karolek75 14.09.2015 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2015 Dodam do tego co napisal Piotr - skrzydlo musi byc w odleglosci wlasciwej: ani za blisko ani za daleko. Jak za blisko, to jest za malo miejsca, jak za daleko, to magnesowi zabraknie mocy do wyciagniecia jezyka ( to wlasciwie okreslenie na to cos ???) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrjazewicz 14.09.2015 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2015 Dodam do tego co napisal Piotr - skrzydlo musi byc w odleglosci wlasciwej: ani za blisko ani za daleko. Jak za blisko, to jest za malo miejsca, jak za daleko, to magnesowi zabraknie mocy do wyciagniecia jezyka ( to wlasciwie okreslenie na to cos ???) Karolek75 Dokładnie tak, zgadzam się z Tobą. Zasuwnica jest automatyczna przez co drzwi wymagają dokładnego wyregulowania na szczęście jest wielu montażystów, którzy radzą sobie z takimi tematami i dla nich to żaden problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafla 16.09.2015 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2015 napisz e-maila do Bartka, który zajmuje się południem Polski, na stronie WIKĘD masz adres: http://wiked.pl/kontakt Za trudne pytania zadałem bo już się nie odezwał. Na tą*chwilę mam 3 pytania na które nie potrafią*mi odpowiedzieć w żadnym salonie, może tu się uda: - jakiej szerokości są szyby w drzwiach TP wzór 12? (sama szyba/szkło, bez ramki) - jakiej szerokości są szyby w poszerzeniu górnym i bocznym dla TP (rozmiar 300 i 400mm) - jakie parametry ma oferowany przez Was kontaktron, co to konkretnie jest, ewentualnie czy można dostarczyć własny, np Satel K-3 2E (ogólnie chodzi o konfigurację 2EOL/NC którą musi spełniać) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 16.09.2015 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2015 Twoje pytania może nie tyle są trudne, co zmierzają w ślepą uliczkę. Czy z powodu tego, ze szyba będzie miała 20 czy też 16cm (nie mam na wystawie by zmierzyć) wybierzesz te lub inne drzwi? Wtedy całość dorobku tego wątku (a zarazem WIkęda) bierze w łeb, bo okazuje się że miarka jest ważniejsza niż technologia. Nie sądzę, by ktoś chętnie (bez jakiś ekstra dopłat) brał się za modyfikację wzoru na życzenie klienta.. chociaż kto wie - tą fabrykę stać na wiele:)) Szyba w doświetlu?np. 300 - część widoczna szyby będzie miała ok 19cm(sama szyba będzie większa, bo wchodzi w ramę). Ale czy nie ważniejsze jest, by zamówić doświetle dopasowane do otworu (dopłata 60zł jest w tym przypadku symboliczna). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafla 16.09.2015 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2015 Może po prostu chcę*wiedzieć co kupuję? Mam brać*w ciemno (10kPLN) bo są takie super wg ekspertów muratora?! Co do doświetleń chcę*wiedzieć czy mam próbować poszerzać otwór w ścianie i brać*400 czy wystarczy mi 300, czy bawić*się*w wymiary pośrednie. Chcę wiedzieć ile tej szyby/światła będzie, czy będzie to sensownie wyglądać, wikęd nie oferuje żadnej wizualizacji, więc muszę sam sobie to narysować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafla 16.09.2015 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2015 Rafla nie jest to ten sam antracyt, ale bardzo zbliżony do Hormann. U nich to się nazywa podajże Titan metalic CH 703. Hormann ma ze 3 antracyty, chodzi mi o Sandgrain RAL7016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
putek 16.09.2015 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2015 Twoje pytania może nie tyle są trudne, co zmierzają w ślepą uliczkę. Czy z powodu tego, ze szyba będzie miała 20 czy też 16cm (nie mam na wystawie by zmierzyć) wybierzesz te lub inne drzwi? Wtedy całość dorobku tego wątku (a zarazem WIkęda) bierze w łeb, bo okazuje się że miarka jest ważniejsza niż technologia. Nie sądzę, by ktoś chętnie (bez jakiś ekstra dopłat) brał się za modyfikację wzoru na życzenie klienta.. chociaż kto wie - tą fabrykę stać na wiele:)) Szyba w doświetlu?np. 300 - część widoczna szyby będzie miała ok 19cm(sama szyba będzie większa, bo wchodzi w ramę). Ale czy nie ważniejsze jest, by zamówić doświetle dopasowane do otworu (dopłata 60zł jest w tym przypadku symboliczna). Zapytałem przez dystrybutora czy jest możliwość we wzorze 26 przesunięcia pasa Inox bliżej środka, poza obrys klamki (tak jak jest w KMT, w podobnym wzorze). Nie robili z tego tytułu większych problemów, oczywiście za dopłatą, ale dla mnie jest to naturalne. Mogli spokojnie napisać, żeby spadał i w sumie bym to przyjął do wiadomości bez zaskoczenia. Ciekawe czy można z Piotrem negocjować tę dopłatę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 16.09.2015 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2015 Rozumiem. Na pytanie dot. szyby już znasz odpowiedź. Więc ołówek w rękę i do przodu. Też tak robiłem, kiedy jeszcze mój ówczesny główny dostawca nie umożliwił mi kupna zaawansowanego programu rysującego wizualizację (kosztowało to grubo ponad 5 tys zł). Wielu klientów spędzało po tym u mnie długie godziny, dostawało wydruk i hola - szli sobie do sprzedawcy w ciemnym baraku który oferował się taniej (bo w swojej nieświadomości i tak nie doliczał wszelkich wskazanych akcesoriów). Ps. Jeśli przy drzwiach za 10k (drogo, chyba że z inteligentnymi zamkami) Ty rozważasz "bawienie się" z prawidłowym wymiarem doświetli (koszt 60złx3 szt) to ja nie rozumiem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szala18 16.09.2015 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2015 witam, jestem zainteresowany zakupem drzwi firmy wikęd wzór nr 12 w wersji thermo prestige i naświetlem bocznym. Wiem że te drzwiczki posiadają automatyczne ryglowanie drzwi. Chcieliśmy zamówić drzwi z pochwytem od strony zewnetrznej ... i tu pytanie, czzy jeśli nie bede miał klucza i drzwi zatrzasna sie juz absolutnie nie wejde do domu czy jest jednak jakas mozliwość? I jak jak wyglada sytuacja automatycznego ryglowanie gdy od strony zewnetrznej bedzie zwykla klamka? mozna otworzyc czy tez beda zaryglowane od strony dworu ? Jaka opcje polecacie i jaka sprawdziła się u Was ? dziekuje za odpowiedz Dodam ze dodatkowo do kotłowni biorę drzwi w wersji premium (zwykle ryglowanie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrjazewicz 16.09.2015 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2015 Rafla Twoje pytania są tak precyzyjne, że też Ci nie jestem w stanie odpisać w chwili obecnej. Proszę jeśli tak to dla Ciebie ważne, zadzwoń na stacjonarny do fabryki i poproś by ktoś z działu sprzedaży Ci zmierzył te wymiary na produkcji. Szyba wzór 12 ma 15cm części widocznej a resztę dopytaj. Jesliu chodzi o kontaktrony, jeśli potrzebujesz konkretnie wybrany przez Siebie model - to zawsze można zamontować samodzielnie. putek - Niestety to nie ja ustalam dopłaty ) szala18 W TP w opcji pochwytu tak jak w katalogu jest informacja - drzwi otwierane tylko i wyłącznie z klucza lub czytnik,klawiatura etc.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xxx.adik 16.09.2015 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2015 Ja mam akurat drzwi 12 zamontowane w zeszlym tygodniu, jak nie zapomne to zmierze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafla 16.09.2015 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2015 Od jednego ze sprzedawców dostałem info że wzór 12 ma 14cm widocznej szyby, naświetle 400 ma 27cm. Także policzyłem sobie ile mogą mieć moje niestandardowe i chyba już wszystko wiem. Gdyby ktoś zauważył, że jakoś mocno odbiegają od rzeczywistości te wymiary to będę wdzięczny za info. Oczywiście centymetr w tą czy tamtą nie ma znaczenia. Co do kontaktronu wpuszczanego to bez pisemnej zgody nie odważę się sam zamontować, nie chciałbym utraty gwarancji. Zresztą po montażu w moim układzie naświetleń będzie to raczej awykonalne (nie dojdę z przewodem w miejsce montażu). Ważne, że już bliżej niż dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 17.09.2015 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2015 Od jednego ze sprzedawców dostałem info że wzór 12 ma 14cm widocznej szyby, naświetle 400 ma 27cm. ... Wczoraj po Twoim poście stałem z miarką przy naświetlu które mam u siebie i wyszło mi, że ramka dookoła ma 55mm x 2 strony, więc dla 40stki wypada ok 29cm. Więc przyjmij średnią 28, a reszta to i tak kwestia dokładności rysunku:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafla 21.09.2015 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2015 Finał, zamówione dwoje drzwi TP, jak coś*to za 6 tygodni służę opinią. Mam nadzieję, że będę bardziej zadowolony niż z okien. Dzięki wszystkim za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 22.09.2015 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2015 Rafla - jak coś to za 6 tygodni będzie u Ciebie montaż a opinią pochwal się za rok i 6 tygodni - będzie bardziej wiarygodnie, bo po montażu to i chińczyk ładnie wygląda hi hi . Pochwalić się możesz za to fotką jak wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafla 23.09.2015 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2015 Co racja to racja, widzę to właśnie po oknach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grociak 24.09.2015 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2015 Mój status wygląda następująco: Drzwi TP wzór 26 z naświetlem górnym zamówione. Montaż na początku listopada. Pochwalę się zdjęciem. Karolek75 dzięki za namiar na Karo. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 28.09.2015 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2015 A co do samego montażu drzwi czy okien - polecam jakiś miesiąc lub dwa po montażu zrobić małą regulację.Filmik jak robi to "Stary" jest w tym wątku:http://forum.muratordom.pl/showthread.php?224901-FILM-Konserwacja-okien-plastikowych-radzi-Stary-z-Forum Z regulacją drzwi jest znacznie prościej więc nie będę zaśmiecał wątku. Dam tylko poglądową fotkę:http://www.otlav.pl/img/495_exacta.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DonkaZimerman 31.10.2015 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2015 (edytowane) Witam, To ja sie pochwale Mamy w koncu drzwi. Wizualnie sa extra. Jestesmy bardzo zadowoleni. No zobaczymy jeszcze w takcie uzytkowania, czy wszystko jest ok, czy nie trzeba czegos podregulowac. Natomiast powiedzialam sobie, ze opisze na forum, bo wiem ze sa osoby z firmy Wikend i mam nadzieje, ze moja opinia gdzies tam dotrze, tak zeby firme zmieniac/usprawniac. A wiec powiem, ze z samych drzwi jestesmy poki co bardzo zadowoleni, natomiast z obsugi klienta szczegolnie tej posprzedazowej nie. Pare kwestii: - umowe podpisalismy z data na montaz na 19-20.10 na poniedzialek. W piatek 16.10 o 15:25 dzwonie (bo nikt do mnei z firmy nie zadzwonil) i pytam, na ktora bedzie montaż, bo musze swoich fachowow nagrac bo maja zrobic wykonczeniowke drzwi. I tutaj pierwszy zonk - pan handlowiec wita mnie tekstem "ale jest juz chyba po 16:00"… Wiec od razu chcial mnie spławic w piatek… No łatwo nie jest mnie spławic, wiec mowie do Pana, ze jest godzina 15:25, ze mam z Wami umowę podpisana, ze w poniedziałek montujecie mi drzwi i chce wiedziec o ktorej godzinie… Na co pan mi mowi, ze da mi telefon do logistyki… Wiec drugi raz mnie podkurzyl i mowie mu, ze ja nigdzie nie bede dzwonic, ze ma sie dowiedziec o ktorej w poniedzialek bedzie ekipa… na co mnie rozbraja tekstem "ze moze byc obsuwa"… Prosze go o zdobycie informacji, co z montażem (chociaż on sie ciagle zarzeka ze tylko sprzedaje). Za 20 minut - bo pan nie oddzwania - dzwonie ponownie i dowiaduje sie, ze montaz jest przesuniety o 2 tygodnie… nawet nie musze pisac jaka bylam zla… i za sama obsuwe bo ida mrozy i za fakt, ze NIKT nie raczyl mnie o tym poinformowac. Jak mąż zadzwonil juz do logistyki, to bardoz niemila pani powiedziala mu, ze oni nie maja czasu obdzwaniac wszystkich klientow… No sorry… nie musze pisac ze taki serwis klienta jest karygodny i rodem z PRL-u?!?! - panowie wczoraj przyjechali na montaz i co sie okazuje… oni nie wiedza jak zamontowac te drzwi - to znaczy nie maja rysunku, projektu i nie wiedza, z ktorej strony ma byc doswietle (a ze ja mam dziecko 5 tygodniowe to na budowie nie moglam byc) - po wstawieniu jednych drzwi, pan montazysta do mnie mowi "czy moze pani podpisac protokol odbioru?". Ja mu na to ze nie, bo cała robota ma byc skonczona, wtedy podpisze... Takze ogolnie - plus dla firmy za fajny design drzwi i w miare okej cenę, natomiast MEGA duży minus za obsluge klienta!!!! Mam nadzieje, ze firma wezmie do siebie moja opinie, bo z taka obsluga bedzie moim zdaniem trudno na rynku. Edytowane 31 Października 2015 przez DonkaZimerman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 31.10.2015 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2015 (edytowane) Zamawiałaś bezpośrednio w fabryce? czy przez jakiegoś dilera?Jeszcze jedna uwaga dot. "obsługi". Nie wiem kto mierzył te drzwi i doradzał w wyborze oraz konfiguracji zamówienia, ale ja widzę tu ogromne niedomówienie a przez to błąd. W dzisiejszych czasach nie wypada już montować stolarki na cegłach. Przy robieniu wylewek a może i wcześniej ktoś je wyjmie - drzwi opadną, może nawet przestaną się zamykać. Ta kwestia montażowa powinna być ustalona przy pomiarze. Można to było podmurować (zwykle należy to do Inwestora), można było dokupić poszerzenia pod próg (są w katalogu - wiadomo, że kosztują i nikt ich w prezencie nikomu nie da) Edytowane 31 Października 2015 przez finlandia uzupełnenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts