Stnley 19.01.2015 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 Dzięki, trochę mi rozjaśniłeś z tym progiem. Ogólnie na grafice wyglada tak jak mówisz i dlatego myślałem, że da się go delikatnie wpuścić.Najwyżej zawalcze z jedną L-ką z nadproża i ją delikatnie podkuje, bo bedzie mi brakowało ze 4cm zwłaszcza jak będę chciał zamontować wersję termo prestige.A jak wypada porównanie tego drewnianego progu z tym z PCV? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stnley 19.01.2015 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 Przyglądam się w katalogu progowi Termo Prestige i wygląda jak by dało się go spokojnie wpuścić w posadzkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 19.01.2015 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 A to nie można dać poszerzenia pod próg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 19.01.2015 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 hm ten drewniany jest na prawdę ok. Po co kombinować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stnley 19.01.2015 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 Poszerzenie chce dać swoja drogą ale w góre nie mam za dużo miejsca i dlatego chce wpuścić próg. Przy drewnianym można dać porzerzenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stnley 19.01.2015 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 Po rozmowie z dystrybutorem pojawiło się kolejne pytanie. Jak to w końcu jest z tą zasuwnicą w wersji Prestige? Z tego co się dowiedziałem to jakaś lipa,bo mając pochwyt za każdym razem trzeba używać klucza do otwarcia drzwi z zewnątrz. Czy jest jakaś opcja, żeby to pominąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 19.01.2015 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 Z tego co pisał tu Piotr, to nie, nie jest tak jak usłyszałeś. Znane mi zamki (od kilkunastu lat używam Automatica z GU w drzwiach Urzędowskiego) są otwierane zwyczajnie, jak każde drzwi z klamką. Chyba że masz pochwyt bez elektrozaczepu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stnley 19.01.2015 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 (edytowane) Właśnie chodzi o to, że razem z elektrozaczepem ponoć nie da się otworzyć ich bez klucza mając tylko pochwyt. Powiem szczerze,że jeżeli to prawda to byłoby to bezsensowne rozwiązanie. Finlandia jak możesz to prośba do Ciebie o odpowiedź na moje poprzednie progowe pytania. Edytowane 19 Stycznia 2015 przez St@nley Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrjazewicz 20.01.2015 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Właśnie chodzi o to, że razem z elektrozaczepem ponoć nie da się otworzyć ich bez klucza mając tylko pochwyt. Powiem szczerze,że jeżeli to prawda to byłoby to bezsensowne rozwiązanie. Finlandia jak możesz to prośba do Ciebie o odpowiedź na moje poprzednie progowe pytania. Witam Nie rozumiem po co kuć, WIKĘD robi drzwi z wysokości na wymiar, czy to dla linii PREMIUM czy też TERMO PRESTIGE a więc szkoda zbędnej niepotrzebnej nikomu pracy... Próg drewniany jest tylko do ościeżnic stalowych "9" i "11" taka mała uwaga Jeśli chodzi o zasuwnice to tak jak pisałem czy też Finlandia napisał zasuwnica jest w automacie, a więc automatycznie skrzydło zostaje zamknięte na 3 języki podobne jak w zamkach plus wyskakują haki. Przez co w wersji drzwi z pochwytem te rozwiązanie na chwilę obecną przewiduje użycia klucza, zwykły elektrozaczep z funkcją rolki nie zda tu egzaminu, gdyż odblokowuje on w drzwiach głównie 1 język ten w zamku głównym przy konstrukcji standardowej linii PREMIUM zwalniając go przez co otwieramy swobodnie drzwi za pomocą pochwytu a klucze możemy trzymać w kieszeni (oczywiście przy włączonej funkcji rolki). Rozwiązanie, które tu może pomóc to rozwiązanie zastosowania zasuwnicy z elektromechanicznym sterowaniem takie jak stosują firmy w drzwiach DREWNIANYCH, które pracują na podobnych zasuwnicach. Oczywiście wiąże się to z dodatkowymi kosztami, czyli droższa zasuwnica plus pochwyt ewentualnie z przyciskiem albo urządzenia kontroli dostępu tj. np. czytnik linii papilarnych czy też klawiatura numeryczna. Aczkolwiek ceny takich rozwiązań zabijają i kończy się że klient wybiera otwieranie z klucza lub idzie w kierunku drzwi z klamką Znając firmę WIKĘD nowa seria drzwi będzie się mocno rozwijać, przez co pojawią się również i te dodatkowe opcje w późniejszym terminie. Miłego ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stnley 20.01.2015 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Witam Nie rozumiem po co kuć, WIKĘD robi drzwi z wysokości na wymiar, czy to dla linii PREMIUM czy też TERMO PRESTIGE a więc szkoda zbędnej niepotrzebnej nikomu pracy... Próg drewniany jest tylko do ościeżnic stalowych "9" i "11" taka mała uwaga Jeśli chodzi o zasuwnice to tak jak pisałem czy też Finlandia napisał zasuwnica jest w automacie, a więc automatycznie skrzydło zostaje zamknięte na 3 języki podobne jak w zamkach plus wyskakują haki. Przez co w wersji drzwi z pochwytem te rozwiązanie na chwilę obecną przewiduje użycia klucza, zwykły elektrozaczep z funkcją rolki nie zda tu egzaminu, gdyż odblokowuje on w drzwiach głównie 1 język ten w zamku głównym przy konstrukcji standardowej linii PREMIUM zwalniając go przez co otwieramy swobodnie drzwi za pomocą pochwytu a klucze możemy trzymać w kieszeni (oczywiście przy włączonej funkcji rolki). Rozwiązanie, które tu może pomóc to rozwiązanie zastosowania zasuwnicy z elektromechanicznym sterowaniem takie jak stosują firmy w drzwiach DREWNIANYCH, które pracują na podobnych zasuwnicach. Oczywiście wiąże się to z dodatkowymi kosztami, czyli droższa zasuwnica plus pochwyt ewentualnie z przyciskiem albo urządzenia kontroli dostępu tj. np. czytnik linii papilarnych czy też klawiatura numeryczna. Aczkolwiek ceny takich rozwiązań zabijają i kończy się że klient wybiera otwieranie z klucza lub idzie w kierunku drzwi z klamką Znając firmę WIKĘD nowa seria drzwi będzie się mocno rozwijać, przez co pojawią się również i te dodatkowe opcje w późniejszym terminie. Miłego ! Jeżeli chodzi o kucie to chciałbym zamontować standardowe drzwi, stąd pytanie czy da się wpuścić próg? Nie urządzają mnie niższe drzwi. Co do zasuwnicy to może Pan powiedzieć jaka może być różnica w cenie stosując wersje z elektromechanicznym sterowaniem i czy w ogóle jest już taka opcja dostępna w tych drzwiach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrjazewicz 20.01.2015 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 (edytowane) Próg wydaje mi się, że mógłbyś wpuścić jeśli myślisz o drzwiach otwieranych na zewnątrz i od części domu będzie ta strona PVC chyba, że się mylę to niech ktoś z kolegów forumowiczów poprawi Co do różnicy w cenie i kosztów nie mogę się tu wypowiedzieć, gdyż nie ma tego w ofercie. Firma WIKĘD słucha sugestii swoich klientów - sprzedawców, a więc pewnie wraz z pojawieniem się produktu w rynku będzie reagowała na sygnały dotyczące poszerzenia o nowe innowacyjne rozwiązania. Edytowane 20 Stycznia 2015 przez piotrjazewicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwasniak 20.01.2015 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 (edytowane) Czy pod poszerzenie i próg można wkleić styrodur ? Miałem przygotować otwór do montażu drzwi Wikęd z braku czasu zleciłem to komuś i wycieli w płycie fundamentowej 5 cm o dwa za dużo. Poszerzenie będzie 3 cm i teraz nie wiem wkleić styrodur 2 cm czy uzupełnić różnicę zaprawą betonową ? Wycieli mi otwór na szerokość ściany 18cm tyle że na połowie od zewnątrz jest 5 cm i dalej 3cm. Drzwi otwierane na zewnątrz. Góra płyty to jest "0" dalej tylko klej i płytki Edytowane 20 Stycznia 2015 przez kwasniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stnley 21.01.2015 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 Próg wydaje mi się, że mógłbyś wpuścić jeśli myślisz o drzwiach otwieranych na zewnątrz i od części domu będzie ta strona PVC chyba, że się mylę to niech ktoś z kolegów forumowiczów poprawi Co do różnicy w cenie i kosztów nie mogę się tu wypowiedzieć, gdyż nie ma tego w ofercie. Firma WIKĘD słucha sugestii swoich klientów - sprzedawców, a więc pewnie wraz z pojawieniem się produktu w rynku będzie reagowała na sygnały dotyczące poszerzenia o nowe innowacyjne rozwiązania. Własnie o takie wpuszczenie progu mi chodzi. Czy jesteś w stanie podać jakiej dokladnie wysokości jest ten ciepły próg? Macie może gdzieś w salonie w okolichach Wa-wy serię Termo Prestige do obejrzenia czy jeszcze na to za wcześnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 22.01.2015 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 ...że się mylę to niech ktoś z kolegów forumowiczów poprawi Moim zdanie można wpuścić, tylko diabelnie dokładnie pianować jako warunek podstawowy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stnley 22.01.2015 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 Moim zdanie można wpuścić, tylko diabelnie dokładnie pianować jako warunek podstawowy! Mógłbyś bardziej rozwinąć tą myśl? Myślałem nad zastosowaniem taśmy rozprężnej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrjazewicz 22.01.2015 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 Własnie o takie wpuszczenie progu mi chodzi. Czy jesteś w stanie podać jakiej dokladnie wysokości jest ten ciepły próg? Macie może gdzieś w salonie w okolichach Wa-wy serię Termo Prestige do obejrzenia czy jeszcze na to za wcześnie? Na chwilę obecną za wcześnie, pierwsze ekspozycje pojawią się pewnie za 4-5tyg. A budowa domu jest w mazowieckim??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwasniak 22.01.2015 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 Pod próg i poszerzenie można dać xps 2cm ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stnley 23.01.2015 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 Na chwilę obecną za wcześnie, pierwsze ekspozycje pojawią się pewnie za 4-5tyg. A budowa domu jest w mazowieckim??? W takim razie czekam na informację z pierwszej ręki gdzie będą do obejrzenia te drzwi. Tak w mazowieckim. A czemu pytasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 23.01.2015 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 To już zależnie od montażu i tego co jest już zrobione. Napisz szerzej co już masz i co ma być robione i jak z wymiarami, to będzie łatwiej coś podpowiedzieć. Jakimś szkicem nie wzgardzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stnley 23.01.2015 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 Ogólnie w tym momencie otwór ma 130x226. Ale po odjęciu docelowej podłogi pozostaje mi otwór 207cm do nadproża.Mam zamiar podmurować płaski bloczek BK na niego 5cm XPS (opcionalnie) i poszerzenie systemowe z progiem opuszczonym do pozomu gotowej podłogi. To wszystko chciałbym zrobić w termo prestige ale w standardowym wymiarze, bez skracania drzwi.W szerokość otwór dam radę poszerzyć, bo ma się jeszcze zmieścić naświetle 30cm.Aha no i montaż na taśmy rozprężne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts