmail.com 01.02.2017 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 Nie znam się na drzwiach, ale mimo wszystko ma to być zakup na lata więc muszą być w miarę ciepłe i sztywne. Te zwykle ościeżnice podobno do najsztywniejszych nie należą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hektor80 01.02.2017 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 Nie znam się na drzwiach, ale mimo wszystko ma to być zakup na lata więc muszą być w miarę ciepłe i sztywne. Te zwykle ościeżnice podobno do najsztywniejszych nie należą ościeżnica Termo jest zdecydowanie sztywniejsza i dlatego jest w montowana przy skrzydle grubym, ciężkim jakim jest Termo Prestige... w przypadku Premium ta sztywność nie jest chyba aż tak istotna.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mate166gmail.com 01.02.2017 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 Wziąłem finalnie za 2200 tą pierwszą opcję Pytanko jeszcze do użytkowników drzwi Wikęd. Jak się zachowują w pełnym słońcu ? Kolor antracyt. Wyjście mam akurat od strony zachodniej gdzieś pewnie od 14 będą w pełnym słońcu. Nic się z okleiną nie stanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hektor80 01.02.2017 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 Wziąłem finalnie za 2200 tą pierwszą opcję Pytanko jeszcze do użytkowników drzwi Wikęd. Jak się zachowują w pełnym słońcu ? Kolor antracyt. Wyjście mam akurat od strony zachodniej gdzieś pewnie od 14 będą w pełnym słońcu. Nic się z okleiną nie stanie ? mam winchester czyli jasny kolor. Drzwi od zachodu. Jak słońce przygrzeje to drzwi są gorące ale nic na razie się nie dzieje.. Mam je zamontowane od lipca 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 01.02.2017 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 Nie znam się na drzwiach, ale mimo wszystko ma to być zakup na lata więc muszą być w miarę ciepłe i sztywne. Te zwykle ościeżnice podobno do najsztywniejszych nie należą Policzyłem tą cenę bo zaciekawiła mnie promocja z montażem i dostawą za 1zł. Bez niej w większości punktów miałbyś wartość bardzo zbliżoną. Zamiast rabatu zaoferowali montaż za 1zł. Tylko przy ościeżnicy ALU prosiłoby się o montaż z foliami.. (ciekawe czy obejmuje). A samo zestawienie: jeśli potrzebujesz wzmacniać klamkę i wkładki, to nie ma sprawy. Jestem przekonany, że okno w kotłowni nie odpowiada nawet połowie tego zabezpieczenia. Ościeżnica za 700zł? w kotłowni? hmm... moim zdaniem czysta przesada, bo o ile jest ona sztywna, to jednak raczej nie tyle w odniesieniu do ościeżnicy stalowej (a np. ram okiennych). Moim zdaniem - sprzedawca zaciera ręce że udało mu się sprzedać full opcję. Wolałbym już standardowe Optimum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mate166gmail.com 01.02.2017 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 Sprawdzalem oczywiscie promocje Cena zblizona do innych punktow, a wolalem wziac wszystko od kednego dostawcy. To jest ten sam co bedzie mi wstawial okna. Okna w kotlowni nie ma, klamki podobno kiepskie te standardowe. Niestety jestem dosc czepliwy jesli chodzi o detale. Jedyne czym mnie zaciekawiles to ta oscieznica. Generalnie myslalem ze dobrze zrobilem dajac lepsza, a widze ze moglem wziac standardowa i tez nic by sie nie stalo. Trudno - bede zyl w przekonaniu ze jest lepsza i bedzie cieplej w kotlowni. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawadzony 01.02.2017 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 Które klamki wybrać z pośród tych, za które nie trzeba dopłacać? Które trwalsze i bardziej pasują do ramek inox? Bo na pewno jest różnica pomiędzy: "INOX (kolor stali nierdzewnej)" -wzór Manitoba i Magnus a INOX (stal nierdzewna) - wzór Tahoma i Prime Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrjazewicz 02.02.2017 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2017 Które klamki wybrać z pośród tych, za które nie trzeba dopłacać? Które trwalsze i bardziej pasują do ramek inox? Bo na pewno jest różnica pomiędzy: "INOX (kolor stali nierdzewnej)" -wzór Manitoba i Magnus a INOX (stal nierdzewna) - wzór Tahoma i Prime Cześć Jak dla mnie wizualnie klamki bardzo podobne do Siebie, różnica jest w wyglądzie rękojeści Manitoba oraz Prime jest to klamka, która według Mnie bardziej pasuje do wzorów klasycznych (prosta rękojeść) zaś Magnus oraz Tahoma z uwagi, że kształt rękojeści jest prostokątny fajnie wygląda to z ramkami INOX. Tahoma oraz Prime mają tą przewagę, że mają prosty i szybki system montażu, gdyż rękojeść jest zaprasowana wraz z szyldem i nie trzeba skręcać tego z kilku elementów wystarczą 2 połówki klamek z 2 śrubami mocującymi oraz śrubokręt lub wkrętarka i po robocie. Klamki są "aluminiowe" anodowane w kolorach: inox oraz stare złoto pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stnley 03.02.2017 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2017 Podpowiedzcie jaki próg lepiej wziąć przy standardowej wersji Optimum? Zwykły AL czy ten z wstawką PCV? Oba modele są bez dopłaty?Da się w Wikędzie dokupić drugi komplet wkładek standardowych, żeby wszystkie 4 były otwierane jednym kluczem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts