autorus 28.03.2015 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2015 Z ościeżnicy oczywiście . Tej uszczelce tam jest dość luźno. Samo włożenie na miejsce nie wiele daje. Dla tego wyskoczylem z tym klejem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrjazewicz 28.03.2015 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2015 Z ościeżnicy oczywiście . Tej uszczelce tam jest dość luźno. Samo włożenie na miejsce nie wiele daje. Dla tego wyskoczylem z tym klejem. Autorus a czy folia z ościeżnicy jest dokładnie ściągnięta??? blacha przychodzi na ościeżnicę zabezpieczona folią ochronną i na stanowisku gięcia profilu tam gdzie wchodzi uszczelka może tworzyć poduszkę powietrzną, przez co jeśli folia jest nie do końca ściągnięta uszczelka nie wchodzi w pełni w swoje gniazdo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 28.03.2015 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2015 Sprawdzę w poniedziałek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariop26 29.03.2015 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2015 Witam, Odzywam się po kilku tygodniowej przerwie, puki co w moim mieście Konin żaden z przedstawicieli Wikęda nie ma jeszcze na wystawkach modelu Termo Prestige, w tym tygodniu skończyli mi tynki, po świetach zaczynam posadzki i po tygodniu przerwy chce wprawic bramy które mam na depozycie od listopada i nie ukrywam ze chciałbym zamowic te drzwi i miec z glowy ale tez chce je zobaczyc na żywo, mialem jechac specjalnie na Budme ale w pracy mi sie plany pokrzyzowaly.Moze piotrziajewicz wiesz ile sie czeka na te wystawki i jaki jest wasz czas realizacji? pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 29.03.2015 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2015 Może odpowiem za Piotrka (za co przepraszam, że się wcinam do rozmowy) - ja osobiście po tylu latach w branży drzwiowej jestem zachwycony tą serią. To fakt - swoje kosztuje ale dostajesz kawał porządnych drzwi w tej cenie. Co więcej pisać? Pytaj to podpowiem. Autorus - też pomyślałem o folii ale porada mała na szybko. Jak nie masz folii to wyjmij uszczelkę z ościeżnicy, wrzuć ją do wiaderka z ciepłą wodą (temp. jak do gorącej kąpieli). Pomocz ją jakieś 15 min, wyjmij, osusz szmatką i wsadź w ościeżnicę. Może się skurczyć trochę, bo w wodzie się rozpręży. Jak coś to poprawiasz jak ostygnie za jakąś godzinę i powinno pomóc. Druga uwaga - nie masz czasem załamanej uszczelki w ościeżnicy? Wikędziaki raczej przysyłają drzwi tak, że z uszczelkami nic się nie dzieje. Trzecia sprawa - w dobrą stronę masz założoną uszczelkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrjazewicz 29.03.2015 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2015 Witam, Odzywam się po kilku tygodniowej przerwie, puki co w moim mieście Konin żaden z przedstawicieli Wikęda nie ma jeszcze na wystawkach modelu Termo Prestige, w tym tygodniu skończyli mi tynki, po świetach zaczynam posadzki i po tygodniu przerwy chce wprawic bramy które mam na depozycie od listopada i nie ukrywam ze chciałbym zamowic te drzwi i miec z glowy ale tez chce je zobaczyc na żywo, mialem jechac specjalnie na Budme ale w pracy mi sie plany pokrzyzowaly. Moze piotrziajewicz wiesz ile sie czeka na te wystawki i jaki jest wasz czas realizacji? pozdro Na ekspozycję czeka się 5-6tyg, Wydaje mi się, że już ekspozycje powinny być w Twojej okolicy. Najlepiej to napisz e-mail do kolegi Irka ([email protected]) , który zajmuje się województwem wielkopolskim i na pewno w swoim posiadaniu będzie miał listę firm, które z Twojej okolicy zamówiły na ekspozycję drzwi serii TERMO PRESTIGE do swojego punktu sprzedaży. Wskaże Ci konkretne adresy, które zaoszczędzą czas i paliwo pozdrawiam P.J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 30.03.2015 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 ... A jak komuś zimno ciągnie od progu to może dać po kosztach poszerzenie podprogowe i próg kompozytowy w serii premium + termo. Ten prog kompozytowy to z katalogu Wikeda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKos 30.03.2015 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 Mam takie głupie pytanie. Dlaczego drzwi z serii Premium mają wodoszczelność klasę 3A, a drzwi serii Termo Prestige wodoszczelność klasę 2A ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 30.03.2015 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 Karolek75 - próg ciepły (kompozytowy) jest na 40 stronie na dole po prawej: http://wiked.pl/images/katalog/katalog_polski_drzwi_STYCZEN2015.pdf Leży on (po lewej) na poszerzeniu podprogowym a obok (po prawej) masz próg aluminiowy też na poszerzeniu. JarekKos - premium masz na 2 uszczelkach (na ościeżnicach 9 / 11 / Termo), a Termo Prestige na 3 uszczelkach (2 w ościeżnicy + 1 w skrzydle). Klasy dzielą się od 1A do 9A lub 1B do 7B. Im wyższy numer tym lepsza wodoszczelność. Dla 1A jest to ciśnienie wody (deszczu)=0 Pa dla 2A=50Pa ... 3A=100Pa itd aż do 9A=600Pa Litery A, B mówią o tym czy drzwi są nieosłonięte czy częściowo osłonięte podczas badania. Chyba będzie szybciej jak podrzucę jakąś tabelę aby ułatwić Wam życie http://www.swiat-szkla.pl/images/artykuly/2007_01/79-tablica.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 30.03.2015 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 No właśnie w tym tkwi sedno pytania: dlaczego drzwi dwuuszczelkowe ("słabsze") mają wynik gorszy od tych nowszych, z dodatkową uszczelką.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKos 30.03.2015 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 (edytowane) JarekKos - premium masz na 2 uszczelkach (na ościeżnicach 9 / 11 / Termo), a Termo Prestige na 3 uszczelkach (2 w ościeżnicy + 1 w skrzydle). Klasy dzielą się od 1A do 9A lub 1B do 7B. Im wyższy numer tym lepsza wodoszczelność. Dla 1A jest to ciśnienie wody (deszczu)=0 Pa dla 2A=50Pa ... 3A=100Pa itd aż do 9A=600Pa Litery A, B mówią o tym czy drzwi są nieosłonięte czy częściowo osłonięte podczas badania. Chyba będzie szybciej jak podrzucę jakąś tabelę aby ułatwić Wam życie http://www.swiat-szkla.pl/images/artykuly/2007_01/79-tablica.jpg Theme Ja wiem co to są klasy wodoszczelności. Chodzi o to, że klasę wodoszczelności 2A to w oknach nawet D...plast bez problemów uzyska. A tu te drzwi się sprzedaje jako "premium". I stąd wynika moje pytanie. Czy producent aż tak bardzo sie zabezpiecza przed klientami, czy te drzwi faktycznie mają tylko klasę 2A.? Edit: I dlaczego nowsza / lepsza seria ma gorszą klasę wodoszczelności ? Edytowane 31 Marca 2015 przez JarekKos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 31.03.2015 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 A nie jest przypadkiem tak że jedne badania były na drzwiach otwieranych do wewnątrz a drugie na zewnątrz? Może Piotr ma jakieś sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKos 31.03.2015 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 A nie jest przypadkiem tak że jedne badania były na drzwiach otwieranych do wewnątrz a drugie na zewnątrz? Może Piotr ma jakieś sugestie. To i tak nie zmienia faktu, że według DWU mają klasę 2A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 31.03.2015 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 To i tak nie zmienia faktu, że według DWU mają klasę 2A. Zgadza się - ale wyjaśnia różnice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKos 31.03.2015 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 Zgadza się - ale wyjaśnia różnice. Tak. To by wyjaśniało róznicę. Ale jeśli tak jest, to drzwi otwierane na zewnątrz miały by klasę 3A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 31.03.2015 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 Zgadza się ale wtedy spadła by klasa szczelności i wrócili byśmy do klas porównywalnych z Premium. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKos 31.03.2015 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 Zgadza się ale wtedy spadła by klasa szczelności i wrócili byśmy do klas porównywalnych z Premium. Tak. Ale podstawa mojego pytania jest inna. Dlaczego tak mała klasa wodoszczelności ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 31.03.2015 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 Na to pytanie może odpowiedzieć wyłącznie dyrekcja firmy ustami ewentualnie Piotra. Nie zmienia to oczywiście faktu iż nowe prezentują się dużo lepiej jak poprzednie. Jak będzie w użytkowaniu i czy obniżenie parametru wodoszczelności to zwykły element samozachowawczy i brzydko mówiąc dupochron czy faktyczny na pewno zdam relację ale nie wcześniej jak po roku używania. Montaż pod koniec kwietnia lub początek maja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 31.03.2015 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 Czy do Termo Prestige oprocz czytnika linii papilarnych sa inne mozliwosci jesli chodzi o "bezkluczowosc "? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 31.03.2015 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 Są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts