finlandia 08.08.2015 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2015 Dziś miałem montaż TP i pytanie...czy ciepły montaż to obowiązek przy tej opcji drzwi bo w moim przypadku tylko pianką się posługiwali i zastanawiam się, czy nie obniżą się ich parametry przez to ? Druga sprawa to, że aby je otworzyć musiałem docisnąć kolanem lekko...kwestia regulacji czy poczekać na ułożenie się uszczelek ? Parametry samych drzwi się nie obniżą. Ale jako całość, czyli połączenie ze ścianą może mieć przez to mniejszą szczelność. Obowiązek to nie jest - przyzwoitość już tak. Jeśli przyjmiemy że za montaż warstwowy liczy się w oknach średnio +30zł/mb obwodu, to cena za montaż powinna wynosić normalna stawka+ dodatkowo 150-200zł za folie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joye 08.08.2015 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2015 A czy można te folie dokleić po montażu czy już pozamiatane ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 08.08.2015 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2015 Można, chociaż jest trudniej i mniej możliwości. Zapytaj sprzedawcę, czy proponuję jakąś opcję, bo to on widział co tam u Ciebie na budowie. A oknach miałeś ten tzw. "ciepły montaż" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joye 08.08.2015 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2015 Tak, passive line z Adams z taśmami obustronnymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grociak 25.08.2015 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2015 Witam, Przymierzam się do wymiany drzwi wejsciowych w domu typu kostka. Jest to dom budowany z pustaka w latach 62-63. Ocieplony chyba jakoś w 96' styropianem niestety tylko 8cm ( wtedy chyba to była norma). Okna plastiki. Drzwi nie wymieniane od początku. Zatem po przejęciu domu po dziadkach zapadła decyzja o wymianie. Przymierzam się właśnie do drzwi Wikęd wzór katalogowy 26. Muszę sprawdzić jeszcze czy to 90 czy 80, wysokość otworu to 230cm więc w grę wchodzi również naświetle górne. Jestem z Bydgoszczy więc może ktoś już ma doświadczenie z dobra ekipą, która montuje jak i salonem sprzedaży (byłem wstępnie na Łęczyckiej w takim domku). Na tą chwilę chyba wersja drzwi Premium z ościeżnicą TERMO, przeszklenie i klamki i chyba powinienem się zamknąć w kwocie 4k PLN.Wydaje mi się, że do takiego domu nie ma sensu brać TERMO PRESIGE, bo takie drzwi to warto w nowych bardzo docieplonych domach.Będę wdzięczny za jakiekolwiek porady. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 25.08.2015 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2015 Na początek zmierz otwór, a później planuj co tam można zmieścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 25.08.2015 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2015 Witam, Przymierzam się do wymiany drzwi wejsciowych w domu typu kostka. Jest to dom budowany z pustaka w latach 62-63. Ocieplony chyba jakoś w 96' styropianem niestety tylko 8cm ( wtedy chyba to była norma). Okna plastiki. Drzwi nie wymieniane od początku. Zatem po przejęciu domu po dziadkach zapadła decyzja o wymianie. Przymierzam się właśnie do drzwi Wikęd wzór katalogowy 26. Muszę sprawdzić jeszcze czy to 90 czy 80, wysokość otworu to 230cm więc w grę wchodzi również naświetle górne. Jestem z Bydgoszczy więc może ktoś już ma doświadczenie z dobra ekipą, która montuje jak i salonem sprzedaży (byłem wstępnie na Łęczyckiej w takim domku). Na tą chwilę chyba wersja drzwi Premium z ościeżnicą TERMO, przeszklenie i klamki i chyba powinienem się zamknąć w kwocie 4k PLN. Wydaje mi się, że do takiego domu nie ma sensu brać TERMO PRESIGE, bo takie drzwi to warto w nowych bardzo docieplonych domach. Będę wdzięczny za jakiekolwiek porady. Pozdrawiam Co do ekipy - napisalem klika postow wyzej. Mozliwe ze oficjalnym dealerem nie sa, ale u mnie zalozyli Jesli masz budzet, bierz TP - to po prostu o wiele lepszy produkt. "Organoleptycznie" rowniez. U siebie zaluje, ze drzwi z kotlowni na ogrod zrobilem na zwyklej Termo. Roznica jak narzedzia co najmniej Bosch vs Topex. edit - jak chcesz zobaczyc - pisz na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grociak 25.08.2015 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2015 (edytowane) Finlandia co do otworu to na 90% będzie to 90, ale to już ekipa musi potwierdzić co tam wejdzie. Zmierzę dzisiaj i napiszę. Czy 80, czy 90 to chyba nie ma różnicy (przy doradzaniu co i jak), obie szerokości dostępne są we wzorze 26. Chyba, że to nie o to chodzi, bo ja na pewno nie znam się tak jak wy tutaj Dlatego pytam. Karolek 75, wiem, że TP są lepsze od TERMO, ale zastanawiam się czy jest sens, pakowania najdroższej wersji, jak to co zatrzymam drzwiami i tak mi ucieknie przez ściany. a cena TP to jakieś 5,3k PLN. W kwestii uzupełnienia opisu domu to w przyszłości też pewnie będę musiał położyć na dach styropapę. Edytowane 25 Sierpnia 2015 przez grociak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 25.08.2015 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2015 Hmm, zadzwon do firmy, ktora ci polecilem i popros o wycene. Napisz, ze ci na FM dali rekomendacje na nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 25.08.2015 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2015 Finlandia co do otworu to na 90% będzie to 90, ale to już ekipa musi potwierdzić co tam wejdzie. Zmierzę dzisiaj i napiszę. .... NA 90% obstawiam że tam nie wejdą pełne 90. Przy wymianach najczęściej jest problem z za małym otworem, a szczególnie przy ościeżnicach Termo są wymagane większe szerokości. Dlatego bez pomiaru nie ma co gdybać. Na szczęście są w Wikędzie rozmiary N, czyli połówki i pewnie uda się coś dobrać, ale oby nie okazało się że będziesz miał światło wejścia 75cm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grociak 25.08.2015 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2015 Finladia dzięki za info. Przynajmniej już coś wiem więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 25.08.2015 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2015 Lepiej zmierz 2x zanim zamówisz - ta zasada również przydaje się przed ucięciem czegoś Wszystkie wymiary jakie mają, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grociak 25.08.2015 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2015 dzięki, ja oczywiście mogę swoje zmierzyć tylko, że to co ja zmierzę, fachowiec może podważyć i stwierdzić, że coś nie wejdzie,Czy sam pomiar jest darmowy i niezobowiązujący? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 25.08.2015 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2015 dzięki, ja oczywiście mogę swoje zmierzyć tylko, że to co ja zmierzę, fachowiec może podważyć i stwierdzić, że coś nie wejdzie, Czy sam pomiar jest darmowy i niezobowiązujący? Jak zmierzysz i napiszesz szerokość (wewnątrz i zewnątrz) to już będziemy mogli coś napisać a wtedy zweryfikujesz to co mówi pomiarowiec.. Czy darmowy i niezobowiązujący? U niektórych przynajmniej z nazwy, ale musisz się liczyć z tym, że handlowiec na telefon przyjedzie nie po to by Ci doradzić najepsze ekonomicznie i technicznie rozwiązanie, a po to by sprzedać. Ja z założenia na telefon z "zamówieniem pomiaru" (gratis, bo inni tak się reklamują) mam zwykle ochotę odłożyć słuchawkę, chociaż jeśli mi czas pozwala tłumaczę co i jak. Co innego jak klient poświęcił chwilę i odwiedził salon - pogadał, wycenił - wtedy to ja się czuję zobowiązany i jadę bez gadania i zakładania, że muszę wrócić z zaliczką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 26.08.2015 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2015 Dokładnie. Pytanie czy jeszcze otwory trzymają piony i poziomy jak również kąty, bo to nieraz może zabrać do 2cm (więcej to już ekstremalne sytuacje z otworami).Co do wymierzenia powinno się mówić że jest darmowy do zakupionych drzwi lecz płatny sam w sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brass 26.08.2015 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2015 .... a cena TP to jakieś 5,3k PLN. Przenoszę firmę do Bydgoszczy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 26.08.2015 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2015 Przenoszę firmę do Bydgoszczy.... Kto by ci to kupil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grociak 26.08.2015 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2015 Powyżej drzwi i wymiary. Nie wiem czy jakiś jeszcze wymiar mam podać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grociak 26.08.2015 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2015 może trochę słabo widać zdjęcie z zewnątrz wysokość otworu 229cmszerokość drzwi 86,5szerokość otworu 90 cmnaświetle górne 20cm + ok 10 cm listwa miedzy dzwiami i naświetlem dzwi od wewnątrz 89 cmszerokość z futryną od wewnątrz coś ok 97 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrjazewicz 27.08.2015 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2015 "Jesli masz budzet, bierz TP - to po prostu o wiele lepszy produkt. "Organoleptycznie" rowniez. U siebie zaluje, ze drzwi z kotlowni na ogrod zrobilem na zwyklej Termo. Roznica jak narzedzia co najmniej Bosch vs Topex." Karolek75 Twoja wypowiedź sprawiła, że po całym dniu pracy można się położyć z uśmiechem i zadowoleniem ) , że coraz większa ilość klientów zwraca uwagę na standard i wyposażenie drzwi jakie oferuje dany producent, a nie kieruje się tylko ceną. Jak to kiedyś ktoś ładnie powiedział "nie kupisz mercedesa w cenie malucha". A poniżej ostatnio znalezione w internecie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts