autorus 19.08.2014 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 znalazłem. To cameleon Jaka jest dopłata za kolor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 19.08.2014 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 (edytowane) Witam. Mam zamontowane drzwi stalowe zewnętrzne wzór 6 firmy Wikęd. Firma ta wyprodukowała ościeżnicę i skrzydło zamówionych drzwi o różnych wymiarach. Przez trzy tygodnie w czasie oczekiwania na właściwy poprawiony wyrób, wejście do mojego domu nie było odpowiednio zabezpieczone. W kolejnym podejściu do montażu poprawionych drzwi nadal nie pasowały zawiasy, zamykanie drzwi nie było właściwe. Potem reklamacja, naprawa serwisanta i obawy czy w czasie dłuższego użytkowania drzwi będą pracowały prawidłowo. Po tych wielu uciążliwościach wystąpiłem do firmy Wikęd o pieniężne zadośćuczynienie. Firma Wikęd jedynie przeprosiła, a za swoje błędy nie chce odpowiadać. Firma ta nie dba o zadowolenie swoich klientów. ZDECYDOWANIE NIE POLECAM TEJ FIRMY!!! Mam podobne jak przedmowca odczucia. Swego czasu zamowilem troje drzwi. Po ich dotarciu pojawily sie klopoty. Jedne dwukolorowe drzwi dostarczone zostaly w zlej kolorystyce. A gdy po 6 tygodniach dostarczyli je w kolorach, ktore zaznaczone byly na formularzu zamowienia. Okazalo sie, ze wkladki w zamkach sa inne od tych z zamowienia. Kolejne tygodnie oczekiwania tym razem 8. Gdy w sierpniu otrzymalem w koncu wlasciwe wkladki, pomyslalem ze to juz koniec moich problemow z fira Wiked. Otoz nie, tym razem nie otrzymalismy karty z kodami do kluczy. Podsumowujac drzwi zmowilem w styczniu tego roku, pierwszy montaz mialem pod koniec marca. Mamy koniec sierpnia, a ja wciz "bujam" sie z ta firma. Nie wiem jak dlugo jeszcze. Edytowane 19 Sierpnia 2014 przez Tomaszs131 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 19.08.2014 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 kurcze, tyle czasu to ja nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 19.08.2014 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 Tomasz, a jestes pewny że klucze były zamawiane w fabryce? Czasem dystrzybutorzy zamawiają je na wolnym rynku i wtedy wina leżałaby po stronie sklepu. Z resztą - co to za sprzedawca, ktory nie ma szytbkiego dostępu do wkładek. Jakbym miał czekać w takich przypadkach na reakcję fabryk (różnych - nie tej konretnej) to bym już dawno do reszty osiwiał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 19.08.2014 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 Mozesz miec racje, ale drzwi byly zamawiane przez dystrybutora na firmowym formularzu fabryki i nie powinno byc problemow, o ktorych wspomnialem. Sprawdzilem kopie owego formularza i wszystko poprawnie bylo wypelnione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 19.08.2014 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 Na to wygląda, że wszystko było zamawiane w fabryce. Chciałbym mieć tylko takie problemy jak nieodpowiednie wkładki Swego czasu polecałem inną firmę, ale reklamacja wkładki trwała też bardzo długo (miesiącami) a że była mocno nietypowa a i drzwi można było używać głównym zamkiem, to testowałem fabrykę.. i m.in tym testem przegrali.. Za to inny kolor to już poważniejszy problem, bo budowy nie da sie zamknąc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 20.08.2014 05:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 Spokój z jakim mówi finlandia mnie urzeka widać ze nie takie rzeczy już widział . Liczę ze kiedyś też taki stan osiągnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrjazewicz 20.08.2014 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 (edytowane) Mam podobne jak przedmowca odczucia. Swego czasu zamowilem troje drzwi. Po ich dotarciu pojawily sie klopoty. Jedne dwukolorowe drzwi dostarczone zostaly w zlej kolorystyce. A gdy po 6 tygodniach dostarczyli je w kolorach, ktore zaznaczone byly na formularzu zamowienia. Okazalo sie, ze wkladki w zamkach sa inne od tych z zamowienia. Kolejne tygodnie oczekiwania tym razem 8. Gdy w sierpniu otrzymalem w koncu wlasciwe wkladki, pomyslalem ze to juz koniec moich problemow z fira Wiked. Otoz nie, tym razem nie otrzymalismy karty z kodami do kluczy. Podsumowujac drzwi zmowilem w styczniu tego roku, pierwszy montaz mialem pod koniec marca. Mamy koniec sierpnia, a ja wciz "bujam" sie z ta firma. Nie wiem jak dlugo jeszcze. Resumując tą wypowiedź, na myśl mi jedynie przychodzi iż trafiła się tu chyba mało solidna firma, która sprzedała Tobie drzwi WIKĘD. Jeśli czekałeś na kolejne drzwi 6 tyg - niby podlegające reklamacji - nie było to na pewno robione "trybem reklamacyjnym" gdyż, normalny termin realizacji na standardowe drzwi czy też dwukolorowe to 4tyg - a więc mogło się zdarzyć że na drodze firma - dystrybutor regionalny - fabryka ktoś mógł się pomylić, przez co zamówił nowe drzwi na własny koszt i jest tuszowanie sprawy, a winna przecież Fabryka bo nie Ja Jeśli chodzi o wkładki zwykłe w standardzie wyposażenia nie mają karty zaś klasy C te za dopłatą mają kartę kodów, są to wkładki WILKA dostępne również w wielu sklepach gdzie jeśli ktoś miałby faktycznie problem i chęci mógłby nabyć je w swojej miejscowości od ręki. Gdy już faktycznie jest problem fabryka takie wkładki dostarcza najczęściej do najbliższej dostawy -- czyli tygodnia, czasem mniej do dystrybutora. Jeśli masz problem, masz na stronie Wikędu numer do regionalnych kierowników sprzedaży, zadzwoń poinformuj podpytaj się a na pewno ktoś Ci pomoże, Edytowane 20 Sierpnia 2014 przez piotrjazewicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sherif 20.08.2014 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 Ja w sumie też zamawiałem dwie pary i dostałem ościeżnice w innym kolorze ... ale okazało się, że instalatorzy źle załadowali rano samochód i po godzinie, przed montażem była właściwa :). Z drzwi na razie jestem zadowolony, nawet z krańcówkami od alarmu nie było problemu. Mam jednak pytanie o zamek / opadanie. Jak zamknę drzwi klamką a potem na klucz i następnie wcisnę klamkę to drzwi nieprzyjemnie odskakują. Jak się następnie mocno popcha to znów zatrzaskują się. Mam tak w obu sztukach. Czy to kwestia regulacji czy tak ma być ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 20.08.2014 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 masz krańcówki do alarmu? Założyli ci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 20.08.2014 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 Spokój z jakim mówi finlandia mnie urzeka widać ze nie takie rzeczy już widział . Liczę ze kiedyś też taki stan osiągnę Skończysz budowę, zaczniesz normalne użytkowanie, znieszczenia to może wyluzujesz... Są rzeczy istotne - np. ten zły kolor. Należy zapakowac takie drzwi i odesłać. Ale co zrobić jak od tego istotnie zalezy praca innych ekip? Przebolałbym to, że drzwi mi zostaną na stanie, ale zamontowałbym je lub zamiennik, by nie zatrzymywać prac). Ale wkładki? Ważne y było czym się zamykać. Jakaś alternatywa. Resztę da się przeżyć, chociaż od ideału można wymagać więcej. WIele już wdziałem i nie ma sesnu spinac się o drobiazgi.. Piotrze - z mojej perspektywy, lokalnego sprzedawcy to nie wygląda tak słodko. Obstawiam taki prosty temat jak wymiana wkładek na... kilka tygodni. Jeden - dostawa i próba montazu. Drugi - odesłanie ich do hurtowni. Trzeci - hurtownia do fabryki. I droga powrotna - 2-3 tygodnie.. robi się dobrze ponad miesiąc Firma która pierwsza ukłoni sie w tym zakresie odniesie sukces Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrjazewicz 20.08.2014 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 (edytowane) Ja w sumie też zamawiałem dwie pary i dostałem ościeżnice w innym kolorze ... ale okazało się, że instalatorzy źle załadowali rano samochód i po godzinie, przed montażem była właściwa :). Z drzwi na razie jestem zadowolony, nawet z krańcówkami od alarmu nie było problemu. Mam jednak pytanie o zamek / opadanie. Jak zamknę drzwi klamką a potem na klucz i następnie wcisnę klamkę to drzwi nieprzyjemnie odskakują. Jak się następnie mocno popcha to znów zatrzaskują się. Mam tak w obu sztukach. Czy to kwestia regulacji czy tak ma być ? Ta firma która u Ciebie montowała to ma chyba z 5-7 brygad monterskich a więc zamieszać się im łatwo Możesz drzwi wyregulować na regulacji języka zamka w ościeżnicy - odkręć 2 śrubki krzyżakiem przesuń ząbek na zewnątrz nie będą tak odskakiwać. Drzwi zamykają się na języku gdzie język zamka nie idzie w tej samej osi co otwory w ościeżnicy - celowe przesunięcie by zamki nie tarły po ościeżnicy - stąd jak spuścisz drzwi z języka opuszczając klamkę masz ten luz. Edytowane 20 Sierpnia 2014 przez piotrjazewicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrjazewicz 20.08.2014 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 (edytowane) Finlandia ja też jestem małym lokalnym sprzedawcą , oczywiście tak jak napisałeś zależy to od sytuacji. Tutaj temat wydaje się prosty zamiast zamawianych wkładek klasy C klient dostał wkładki w klasie A z jakiego powodu trudno powiedzieć, stąd też jak sprawny dystrybutor takie wkładki dostanie je w ciągu tygodnia a więc mobilny handlowiec czy kierowca powinien dowieźć. Często zawala komunikacja między montażystą, który jedzie na montaż a nie zna szczegółowo specyfikacji zamówienia klienta, montuje a potem problem ) Poza tym każdy dystrybutor wyposażony jest w apteczkę pierwszej pomocy (wkładki, klamki, progi, zaślepki i wiele innych) które w przypadku pomyłki, a wiadomo błędy ludzkie były i zawsze będą może je dostarczyć w trybie pilnym a potem uzupełnia sobie stan. Edytowane 20 Sierpnia 2014 przez piotrjazewicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 21.08.2014 05:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2014 ja nadal mam ten problem ze zanim kupie muszę zobaczyć jak to działa. Chodzi o wkładkę z pamięcią. I nadal nie mam pojęcia gdzie mogę to zobaczyć. Potrzebuję dobrze wyposażonego w drzwi wiked salonu z miła obsługa i z miejsca biorę 3szt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sherif 21.08.2014 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2014 masz krańcówki do alarmu? Założyli ci? Założył znajomy co mi montował alarm, okazało się, że w przypadku Wikędu wystarczy założyć czujnik magnetyczny (jest na to miejsce), więc obeszło sie bez wiercenia drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sherif 21.08.2014 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2014 Ta firma która u Ciebie montowała to ma chyba z 5-7 brygad monterskich a więc zamieszać się im łatwo Możesz drzwi wyregulować na regulacji języka zamka w ościeżnicy - odkręć 2 śrubki krzyżakiem przesuń ząbek na zewnątrz nie będą tak odskakiwać. Drzwi zamykają się na języku gdzie język zamka nie idzie w tej samej osi co otwory w ościeżnicy - celowe przesunięcie by zamki nie tarły po ościeżnicy - stąd jak spuścisz drzwi z języka opuszczając klamkę masz ten luz. z tymi ekipami to wiem, że mają kilka , co do kolorów to była poprostu riposta. Dzięki za info o możliwości regulacji, przekażę to instalatorom, jak rozumiem, można to zniwelować, ponieważ jest to trochę denerwujący objaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 21.08.2014 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2014 Założył znajomy co mi montował alarm, okazało się, że w przypadku Wikędu wystarczy założyć czujnik magnetyczny (jest na to miejsce), więc obeszło sie bez wiercenia drzwi. Masz może jakąś fotkę? Chętnie bym zerknał. Gdzie kupowałeś i czy mają coś na wystawie żeby zerknąc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sherif 21.08.2014 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2014 Masz może jakąś fotkę? Chętnie bym zerknał. Gdzie kupowałeś i czy mają coś na wystawie żeby zerknąc? ok, ale chodzi Ci o drzwi, czujniki czy całokształt ? Jeżeli chodzi o alarm to mogę się spytać, ale są to czujniki za kilka zł, na szczęście jest dość duży odstęp pomiędzy górna krawędzi drzwi a futryną, że wszedł czujnik. Fotke mogę zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 21.08.2014 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2014 O drzwi oczywiście. No ciekawi mnie jak umieścili czujnik. Magnetyczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 22.08.2014 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2014 Wróciłem po dłuższej przerwie na forum i sporo mnie minęło. Autorus - jeszcze nie widziałeś jak działa elektrozaczep? Może Piotrek podrzuci jakiś namiar na punkt blisko Nadarzyna, który posiada takie rozwiązanie na wystawie. Samo działanie już wcześniej opisywaliśmy, pod tym względem nic się nie zmieniło;) Zresztą działa poprawnie, nie ma co zmieniać w tym rozwiązaniu. Jeśli chodzi o czujnik magnetyczny, na rynku wiele producentów i wiele rodzajów czujników. Łatwo znaleźć odpowiedni do tych drzwi. Również z przyjemnością zobaczyłbym jak to wygląda u Kolegi Sherifa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts