pawel2905 06.02.2016 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2016 A nie zdziwiłbym się. Mi ta zasuwnica rozsypała się w drobny mak. Musiał drzwi otwierać siłowo i teraz muszę wymienić drzwi klientowi na nowe za swoje bo WIKĘD twierdzi, że ich serwis potrafi otworzyć takie drzwi bez uszkodzeń. Ciekawe. masz racje mi dwie zasuwnice padły i o dziwo zawsze drzwi lewe ciekawe jak ta nowa zasuwnica sie spisze serwisant faktycznie otworzył drzwi bez uszkodzeń u mojej klientki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 09.02.2016 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2016 A nie zdziwiłbym się. Mi ta zasuwnica rozsypała się w drobny mak. Musiał drzwi otwierać siłowo i teraz muszę wymienić drzwi klientowi na nowe za swoje bo WIKĘD twierdzi, że ich serwis potrafi otworzyć takie drzwi bez uszkodzeń. Ciekawe. Trza było się szarpać ? To chyba nasza taka Polska przypadłość ... najpierw młota a później reklamacja. Od tego jest serwis aby z niego korzystać i prosić o pomoc lub chociaż poradę. Mi nigdy nie odmówiono pomocy i wydaje mi się że chyba nie ma takiego punktu który by nie uzyskał pomocy od Wikędu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brass 09.02.2016 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2016 Mi też padła lewa zasuwnica. A drzwi uszkodzili mi "ludzie" jak zostawiłem ich na godzinę. A mówiłem: róbcie tak aby nie uszkodzić! I co?......................... Moja wina, trzeba było być i patrzeć na ręce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kordian1000 10.02.2016 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2016 zamówione 2 x TP , 1 x OPT , 2 x Premium - Podziekowania dla Piotra za namiar na bardzo dobrego sprzedawcę , oraz konkretnego montażystę. Po montażu , wstawię zdjęcia i wyrażę subiektywną opinię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 11.02.2016 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 Mi też padła lewa zasuwnica. . Moje 2x TP to tez wersja lewa. Kupione w polowie zeszlego roku. Zasuwnica w nich to to krytykowana przez Was Maco czy Winkhaus ( cos ktos pisal o takich )? Co sie z nimi dzieje i na co zwracac uwage aby uchwycic moment przed "kompletna katastrofa" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brass 11.02.2016 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 U mnie języki zamków się rozleciały i zablokowały skrzydło. Nie wiem czy to się da wychwyć, bo ogólnie było to zamocowane w zamku na taką badziewną blaszkę, która może pewnie puścić w każdym momencie (zasuwnica MACO). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 11.02.2016 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 Czyli co? Mam odliczać czas ? Piotrze jak to wyglada statystycznie ? Mam sie martwić na zapas ? Ta zmiana producenta zasuwnicy nie jest pewnie z czapy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrjazewicz 15.02.2016 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2016 Czyli co? Mam odliczać czas ? Piotrze jak to wyglada statystycznie ? Mam sie martwić na zapas ? Ta zmiana producenta zasuwnicy nie jest pewnie z czapy ? Karolek WIKĘD zmienił zasuwnicę na nową MACO pozbawioną magnesu, gdyż ta wcześniejsza wymagała bardzo precyzyjnego montażu/regulacji oraz duża cześć klientów rezygnowała z zakupu drzwi TP gdyż nie było zastosowania możliwości funkcji "dzień i noc" w opcji drzwi z pochwytem. Obecna zasuwnica daje te same korzyści co jej poprzednik, nadal zostało 6 pkt ryglowania oraz docisk na 3 językach do ościeżnicy a dodatkowe rygle (bolce) wychodzą za pomocą przekręcenia wkładki/klucza, wcześniej automatycznie zaś wkładką blokowałeś zasuwnicę. Jeśli chodzi o odliczanie czasu myślę że możesz spać spokojnie, zasuwnice jak i inne zamki mają swoją jakąś awaryjność nie ma 100% idealnych produktów, że producent da 100% gwarancji że się nic nie wydarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 15.02.2016 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2016 Karolek WIKĘD zmienił zasuwnicę na nową MACO pozbawioną magnesu, gdyż ta wcześniejsza wymagała bardzo precyzyjnego montażu/regulacji oraz duża cześć klientów rezygnowała z zakupu drzwi TP gdyż nie było zastosowania możliwości funkcji "dzień i noc" w opcji drzwi z pochwytem. Obecna zasuwnica daje te same korzyści co jej poprzednik, nadal zostało 6 pkt ryglowania oraz docisk na 3 językach do ościeżnicy a dodatkowe rygle (bolce) wychodzą za pomocą przekręcenia wkładki/klucza, wcześniej automatycznie zaś wkładką blokowałeś zasuwnicę. Jeśli chodzi o odliczanie czasu myślę że możesz spać spokojnie, zasuwnice jak i inne zamki mają swoją jakąś awaryjność nie ma 100% idealnych produktów, że producent da 100% gwarancji że się nic nie wydarzy. Ok. Jakis czas temu "narzekalem" ze jak kupowalem TP to nie bylo tych nowych mozliwosci wlasnie dla pochwytu. Napisales ze mam przedzownic, to "moze cos wymyslimy". Nie wiem czy dobrze zrozumialem, ale chcesz powiedziec,ze jest mozliwa zmiana w juz uzytkownych drzwiach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BYQ 17.02.2016 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2016 Podlaczam sie pod pytanie karolek75 - mam drzwi Premium z oscierznica Termo zakupione w polowie 2015 ale jeszcze nie zamontowane. Z zewnatrz pochwyt, od srodka klamka. Czy jest mozliwosc zastosowania pochwytu z przyciskiem? Co nalezaloby wymienic? Inny elektrozaczep? Cos jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DrAko 17.02.2016 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2016 CzołemCzy ktoś z was ma drzwi wzór 26 w winchesterze i może pochwalić się zdjęciem? Najlepiej w wersji ze skrzydłem biernym lub doświetlem. Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 19.02.2016 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2016 Czyli co? Mam odliczać czas ? Piotrze jak to wyglada statystycznie ? Mam sie martwić na zapas ? Ta zmiana producenta zasuwnicy nie jest pewnie z czapy ? Tak jak pisał Piotr - zmiany wynikały bardziej z niechlujstwa bądź niewiedzy montażystów. Tu potrzebna była większa precyzja i przyznam się szczerze, że i ja raz musiałem poprawiać montaż, bo trochę zbyt nonszalancko podszedłem do tematu za co Inwestora raz jeszcze przepraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 27.02.2016 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2016 Tak jak pisał Piotr - zmiany wynikały bardziej z niechlujstwa bądź niewiedzy montażystów. Tu potrzebna była większa precyzja i przyznam się szczerze, że i ja raz musiałem poprawiać montaż, bo trochę zbyt nonszalancko podszedłem do tematu za co Inwestora raz jeszcze przepraszam. Niby drzwi sie zamykaja ok. Ale 1 na 4 zasuwnica nie zaskoczy. Przy "rozluźnieniu" regulacji jest ok, ale cierpi szczelność. Z innej beczki: kupilem drzwi z wizjerem elektronicznym ,alem go zepsuł. Jako, ze nie byłem zadowolony z jakosci obrazu, wstawilem zwykla panorame od Wikęda. TRAGEDIA!!!! Regulowny pewnie od 55mm, w drzwiach TP o grubosci 86mm, srednicy wizjera chyba 16mm, optyka zaczyna sie 3cm w głąb drzwi. Efekt tunelu, jakbym patrzył przez "chu...wa" lunete od chinoli. Ma ktos pomysl na lepszy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz1006 09.03.2016 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 WitamCzy jest możliwość zamówienia do drzwi Wikęd z serii OPTIMUM naświetla bocznego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 09.03.2016 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 W dzisiejszym katalogu nie. Do naświetli trzeba zastosować ościeznicę ALU (w Premium to dopłata rzędu 700zł) więc po doliczeniu takiej kwoty wyjdzie nam praktycznie Termo Prestiż. Zaletą Optimum jest łatwiejsze dopasowanie do standardowych otworów i cena oraz osiągi pomiędzy P a TP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MD. 09.03.2016 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 Do mnie dziś przyjechały drzwi wikęd TP. Powiem szczerze, że zrobiły na mnie bardzo pozytywne wrażenie. Ciężkie jak cholera, ale chodzą leciutko i płynnie. Naprawdę na pierwszy rzut oka jak najbardziej warte swojej ceny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 11.03.2016 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2016 Witam Czy jest możliwość zamówienia do drzwi Wikęd z serii OPTIMUM naświetla bocznego? Taka opcja bedzie mozliwa juz prawdopodobnie w maju oczywiscie po zastosowaniu oscieznicy termo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz1006 11.03.2016 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2016 Taka opcja bedzie mozliwa juz prawdopodobnie w maju oczywiscie po zastosowaniu oscieznicy termo Dzięki za info, w takim razie wstrzymuje się z zakupem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 11.03.2016 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2016 Dzięki za info, w takim razie wstrzymuje się z zakupem. Na pewno warto? Optimum jest ok 1 tys. zł tańsze niż TP. Do optimum z naświetlem musisz dobrać ościeżnicę alu za niemal 700zł. Zostaje niewielka różnica na pokrycie grubości i dodatkowych uszczelek.. Ciekaw jestem porównania wyników z badań tych produktów.. To nie jest tak, że O ma zastąpić TP. Optimum to dobre rozwiązanie tam, gdzie za niewielkie pieniądze potrzeba coś lepszego a przede wszystkim przewidziany jest standardowy otwór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz1006 11.03.2016 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2016 (edytowane) Jeśli będzie dopłata do ościeżnicy termo to faktycznie to za bardzo nie opłaca się drzwi Optimum. Dodatkowo poszukuje tanich drzwi zew. kolor Winchester do kotłowni z naświetlem górnym 300mm. Drzwi Wikęd Premium + Termo + Naświetle wychodzi całkiem drogo.. Znalazłem alternatywę w postaci Drzwi Gerda TT PLus wraz z ościeżnica Perfotherm + naświetle do tego - w systemie Perfotherm nie ma dopłaty do ościeżnicy. Jak się ta ościeżnica sprawdza? Czy na rynku można cos podobnego znaleźć? Czy to prawda że ościeżnice stalowe otwarte trzeba wypełnić pianą przed montażem? Edytowane 11 Marca 2016 przez lukasz1006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts