karolek75 23.06.2015 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 Wizjer pelni role takze dzwonka + zdjecia w momencie jego uzycia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BYQ 23.06.2015 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 A możesz mi powiedzieć jaką rolę będzie pełnił ten wizjer skoro jest tam ta szybka? Chyba że będzie całkowicie matowa, ale wzór na to nie wskazuje. Dokladnie - chodzi mi o zastosowanie szybki matowej. A wizjer tak dla wygody bardziej, no bo skoro jest dostepny... finlandia masz moze jakies blizsze info na temat jego mocowania? Na jakiejs stronie z tym wizjerem wyczytalem, ze mozna go zamontowac w miejscu standardowego wizjera co daje mi do myslenia, ze chodzi o jakies fizyczne schowanie czesci tego dzwonka/kamery... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 23.06.2015 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 Ja nie finlandia ale napisze bo mam i wiem: w drzwiach masz wywiercony otwor chyba tak jak pod zwykly wizjer w ktory wchodzi kabelek laczacy kamerke z ekranem wewnatrz domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrjazewicz 23.06.2015 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 Jeśli chodzi o wizjer cyfrowy to tak jak napisał Karolek, z jednej strony masz oko kamery, przycisk dzwonka - zaś z drugiej od wewnątrz wyświetlacz LCD zasilany z baterii 4 lub 6 paluszków dokładnie nie pamiętam. Łączy się to ze sobą za pomocą taśmy skrętnej, która przekazuje obraz z kamery do wyświetlacza stąd kamera i wyświetlacz muszą być po przeciwległej stronie do Siebie, nie możesz zamontować kamery w drzwiach a wyświetlacza na ścianie. A co do montażu, wystarczy domówić sam wizjer cyfrowy i wywiercić otwór w miejscu gdzie Tobie odpowiada i założyć, nie jest to skomplikowane + w pudełku masz instrukcję montażu. Najczęściej w 90% przypadkach ten wzór sprzedaje się z szybą piaskowaną, gdzie masz przezroczyste pasy, gdzie widzisz kto stoi po drugiej stronie drzwi. A tak wygląda to od wewnątrz na czerwonych ferrari drzwiach... pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 24.06.2015 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 Piotr fajny bajer z tą kamerą. Jaki jest koszt takiej kamery? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 24.06.2015 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 Masz w katalogu - 320 netto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 27.06.2015 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2015 Plusem tego wizjera jest jedna niesłychanie przydatna rzecz. Każdy kto naciska przycisk dzwonka robi sobie zdjęcie. Np. złodziej sprawdza czy ktoś jest w domu i robi sobie fotkę jednocześnie (no chyba że zapuka). Urządzenie zapisuje (nie pamiętam ile dokładnie) ze 20 zdjęć w pętli kasując je sukcesywnie i dogrywając nowe fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 27.06.2015 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2015 A ja sie pozale...Caly czas czekam na wymiane wkladek do systemu jednego klucza. Nie zeby mi to cos robilo na tym etapie, ale lokalny dystrybutor Wikeda w Bydgoszczy albo ma ogon, albo w Wikedzie ew. u jego poddostawcy to tak dlugo trwa. A teraz troche różu: kto nie jest u mnie na budowie to jest pod pozytywnym wrazeniem TermoPrestige. I ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 27.06.2015 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2015 Ja tam narzekać raczej nie mam podstaw. Miałem problem z klamką i co prawda mogłem sprawę rozwiązać sam ale magazyn dwa razy wysyłał do mnie nie te trzpienie więc za sprawę zabrał się PIOTR i wracając z jednego ze spotkań zrobił co potrzeba w 5 min.. Muszę tylko go publicznie ochrzanić bo nie dba o swoje zdrowie. W aucie ma chyba dopalacz. 22km przejechał praktycznie szybciej niż szwagier 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrjazewicz 27.06.2015 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2015 (edytowane) Plusfoto - niestety w świetle nowych przepisów o prawie drogowym się nie podgoni i czas "przelotów" się wydłużył )) Karolek75 - może ewentualnie zadzwoń do kolegi Irka, który odpowiada za kuj-pomorskie naświetl temat i pomoże Ci zlokalizować na jakim etapie to się odbywa i gdzie tkwi problem. Miłego weekendu pozdrawiam P.J Edytowane 27 Czerwca 2015 przez piotrjazewicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 28.06.2015 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2015 Piotrek, Irek, Bartek (wcześniej Kuba - pistolet) ... chyba każda firma marzy o takich handlowcach jak już mamy tak słodzić . Ja też pochwalę dział reklamacji Wikędowych - przy pomylonym kolorze klamek i zrobionych otworach Klient dostał nową klamkę w zamawianym kolorze ale z innej serii i otwory nie pasowały. Chyba mieliście takie zmiany małe w 2013 lub 2014r. Po telefonie do Wikędu następnego dnia miałem człowieka z kilkoma kompletami klamek aby Klient mógł dobrać ten o który chodziło. Zero problemu choć towar był już zamontowany, gdzie 99% producentów odmówiłoby wymiany klamki z racji jej montażu, co jest wyraźnie zapisane w karcie gwarancyjnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
link2jack 13.07.2015 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2015 mógłbym prosić o jakiegoś sprzedawcę / montażystę na teren Żyrardów/Skierniewice? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 14.07.2015 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2015 Sprzedawcę czy montażystę, bo nie każdy dystrybutor zajmuje się również montażem. Wystarczy czasem poszukać w googlach: https://www.google.pl/?gfe_rd=cr&ei=b8ikVe2wCsqI8QfKo4GQAw&gws_rd=ssl#q=drzwi+wik%C4%99d+%C5%BCyrard%C3%B3w+skierniewice O opinię pytaj na rynku lokalnym bo ja tak na odległość to się nie wypowiem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnon 16.07.2015 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2015 przedstawiam wam moje drzwi... mam pytanie odnośnie elektrozaczepu czy można go poprzez podłączenie do prądu ustawić tak żeby był cały czas otwarty ? w sensie wychodzę z domu zatrzaskuję drzwi , wracam i bez problemu wchodzę ... czy za każdym razem będę musiał naciskać przycisk? zauważyłem w zamku taki malutki kawałek metalu jak go przestawię w ustawienie do góry to drzwi z zewnątrz otwierają sie poprzez popchnięcie . dla ścisłości mam z zewnątrz pochwyt od środka klamkę. nie wiem czy jest sens podłączać elektrozaczep do zasilania, ale skoro już jest ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrjazewicz 17.07.2015 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2015 przedstawiam wam moje drzwi... mam pytanie odnośnie elektrozaczepu czy można go poprzez podłączenie do prądu ustawić tak żeby był cały czas otwarty ? w sensie wychodzę z domu zatrzaskuję drzwi , wracam i bez problemu wchodzę ... czy za każdym razem będę musiał naciskać przycisk? zauważyłem w zamku taki malutki kawałek metalu jak go przestawię w ustawienie do góry to drzwi z zewnątrz otwierają sie poprzez popchnięcie . dla ścisłości mam z zewnątrz pochwyt od środka klamkę. nie wiem czy jest sens podłączać elektrozaczep do zasilania, ale skoro już jest ... W drzwiach WIKĘD, a dokładniej w ościeżnicy stosuje się rozwiązanie elektrozaczepu z funkcją rolki i tak jak napisałeś masz mechaniczną taką małą dźwignię, którą jak przestawisz możesz wchodzić do domu bez konieczności używania klucza, ramię elektrozaczepu zwalnia język zamka. Jeśli nie potrzebujesz otwierać swoich drzwi z domofonu lub innych urządzeń, to nie wymaga on podłączenia do prądu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnon 17.07.2015 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2015 dziękuję za odpowiedź... wychodzi na to że w moim przypadku nie ma sensu podłączać elektrozaczep skoro tej dźwigni nie mogę ustawić za pomocą przycisku by cały czas była otwarta ... :/ szkoda . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrjazewicz 18.07.2015 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2015 (edytowane) dziękuję za odpowiedź... wychodzi na to że w moim przypadku nie ma sensu podłączać elektrozaczep skoro tej dźwigni nie mogę ustawić za pomocą przycisku by cały czas była otwarta ... :/ szkoda . Napiszę jeszcze raz, może napisałem nie zrozumiale.. skoro możesz przełączyć mechanicznie przycisk/dźwignię w elektrozaczepie to znaczy, że możesz to mieć włączone na stałe jak mnie klienci pytają to zawsze obrazowo odwołuje się do wielkich blokowisk (większość z Nas mieszkała w blokach), gdzie drzwi wejściowe są najczęściej aluminiowe bez klamki od zewnątrz a w to miejsce zamontowana jest klamko-gałka i to w takich drzwiach jest również elektrozaczep z funkcją rolki obecny jest tam oczywiście domofon i często któryś z sąsiadów jak coś wnosi do klatki to przełącza dźwignie na funkcję otwartą a potem wszyscy inni zwracają mu uwagę jak nie przełączy z powrotem, bo każdy bez użycia domofonu wchodzi sobie na klatkę ciągnąć za klamko-gałkę i jak to mówią nieproszeni goście chodzą po klatce, bo nie muszą dzwonić domofonem by ktoś z góry dał impuls elektryczny do elektrozaczepu czy też nie mają klucza dostępu na klawiaturze do wpisania (...) już chyba lepiej nie da się tego wyjaśnić... Edytowane 18 Lipca 2015 przez piotrjazewicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 27.07.2015 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2015 I to właśnie jest elektrozaczep ... niesie ze sobą masę wygody - czasem aż za dużo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 07.08.2015 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2015 Hej, mialem wykonywany test szczelnosci. Wynik n50=0,39 wiec uwazam ze rewelacja. Drzwi Wiked Termo Prestige, zamontowane w warstwie ocieplenia, okazaly sie ok - podczas testu nie wykazano nieszczelnosci. Chwala Wikędowi i ekipie montażystow z Karo Bydgoszcz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joye 07.08.2015 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2015 Dziś miałem montaż TP i pytanie...czy ciepły montaż to obowiązek przy tej opcji drzwi bo w moim przypadku tylko pianką się posługiwali i zastanawiam się, czy nie obniżą się ich parametry przez to ? Druga sprawa to, że aby je otworzyć musiałem docisnąć kolanem lekko...kwestia regulacji czy poczekać na ułożenie się uszczelek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts