finlandia 28.05.2014 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 Dobrze zrozumiałeś. Z tą "mniej solidną" bym nie przesadzał. Jest OK w stosunku do tego co można znaleźć na rynku, ale Termo jest jeszcze lepsza i ona sprawia, że te drzwi wychodzą przed szereg im podobnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 28.05.2014 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 Z tą mniejszą solidnością nie ma co przesadzać ... po prostu TERMO ma dodatkowe walory w porównaniu do ościeżnicy pełnej (standardowej). Dwa, że do kombinacji typu naświetla jest super kompatybilna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tamas 28.05.2014 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 Czyli standard to po prostu standard. No dobra, a na co jeszcze warto zwracać tak dokładnie jeśli chodzi o ościeżnice? ( zapewne było to wiele razy poruszane, więc jak ktoś ma to wystarczą linki ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrjazewicz 31.05.2014 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2014 (edytowane) Czyli standard to po prostu standard. No dobra, a na co jeszcze warto zwracać tak dokładnie jeśli chodzi o ościeżnice? ( zapewne było to wiele razy poruszane, więc jak ktoś ma to wystarczą linki ) Tamas jeśli chodzi o ościeżnicę stalową warto zwrócić uwagę z jakiej grubości blachy jest gięta, na rynku występują ościeżnice z blachy 1,2mm oraz 1,5mm, ma to znaczny wpływ na jej giętkość stabilność. Ważnym też elementem jest wyposażenie jej w płynną regulację języka zamka, która służy do regulacji docisku skrzydła do ościeżnicy, a więc dopasowanie szczelności i siły zamykania. Warto sprawdzić również ile ościeżnica posiada punktów mocowania i czy w tych miejscach są również wzmocnienia pod dyble. Na rynku coraz częściej ościeżnica stalowa posiada 9 otworów do montażu, 3 od strony zamkowej oraz 6 od strony zawiasowej dla zabezpieczenia przed opuszczaniem się ościeżnicy, która jest mocowana najczęściej na piankę, a co za tym idzie skrzydła z dużą ilością szyb, często w rozmiarze "100" zaczynają już swoje ważyć a więc warto uniknąć niepotrzebnych sytuacji. Ciekawym rozwiązaniem, w co większość osób zaczyna inwestować jest ościeżnica TERMO/ciepła wykonana z termicznie izolowanego komorowego aluminium, montowana nie przez ramę a na kotwy systemowe. Dla porównania współczynnik referencyjny przenikalności cieplnej dla skrzydła pełnego kompletnego wraz z progiem alu i ościeżnicą stalową to Ud=1,7 zaś na ościeżnicy ciepłej z progiem ciepłym Ud=1,1 a to już znaczna różnica. pozdrawiam ! Edytowane 31 Maja 2014 przez piotrjazewicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tamas 31.05.2014 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2014 Dziękuje za taki opis. Będę go musiał pewnie kilka razy na spokojnie jeszcze sobie poczytać, by w pełni przyswoić informacje w nim zawarte, ale właśnie takie opisy lubię. Ktoś coś więcej może dodać do tego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 31.05.2014 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2014 1,7 dla kompletu z progiem aluminiowym, a 1,1 dla kompletu opisanego z progiem ciepłym - taka mała uwaga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tamas 31.05.2014 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2014 To teraz tylko tak dla mojej pewności, im mniejszy parametr tym lepiej, tak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrjazewicz 31.05.2014 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2014 To teraz tylko tak dla mojej pewności, im mniejszy parametr tym lepiej, tak ? Tamas Tak tak tak ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bolek1986 02.06.2014 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 Ja też raczej jestem już zdecydowany na drzwi Wikęd. W kilku salonach które odwiedziłem posiadali ofertę KMT, Delta i Wikęd i doradzali ostatnie. Jeśli chodzi o ościeżnicę termo hmm... W salonie w którym zamawiamy drzwi zdecydowaliśmy się na ościeżnicę "11", którą oni piankują w środku i dodają 2 centymetrowej grubości twardy styropian pomiędzy (to przed montażem). Następnie w dniu przyjazdu jedynie takie drzwi ustawiają i piankują szczeliny... (ościeżnica wypełniona jest już u nich w magazynie) Chyba niezłe "Termo" rozwiązanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 02.06.2014 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 ja będę miał opiankowany cały dom wiec nieobiektywnie powiem ze rozwiązanie ciekawe. Byle tylko dali piankę zamkniętokomórkową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 03.06.2014 04:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 Chyba niezłe "Termo" rozwiązanie... Termo? żadne. Z założenie ościeżnica ustawiona w murze i prawidłowo zapianowna też powinna być w całości wypełniona pianką. Zaleta robienia tego wczesniej - szybszy montaż, sztywniesze ustawianie. A termo nie, bo nadal to będzie kwałek stali, który z jednej strony będzie wystawiony na działanie mrozu, a pięć cm dalej będzie już w Twoim domu. Oczywiście bym nie demonizował tego zjawiska, bo jest w milionach domów i jakoś tu nikt się specjalnie nie skarży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrjazewicz 03.06.2014 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 ja będę miał opiankowany cały dom wiec nieobiektywnie powiem ze rozwiązanie ciekawe. Byle tylko dali piankę zamkniętokomórkową. Ciekawe rozwiązanie, moich dwóch dobrych klientów teraz rozszerzyło ofertę o "nowoczesne izolację" technologią pur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 04.06.2014 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 Następnie w dniu przyjazdu jedynie takie drzwi ustawiają i piankują szczeliny... (ościeżnica wypełniona jest już u nich w magazynie) Ale, że jak? Czym wypełniają ościeżnicę u siebie? Nie lepiej zrobić to na montażu po klinowaniu i przykręceniu jej do muru? Nie za bardzo rozumiem tej techniki montażu, gdzie ościeżnicę pełną wypełnia się w sklepie i tylko dopianowuje się łączenie ościeżnicy z murem u Inwestora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wielgosie 14.07.2014 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2014 witam Czy mogę również poprosić o kontakt do pewnego montażysty i dystrybutora na terenie warszawy, Legionowa może być oczywiście na pw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sherif 15.07.2014 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2014 witam Czy mogę również poprosić o kontakt do pewnego montażysty i dystrybutora na terenie warszawy, Legionowa może być oczywiście na pw. Ja kupowałem w firmie Ideal z Warszawy, klika tyg temu wstawiali u mnie 2szt takich drzwi Ekipa sprawdzona, bo okna tez u nich kupowalem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
calif2 05.08.2014 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2014 Też poproszę o namiar na pewnego sprzedawcę i montażystę w okolicach Legionowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kammeel 09.08.2014 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2014 Witam.Mam zamontowane drzwi stalowe zewnętrzne wzór 6 firmy Wikęd. Firma ta wyprodukowała ościeżnicę i skrzydło zamówionych drzwi o różnych wymiarach. Przez trzy tygodnie w czasie oczekiwania na właściwy poprawiony wyrób, wejście do mojego domu nie było odpowiednio zabezpieczone. W kolejnym podejściu do montażu poprawionych drzwi nadal nie pasowały zawiasy, zamykanie drzwi nie było właściwe. Potem reklamacja, naprawa serwisanta i obawy czy w czasie dłuższego użytkowania drzwi będą pracowały prawidłowo. Po tych wielu uciążliwościach wystąpiłem do firmy Wikęd o pieniężne zadośćuczynienie. Firma Wikęd jedynie przeprosiła, a za swoje błędy nie chce odpowiadać. Firma ta nie dba o zadowolenie swoich klientów.ZDECYDOWANIE NIE POLECAM TEJ FIRMY!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 10.08.2014 04:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2014 A na ile oszacowałeś swoje cierpienie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morsuk 11.08.2014 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 a ja jak żyję nie słyszałem o takiej firmie, a żyć już trochę żyję.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 19.08.2014 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 Witam, jak wygląda sprawa kolorów? Na stronie producenta jest kilka standardowych. Czy można zamówić inne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts