quisquis 23.01.2016 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2016 Quisquis tak OPTIMUM ciekawa nowa seria drzwi, która łączy najlepsze cechy linii PREMIUM (korzystna cena) i TERMO Prestige (izolacja termiczna na najwyższym poziomie). PS. Czy te drzwi nie zostały zamówione w Łecznej? Wszystko się zgadza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrjazewicz 25.01.2016 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2016 Quisquis tak OPTIMUM ciekawa nowa seria drzwi, która łączy najlepsze cechy linii PREMIUM (korzystna cena) i TERMO Prestige (izolacja termiczna na najwyższym poziomie). PS. Czy te drzwi nie zostały zamówione w Łecznej? Wszystko się zgadza O proszę to jednak udało mi się trafić faktycznie Rafał z firmy gdzie zamawiałeś dzwonił do Mnie jako jeden z 1 klientów jak się ukazał nowy katalog. Miłego użytkowania, fajna firma na pewno profesjonalnie Cię obsłużyli i dobrze zamontują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 25.01.2016 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2016 jakubcc karolek75 zadzwoń do Mnie w środę, może coś wymyślimy pozdrawiam P.J Do teraz zonka mi wypomina brak pochwytu w moich TP. Ale zamontowane dobre pol roku temu - chcesz Piotrze powiedziec, ze "mozna cos wymyslic" ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrjazewicz 25.01.2016 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2016 Piotrze - albo pracownicy działu handlu w Wikęd albo Ty się mylisz. Dostałem w rozmowie telefonicznej z producentem (dział Handel) jednoznaczną informację, że zamawiając drzwi termoprestige z nowego katalogu mogę wybrać zasuwnicę automatyczną (w cenie drzwi), która pozwala na sterowanie zamkiem z zewnętrznego systemu. Cześć Tak można nabyć drzwi TERMO PRESTIGE z zasuwnicą automatyczną Winhaus AV3 (w cenie drzwi) aczkolwiek musisz wysłać indywidualnie zapytanie ile będzie kosztować dodatkowo montaż silnika do zasuwnicy (musi on sterować hakami - a dokładniej cofać je) i potrzebnego okablowania, które trzeba wyprowadzić z drzwi - abyś mógł podłączyć pod swój zewnętrzny system sterowania, sama zasuwnica automatyczna bez sterowania ryglami nie da Ci takich możliwości podłączenia pod system. pozdrawiam i miłego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakubcc 26.01.2016 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 Cześć Tak można nabyć drzwi TERMO PRESTIGE z zasuwnicą automatyczną Winhaus AV3 (w cenie drzwi) aczkolwiek musisz wysłać indywidualnie zapytanie ile będzie kosztować dodatkowo montaż silnika do zasuwnicy (musi on sterować hakami - a dokładniej cofać je) i potrzebnego okablowania, które trzeba wyprowadzić z drzwi - abyś mógł podłączyć pod swój zewnętrzny system sterowania, sama zasuwnica automatyczna bez sterowania ryglami nie da Ci takich możliwości podłączenia pod system. pozdrawiam i miłego Piotr, dział handlowy nadal twierdzi coś innego - a, że oferty przedstawiane przez nich pod oficjalnym telefonem są wiążące, zostańmy może przy tej wersji Swoją drogą, czym byłaby zasuwnica automatyczna, gdyby nie posiadała serwo/silnika? Na czym polegałaby jej automatyczność? Zasuwnicą w nowej ofercie nie może być Winhaus AV3, ma hak sterowany magnesem jak w poprzedniej ofercie TP - to zupełnie co innego. Dostałem wyraźną informację, że w tej nowej automatycznej zasuwnicy są beczki zamiast języków, a rygle sterowane są impulsem elektrycznym lub kluczem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 26.01.2016 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 Automatyczność to "samozatrzaskiwanie" się rygli przy każdym trzaśnięciu drzwi i zamek który jest dostępny bez dopłaty NIE MA SILNIKA. Takie wyposażone w napęd zamki w znanych mi firmach kosztują grubo więcej niż 1 tys. zł. Chyba potrzebny jest tu głos z góry, rozstrzygający.. (nie mój, ale już do niego piszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brysia8 27.01.2016 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 (edytowane) Hej ja w sprawie kolorystyki, czy jakikolwiek kolor / struktura drzwi zewnętrznych z firmy Wikęd będzie pasowała do bramy Hormanna 500x225 ( z przetłoczeniem m, LPU 40, sandgrain -powierzchnia w kolorze antracytu o strukturze drobnego piasku, kolor titan) Może ktoś z udzielających się tu kojarzy ten kolor/strukturę w Hormanie i może coś podpowiedzieć? Edytowane 27 Stycznia 2016 przez Brysia8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrjazewicz 28.01.2016 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 (edytowane) Hej ja w sprawie kolorystyki, czy jakikolwiek kolor / struktura drzwi zewnętrznych z firmy Wikęd będzie pasowała do bramy Hormanna 500x225 ( z przetłoczeniem m, LPU 40, sandgrain -powierzchnia w kolorze antracytu o strukturze drobnego piasku, kolor titan) Może ktoś z udzielających się tu kojarzy ten kolor/strukturę w Hormanie i może coś podpowiedzieć? Cześć Pod ten kolor Hormanna klienci dobierają u Nas kolor "antracyt gładki" wg. nowego nazewnictwa kolorów. Nasi klienci dysponują wzornikami kolorów "blachami" a więc nie będzie problemu porównać kolorystyki, oczywiście będzie zbieżna - ale nigdy nie taka sama. "Zasuwnicą w nowej ofercie nie może być Winhaus AV3, ma hak sterowany magnesem jak w poprzedniej ofercie TP - to zupełnie co innego." - taka też zasuwnica jest stosowana w przypadku drzwi z "automatycznym otwieraniem, tj. czytnik itp) musi być zasuwnica automatyczna która automatycznie rygluje drzwi - Winhaus ma podwójne haki góra i dół - które wyskakują magnetycznie - zaś jeśli masz czytnik + silnik <- cofa automatycznie haki w przypadku otwierania poprzez linie papilarne i czytnik Finlandia dzięki że bierzesz sprawy w swoje ręce - sam jestem ciekaw jaki będzie wynik tego. Edytowane 28 Stycznia 2016 przez piotrjazewicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brysia8 28.01.2016 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 Cześć Pod ten kolor Hormanna klienci dobierają u Nas kolor "antracyt gładki" wg. nowego nazewnictwa kolorów. Nasi klienci dysponują wzornikami kolorów "blachami" a więc nie będzie problemu porównać kolorystyki, oczywiście będzie zbieżna - ale nigdy nie taka sama. Dzięki wielkie za info! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GON7O 28.01.2016 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 cześć, z tego co widzę w katalogu drzwi optimum są "umownie" tańsze o 1 tys, ale czy przypadkiem nie trzeba do nich dokupywać ościeżnicy termo? czyli prawdopodobnie +650... nie widzę w katalogu ościeżnicy do optimów... więc pytanie czy to naprawdę się będzie opłacać w stosunku do Prestigów? Drugie pytanie czy ktos widział nowy kolor antracyt struktura i ewentualnie umiał by podpowiedzieć czy bardziej pasował by do bramy Hormanna woodgrain? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MD. 28.01.2016 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 Z tego co wiem to do optimum nie ma jeszcze ościeżnicy termo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakubcc 28.01.2016 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 Chyba potrzebny jest tu głos z góry, rozstrzygający.. (nie mój, ale już do niego piszę Witam, będziemy (bo odzywało się w tej sprawie do mnie kilku innych Waszych klientów) wdzięczni za potwierdzenie jakiejś ostatecznej wersji - dział handlowy w siedzibie Wikęd potwierdza opcję, która co by tu dużo nie mówić, byłaby korzystna i na nią bardzo liczymy. Pozdrawiam, JC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 02.02.2016 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2016 Brakowało czasem czegoś takiego jak Optimum. Dla jednych trochę tańsze, a dla innych trochę lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MD. 02.02.2016 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2016 Ja dziś otrzymałem info, że zasuwnica automatyczna została wycofana. Prawda to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brass 03.02.2016 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 A nie zdziwiłbym się. Mi ta zasuwnica rozsypała się w drobny mak. Musiał drzwi otwierać siłowo i teraz muszę wymienić drzwi klientowi na nowe za swoje bo WIKĘD twierdzi, że ich serwis potrafi otworzyć takie drzwi bez uszkodzeń. Ciekawe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 03.02.2016 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 A nie zdziwiłbym się. Mi ta zasuwnica rozsypała się w drobny mak. Musiał drzwi otwierać siłowo i teraz muszę wymienić drzwi klientowi na nowe za swoje bo WIKĘD twierdzi, że ich serwis potrafi otworzyć takie drzwi bez uszkodzeń. Ciekawe. Ten Winkhaus? Zamykany magnetycznie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brass 03.02.2016 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 To była zasuwnica MACO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kordian1000 05.02.2016 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2016 (edytowane) Chciałbym zakupić te drzwi , i prosze o pomoc w doborze rozmiaru. Otwory równe , Silka moje otwory to : 1) drzwi wejsciowe - 146 cm ( chciałbym TP + Naswietle boczne ) - Czy wcisne drzwi 90 + 40 naswietle ?? 2) drzwi do biura - 101,5 ( chciałbym TP ) - chciałbym 90 - ale tam wymagany jest 108,5 czy poszerzać czy może wejdą 90 N gdzie wymagany jest 103,5 ?? 3) drzwi do Warsztatu - 102,2 ( chciałbym Premium + thermo ) - 90 N czy 90 ?4) drzwi do kotłowni - 101 ( chciałbym Premium + thermo ) - 90 N czy 90 ? Czy ktoś poleci montażystę z Koszalina ?? Piotrze - Ty chyba jestes ze Słupska ? - podaj prosze namiar na kogoś z okolicy. Pozdrawiam Edytowane 6 Lutego 2016 przez kordian1000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrjazewicz 06.02.2016 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2016 Chciałbym zakupić te drzwi , i prosze o pomoc w doborze rozmiaru. Otwory równe , Silka moje otwory to : 1) drzwi wejsciowe - 146 cm ( chciałbym TP + Naswietle boczne ) - Czy wcisne drzwi 90 + 40 naswietle ?? 2) drzwi do biura - 101,5 ( chciałbym TP ) - chciałbym 90 - ale tam wymagany jest 108,5 czy poszerzać czy może wejdą 90 N gdzie wymagany jest 103,5 ?? 3) drzwi do Warsztatu - 102,2 ( chciałbym Premium + thermo ) - 90 N czy 90 ? 4) drzwi do kotłowni - 101 ( chciałbym Premium + thermo ) - 90 N czy 90 ? Czy ktoś poleci montażystę z Koszalina ?? Piotrze - Ty chyba jestes ze Słupska ? - podaj prosze namiar na kogoś z okolicy. Pozdrawiam Witam Jeśli chodzi o drzwi: 1) Zewnętrzny wymiar drzwi TP "90" 1065mm a więc jeśli masz otwór 146cm - trzeba było by powiększyć otwór o kilka cm, gdyż 1065mm + 400mm = szerokość konstrukcji 1465mm. Można też zrobić naświetle nietypowe np. 370mm i wtedy nie ma konieczności przerabiania. Ramy z każdej strony zabierają po 51mm szyby, a więc szkła byłoby około 27cm. 2. Drzwi 90N - TP - 1015mm zewnętrzny wymiar a więc tak na styku i brak luzu montażowego, można poszerzyć i to będzie chyba najlepsze rozwiązanie, chyba że zmiana na 80 i wymiar zewnętrzny 965mm i wtedy ewentualnie dać poszerzenie ościeżnicy TERMO lub zmniejszyć otwór. 3. Drzwi PREMIUM + TERMO 90 mają szerokość konstrukcji 1023mm, więc można tu dać ewentualnie 90N - 973mm zewnętrzny wymiar ościeżnicy 4. Tak samo jak wyżej lub ewentualnie powiększenie otworu w obydwu przypadkach o 2-3cm. Co do namiarów na prywatną wiadomość --------------------------------------------------------- pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrjazewicz 06.02.2016 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2016 A nie zdziwiłbym się. Mi ta zasuwnica rozsypała się w drobny mak. Musiał drzwi otwierać siłowo i teraz muszę wymienić drzwi klientowi na nowe za swoje bo WIKĘD twierdzi, że ich serwis potrafi otworzyć takie drzwi bez uszkodzeń. Ciekawe. Brass - trzeba było zadzwonić do opiekuna z ramienia WIKĘD-u lub poprosić o numer do serwisanta, jeszcze nie spotkałem się z sytuacją by ktoś z nich odmówił pomocy, wytłumaczyłby Ci i zajęło by Ci to kilka lub kilkanaście minut i nie doszłoby do żadnego uszkodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts