autorus 17.04.2015 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2015 Drzwi po zdjęciu folii. Kurcze, tę folie ciężko sie ściąga. Są dwie warstwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gogi25 21.04.2015 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2015 Fajowo..Super. Ja będę mieć wzór 12C z doświetlem+ ciepły montarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek898989 22.04.2015 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2015 A ja mam pytanie apropo zdjecia powyzej. Otoz, czy drzwi powinno sie montowac przed czy po elewacji? Bo na zdjeciu widze ze byly montowane raczej po Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 25.04.2015 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2015 Moim zdaniem przed, bo później trzeba i tak obróbkę z zewnątrz zrobić. Najlepiej zgrać montaż dzień-dwa przed wejściem ludzi od elewacji. Pianka swoje chwyci, i już można jechać z elewacją. Autorus - folia musi się ciężko ściągać, bo inaczej dostałby się piasek pod nią i mógłbyś porysować drzwi.P.S. kup sobie środek do czyszczenia INOXów aby cały czas tak ładnie się błyszczały. http://wiked.pl/images/katalog/katalog_polski_drzwi_STYCZEN2015.pdf42 strona. 50zł netto ale na długo wystarcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 25.04.2015 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2015 A ja mam pytanie apropo zdjecia powyzej. Otoz, czy drzwi powinno sie montowac przed czy po elewacji? Bo na zdjeciu widze ze byly montowane raczej po Dobrze że wpadasz The me, bo takie proste pytania pozostały bez odpowiedzi.. Zgadzamy się w tej kwestii: montaż przed ociepleniem. Wykonana elewacja często przeszkadza przy samym montażu - chyba że płyty styropianu są docięte równo z otworem, a często wystają tak że trzeba je przycinać by włożyć kliny (uczciwie byłoby doliczyć parę złotych za utrudnienia przy takim montażu). U Autorusa była sytuacja szczególna ze względu na samą budowę domu.. Jakby tak miał wykończone te drzwi to ich fotka byłaby przez wielu bardzo pożądana w katalogach:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 29.04.2015 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2015 Byłem w Wikędzie jak robili drzwi do domu Aurotusa - dwóch trzymało a trzeci skakał po nich aby je zaokrąglić do kopuły Jeśli ktoś chce poszaleć z pieniążkami to może dać poszerzenia boczne do drzwi (obowiązkowo z ościeżnicą Termo lub Termo Prestige). Wtedy można nawet zrobić ocieplenie a później montaż drzwi, choć i tu będzie lipa, bo trzeba zrobić prawie całą elewację, zamontować drzwi i jeszcze raz odgrzebać temat elewacji aby zaciągnąć strukturę do samych drzwi. Poszerzenia tylko jako ciekawostka w tym przypadku, bo technicznie jest to nieuzasadnione aby odwrócić kolejność wykonywania prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 29.04.2015 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2015 A jak sprawdzają Ci się Wikędy z pochwytem? W zasadzie jaki masz zamek? Elektro z rolką zamówiłeś do tych pochwytów?U mnie sprzedaje się tego groszowe ilości (mowa o pochwytach), a jestem ciekaw jak po jakimś czasie użytkowania zachowuje się ta rolka z Wikędu. Tylko szczerze i brutalnie bo chcę wiedzieć co sprzedaję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 29.04.2015 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2015 Musisz jeszcze poczekać z pół roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 29.04.2015 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2015 Wiem, że od niedawna masz te drzwi i jeszcze ciężko coś powiedzieć ale chciałem zaczerpnąć od Ciebie pierwszych opinii o tym rozwiązaniu.To zapytam inaczej. Czy otwierają Ci się same drzwi gdy np w domu jest przeciąg (choć nie wiem jak Twoja niesamowita kopuła ma się do zwykłego domu). Nieraz Klienci sygnalizowali mi taki problem w innych drzwiach i byłem zwyczajnie ciekaw czy w Wikędach też coś takiego mam miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MWM 30.04.2015 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2015 Słuchajcie. Dużo czytałem o Wikędzie i właściwie jestem zdecydowany na ich drzwi. Pytanie jak dobrać do nich bramę aby była tego samego koloru, ktoś już to ćwiczył?Czy to prawda, że Wikęd robi bramy dla Wiśniowskiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel2905 30.04.2015 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2015 .... Czy to prawda, że Wikęd robi bramy dla Wiśniowskiego? chyba żartujesz wisniowski to producent od a do z a nie jakis tam skladacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 30.04.2015 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2015 Składacz w Twoim podejściu to coś gorszego? Wg mnie zachodnie panele budzą większe zaufanie. A co do Wikędu i bram? To chyba jakaś pomyłka w tym co ktoś usłyszał.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MWM 30.04.2015 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2015 Składacz w Twoim podejściu to coś gorszego? Wg mnie zachodnie panele budzą większe zaufanie. A co do Wikędu i bram? To chyba jakaś pomyłka w tym co ktoś usłyszał.. Jeszcze niedawno jak się wchodziło na ich stronie na zakładkę BRAMY to przenosiło cię na stronę Wiśniowskiego z bramami. Już mi to ktoś własnie wyjaśnił. Wikęd nie robi swoich bram. poprzednio brali je od Wiśniowskiego ale ostatnio było im coraz bardziej nie po drodze. Teraz przerzucili się na Hormann'a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_FIX_ 30.04.2015 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2015 .... Drzwi po zdjęciu folii. Kurcze, tę folie ciężko sie ściąga. Są dwie warstwy. Ja dzisiaj ściągałem folię z trzech sztuk. Najgorzej przy uszczelkach, producent powinien dołączyć pęsete Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 01.05.2015 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2015 (edytowane) Dlatego uważam, że montażysta, który trochę myśli o kliencie powinien pościągać folię z rowków technologicznych zanim włoży tam uszczelkę.. Tak - folie się ściągają ciężko:) Edytowane 2 Maja 2015 przez finlandia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrjazewicz 02.05.2015 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2015 (edytowane) Ja dzisiaj ściągałem folię z trzech sztuk. Najgorzej przy uszczelkach, producent powinien dołączyć pęsete FIX fakt, trochę zabawy jest.. uszczelka w przyldze jest wciskana między krawędź płaszczy, jeśli to się robi spokojnie wszystko idzie zrobić. Wiadomo, że każdy chciałby złapać za folię u dołu skrzydła potrząsnąć nią do góry i mieć po problemie )... Zdarzało się u innych producentów, że trzeba było wyciągać folię z pod ramek szybowych - tu dopiero był ból, wycinanie nożykiem wkoło itp... a nie raz słyszałem od montażystów że INOXY były naklejone na folie i schodziły przy zrywaniu folii ochronnej także w Wikędzie robią to z głową i takich problemów nie ma ) W roli wyjaśnienia WIKĘD nie jest producentem bram garażowych, zaś stolarki PVC i ALU oraz drzwi wejściowych stalowych Edytowane 2 Maja 2015 przez piotrjazewicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sturmer 02.05.2015 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2015 Czy do drzwi wikęd z ościeżnicą thermo producent przewiduje jakieś firmowe kontaktrony, bo w katalogu nic nie mogę znaleźć? A jeśli nie ma oryginalnych to jakie będą pasować / najlepiej z satela/ i jak je zamontować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 04.05.2015 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2015 Kontaktorów fabrycznie nie ma. Firmowych też nie przewidziano. Najszybciej zapytać Piotra Jażewicza, który jest też na forum lub przedzwonić do Wikędu - podpowiedzą co i jak z wymiarami. Co do bram i drzwi (mowa o kolorze) - pytanie jaki kolor chcesz? Wzorniki powinny być w każdym salonie więc nie problem dopasować kolorystykę.Na dużej powierzchni bramy i na mniejszej powierzchni drzwiowej kolor (np. złoty dąb) wygląda łudząco podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 04.05.2015 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2015 Czy podprogowe poszerzenia systemowe nie powinny miec zbrojenia ? Tzn czy samo PCV wystarczy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 04.05.2015 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2015 Kontaktorów fabrycznie nie ma. Firmowych też nie przewidziano. Najszybciej zapytać Piotra Jażewicza, który jest też na forum lub przedzwonić do Wikędu - podpowiedzą co i jak z wymiarami. A szkoda ... tez cos bede kombinowal...ale montaz zewnetrzny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts