Tomaszs131 04.11.2014 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Cos jest na rzeczy, bo w moich drzwiach te luzy sa coraz wieksze, dokrecanie srobki nie wiele pomaga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 05.11.2014 04:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2014 (edytowane) Ja juz kilka razy prosiłem o podanie patentów na tą klamkę, ale nigdy nikt się nie wypowiedział.. jakby koledzy montażyści nie zauważali sprawy a moze u nich po prostu, najzwyczajniej w świecie jest ok? Cos jest na rzeczy, bo w moich drzwiach te luzy sa coraz wieksze, dokrecanie srobki nie wiele pomaga. A serwis producenta nic na ten temat sie nie wypowiada ? Otwory drzwiowe mam wypieszczone co do 0,5cm pod wikeda , a tu taki zonk. Połowica mi yyy... kulki urwie Edytowane 5 Listopada 2014 przez karolek75 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 05.11.2014 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2014 W najblizszym czasie udeze do serwisu, zobaczymy co oni na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 13.11.2014 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2014 A serwis producenta nic na ten temat sie nie wypowiada ? Otwory drzwiowe mam wypieszczone co do 0,5cm pod wikeda , a tu taki zonk. Połowica mi yyy... kulki urwie Teraz mówisz o luzie na klamce czy o otworze montażowym? Luz na klamce można zlikwidować poprzez danie taśmy dwustronnej. W ekstremalnych przypadkach można zastosować patent od kijów golfowych . Na kwadrat klamki zakłada się JEDNĄ warstwę taśmy dwustronnej po uprzednim odtłuszczeniu powierzchni. Zrywa się osłonkę taśmy i lekko psika się wodą z rozpylacza. Dalej ostrożnie wsuwamy trzpień i zamek i po odparowaniu wody trzymie się jak trza . Pasujemy ciasno i dokręcamy śrubkę blokującą, na którą dajemy mikroskopijną ilość silikonu. Co do otworu - nie możesz poszerzyć? Bo chyba na tym polega problem o ile kąty są proste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 13.11.2014 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2014 Theme, Otwory pod drzwi mam ok. Ja o nich napisalem w kontekscie problemu z klamkami - ze mam przygotowane/wypieszczone otwory pod drzwi Wikend, i juz nie chce kombinowac i szukac innych drzwi z powodu wadliwych klamek. Wiec twoj patent moze rozwiac moje obawy. Moze Tomasz przetestuje, jak serwis nie zaproponuje innego rozwiazania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 13.11.2014 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2014 Theme, Otwory pod drzwi mam ok. Ja o nich napisalem w kontekscie problemu z klamkami - ze mam przygotowane/wypieszczone otwory pod drzwi Wikend, i juz nie chce kombinowac i szukac innych drzwi z powodu wadliwych klamek. Wiec twoj patent moze rozwiac moje obawy. Moze Tomasz przetestuje, jak serwis nie zaproponuje innego rozwiazania. Jak bede w kraju to sprawdze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DuzySeba 13.11.2014 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2014 Widzę że panowie maja styczność z drzwiami z wikędu. Jeśli znajdziecie chwile napiszcie kilka słów na temat drzwi które macie ; plusy i minusy. Chce kupić ale nadal szukam, czytam i zastanawiam się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 15.11.2014 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2014 Ja wziąłem bez klamek montaż niebawem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 15.11.2014 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2014 A ja sie na tych drzwiach przejechałem. ... No to dość łagodnego traktowania. Dopóki posty były ogólne, to jeszcze przymykałem oko, ale teraz, kiedy ta sama osoba pisze WYSSANE Z PALCA zarzuty na konkurencję, to się wk... ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 15.11.2014 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2014 Faktycznie nie ładnie. Ale widzę ze post został juz skasowany. Ogólnie nie lubię kampanii negatywnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 15.11.2014 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2014 Ja wziąłem bez klamek montaż niebawem. No wlasnie o to sie pytalem czy tez tak mozna. Jak widac - tak. Napisz jeszcze jakie dobrales Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 15.11.2014 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2014 Wziąłem pochwal z obu stron. Jak tylko Finlandia zamontuje to podzielę się wrażeniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwasniak 15.11.2014 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2014 (edytowane) Wziąłem pochwal z obu stron. Jak tylko Finlandia zamontuje to podzielę się wrażeniami Kiedy montaż ? Bo jak pozwolisz to wpadłbym jadąc na budowę zobaczyć te drzwi bo chcę je kupić a za bardzo nie mam czasu w tygodniu obejrzeć Edytowane 15 Listopada 2014 przez kwasniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 15.11.2014 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2014 To już nie zależy ode mnie. Czekam aż fabryka dośle. W dzienniku budowy na pewno będzie podany termin wiec oczywiście zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrjazewicz 16.11.2014 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 Drzwi WIKĘD można spokojnie nabyć również bez klamek. odliczając wartość klamki od całej kwoty kompletnych drzwi. Aczkolwiek na tych klamkach jako akcesoria dodatkowe czy też standardowe stosowane w drzwiach pracuje wielu renomowanych producentów drzwi i wydaje mi się, że nie ma powodów do "strachu" gdyż te klamki sprawdzają się bardzo dobrze, patrząc oczywiście na segment klamek 100-200zł. Ja bynajmniej na sprzedanych kilka set sztuk drzwi nie byłem na żadnej reklamacji na klamkę, aczkolwiek THEME sprzedał ciekawy patent - warto zapamiętać. Może masz FINLANDIA pomysł na jakaś inną klamkę na bazie swojego doświadczenia, zawsze można coś za dopłatą zaproponować klientom. Autorus ja też czekam na Twój montaż, będę w okolicach więc pewnie kiedyś podjadę obejrzeć "kopułę" Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 16.11.2014 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 (edytowane) kolega Robespierre podal ciekwa informacje na innym watku: No właśnie o tym piszę... Nie widziałeś instrukcji montażu i tego jestem teraz pewny. Są tam dwa inbusy z tym że ten od zewnątrz jest ukryty i widać go tylko wtedy jak zdemontujesz rękojeść i właśnie on jest źle dokręcany. To właśnie tam tworzy się luz który wszyscy nazywają "wadliwą klamką". Edytowane 17 Listopada 2014 przez karolek75 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 17.11.2014 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2014 No wlasnie o to sie pytalem czy tez tak mozna. Jak widac - tak. Napisz jeszcze jakie dobrales http://wiked.pl/nowe-zamowienie Zrób sobie wycenę i zobaczysz co można a czego nie można (w standardzie). U mnie z klamką też był mały problem z luzem (od wewnątrz na śrubunku). Znalazłem przyczynę - często z progu wywalałem uszczelkę i pod drzwiami dawałem kabel przedłużacza. Jak zamykałem od środka do ciągnąłem za klamkę i coś się tam zaczęło luzować. Jak zamykałem z zewnątrz to wiadomo, że człowiek popchnie drzwi i po temacie, albo trzaśnie aby było szybciej. Postaram się jutro wolną chwilą wrzucić fotki rozebranych drzwi i klamki na czynniki pierwsze z opisem co do czego służy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
icc 28.11.2014 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2014 Widzę że panowie maja styczność z drzwiami z wikędu. Jeśli znajdziecie chwile napiszcie kilka słów na temat drzwi które macie ; plusy i minusy. Chce kupić ale nadal szukam, czytam i zastanawiam się... Jestem na podobnym etapie, chociaż w sumie to już zdecydowałem się. W tym wątku masz sporo informacji. Dużo lektury, ale przydatne informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 28.11.2014 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2014 Postaram się jutro wolną chwilą wrzucić fotki rozebranych drzwi i klamki na czynniki pierwsze z opisem co do czego służy . Od theme poszlo tutaj Będzie trochę zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
icc 28.11.2014 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2014 Od theme poszlo tutaj Dorzucę link gdzie poszło, też to przeglądałem: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?37653-DRZWI-ZEWN%C4%98TRZNE-jakie-wybra%C4%87-W%C4%85tek-zbiorczy&p=6687778&viewfull=1#post6687778 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts