piotrjazewicz 24.01.2015 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2015 W takim razie czekam na informację z pierwszej ręki gdzie będą do obejrzenia te drzwi. Tak w mazowieckim. A czemu pytasz? Pytałem dla upewnienia, gdyż w profilu na forum masz wpisane Augustów, a tam też znam fajną firmę godną polecenia. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 28.01.2015 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 St@nley - z wymiarami wygląda OK, bo 207cm jest na styk a w katalogu przewidziany jest 1cm luzu montażowego.http://wiked.pl/images/katalog/katalog_polski_drzwi_STYCZEN2015.pdfOstatnia strona. Może będziesz miał możliwość w razie czego z nadproża zdjąć 1cm na luz montażowy który jest de facto potrzebny - choćby aby poprawnie zapianować drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laskim 09.02.2015 00:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 Przez co w wersji drzwi z pochwytem te rozwiązanie na chwilę obecną przewiduje użycia klucza Kurde, czekałem od zeszłego roku aż wprowadzą nową linię cieplejszych drzwi. Konkretnie model 25a z pochwytem w antracycie i okazuje sie zę nie ma opcji wyjsc na chwilę bez klucza z domu :/ Klamka odpada, jest jakies rozwiązanie? Jaki koszt tej zasuwnicy z elektromechanicznym sterowaniem? Może byc pw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 09.02.2015 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 Wygląda więc na to, że oferta która z założenia ma być lepsza nie daje wszystkich możliwości. Czyli przydałaby się ta seria drzwi, ale z opcją zwykłych zamków, nawet kosztem utraty części parametrów.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 09.02.2015 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 Kurde, czekałem od zeszłego roku aż wprowadzą nową linię cieplejszych drzwi. Konkretnie model 25a z pochwytem w antracycie i okazuje sie zę nie ma opcji wyjsc na chwilę bez klucza z domu :/ Klamka odpada, jest jakies rozwiązanie? Jaki koszt tej zasuwnicy z elektromechanicznym sterowaniem? Może byc pw. Przy elektrozaczepie jest mozliwosc zablokowania zamykania drzwi. Wystarczy odblokowac zabezpiewczenie znajdujace sie w okolicy rygla. Drzwi sie domykaja, daje to mozliwosc powrotnego wejscia do domu bez klucza. By elektrozaczep ponownie dzialal nalezy zablokowac rygiel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laskim 09.02.2015 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 Tomaszs131 mógłbyś przybliżyć temat, nie bardzo wiem na jakiej zasadzie to działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 09.02.2015 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 Glownie chodzi o rygiel na futrynie. Przy nim jest taki maly wihajster, ktory po przesunieciu w dol odblokowuje rygiel. Odblokowany umozliwia otworzenie drzwi bez klucza i ponowne przymkniecie. Zmieniasz pozycje wihajstra na jego gorne polozenie, rygirel sie blokuje i drzwi otworzysz kluczem, brylokiem lub wstukujac kod w klawiature. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 09.02.2015 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 Tylko ze- o ile dobrze zrozumialem- w tej serii drzwi jest zamek automatycznie ryglujacy sie w trzech miejscach i samo przestawienie elektrozaczepu nic nie da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrjazewicz 10.02.2015 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2015 (edytowane) Witam W niedługim okresie pojawi się katalog po zmianach, gdzie zostaną pokazane dodatkowe rozwiązania. Wśród drzwi drewnianych wyposażonych w podobną zasuwnicę jak w WIKĘDZIE czyli 6 punktowa automatyczna zasuwnica funkcjonują rozwiązania typu: 1. czytnik linii papilarnych2. klawiatura numeryczna3. pochwyt z przyciskiem Wiadomo, aby to działało musi być zasuwnica doposażona w napęd, który cofa wysuwające się języki i rygle w momencie chęci otwarcia. Zasuwnica automatyczna zapewnia szczelność drzwi poprzez docisk języków i haków stożkowych co zapewnia wieloletnią funkcjonalność. Co mogę jedynie powiedzieć, trwają zaawansowane prace nad zasuwnica z funkcją podobną do rolki i to będzie również ciekawe rozwiązanie. Trudno przybliżyć czas, wprowadzając nowy produkt na rynek to tak jak zimą z samochodem, najpierw ostrożnie ruszamy z 1-dynki, potem 2jka itd... Tutaj się powtórzę, iż oferta powstaje dzięki sugestii klientów, przez co cenne uwagi są brane pod wzgląd i warto się nimi podzielić. Miłego wieczoru Edytowane 10 Lutego 2015 przez piotrjazewicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sherif 11.02.2015 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2015 Czy jest jakaś możliwość zlikwidowania odskakiwania drzwi po zamknięciu ? Trochę to jest denerwujące, gdy zamknie się drzwi na klucz i wciśnie klamkę drzwi odskakują (i już nie wracają), pojawia się wtedy nieszczelność i trzeba drzwi dociągać / dopychać . Inne drzwi jakie miałem tak nie miały, drzwi nie odskakiwały a zamek chodził luźno, czyli się da tak zrobić. Był u mnie serwis i stwierdził że TTTM i o rozwiązania należy się pytać producenta. Luz pojawia się na zamku, gdzie bolce wchodzą we wnękę w futrynie. Czy są może jakieś grubsze wkładki w futrynę (jest tam taki plastik, aby osłonić dziurę), które wyeliminują luz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 14.02.2015 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2015 Sherif - masz w ościeżnicy regulację pod język zamka. Tu uszczelki trochę prężą i może tak się dziać jak połączysz to z zbyt ciasno ustawionym zaczepem na język zamka. 2 śruby do regulacji - śrubokręt krzyżak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sherif 16.02.2015 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 Sherif - masz w ościeżnicy regulację pod język zamka. Tu uszczelki trochę prężą i może tak się dziać jak połączysz to z zbyt ciasno ustawionym zaczepem na język zamka. 2 śruby do regulacji - śrubokręt krzyżak. Zamek / szyld jest ok, bo dobrze się zamyka i luzów nie ma. Luz jest jak się zwolni język zamka, wtedy daje o sobie znać luz na zamku / zasuwie. Dwie ekipy regulowały i jest dobrze wyregulowane, tylko producent nie przewidział, nie wyeliminował luzów pomiędzy zamkniem a ościeżnicą - tam gdzie się to bolce wsuwają. Pytanie czy jest na to jakieś rozwiązanie czy może producent ma na to jakiś patent ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrjazewicz 17.02.2015 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2015 (edytowane) Zamek / szyld jest ok, bo dobrze się zamyka i luzów nie ma. Luz jest jak się zwolni język zamka, wtedy daje o sobie znać luz na zamku / zasuwie. Dwie ekipy regulowały i jest dobrze wyregulowane, tylko producent nie przewidział, nie wyeliminował luzów pomiędzy zamkniem a ościeżnicą - tam gdzie się to bolce wsuwają. Pytanie czy jest na to jakieś rozwiązanie czy może producent ma na to jakiś patent ? Jest to tzw "luz technologiczny" i musi być, inaczej rygle zamka tarłyby Ci o ościeżnice powodując problemy z zamykaniem. Jeśli spojrzysz nawet na sam zamek w drzwiach zauważysz że rygle zamka a język, też nie idą w jednej linii. Luz ten czasem jest większy, w sytuacji gdy belka ościeżnicy od strony zamkowej jest skręcona, czyli drzwi nie są zamontowane pod kątem prostym do ościeżnicy, przez co ten luz może być większy. Luz czasem niweluje zastosowanie wyższej uszczelki, ale co za tym idzie drzwi zamykałyby się ciężej, w związku z jej prężeniem, stąd nie ma złotego środka, trzeba pamiętać że drzwi zamykają się i szczelność jest na języku zamka, a rygle zabezpieczają przed włamaniem, Edytowane 17 Lutego 2015 przez piotrjazewicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwasniak 17.02.2015 23:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2015 Kupiłem drzwi ze zwykłym zamkiem z pochwytem jednostronnym i już dziś w pierwszym dniu wiatr je zamknął dobrze ze nie mam podbitki Da radę dołożyć teraz elektrozaczep żeby mieć możliwość otwierania bez klucza ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 18.02.2015 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2015 U mnie bylo podobnie, wpierw drzwi potem dokupilem elektrozaczep. Montowalem wszystko za jednym podejsciem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwasniak 18.02.2015 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2015 U mnie bylo podobnie, wpierw drzwi potem dokupilem elektrozaczep. Montowalem wszystko za jednym podejsciem.. Kupiłeś sam elektrozaczep z funkcją rolki czy coś jeszcze ? Okucia mam klasy "C" ale to chyba nic nie zmienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 18.02.2015 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2015 Mam elektrozaczep bez rolki, do tego klawiatura, ktora po wpisaniu kodu uwalnia elektrozaczep. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 18.02.2015 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2015 Ja miałem od razu z drzwiami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwasniak 18.02.2015 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2015 Ja miałem od razu z drzwiami. Też miałem mieć i w końcu nie wiem dlaczego nie mam Ta klawiatura to Wikęda bo chyba nie widziałem jej w katalogu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariop26 18.02.2015 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2015 Nie jestem zawistny!! Ja nie sprzedaje tych drzwi i, ale mam znajomego który sprzedał ich duże ilości i miał sporo reklamacji ponad 160 przez 5 lat. wszystko ma udokumentowane zdjęciami bo jeździł na reklamacje. Witam wszystkich forumowiczow Od wczoraj wystartowłem z czytaniem tego postu o drzwiach Wikęd i powiem że bardzo się zainteresowłem, nawet skontaktowlem sie z PH na moim wojewodztwie aby podał mi namiary na firmy które sprzedaja ich drzwi zewnetrze ale po ty poscie powyzej mam mylne wrażenie, nie wiem czy to konkurencja chce nabruździć bo negatywnych odpowiedzi w tym temacie bylo moze z 3-5 max. Czy ktoś może coś więcej powiedzieć na temat ich drzwi zewnetrznych, najlepiej ktos kto ma je dłuzej niz rok czy dwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts