chrysiu 24.10.2014 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2014 (edytowane) Super. Serwis Wikęd odpisał na maila, ze przyjął reklamacje i mają wysłać krótsze wkładki. Jestem pod wrażeniem. Zapytalem tylko czy mają tak wystawać.Dam znać jak dalej akcja sie rozwinie. Edytowane 24 Października 2014 przez chrysiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 24.10.2014 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2014 Ładnie wyglądają, fajnie się prezentują. Też coś takiego chodziło mi po głowie, ale inny kolor. Psa mam co lubi spać przy drzwiach i obok ma miskę, jasne drzwi momentalnie nadawały by się do czyszczenia. Ale co masz tam na dole przy progu? Jak oceniasz wyciszenie drzwi? Czy jest możliwość zastosowania kopniaka na całej szerokości drzwi? Kopniak jest na całej szerokości drzwi. Może być jedno lub obustronnie, ma wysokość 15 cm ale jak to mało to można spytać czy nie zamontują np. dwóch. Niestety z dużym psem jest problem a taki kopniak można łatwo wyczyścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 25.10.2014 05:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2014 Kopniak można założyć kiedy się chce. Nawet samemu. On jest chyba klejone na taśmę dwustronną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 26.10.2014 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2014 Kopniak można założyć kiedy się chce. Nawet samemu. On jest chyba klejone na taśmę dwustronną. Dokładnie tak. Jest klejony. Trzeba tylko dobrze odtłuścić drzwi i można to zrobić ale jednak klejony fabrycznie trzyma się lepiej. Ciekawe czy używając złego kleju lub zbyt ciężkiej blachy nie odpadnie z okleiną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
icc 28.10.2014 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2014 Super. Serwis Wikęd odpisał na maila, ze przyjął reklamacje i mają wysłać krótsze wkładki. Jestem pod wrażeniem. Zapytalem tylko czy mają tak wystawać. Dam znać jak dalej akcja sie rozwinie. Fajne zachowanie serwisu, to się ceni. Czyli generalnie ten kopniak nie wchodzi w "strukturę" drzwi, tylko jest to dodatkowy element, który w razie zniszczenia / uszkodzenia można wymienić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
water-sprite 29.10.2014 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2014 Panowie, czym się różni dostawka boczna od naświetlenia bocznego? Dotychczas myślałam, że potrzebuję naświetlenie, w nowym katalogu pojawiły się dostawki. W czym one są lepsze? Bo jest między nimi duża różnica cenowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 29.10.2014 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2014 Dostawka jest ruchoma (to takie dwuskrzydłowe drzwi, tylko inaczej nazwane). Naświetle / doświetle jest stałe i stąd różnica w cenie. A odnośnie działania serwisu.. ciekaw jestem czy Klient wysyłając pytanie do fabryki wspomniał jej o temacie na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 29.10.2014 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2014 (edytowane) Mam pytanie, moze nie do konca w temacie, bo dotyczy Wikęda tylko pośrednio: producent podaje zalecana wielkość otworu montażowego. Czy te wymiary to wymiary w gołej cegle, czy po otynkowaniu? A właściwie to inaczej- domyślam się że to wymiar otworu przygotowanego pod monataż aIe czy musze otynkować otwór przed montażem? Ekipa dostała ścisłe wytyczne, otwory zrobiła dokładnie, ale są bez tynku. Czy w takim otworze bedzie można zamontować drzwi, czy mam kazać podkuć, żeby było jeszcze miejsce na tynk? Wiem, że to pytanie do montażystów, ale oni się pojawią z drzwiami w przyszłym roku, a ekipe mam teraz. Ekipę która bez mruczenia robi to czego oczekuje Edytowane 29 Października 2014 przez karolek75 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 29.10.2014 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2014 Wymiar otworów podaje sie bez tynkow. Luz montażowy na piankę będzie przykryty własnie tynkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 29.10.2014 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2014 Wymiar otworów podaje sie bez tynkow. Luz montażowy na piankę będzie przykryty własnie tynkiem. Znaczy mam dobrze Ale tynk jest bardzo czesto przed drzwiami??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JakubMonarcha 29.10.2014 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2014 Panowie, czym się różni dostawka boczna od naświetlenia bocznego? Dotychczas myślałam, że potrzebuję naświetlenie, w nowym katalogu pojawiły się dostawki. W czym one są lepsze? Bo jest między nimi duża różnica cenowa. Witam. Gratuluję spostrzegawczości. Dostawka boczna to nowość wprowadzona w pażdziernikowym katalogu. Wprowadzono możliwość oprócz naświetli bocznych stosować boczne dostawki nieotwierane imitujące drzwi. Wykonane jak drzwi na ościeżnicy TERMO doskonale uzupełniają wolną przestrzeń dookoła drzwi jak i podnoszą walory estetyczne całych drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
water-sprite 29.10.2014 23:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2014 Już chyba wiem. Doświetlenie to tylko rama z szybą , jaką sobie wybierzemy, a dostawka to taka imitacja skrzydła? Wtedy mamy do wyboru wymienione tam typy przeszkleń i przetłoczeń. Obydwa produkty są na ramie "termo" i mają pakiet 3-szyb. W dostawce dopłacamy za ramki ze stali itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 30.10.2014 05:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 Znaczy mam dobrze Ale tynk jest bardzo czesto przed drzwiami??? Dlatego tynkuje sie sciany, ale bez glifow. Jak zrobisz tynk na gotowo, to i tak trzeba bedzie go skuwac, ew. pozniej uzupelniac w glifie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 30.10.2014 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 Dlatego tynkuje sie sciany, ale bez glifow. Jak zrobisz tynk na gotowo, to i tak trzeba bedzie go skuwac, ew. pozniej uzupelniac w glifie. Podziękował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 31.10.2014 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2014 Witam. Gratuluję spostrzegawczości. Dostawka boczna to nowość wprowadzona w pażdziernikowym katalogu. Wprowadzono możliwość oprócz naświetli bocznych stosować boczne dostawki nieotwierane imitujące drzwi. Wykonane jak drzwi na ościeżnicy TERMO doskonale uzupełniają wolną przestrzeń dookoła drzwi jak i podnoszą walory estetyczne całych drzwi. Dostawki imitujące drzwi robią super efekt. Znacznie bardziej poprawiają wygląd niż naświetle górne a do tego wybierając drugie skrzydło otwierane drzwi stają się bardzo praktyczne. Doceni to każdy kto będzie wnosił coś dużego. To zdjęcie bardzo się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kejt_R 31.10.2014 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2014 Dostawki imitujące drzwi robią super efekt. Znacznie bardziej poprawiają wygląd niż naświetle górne a do tego wybierając drugie skrzydło otwierane drzwi stają się bardzo praktyczne. Doceni to każdy kto będzie wnosił coś dużego. To zdjęcie bardzo się podoba. [ATTACH=CONFIG]286991[/ATTACH] Mnie się te metalowe listwy za diabła nie widzą. Gdyby były złotego koloru, przypominałyby uzębienie naszych wschodnich sąsiadów Szyba w ramie zwana naświetlem bocznym wygląda subtelniej. Jedyny plus to mozliwość poszerzenia wejścia w razie potrzeby wniesienia fortepianu No i może jeszcze malutki plusik dla firmy za starania w celu rozwijania oferty. Drzwi termo wg mnie są świetną opcją. Trochę mało jest w standardzie wybarwień a przemalowanie kosmicznie drogie, co uważam za wadę tych drzwi. Jak na razie jedyną jaką dostrzegam z daleka Za jakiś czas przyjdzie mi się przyjrzeć bliżej i te kolory mnie martwią... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 04.11.2014 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Trochę mało jest w standardzie wybarwień a przemalowanie kosmicznie drogie, co uważam za wadę tych drzwi. Jak na razie jedyną jaką dostrzegam z daleka Za jakiś czas przyjdzie mi się przyjrzeć bliżej i te kolory mnie martwią... Naciskaj, pisz do fabryki, moze cos sie zmieni. Jesli w innych produktach (drzwi drewniane) malowanie na RAL kosztuje sporo mnie, to pewnie i tu sie da.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kejt_R 04.11.2014 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 finlandia dzięki za podpowiedź, spróbuję coś sklecić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 04.11.2014 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 finlandia, czy na ten problem z luzami w klamce jest jakieś definitywne rozwiązanie? Np . inna klamka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 04.11.2014 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Ja juz kilka razy prosiłem o podanie patentów na tą klamkę, ale nigdy nikt się nie wypowiedział.. jakby koledzy montażyści nie zauważali sprawy a moze u nich po prostu, najzwyczajniej w świecie jest ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts